Fredag älskade fredag

PS: VILL BARA TACKA! Ni gör min dag!!! Ni och Sten!!  Haha så mycket kärlek❤️ tack för alla goa avtryck i kommentarerna. Ni FATTAR INTE hur mycket det stärker mig.

 I LOVE YOU, Minne rackanstan sinoua!! Isc’libe’disch! *£{||}*•$€  (kinesiska) JAG ÄLSKAR ER! Jej elske dii, jaaaou älskarsh daj (skånska) klick’klick’klick (västafrikanska bushspråk) 

Sushimiddagen blev inställd. Ingen är gladare än jag.

Kokar potatis, kanske pannbiffar eller en köpförslimpa? Det jag HELST hade velat ha är kåldolmspaj (såg ett recept min gamla kollega Jessica Frej hade på ditt insta från  tidningen Amelia)


Ser helt ljuvligt ut!!?


Kvällens överlevnadskit


Nytt ”kast tåligt” barnporslin


Testar min nya saftkanna

Visst är BOB lättdryck blanda 1×4 tomma paket, barndom? fläder eller helst koncentrerad apelsinjuice?

Kan inte minnas att man drack färsk juice som liten?  Allt var koncentrerat i små förpackningar ELLER i konservburkar. Skinka på burk, torskrom, stuvningar, makrill


Älskar dessa små koppar och skålar. Syrran har dem, och jag har sneglat på dem länge. Idag slog jag till


Flingor är fredagssnask för Babba-babba-tjok-tjok-Hubba-hubba-zoot-zoot


Bananflugor! Djävulens påfund och husdjur tillsammans med getingar, fästingar, blodiglar och bromsar


Dö!! Mother fuckers dööööö

De är överallt. I brödpaket, sopor, skåp.

Jag har rensat ut ALLT. Ingen frukt eller mat  framme. Ändå är de odödliga


PS den här killen måste du hålla tummarna. Den 22augusti går han upp i ringen igen, mot någon ettrig mördarkines.

Träning ger styrka och uthållighet och resultat. Vilja ger segar. En hönsig mamma? Huvudvärk.

-LANCE KOM HEM!!! Allt  är förlåtet! Vi saknar dig, Sten saknar dig!! Kan du inte börja dansa, eller spela golf????


Det blir pannbiffar. Har ingen grädde eller sås hemma. Det får bli en lite tjockare kantarellsoppa. Skitsamma, same, same but different..INGEN kommer märks skillnad


Till en grönsallad och en fräsch melon-feta-myntasallad

  1. Tydligen så älskade jag torskrom när jag var liten, mamman gick omvägar i mataffären för att slippa köpa
   Inget jag skulle äta idag

 1. Det bästa mot bananflugor är att regelbundet hälla kokande vatten i alla vaskar. Då kläcks inga fler av de ägg de lägger där. Och vips är de borta! Har inte sett en bananfluga på flera år sedan jag började fördela tex pastavattnet i båda våra vaskar.

 2. Banenflugefälla! Ställ UTOM räckhåll för små barn och hundar! Ta en tom glasburk, häll i vitvinsvinäger enbart eller blanda med apelsinjuice. En droppe diskmedel. Flugorna dras till vinägern och drunknar. Bara låt det stå framme så kommer du se resultat.

 3. Ta äppelcidervinäger + vatten och en droppe diskmedel i en skål och blanda runt. Vips så är skålen full av dom små jäklarna

 4. Ja fredagar är nåt väldigt speciellt. Då vill jag ha städat och fint hemma. Då veckohandlar jag. Det är dagen då alla i familjen slutar tidigt eller är helt lediga. Vi äter god mat (idag köttfärslimpa, kokt potatis och kantarellsås) och badar bastu och sen ser på tv och äter lite gott. Fredagar är livskvalitet!
  Tack för den bästa bloggen, gör mej glad att läsa den. Ha en fin helg!

 5. Koka upp vatten och häll i alla avlopp, nått husmorsknep jag läst om som funkar bra mot bananflugorna för mig iaf. De lägger visst ägg i avloppen och förökar sig så annars!

 6. En ända bananfluga kan lägga 500 ägg på några dagar så det är ett h*e att bli av med.
  Testa små glas eller skålar och gör en blandning av vinäger, honung och diskmedel.
  Död åt flugorna !

 7. Men herregud! Läser inte folk kommentarerna innan dom skriver ett? Hur många likadana tips ang bananflugor är inte samma? Jäkla trist att läsa alltså. Jovisst jag behöver ju inte läsa men de är ju svårt att inte se alla.. för övrigt så brukar jag oxå göra sås på påsar o. Sen slänga i grädde o annat gott som förhör smaken o alla säger att jag gör den godaste såsen Ever!! Haha lättlurade….

 8. Hej Bästa Du❤️ Hoppas helgen har varit fin med allt ni har hittat på . Det är jag / vi som läser dina inlägg o följer Din fantastisk blogg . Som ska tacka Dig för att du är den du är . Och förgyller iallafall min tillvaro o liv med din blogg ❣️. Självklart kommer jag att hålla tummarna o tårna för din Lance på tisdag❣️. Hälsa o önska honom lycka till❣️. Önskar en fortsatt fin söndag, och Tusen Tack för att DU finns fina härliga människa ❤️❤️❤️

 9. Hej Maggan, jag har också haft problem med flugjävlarna men här kommer lite tips, blanda vinäger, honung och lite diskmedel i en kopp och sedan häll vatten i vasken och sätt ner proppen så där hela tiden ligger vatten kvar, oftast är det i rören dom kommer ifrån Tack för en fantastisk blogg

 10. Vilken tablett är det du äter för att få tjockare hår? Jag har blivit beroende av mitt löshår, är snart skallig och har lätt panik! Tänkte försöka ”trappa ner” på löshåret men skulle bli väldigt glad om det finns tabletter som kan hjälpa mig att få ett friskt hår igen..

 11. Hejsan!!
  Vilken tablett är det du äter för att få tjockare hår? Jag har blivit beroende av mitt löshår, är snart skallig och har lätt panik! Tänkte försöka ”trappa ner” på löshåret men skulle bli väldigt glad om det finns tabletter som kan hjälpa mig att få ett friskt hår igen..

  1. Vi har inte bestämt om vi gifter oss på våran Miami/kryssning i oktober. Eller hemma (men då blir det inte förrens i maj)

 12. Som alla skriver – häll upp typ två cm vinäger i ett glas, droppa i en droppe diskmedel. Koka upp vatten och häll i vaskarna. För något år sen blev jag gaaaaalen på alla bananflugor, blev aldrig av med skitarna. Rustade upp med plastfolie som lock över vaskhålen över natten, och hängde upp sånna där klibbiga flugfångare över glaset med vinäger för att fånga dom snabbare, hehe. Funkade klockrent!

 13. Hej, jag minns att apelsinjuice fanns i frysen som man fick tina för att sen blanda med vatten, måste varit slutet på 70-talet eller början på 80 Jag har läst nånstans att det räcker med att hälla kokhett vatten i avloppen i diskhon tre ggr om dan. Det är där det läggs ägg.

 14. Blanda en del vitvinsvinäger, en del flytande honung och lite diskmedel i ett glas/en skål och ställ ut i köket. Gärna på fler ställen. Det dödar de äckliga flugorna. kom ihåg att göra ny blandning emellanåt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..