NEXTORY, och bilsemester i Europa

I samarbete och reklam för NEXTORY ljudböcker

Jag och Filip har bestämt oss. Vi har pratat om det länge, skjutit på det…. ”nån gång, när barnen blivit större” när det blir lugn och ro.

Saken är den. Tiden blir aldrig rätt, man kommer alltid ha massor av planer och måsten. Är man inte gravid, så är barnen för små. Jobb mm

Nu ska vi inte skjuta på det längre, vi drar! Mamma tar Tristan på kyrkans ungdomsläger, Louie är med Mumin och Charlie med farmor i Skåne. Lance ska jobba.

Tänk att den här förskräckliga mamman ska lämna sina stackars barn igen. Jaaaaa! Åh vad härligt det ska bli. Jag lovar dig katt-Ewa att jag sätter in en extra slant på psykologkontot till dem Hehe 

En vecka själva. Typ Thelma och Louise, fast Maggan Larsson och färjan-Fjonk!! Jag med Ikeasäckar och Fjonk med någon liten italiensk stekarväska av mjukaste kalvskinn.

När jag och Filip träffades så åkte vi på en helt galen och romantisk roadtrip genom Europa. Vi pippade i diken, vi var nykära. Kladdade på varandra. Stannade till på väghotell, slott. Vi fikade, tog nattdop, höll hand och var helt jäkla håll käften kära.

Vi sticker på Tisdagkväll. Filip ska ordna någon cool bil. Packar en väska, bokar inget. Tar dagen som den kommer. Leva, vara kära och få uppleva underbara platser.

Har du tips? Vingårdar, bortglömda eller gömda pärlor. Italien, Frankrike, Österrike? Vi tänkte vara borta en vecka.

Napoleonpasset, Komo…..?


Jag skrev om våran härliga resa för 7-8 år sedan i min första bok. HÄR! 

Musik, ljudböcker, kuddar och solkräm. Vilken resa! Jag är spänd av förväntan.

Jag tänker ladda ner lite olika böcker. Du vet ju sen tidigare att jag älskar NEXTORY, ljudböcker.

Inga svåra, invecklade. Jag vill kunna pausa och återkomma utan att behöva anstränga huvudet för mycket (det är ju ändå semester) Jag är sugen på lite skräck!? Spänning och gåshud. 

(Oxå lite smart för att inte somna bakom ratten)


Den här rackaren är jag nyfiken på! 

SPÖKFLICKAN av Katarina Genar

Om Spökflickan:

Det gamla huset döljer en hemlighet från det förgångna…

Nutid och dåtid smälter samman i det gamla sommarhuset vid havet dit Anna just flyttat med sina föräldrar. Spökflickan är ett suggestivt och spännande sommarlovsäventyr i Maria Gripes anda, av kritikerhyllade Katarina Genar. 

Du kan lyssna på den HÄR!


En annan bok av samma författare är denna. Lite lagom läskiga. Charlie älskar dem med en skräckblandad förtjusning. Skönt och avkopplande att lyssna på sagorna innan man lägger sig. Jag somnar typ själv…

Som ni vet tjejer är jag inte snål, gillar ju att kunna fixa bra dealer till er med!!

LYSSNA nu, ordagrant.

 I 30 DAGAR FÅR DU LYSSNA GRATIS! GRATIS, om du inte är medlem sedan tidigare såklart.

Det enda du gör är att trycka på 

Länk: HÄR!

Kod: Magdalena
Visst är det ett grymt erbjudande!? 

Det finns så himla massa kul att lyssna på. Du får inte missa. I hammocken, på stranden, på resan, i joggingspåret.

Kram på dig!!!❤️

 1. Det gör Ni så jäkla rätt i, bara stick iväg och ha det underbart…skriv gärna hur härligt ni har det så Katt-Ewa blir rabiat…hahahahahah

  1. tror nog inte katt Ewa bryr sig egentligen ,,,, de är ju inte våra barn som blir lämnade utan Magdas egna …….

 2. Men. Åh. Så mysigt. Det finns inget bättre när man har småbarn än att få fly vardagslunken. Så viktigt för relationen också. Att komma ihåg varför man blev kär liksom. Jag önskar dig och din skåning en riktig trevlig resa. Njut och lev och älska och gör det ni vill. Var rädda om varandra. Ni är värdefulla. Kör försiktigt. Kram

 3. Vi drar också tisdagkväll …. vi har blivit tipsade om ”lido di jesolo” googla bilder… utanför Venedig! Galet fint, så där blir vi 5 dagar, sedan tar vi vingårdar i norra Italien påväg till italienska rivieran och San Remo , sedan drar vi till romantiska Comosjön i 2 dygn , tydligen ska man hålla till i norra änden! Badvänligt! Kanske ses ute i Europa ❤️Kram Fröken Gudrun

 4. Så glad jag blir för din skull
  Tror att du ska försöka att inte bry dig om vad andra tycker
  Du känner dina barn bäst och de kanske mår jättebra av detta
  Glad förälder brukar resultera i glada barn, hemma hos mig är det så iallafall ❤

 5. Åk till alpernas Venedig, annecy! Ligger nära Geneve fast på franska sidan! Nära till alperna och underbara byar och vyer!!

 6. Alltså allt i Italien är bara bäst. Min favorit är Siena, som Florens men bättre och mer personligt med en spännande historia.
  Jag försökte tipsa om Färjan av Mats Strandberg igår i ”Silja line-inlägget” men av någon anledning brukar mina kommentarer inte synas. Tyckte den var passande igår men det är en spännade och lite crazy bok så nu tipsar jag igen! (men man måste gilla skräck – typ Stephen King)

  1. Mina kommentarer syns aldrig heller.
   Försöker nu igen och vill bara säga dig Magdalena att du är så otroligt vacker!
   I inlägget från fotograferingen strålar du..man gör det då man är nöjd med sin kropp.
   En helt annan utstrålning än om man är missnöjd och helst av allt ville gömma sig.
   Ha en trevlig och avkopplande tripp vart ni än reser!

 7. Yay vad härligt!!!

  Kör ner till Italien, Verona och Gardasjön, över till Frankrike och stanna till i Villefranche sur Mer mellan Monaco och Nice. Uppåt i Provcence, vilken by som helst alla är härliga. Kör via Gordes du Verdon (googla för bilder) och sen hemåt igen. Kan inte tipsa om vägen hem det får nån annan göra.

 8. Hej på dig!

  Så härligt med en barnfri vecka det behöver man ibland om man har möjligheten.
  Själv har jag levt som ensamstående mamma den största tiden med mina barn men jag försökte åka iväg en vecka utan barnen och det var så skönt och jag tror det är bra med för man ser saker och ting på ett annat sätt när man får distans till det. och det tror jag barnen också gör när de är vuxna.
  Ska bli kul att följa er roadtrip!
  Hoppas nu ni slipper alla sjukdomar men jag vet som mormor att det är svårt med många barn i hemmet.
  Kram Iréne

 9. Exakt så gjorde i femton års tid både sommar och vinter. Packade in oss i bilen och for iväg utan mål. Stannade där vi kände för. Rivieran, Italien, Atlantkusten, Alperna. När barnen blev vuxna fortsatte vi själva . Barnen fick dessa resor med oss istället för prylar. De lärde sig åka snowboard i Franska Alperna. Glo storögt på kungafamiljen i Saint Maxime. Strosa i Cannes, Monaco, titta på enorma lyxbåtar och kändisar i Saint Tropez. Plus massor av andra upplevelser. Det är livet Magdalena!!!

 10. Jag bara älskar din blogg !!!
  Och ni gör helt rätt som åker i väg utan barn, glada föräldrar , glada barn det är sen gammalt 🙂
  Njut!!!!

 11. Tips till bilsemester, Obernai i norra Frankrike (Alscace området). Fina vingårdar längs Route wine! Bo på A La Cour d’Alsace, såååå fint och mysigt hotell <3

 12. Annecy i Frankrike är jättevackert och trevligt. Vi var vid Comosjön förra sommaren och bodde uppe på berget i en liten ort som hette Brunate. Resan på slingriga vägar upp och ner var en historia i sig….

 13. Måste bara skriva nu efter att ha läst ditt inlägg om er systerfotografering. Fy fan så mycket snyggare ni är nu! Inget illa ment om er som unga alls, men det klär er båda att ha det där mogna uttrycket över er ”vi är som vi är och passar det inte så skit i det!” Lika fina uppsminkade och stylade som nyvakna osminkade en trött morgon!

 14. Du gör sååå rätt i att åka bort med din kärlek! Och så smart att lämna barnen på olika ställen, så att de kan få total fokus och uppmärksamhet av den de är hos 🙂 Barnen kommer ha det superbra! Man måste unna sig egentid för att kunna orka med att vara en bra mamma 🙂 Njut på resan, Maggan! Stor kram, du är så härlig!

 15. Underbart med bilresa!

  -Rothenburg, stanna på väg ner genom Tyskland! Mysig gammal stad!
  – Österrike, t.ex Saalbach och vandra i alperna! Ta en öl och wienerschnitzel på en topp.
  – Italien både runt Gardasjön o Comosjön är det väldigt många vackra ställen att besöka. Opera i Verona på gammal amfiteater i solnedgången är väldigt romantiskt.
  -Sirolo är helt fantastiskt vackert! (Också Italien. ) Hela Marche-regionen är underbar! Och väldigt lite turister. (Utom kanske just i Sirolo…)

  Några tips från mig! Ha en underbar resa!

 16. Magdalena, Du är en helt fantastiskt härlig, rolig och skön människa!! Mer humor åt folket! och njut varenda minut! Och skit i alla gråa, tråkiga, präktiga människor som inte har något eget liv!

  Kraam!

 17. Kloka ni är som vårdar förhållandet. Inte många som gör det och ledsnar efter några år, tror att gräset är grönare och så vidare. Inga vardagsproblem om jag skaffar en ny partner tänker många , surprise!
  Mina föräldrar lämnade mig och lillasyster hos farmor och farfar i två veckor, typ en gång per år, och drog iväg när vi var små och vi har i alla fall inte tagit någon skada och är normal (obs, ytterst subjektiv observation). Nu är jag 39 år med man och barn och skulle lätt kunna göra detsamma som mina föräldrar gjorde. Vi fick en bra och nära relation till våra farföräldrar och mors-fars fick näringsrika relationsladdare, win-win

 18. Kära sömnbristmamma!
  Jag har en bekant som var i samma sista som er – jag har fotat av en text hon skrivit om den hjälp dom till slut fick – jag vill inte lägga ut den här men sänder den gärna till dig om du vill!
  Deras pojke är i dag 7 år och sover nu gott 🙂
  Skriv till mig om du vill att jag ska sända infon jag har!

 19. Så kul med en veckas tripp! Hoppas ni får det lika fantastiskt som ni hade det första gången. Tvekar inte en sekund att det inte skulle bli.

 20. Fantastiskt! Fanken vilket bra beslut där! Fler småbarnsfamiljer borde tänka så här. (Ja jag fattar att inte alla har råd men många kan faktiskt prioritera om lite).

  Jag är ju frankofil av rang och tror att ni skulle passa ypperligt på Rivieran. Det är ju lite långt att köra men F kör nog rätt fort gissar jag. Välj lite mindre ställen än typ Nice som är totalt överreklamerat.

  Jag älskar la Ciotat, Frejus, Bandol, le Levandou, le Muy med flera. Ja bara kör längs medelhavet och stanna till där det känns rätt. Där är bara så fint. Underbara stränder, trevliga och framförallt roliga människor, superb mat och dryck. Fina hotell finns överallt och även enklare om ni vill ha det.

  Har ni inte bott på Negresco i Nice så är det helt klart värt en natt. Passa då också på att ta en middag i deras fabulösa Michelinkrog. Ja det är faktiskt det enda stället som kan få mig åter till Nice:-)

 21. ÅÅåå vad härligt! Vi bilade för ngr år sedan….Kroatien är verkligen ett land man längtar tebax te…Baska Voda / Makarska / Split finns så mkt fint där. Maten är superb ,människorna så trevliga ! Hoppas att ni får en fantastisk resa!

 22. Älskar att bilsemestra ner till Italien.
  Vi brukar köpa årets version av Recht und Links och hitta små gasthaus längs autobahn, riktiga pärlor finns det.

  När vi kommer till Österrike brukar vi stanna till på http://www.friesacher.com/en/ som ligger i Anif, strax utanför Salzburg. Mitt emellan Salzburg, Köningssee och Örnnästet.

  Gardasjön ingår alltid och Cinque Terre är fantastiskt.

  Ha en skön resa!

 23. En av de absolut roligaste saker jag någonsin läst om i en bok är när du skriver om när ni kom tillbaka till ett hotell, minns inte alls vart, full och du skulle hoppa i poolen med kläderna på men du hoppade på ett pooltak. Kan du inte lägga ut det här. Så jävla roligt skrivet!

 24. Hahaha ”liten italiensk stekarväska i mjukaste kalvskinn” du är la för rolig!

  Så att du inte somnar?!? Det första jag tar på mig lurar och ska lyssna på ljudbok så somnar jag direkt!
  Går inte hålla sig vaken:-)))

 25. Schysst erbjudande! Jag nappade direkt.. Har tänkt börja lyssna på ljudbok länge nu men inte fått tummen ur, men nu var jag snabb som satan och har redan skaffat mig ett konto.
  Passar perfekt att börja bums nu när jag ändå sitter på tåget & glor.. ❤️

 26. Testa lake Como ! @ alberto Lenno hotel Grymt ) ligger vid sjön! Googla ! Man tar båten som vilken buss som helst ) o åker IT på ngn av stoppen ! Kram från ngn som aldrig kommenterar ) men smygläser bloggen

 27. Gardasjön, Italien men en vecka känns för kort . Alltså visst hinner ni dit, men frågan är hur mkt ni vill sitta i bilen eller ta biltåget från Hamburg till Milano då kan ni sova en natt och komma framåt ändå . Vi gjorde precis en sån resan förra året men vi var ute i tre veckor med barn, allas favotrit blev Gardasjön. En vecka ner, en vecka i Italien och en vecka hem. Avis, ha en underbar trio

 28. Åhh vad mysigt!
  Vi brukar också dra ut på roadtrips. (förövrigt i en cool bil från Pilips firma)
  Mitt tips är, var inte rädd för östsidan av Europa. Sååå mycket fint att titta på, så vänliga människor.
  Prag, billigt romantiskt och så fint!
  Alperna, glid omkring, pussas med fantastisk utsikt! Vill ni se historia som inte ska glömmas så besöker ni Berchtesgaden.
  Men är ni ute efter vin så är det Moseldalen som gäller.
  Hade ni haft längre tid på er så skulle jag precis som många andra skriver säga Kroatien, Trogir är min pärla där 🙂
  Ha en fantastisk roadtrip !

 29. Vet ej om du kallar mig för ”katt-Ewa”, men jag brukar sällan kommentera. Men skrev en gång om du inte tyckte att det var jobbigt att vara borta så mycket från dina barn. Fick något spydigt svar och sen att du bara lämnat den lilla själv en endaste gång. Hm?!
  Avskyr katter, men gillar din blogg, förutom spydigheterna till alla som inte håller med dig i allt. Men läser även kommentarerna och det verkar inte som dom skriver så mycket mer.
  Hur som helst, ha en trevlig semester!

 30. Hej fina du,

  jag har flyttat ner till underbara Österrike och älskar det här. Kan verkligen rekommendera er att åka förbi här. Finns så fina vingårdar i steirmark. Förutom vi gårdar finns det magiska platser så som attersee, så fint med bergen runt om sjön. Just nu har vi 30 grader och sol. Det kommer hålla i sig nästa vecka med. Om ni bestämmer er för att åka förbi rekommenderar jag er att åka förbi sjöarna här, traunsee, gmundsee och atersee, Hallstatt osv. Attersee är enligt min åsikt det finaste stället. Sen kan jag rekommendera er att åka vidare ner mot steirmark. Ta in på någon fin vingård och njuta. Sen vidare mot Italien!

  Kran

 31. Lyssnar på din ”Det skall bli ett sant nöje…” just nu.
  Vilket liv du har levt, vad stark du är, fantastiska människa. Och det är enbart en del av ditt liv.
  Full av beundran över din styrka och kärlek, Jag önskar dig all lycka, välgång och framgång men allra mest kärlek, harmoni, balans och omtanke i livet.

  Njut av varandra, ha en underbar resa och kör försiktigt <3

  Varm kram Maria

 32. Du och ni gör så rätt att ha semester ihop! Barn mår bra av att vara med andra människor också, alla har kul! Ville också föreslå Garda sjön, den lilla byn Riva del Garda, om ni hinner så långt. Kram

 33. Hejsan
  Kan varmt rekommendera Stresa och Arona som ligger utanför Milano. Små byar runt Lago Maggiore lite lugnare än runt Como. Inte heller långt från Milano..
  Ha det bäst

  1. Håller helt med om Lago Maggiore istället för Como och Garda. Se´n är den lilla sjön Lago d’Orta bredvid Maggiore magisk!

 34. Underbar blogg där du är så ärlig och rolig läser alltid din blogg med ett leende på läpparna. Jag och min sambo har som tradition att bila genom Schweiz och Italien. Kan varmt rekommendera ett bergspass typ SAN bernadino ca 2000m över havet med små slingriga vägar och en fantastisk natur. Sedan finns Montreux vid Genevesjön och där Bode vi på fairmont hotell ett av de finaste hotellen jag sett med en underbar utsikt möt sjön och alperna i bakgrunden. För 2 veckor sedan bilade vi runt komosjön och Bode i tremezza Grand hotel och helt magiskt. I Zürich bodde vi på the dolder med en fantastisk spaavdelning och utsikt över hela staden! Ni kommer få en fantastisk resa och alla som har möjlighet borde testa att bila genom Europa! Kör försiktigt!

 35. Fan Maggan du är så jävla COOL
  så häftigt och göra en sån grej
  WOW alltså . Ha en helt grymt underbar
  semester med fjonken ❤️

 36. Vill du bo lyxigt och kunna kika på George Clooney när han åker förbi i sin båt på Comosjön? Ta in på Villa d’Este! Du bara måste!

 37. Hej!

  Italien är alltid fantastiskt att åka till, kanske lite långt för en vecka dock men vad tusan allt går om man vill. Städer värda ett besök på vägen ner är Bamberg, Rothenburg ob der Tauber, Innsbruck och i Italien är Bolzano och Merano fantastiskt med härliga marknader och god mat. och såklart som flera tipsat om Verona och Gardasjön. Åker ni på västra sidan ner är ju Freiburg im Breisgau (schwarzwald över huvud taget) och Basel värt ett besök. Luzern och Lugano är fantastiskt fint. Oj det finns så många fina ställen att besöka. Vi åker mycket runt i Europa då min man är från Tyskland och jag älskar Europasemester med bilen. Hoppas ni får en fantastisk vecka!

 38. Åh va underbart!!! NJUT och shit i vad alla andra tycker och tänker. Jag säger bara kära föreldrar= lyckliga barn!!!!!!!! Så är det bara!!

  Åk till Gardasjön i italien. Helt amaziiiiiiing!!!
  Romantiskt och idylliskt.

  Ha det gött// Johanna 25 år Följer din blogg dagligen och bara älskar dig ärlighet och ditt liv!!

 39. Å guud va mysigt , det gör ni helt rätt i. Barnen kommer må toppen tror jag, de är väl jättekul för dem att få vara med farmor , mormor mm, härligt! Jag är avundsjuk !! Kram

 40. Galenpannor,ni skriver som lilla killen som fick 5kr och trodde han kunde köpa hela världen! Hur mycket ska man hinna på 1 vecka med bil?? Ska ni streckköra så hinner ni kanske till Italien tor, helt slut när ni kommer hem, låter inte allt för bra i mina öron! Jag har bilat till Italien , vet vilken tid det tar, så mycket man vill se och uppleva!Måste hinna njuta……Ta 14 dagar på Er, då blir det mysigt!

 41. Åk till Kroatien, Europas mest kristallklara vatten, bara 40 mil till landskapet Istrien från Österrike. God billig mat och dryck, snälla människor och vingårdar, bilar dit 4 gånger och min familj är inne på 9e året i rad kram

 42. Ååhhh, vad härligt för er!! Blir riktigt avis jööö……
  Min man och jag gjorde sådana saker när han var sjuk och bodde mycket på sjukhus….. fast av en annan anledning förstås he he. Försökte göra det bästa av situationen…… kan faktiskt sakna de sjukhusvistelserna nu när han fått nya lungor…. låter skumt men det var mysigt, bara han och jag och han fick full service av mig. Tog med mig lite batteriljus, kex och kalixlöjrom, räkor, cider osv osv….. Goda hemmabakade vaniljdrömmar till personalen.

  Ha en riktigt mysig resa och njut av varandra och barnledigheten. <3

  Kram Sabina

 43. Två av Europas vackraste pärlor är Toulouse i Frankrike och Comosjön i Italien! Missa inte om ni tar chansen – MAGI!

 44. Låter härligt! Hejja er ♥ Hoppas ni får en fantastisk resa!
  Och nu förstår jag vad du och Hannah menar med att svettas på överläppen hahaha 😉
  Mvh – Nysvettare

 45. Verkligen njut av er barnlediga tid ❤️ Vi har precis insett att vi oxå måste iväg och ta hand om relationen
  Ha en fantastisk resa ❤️

 46. Empirisk skulle jag säga luncha gott smörrebröd i Köpenhamn, ev glass i Nyhavn. Eller kanske på hemvägen. Stanna gärna till annars i Lübeck, en
  otroligt mysig liten stad med vacker mur. Amalfikusten är magnifik (ta med åksjuketuggummin och räkna alltid med mer tid ön ni tror, serpentinvägar). Annars är nice mkt trevligt, och en utflykt till Monte Carlo. Därifrån är det inte långt till Genève, en enligt mig underbar plats (bodde där ett tag) och vidare mot lausanne. Så vackert.

  Sen har jag själv Gardasjön och Comosjön på önskelistan.

  Ha så härligt, vad det än blir!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..