Familjekryssning med Silja

REKLAM FÖR, OCH I SAMARBETE MED SILJA

Förväntansfulla och glada. Killarna har ingen aning om hur härligt det här kommer bli. ALLT knot och gnäll över en 2-dagars med familjen kommer snart vara som bortblåst.

Jag är så jäkla glad att det blev av. Minikryssning-familjekryssning i två dagar till Helsingfors. Läs mer HÄR! Första gången med SILJA SYMPHONY. Har åkt konkurrerande båtar tidigare. Det har varit ”fest och fylla” (kul det oxå) MEN vad jag gillar med det här, är att det är fullt fokus på barn.

Cirkusartister, akrobater, ENORMA lekrum, Playstation, pokemon’race, hoppborgar och karuseller. 


Personalen måste jag tillägga. Vilka stjärnor, vilket bemötande! Wow… Servicen och mottagandet. 10 poäng

Fick med mig alla utom Lancelot. Lance började sitt nya jobb idag, så hans slinger-ursäkt är godtagen. Han har börjat jobba i butik. DENIM IS DEAD. En cool pop-up store på Götgatan.

 I bokade om vår resturang.  Över 2000 människor på båten. Men det känns inte?? Att ett fartyg kan sluka så många. Otrolig?


Shopping, massor av restauranger, spa och ett skönt soldäck.

Filip var liiiiite skeptisk innan. (Jag har LURAT honom något. INTE sagt att vi är borta två HELA dagar. Ooops)

Men vad gör man inte för kärleken!? Han kommer sura en stund. Sen pussar jag på honom lite extra. Jag ÄÄÄÄLSKAR smörgåstårta, dans, karaoke och buffé…. 

Jag är HELT övertygad om att Filip kommer bli frälst. Jag kan nästan slå vad på att hans nya smeknamn kommer bli kryssar-Fille, Finlands-Fjonk. Han kommer inte kunna slita sig. Han kommer vilja åka varje helg, året runt


Bollhav, Mumin-besök, barnbingo, rittävlingar, disco, show, glassbar, lego, spel, tågbanor, leksaker och annat skoj
Killarna och Mumin i lekrummet. Jag, Tristan och Filip tog en skön tupplur på soldäck med utsikt över den Svensk skärgården


Vi hade bokat bord på Italienaren, men ändrade resturang när vi väl var ombord. Lite för ”fin”  för trötta barn. Vita dukar skulle bli skitiga dukar

Utsikten från vårat rum…


Sushi, sallad, skaldjur, italiensk, pizza, buffé mm


Det blev en köttbit med bea, barnen valde sushi…


Killarna har börjat hitta. De springer mellan lekrum och spelrum. När man väl fått grepp på ”hur båten ser ut” så är det rätt lätt att ta sig runt


(Imorgon ska vi äta buffé eller skaldjur)

Rum med havsutsikt… 


Vi har ett FAMILJERUM med 4 bäddar och bäddsoffa. De vanliga rummen med dubbelsäng har utsikt ut mot havet (mycket mysigare, tycker jag) 

Familjerummen har utsikt över shoppingstråket. Inget hav, MEN rymliga och helt ok för oss med massor av barn. Killarna slåss om vem som ska få sova på vägg-sängarnaTidig kväll.. 

En god frukost och en heldag i Helsingfors (håller tummarna för att det ska sluta regna)


Vädret är INTE roligt. Det öser ner. Barnen vill INTE lämna fartyget. Ska försöka övertala dem, och se om vi kan låna paraplyn.

Jag har hört att torget som ligger på promenadavstånd från båten ska vara oerhört mysigt.  Mumin säger att Finlands motsvarighet till NK ligger där med. Vi kanske kan shoppa lite istället?


Kram på er ❤️ syns senare…

  1. Inga dansband som spelar på den båten? Häääärligt ni har det! Snygg man du har M, men han ser jämt så trött ut. Inte de lättaste att va mitt upp i livet med småbarn o hårt jobbande. Du kanske skulle ”lura” honom en hel vecka på båten i viloläge hehe… Skojar lite bara;)

  2. Shoppa på på båten,det är ju TAX- free. Har köpt Versace örhängen och Ray- ban solisar bla…..
    Bubbelbad är så skönt!
    Ha det bra!

  3. Rekommenderar varmt Norweigan Cruise Line, om ni vill åka på kryssning i Medelhavet alternativt Karibien. Vad jag gillar med dem är att det är s.k ”freestyle-cruising” där man själv väljer när man vill käka, och var. Maten är fantastisk, och det finns nåt som passar alla. Går självklart att gå till de restauranger som inte ingår i All inclusive, och betala extra….men det har jag aldrig gjort. Behövdes inte, för de som fanns att välja på räckte mer än väl. För barnen finns det en egen avdelning och det finns personal och aktiviteter hela veckan för dem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..