Vardagen kommer alltid ikapp

Vardag-semester..

Nu har vi haft några för många härliga semesterdagar ihop hehe 

”Vardagen” slog emot mig som en stenvägg imorse. Gästerna har åkt…

Tvätt, sand, sand och ÄNNUMERA sand över hela golven. Tristan är ledsen och sur över att jag måste ha missat att boka in tennisen den här veckan. 


Högar….

Charlie sitter i ett hörn och vägrar klä på sig. Sur och vill inte gå ut. Hans söta ögon har formats fyrkantiga/iphonekantiga av allt spelande. Han tittar under lugg och fräser åt mig.


Har någon i den här familjen svarat mig på ett vänligt sätt idag? Alla snäser och är sura.

Louie är gnällig. Skriker och gråter över precis allt. Skövlar, och kastar allt i golvet.


Tvätten….

Jag tappade ett glas med Yoggi i stengolvet. Hur faan kan skärvorna och glassplitter flyga så långt? Ett litet glas. Så mycket Yoggi. 


Vi har börjat gå varandra lite på nerverna jag och Filip. 

Vem har tagit morgonen/natten med LoLo. Vem sover mest/minst?

Tvätt, prioritering. Filip sticker till Tyskland, och har ett event resten av veckan i Båstad. Magnus jobbar… Jag jobbar oxå. Vems jobb är viktigast? Självfallet INTE mitt.

Tristan nya cykel blev snodd inatt. (Klippt kedja) Köpt den på blocket. Har inget kvitto grrrrrr


Ja,ja äntligen sover Louie!! 


En kaffe, fem minuter ”sitta ner”

Filip lyckades fixa in Tristan på tennisen… YES!

Njuta, njuta, njuta av lugnet innan nästa storm hehe


Inget vin, inga kolhydrater. Tappat 5 kilo över natten hehe JIPPI

Samlar du oxå mycket vatten? Jag är som en vattenballong


Sten var tvungen att bada. Han lyckades bita sönder en sopsäck och smaskade i sig en hel blöja FULL med skit.

Skit överallt. Louie gick i det, lekte med det,  smetade det på väggarna. Hundjäveln, skakade, snaskade och hann leka med skitet en bra stund innan jag märkte det.

Gamla majskorn täckta i skit… Pillade ut två ”recyclade” ur munnen på Louie, samtidigt som han ryckte mig i håret med bruna geggiga fingrar.


Hur har du det?

Den 1 augusti börjar jag jobba igen. Då tar jag semester ifrån semestern HAHA

Visst är livet underbart!! Älskar alla kontraster. Som en Red bull shot, att få vakna upp i denna underbara familj ibland

Ojjj??? Har någon av killarna duschat?


-VEM AV ER, TROR ATT JAG JOBBAR HÄR?????

Kom genast ner och plocka undan på toaletten!!

-Varför måste du aaaaaaaalltid vara så sur mamma?!!

 1. Ha ha helt underbart att du visar den riktiga sidan av livet.
  Har själv 3 killar i tonåren och känner igen det där ” måste du alltid vara så sur” Gaaaahh!!
  Konstigt att pappa i huset aldrig får höra det där!

  Ha en underbar vecka med din härliga familj!

 2. Hahaha, härlig läsning över en dagens på kinarestaurangen här hemma! Sitter här och småskrattar så vad de andra gästerna tror det vet jag inte
  Min semester började idag. Med en utflugen son och en gubbe som jobbar så mår jag väldigt gott i min ensamhet Solen skiner!
  Om jag vore bekant med dig så skulle jag komma ner o hjälpa dig så du fick många fikapauser! Må så gott resten av semestern med alla dina killar.
  Kram från Sunne

 3. Ja livet kommer alltid ikapp emellanåt. Härligt beskrivning av ett vardagskaos. Vi semestrar på stugan och har det gött, skönt med semester (men bara två veckor kvar nu…)

 4. Vilken underbar dag! Du är så härlig som skriver hur livet verkligen kan vara! Inte bara lyx o flärd. Hoppas dagen rättar till sig! Kram Gunilla

 5. Håhåhå!!! Alla åldrar har sin charm. Här kör vi dundertrots på en knapp 2-åring. Gå varandra på nerverna gör man alltid när man är ledig tycker jag. Kanske tur att man inte har semester för många veckor. Hehe! Puss o kram ❤️

 6. Underbara Magdalena. Sånna här inlägg gör att man läser dig om och om igen. Ärliga inlägg som visar sanningen. Inget e tillrättalagt och fixat för att verka bra. Du är underbar! Fortsätt så!

 7. Älskar hur du skriver ärligt hur livet är ! Inga redigerade bilder och igenkänningsfaktorn är hög ! Tack för det ! Så trött på perfekta bloggar !

  1. Eller hur! Många har ju städhjälp nu för tiden. Jag är ensamstående med två småbarn och skulle falla ner och dö om jag inte fick hjälp en dag varannan vecka .
   /Tack för den absolut bästa bloggen

 8. Känner igen mig såååå..
  En 15-månaders som vägrar sova på kvällarna, aldrig varit problem innan. (Ljust ute??)
  Två tonåringar som varit hemma tillsammans för länge, är lovet slut snart??
  O en man som jobbar. O jobbar. O jobbar..
  Ikväll sticker jag iväg och rider en stund, ett par timmar bara mamma-tid. Puh! 🙂

 9. Men stackars dig! Allt på en gång. När det kommer i mindre portioner kan det ju gå hyfsat att hantera motgåbgar. Men detta allt på ett bräde brrr! Hund-äter-upp-skit-i-blöjan har jag varit med om. Jag skickade ut hund i minusgrader med skit i hela nyllet. Där fick han stå och vänta på att husse skulle komma från jobbet i timmar….. Vem tror du blev utskälld, jo jag för att jag var en djurplågare! Vad har hundar päls till….?…för att få det mjukt då de vilar?

 10. Bilden på hunden! Helt underbar!
  Jag tänkte… Vem är Sten? Jamen det är ju valpen!
  Låter hur äckligt som helst… du får skratta åt det till jul eller nått….
  Efter 2 veckors semester… så inträffade här RASTLÖSHET! Ut med trimmern. .. gymmet?

  Ha en fortsatt semester… hur den nu kommer att se ut… Kraaaaaam från norr!

 11. Tusen tack för det här inlägget❤❤❤. Har precis haft en riktig skitdag med sura och gnälliga barn som har allt men ändå inte är nöjda. Jag tappade humöret ordentligt och skrek och gick på och nu har jag SÅ dåligt samvete och känner mig som mamman från helvetet. Då är det så skönt att se att det finns ups and downs hos andra också.
  Det bästa är ändå att imorgon är en ny dag utan misstag/skrik och gnäll (än i alla fall)
  Älskar din blogg och det härliga sätt du delar med dig av din vardag

 12. Haha, men fy fan!! 🙂 Men som du säger, bra att livet går upp och ner så man uppskattar det goda! Men bajset tyckte jag inte du förtjänade, det blev lite väl häftigt !!!! 😉

 13. Själv räknar jag ner till augusti när dagis öppnar igen. Då börjar mammas semester.. Just nu är det servande. Och framförallt matlagning hela jävla tiden!

 14. Ha ha
  Hög igenkänning ❤
  Mina grabbar är stora nu men jag har alltid hävdat att det är mitt ”jobb” att vara tjatig
  Bit ihop och andas. Du är den absolut bästa mamman och det vet dom innerst inne❤

 15. Mitt försäkringsbolag ersatte min vagn som blev stulen (klippt låst) utan kvitto. Visade bara kontoutdrag på betalningen över köpet som var beggat på blocket 🙂

 16. Alltså så skönt med en blogg som inte skönmålar allt. Det är inte rosenblad jämt fastän man har vackra barn , snäll man . Vardag är på gott o ont (oftast gott). Du är bara bäst. Kram till er

 17. Skrattar högt när jag läser ditt inlägg. Känner igen mig i precis allt! Till och med bajs kladdet! Min son gick utan blöja en gång och bajsade på golvet tog en stund innan jag upptäckte det. Behöver inte gå in på detaljer haha

 18. Ååååh vart har du varit hela mitt liv?? Jag dööööör! Så rolig-känna-igen-sig-läsning på ett så bra skrivet sätt, flow i alla texter. Love.

 19. blåsfisk och vattenbatong här med.

  Men tack för att du visar ett riktigt jävla hem som småbarns förälder. Det är svår att få ihop det ibland med karriär och vardagsliv. Helt underbart maggan!

  Puss på dig

 20. Tack bästa Maggan för underbart ärlig & härlig blogg med stor igenkännings faktor
  Livet är en salig blandning av allt & tack för att du delar med dig av din blandning!
  Kram till dig!

 21. Haha! Hög igenkänningsfaktor gällande barnen. Man blir ju tokig ibland och önskar att man var på jobbet istället. Jag har också en vecka semester från semestern. Ganska skönt faktiskt.
  Tack för att du delar med dig

 22. Vad gör du för att bli av med det samlade vattnet i kroppen så snabbt? Har försökt med te och hälsokost men det är svårt.

  1. Underbar blogg 🙂 Skönt att läsa att man inte är ensam om den känslan ….att äntligen få börja sin egna semester(alltså börja jobba igen 😉 )
   Undrar samma sak, hur gör du för att bli av med vätskan så snabbt ? Märker att man samlar på sig ordentligt med vätska när det är varmt ute (har varit utomlands i 8veckor nu) & det märks verkligen att man samlat på sig ordentligt med vätska men givetvis även annat 😉
   Tack för att du delar med dig av din vardag ❤️❤️

 23. Jag förundras varje gång du visar dessa kaosbilder. Varför inte hålla undan varje dag? Tvätten tex. Tvätta varje dag! Det måste man väl göra när ni är så stor familj? Livet är ju där hela tiden. Men ni verkar ha en skön familj. Härligt tillsammans. Men konstigt hur det alltid blir mamman som står där med nitlotten. Men antar man är den roliga ,coola morsan en dag. Nästa dag den tjatiga, när livet kommer ikapp.

 24. I lööööve you bästa beskrivningen En utflugen och har en 17 och 12-åring kvar hemma och jobbar dygn vill nästan gråta ibland när jag landar i hemmet Har jobbat 82 timmar den här veckan och direkt hem i ett kaos H.E.L.P Och hatar att vara den där tjatiga hela tidenOch varför är alltid männens jobb liiiite viktigareJaja snart semester och då går jag i strejk Hur gör du för att få bort vattnet i kroppen? Fitnesskapslarna? Kraaaaam

 25. Min 19 åriga dotter hade älskat din tvättstuga och ditt hem. Sortera och organisera är hennes specialitet, och städa. Jag har inte behövt städa hemma på flera år, på sin höjd tömt diskmaskinen och startat en tvätt då och då. Har ingen aning om hur jag lyckats forma henne så, hade givitvis delat med mig av den koden då

 26. Härliga, ärliga och underbara Maggan du är överlägset bäst Den starkaste och mest lysande stjärnan av alla på hela blogghimlen!!! Älskar att läsa om dig och din stora härliga familj utan en massa förskönande filter
  KRAM

 27. Haha, du gör min dag! Så ärligt och helt utan filter, underbara och jävliga vardag! Så ser ju faktiskt livet ut men vissa saker förtjänar man verkligen inte, typ hundbajs både här och där…..
  Kram till dig, DET förtjänar du!
  //Marie

 28. Älskar din blogg. Känner så igen mig i det mesta du skriver. Blir glad varje gång jag läst och funderar själv på att börja blogga. Ha en bra dag! Kramar från en sjubarnsmamma!/ Marlene

 29. Magdalena!!! Igår hade jag bara en sådan jobbig dag. Allt va skitigt disk jobbiga barn osv. Läser din blogg å blir glad. För jag vet jaginte är ensam. Inte ensam med ett skitigt hem. Å inte den enda surkärringen till mamma 🙂 Tack!

 30. Igenkänningsfaktorn är hög i ditt inlägg
  Kämpa på du är bäst Magdalena och tack för att du delar med dig av din sanna vardag utan försköning och krusiduller ❤❤❤älskart!

 31. Så ärlig, sån igenkänning, och precis som du skrev, vems jobb är viktigast hmmm ja… det går att diskutera. Längtar idag efter att semestra från semestern precis som du skrev. Men imorgon är nog detta skrivandet ett minne blott. Var dag har nog av sin plåga

 32. Så ärlig, sån igenkänning, och precis som du skrev, vems jobb är viktigast hmmm ja… det går att diskutera. Längtar idag efter att semestra från semestern precis som du skrev. Men imorgon är nog detta skrivandet ett minne blott. Var dag har nog av sin plåga

 33. Jag är en sån där människa som tidigt såg igenom det där ”rosenskimrande familjelivet fullt av villkorslös kärlek” och bla bla bla. Så jag valde medvetet och tidigt att aldrig gifta mig och skaffa barn. Well jag har gift mig med en man som redan har vuxna barn så det höll inte men jag har aldrig någonsin ångrat mig när det gäller att inte skaffa egna barn. Och när jag läser och ser det här som du så generöst och ärligt bjuder på så tackar jag mig själv för min klokskap 🙂 Och nu kommer Nazimorsorna att börja hojta om den där villkorslösa kärleken som jag som ”barnlös egoist” (jag föredrar själv att referera till ”BarnFRI realist”) helt går miste om. Och varje gång jag blir påhoppad för att jag så generöst och ärligt bjuder på mina tankar kring mitt barnfria val när jag blir förhörd av Nazimorsor så tänker jag stilla: ”Om ni (Nazimorsor) nu välsignats med så vackra och välartade barn och ni lever drömlivet, varför provoceras ni så oerhört av såna som mig?! Man kan tycka att ni istället skulle visa empati (eller åtminstone lite sympati) och tänka TYST ”Stackars henne som inte får uppleva detta himmelrike på jorden och aldrig får känna sig så älskad och älska! Henne måste vi vara extra snälla mot!”. Det var egentligen en retorisk fråga för jag har sedan länge svaret själv: ni vill inte att någon annan ska slippa ”detta helvete på jorden” som det inte finns någon ångervecka för. Du Maggan verkar inte tillhöra kretsen Nazimorsor för även om du avlat fram fem snubbar så verkar du vara befriad från den där barnsektmentaliteten. All heder till dig som står ut och kämpar på, även om du valt det själv. Tack för en underhållande blogg!

 34. Hahaha du är helt underbar!!
  Tack för att du visar hur livet är och ingen förskönad bild! <3
  Är så härligt att känna att jag inte är ensam i kaoset.

 35. Älskade Maggan, vilket lika liv vi lever. Men som mamma är det tydligen bara att bita ihop och fortsätta. Skickar lite styrka och kärlek som kanske gör att du orkar nån minut till

 36. Hej! Igenkänningsfaktorn är hög Vill bara tipsa om att ni ändå kan anmäla cykelstölden till ert försäkringsbolag om det är så att priset överstiger er självrisk. Kanske kan du skärmdumpa ett kontoutdrag/Swish eller har en kopia på annonsen/bild på cykeln alt. att säljaren kan hjälpa er intyga köpet om de efterfrågar underlag. Kram!

 37. Jisses, allt på en gång! Förstår att du vill ha semester nu, bort från semestern… Här har packkaoset just lagt sig och vi är redo att möta Österlen imorgon – äntligen!
  Jag är himla glad att få läsa om din vardag, igenkänningsfaktorn är ibland väldigt hög. Det tar udden av ens egen sunkiga vardag.
  Kram till dig!

 38. Jag bara måtte dra på smilbanden när jag läste ditt inlägg. Underbart inlägg och känner igen mig totalt! Semester har man på jobbet efter att man fått barn. Men vet du – det är bra att det är kontraster i livet, det hade väl vart otroligt tråkigt om den bara var en dans på rosor…? Tack för att du delar med dig!

 39. Helt underbart inlägg och precis som livet /semester är med barn. Tummen upp för dig som visar livets alla sidor…. jag har morrat runt här idag och städat barnrum och plockat å plockat och tvättat hundra maskiner tvätt(ok kanske inte riktigt)
  Ha det bäst!

 40. Kom in på din blogg av en slump nyss, och vilken tur för var det roligaste jag läst på länge
  Och jag som har tyckt lite synd om mig själv för att jag har en vild och trotsig 2-åring och något trög sambo hemma Inte längre.

 41. Du får mig alltid att skratta Skit-historien alltså, gud vad äckligt, men roligt. Tack för att du delar med dig av ditt liv, så ärligt och oförskönat. Galet och härligt. Själv är jag tillbaka på jobbet nu och mannen svettas med ungarna om dagarna. kram!

 42. Du är fantastisk på att beskriva! Alltid lika roligt att läsa. Och man känner igen sig,BIG TIME, i dina vardagsbetraktelser.
  Ville bra säga det!
  Puss & kram
  Jennie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..