Kommentarer, fläsk och risiga höfter

En liten kaffe i min ensamhet innan tåget går. 

Fick inte på mig några kläder! Inga byxor går igen, eller över låren (förutom mina harem) 

Gympaskor mot hälsporre och Statoil 5+ läsglasögon mot begynnande grönstarr och kärringseende


Frånochmed nu! INGA kolhydrater!

Tänk att lite pommes, bröd och pasta kan få både vågen och kläderna att fullständigt explodera!??

Jag var tvungen att pudra mina ryggvalkar i morse, då jag får fuktskador och skav. Magen är som en pruttkudde, trycker man på den? Kommer det underliga ljud ur baken?


Nu jäklar måste jag tänka på hälsan. Min höft fixar inte mer extrakilon

Jag har en inkapslad och KRAFTIG inflammation i höftmuskelfästet. (Det där med inkapslad förstår jag inte riktigt) Antagligen en belastningsskada då jag bär babba-tjock-tjock på höften.

Smärtan ter sig olika, dag för dag beroende på vilka nerver som kommer i kläm. Känselbortfall, ischias på framsidan av låret, baksidan. Höften hakar upp sig, benet går inte att lyfta… Jag har svårt att reda mig och att sova om nätterna är omöjligt.

Vidrigt!! Kortisonspruta när jag kommer hem. Det är de enda som hjälper säg doktorn…

Jag ju mina band från Mirakel-Björn här i Ystad. Träna upp andra muskler runtomkring. Varit lite lat, men måste börja ordentligt


Perfekt vardagsmotion hemma. Enkelt och smidigt att ta med i väskan på resa eller jobb


Gympisar,  levnadsglada och välmående kinder. Måste snart rusa, halta mig bott mot stationen så jag inte missar anslutningståget mot hemliga destinationer 


Någon tycker att jag ska svara vänligt, när jag ställs till svars och ifrågasätts här inne på bloggen.

Jag svarar när jag vill, OCH  hur jag vill. Beroende på dagsform, väderlek, antal glas vin, sömn eller humör. MIN blogg, mitt liv. Har man kritik och frågor man kräver ett vänligt svar på?

En idé jag kom på igårkväll? 

Ställ dem på instagram med din egna, sanna och riktiga profil? Öppen för allmänheten. Där svara jag gärna! Att sitta bakom en skärm med massa alias och hittepåpersonligheter? Då kan man fortsätta att bara läsa, och konstaterar att min blogg är MIN blogg och inget åsiktsformum huruvida jag lever mitt liv, tar hand om mina barn, reser eller tar hand om hundar eller jobbar. Ok?

Har du inte instagram? Ställ dina ifrågasättanden här, men gör det med ditt eget riktiga namn och emailadressen. Tanken med det hela är att ALLA, vi själva, våra egna barn måste börja ta ansvar för det vi säger skriver och gör. Vi själva kan ju börja med att vara fina och goda exempel?

Visst är jag smart? Kommit på det helt själv…


Dagens handväska. 

För mycket parfym har jag tagit på mig oxå. Börjar må illa av min egen lukt. Måste blunda och koncentrera mig på att inte spy.
Kram på er FINA och HÄRLIGA vänner! I Love you❤️

Vi syns senare

 1. Du är inte bara smart! Du är ett Geni
  Haha, men det är ju precis sant det du skriver!
  Världen hade sett så mycket bättre ut om vi var snälla mot varandra
  Stor Kram

 2. Oj oj Magdalena, den här veckan börjar inte bra hoppas den slutar bättre! Vi är nog många som känner som dig , måndagmorgon, efter semestern kanske! Fint väder är det också…..!Ha en bra dag!

 3. Finns allt för många bittra människor. Jag blev så innerligt trött på människan så jag köpte mig en kåk ute på landet för att slippa se & höra folk och deras jante-snack och beteénde. Blöööh!
  Hoppas du har en härlig dag! ❤

  1. Är man ” bitter” tycker du om man ställer frågor till Magdalena? Nu skrev hon ju att hon gärna svarar på Instagram istället o det kan jag förstå faktiskt. Jag formligen HATAR ordet bitter!! De ordet missbrukas kraftigt överallt. Hej!

   1. Artighet är konsten att välja bland sina tankar, anger Magdalena på den här bloggen. Då är det det som gäller och något som du, jag och andra får respektera. Vidare är väl det här en social blogg och ingen debattblogg, så åsikter (negativa och elaka) om Magdalenas liv passar inte här. Kom ihåg att i princip alla vi som läser här är smått beroende av Magdalenas blogg som tillför så mycket glädje i våra liv. Vi vill inte heller läsa troll-kommentarer.

 4. ”Beroende på dagsform, väderlek, antal glas vin..” Du är så rolig! Men helt rätt. Du har ingen skyldighet att svara på någonting.
  Bloggen är fantastiskt rolig att följa, fortsätt vara precis som du är! Önskar dig en bra dag ❤️

 5. Hej, jag fullkomligt älskar din blogg så himla ärlig i jämförelse med många andra som bara ska visa upp sina senaste dyra inköp osv. Jag hoppas din höft snart blir bra, jobbigt att ha ont. Varifrån kommer din fina tröja?
  Ha en fin dag
  Kram Helén

 6. Älskar din blogg, sluta aldrig att vara du o ändra dig och ditt tänkande o språk pga andra surpittar o bitterfittor! Såna finns överallt.. du e ärlig öppen förjävla rolig och så jävla bra! Tack för mig

 7. Fortsätt vara precis som du är. Som du själv skriver, det är ju din blogg. Hoppas att din höft blir bättre snart. Önskar dig en lugn arbetsvecka.

 8. Samma här! Har stoppat i mig en massa kolhydrater och socker på semestern, snart rullar jag fram! Nya tag nu! Tackar åter igen för bästa bloggen

  1. Nä Maivi det är inte roligt i en blogg med bara JA sägare men vad jag förstår så är det inte det Maggan menar heller. Om man får kommentarer som ” Maggan har haft hundra hundar o bara lämnar bort dem” o en massa andra påhopp i förra inlägget ja då är det ju bättre att besvara o gå personer tillmötes på vederbörandes Instagram där man kan se vem som skriver allt. Tycker jag är fullt förståeligt.

 9. Läser många bloggar o funderar över kommentarer o dess betydelse. Ibland vill bloggaren ha respons, ibland inte, men populära bloggar, brukar ha många kommentarer o synpunkter. Är det inte det som är meningen? Det är ju när det blir synpunkter o reflektioner som bloggen blir levande. Då måste man kanske tillåta lite avvikande åsikter o frågor, som är obekväma? Det betyder inte att man är otrevlig, men tror det finns en risk, med att säga att JAG bestämmer o då döda en del av kreativiteten, som annars kan flöda. Kanske var det bara dåligt o besviket morgonhumör, som inverkade? Tror på en levande dialog om man vill ha en populär blogg. I en ålder av 70 år o terapeut,tror jag mig ha en del livserfarenhet, som framförallt lärt mig att lyssna o fundera o reflektera. Ha en bra måndag, trots allt.

 10. Tips mot hälsporre- hälsporrestrumpa som hjälper till att öka cirkulationen runt ”sporren”. Jag köpte mina på nätet.

 11. Hej på dig!

  Lider med dig och höften! Jag har fått så många olika bud på mina höfter, har haft samma typ av smärts och symptom som du. Innan du sätter kortisonen, försök att få till en röntgen och ultraljud av höfterna. Man kan nämligen ha förkalkningar i höftlederna vilket leder till smärta och inflammationer som gör att man får djävulskt ont samt blir stel, orörlig. Känns som ischias ibland. Jag fick en remiss till idrottskadespecialisten, Södra Agnegatan, och de hittade felet på mig, haft ont och problem i över 10 år i olika ”skov”

  Hoppas du blir bättre!

 12. Hejsan! Känner din smärta, har haft samma bekymmer med min höft!
  Det läkaren sa till mig var att köpa bra skor och promenera, promenera mer och ännu mer. Levde i mina fula walking skor och gick promenader varje dag. Det tog flera månader men nu känns det bättre. Man bli nog aldrig frisk men man kan hålla det i schack med att ta hand om sig med träning! Ha en fin dag ❤️

 13. Du är SÅ GRYM!! Håller helt med dig om vad du skriver. Varför ge sig på någon och ge taskiga kommenater? Låt bli att läsa bloggen då, så enkelt eller? Jag hoppas i alla fall att du aldrig slutar med din blogg och att du försöker strunta i negativa och tråkiga kommentarer. Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg och den verkligen lyfter min dag, berör mig och får mig att skratta gott!! Härliga, fantastiska du!! /H

 14. Ditt liv, din blogg och dina ord. Är bara glad att du delar med dig. Sitter här i mitt helt annorlunda liv och tycker du skriver så bra. Vill läsa mera! Bilderna är bara en bonus. .. och ja… har läst dina böcker.
  Tack Magdalena!

 15. Alltså du är bara helt underbar. Va den du är. Dom som kommenterar hur du lever är endast avundsjuka. Du äger ditt liv och din blogg. KRAM

 16. Ojdå, men det syns iaf inte på dig som folk brukar säga till mig när jag känner att byxorna stramar ! Å du kan gå ner 8 kg på några dagar eller var det inte så? Det är ju typ magi. Jag måste också tänka på hälsan nu. Å då har en kollega med sig tårta till jobbet…

  krya på din höft och må väl!

 17. Jag är en av dom härinne som bara ääääälskaaar din blogg! Sluta aldrig vara du, och som du säger, det är ju för fasiken DIN BLOGG! Du har förgyllt många dagar när regnet öst ner… eller gubben varit sur…… eller om man varit ”dagen efter för många glas rose”…. Så fortsätt och ös på Maggan!

 18. Tack för dina alltid läsvärda blogginlägg Magdalena! Du kan konsten att blanda tänkvärda saker med humor. Dessutom befriande med en blogg där inte alla bilder och miljöer är så tillrättalagda och perfekta. TACK!

 19. Har också haft jättebesvär med höft och rygg.
  Tips nr1. Bär alltid barnen rakt fram, inte på någon av höfterna. (Krävs iofs två armar till det så man kan inte springa runt och småfixa med den lediga handen som man brukar ).
  Tips nr2. Vänj dig av med att sitta med benen i kors. Tips nr3. Stretcha sätesmuskeln dagligen.
  Tack för en underhållande blogg

 20. Du är underbar !! Vill bara tipsa dig om stötvågsbehandling (hjälpte mig när jag hade trokanterit i ena höften), kan ju va värt att kolla upp! Kram Charlotta

 21. Ang höften börja ät astaxantin, är kroppens egna antiinflammatorisk! Jag har inte haft problem med mim höft sen jag började med dessa och jag hade samma symtomer som dig och inflammation som aldrig gick över.

 22. Samstämmer med övriga glada & vänliga kommentarer! brukar inte ofta läsa dom, men denna gång skuggade jag igenom, & så sant, på DIN blogg bestämmer ju du!! 🙂 🙂
  Jag äääälskar din humor, ärlighet. spontanitet, & säger som ”Anna Karin” i en kommentar: -Sluta inte vara du!!! <3

  Varm kram & fin måndag!! <3

 23. Hej Magdalena
  Då var semestern slut och dålig på att kolla bloggarna men nu är det som vanligt igen
  skönt det med.
  Beträffande din höft kan det inte vara Atros,jag har själv höftproblem och min sjukgymnast sa att
  det är atros går i skov som du säger,man blir såååååå frustrerad när man inte kan röra sig.
  till sist en stor kram till dig och tack för en bra blogg.
  Ewa

  1. Håller med, så cool! Så jag undrar oxå var den är ifrån (brukar aldrig fråga sånt, då jag tycker ibland att ”folk får väl hitta sina egna grejer och leta själva, men nu gör jag det alltså jag med;)

 24. Be om en magnetröntgen för att kolla om du har spinalstenos. Hade liknande symptom och opererades för spinalstenos och är helt symptom fri nu..

 25. Åh, jag känner SÅ igen mig i hur du känner dig idag! Är det inte konstigt att lite kolhydrater ska göra sån stor skillnad?! Galet!! Jag är inte allergisk eller annat men har nu (vid 40+) äntligen fattat att jag är nog väldigt känslig och går lätt upp i vikt + binder vätska + får påverkad matsmältning av kolhydrater som inte är fullkorn. Jättebra blogg, dina inlägg piggar alltid upp mig och känns så ärliga och just igenkännandet är så viktigt och att du vågar skriva att inte allt är perfekt hela tiden.

  1. Pyret blev avundsjuk på bäbisen och började kissa i sängar och soffa, nafsa efter barnen
   Hon mådde inte bra utan behövde 100 % uppmärksamhet…
   nu bor hon ensam, som drottning på pedistalen hos min kompis Lisa… väldigt tråkigt! Men hennes välmående går före mina känslor..
   Hon kommer och hälsar på, men vill inte stanna.
   Bullisar är FANTASTISKA!! Men pyret är mer av en en-till-en vovsing

 26. Jag fullkomligt älskar din blogg!!! Fortsätt vara dig själv! I morgon ska jag testa salong goodhair i Ystad. Vi flyttade hit från Sthlm för 6 veckor sen o jag älskar staden ❤️ Önskar dig en bra dag! Kram

 27. Heja dej sätt surkärringarna på plats! Du är så jäkla underbar! Märklig känsla som infinner sig när det känns som att vi är kompisar! Samma tänk, samma sjuka humor! Tack för en underbar blogg! P.s Köpte din all in one boost idag! Kramis

 28. Alltså finns ingen så underbar som du.Tröttnar aldrig på dig eller din blogg.Önskar dig allt gott som finns och hoppas du blir bättre i din höft.En människa som du som bjuder så mycket på sig själv är guld värd.Du är bäst i hela Sverige!

 29. Vet du – bare elsker din ærlige herlige fantastiske ekte væremåte ! Du lyser opp dagen min rett som det er med din blogg ❤️ Vær deg selv , du er helt fantastisk ! Stor klem fra Norge ( å hils din fine mamma og Gunnar ☺️)

 30. Har oxå fått en rejäl kolhydrat stinner buk, samma visa efter varje semester haha! Hur brukar du göra för att bli av med din? Tack för en härlig blogg och krya på dig med höften 🙂

 31. Halloj! Känner igen mig på att kläderna börjar bli svåra att få på sig efter allt semestergotta
  Så jag ska också strikta upp min kost. Kör lchf/lc och tycker det funkar bra!
  Tack för en härlig blogg! !
  Kram

 32. Hej Magda, bara älskar dig och dina raka svar. Ditt liv, din blogg, du bestämmer, kunde inte sagt det bättre själv. Ändra aldrig på dig och hur du skriver på din blogg, du känns rak och ärlig både bra och dåliga dagar. Kram

 33. Åh, har du också hälsporre – me too!! Så j-kla jobbigt och tråkigt!! 🙁 Har köpt skoinlägg och strumpa, stretchar och masserar. Tycker ingen hjälper!! Tröstlöst känns det! Men, men- det är väl priset man får betala för att ha stampat runt i fot-oriktiga skor alltför länge…. Kram och hoppas smärtorna dina försvinner snart! <3

 34. Hej
  Mina kommentarer verkar inte komma fram alls? Kommenterade för flera dagar sen och 2 ggr men inget kommer fram. Vill bara säga att du förgyller min dag och vill ha mer av Mumin. Hon ser såå härlig ut och verkar trivas fin fint hos Er. Så ett litet ”reportage” om henne kanske? Kram på dig

 35. Känner igen mig i så mycket av det du skriver.
  Tack för en underbar blogg jag går in varje dag o läser.
  Fortsätt snälla

 36. Maggan! Du e fanimej bäst! Vill så gärna bara ta en d fika med dig! Fattar att alla vill det, men om du har fem min över så… Kram C x

 37. Framfusiga härliga ärliga underbara Maggan, Som driver med sig själv om saker som vi (nästan) alla känner igen oss i. Du delar med dig av din vardag som är så lik vår. Att läsa din blogg får vardagen att bli rosenröd. ❤

 38. Du e så härlig!!!
  Och kolhydrater e livsfarligt för formen, detta är sista v med socker o kolhydrater sen är gubbens semester över o det e dags för mig o göra mig av med gravidkilona som är kvar…. därför måste jag passa på o svulla allt som e gott nu dom sista dagarna. Såklart

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..