Sjukskriven, ValueQard, studenpresenter, Ferrarimiddag, halsont och dropp

Det är inte många gånger jag har ställt in ett jobb. 

När jag fick en hjärnblödning, och efter att Isak lämnade oss, var typ senast?

Jag är nog lite av en ”doer”. Jag biter ihop och jobbar trots feber eller andra åkommer. MEN IDAG mina vänner visade jag mig mänsklig hehe (även solen har ju fläckar)

Jag avstyrde ett stort fotojobb med syrran. Tänkte först att ”det här löser jag.  Men min hals ÄR FÖR tjock. Bihålorna värker och det känns som om jag har en stor ”böld” i gommen. Kan inte svälja vare sig vatten eller mat

Jag orkade faktiskt inte idag, gick inte. Jag fixad det helt enkelt inte. Louie har varit vaken halva natten. Det var en lång dag igår. Trött och lite utarbetad

Ringde KRY, men de kunde inte hjälpa mig. Bokade på vårdcentralen för en ordentlig check imorgon.

Jag har haft ont i halsen sedan INNAN jag åkte till Spanien. Var hos läkaren i Sverige. Han sa att det inte var halsfluss (gjorde odling) 

Halsen blev mycket värre i Spanien. Där fick jag intravenöst pencelin av den spanska läkaren (han sa att min hals var VERY BAD (och kortison) 


Jag åt tabletterna/kuren ut. Men när jag slutade förra veckan så blev halsen värre igen.

Grrrrr nu har jag så ont att klockorna stannar. 

Jag tror att hela bihålorvärken, snuvan och ögonen kan vara allergi? Men inte halsen..

Ja, ja skitdesamma, det enda jag vill nu är att halsen blir bättre. Får se vad vårdcentralen säger imorgon


Filip är inte heller bra. Ont i hals och feber. Så något är det ju.

Jag måste vara bra tills på söndag! För då ska jag överraska alla barnen, Mumin och Filip med en Finlandskryssning. Bra sätt att tvinga alla plus tonåringar att umgås. (Ingen kan ju lämna båten haha)

Det ska bli så jäkla TREVLIGT! Skaldjur, barnaktiviteter, spa och annat skoj. En hel dag i Finland. Då ska Mumin få visa oss runt i Helsingfors. Något DU kan rekommendera oss?


Spinners är den nya grejen!

Gunnar fyllde år igår. Jag letar med LJUS och LYKTA efter en kräm till honom (han ska få den i present)

Jag köpte den av en kompis till Hannah i Sigtuna tidigare. Hon har slutat att sälja den. Antar att det finns fler av er där ute i Sverige som säljer denna (går inte att få tag på i butik)

Någon som vet. Bästa krämen som finns! Om du har påsar under ögonen. Magisk! De försvinner helt i 8 timmar…. 

Du känner dig som Askungen! 

När tiden är ute, och balen är över. Skrumpnar och ramlar ansiktet ihop igen. Kan säkert inte vara hälsosamt eller bra. Men oerhört effektfullt! Om du sovit dåligt en natt.


Någon av er som säljer den? I kommentarerna eller maila. Vill köpa direkt. Let me know…


Alla Filips brorsbarn tar studenten i år. Vad köpet man?? Vad gör man om man inte bor i samma stad samma eller land? Vad är enklast?

Jag blev tipsade om en HELT GALET SMART app förra veckan. 

Varför har inte jag kommit på denna grymma idé själv????

”Det är som en swish fast i presentkortform”

Typ jag vill ge Linn eller William ett presentkort på CERVERA, VINGRESOR, SPA-behandlingar, MAKEUP STORE,  7 11, bl.a. 

Ja du fattar säkert galoppen. Du kan tillochmed skicka ett presentkort på GB-glass…

Så jäkla smart!!! Skickade precis över ett presentkort till Tristan på 5 glassar att bjuda sina vänner på (och jag vet att det blir glass han köper och inte typ dataspel-pengar hehe)

Jag kan ju inte avslöja för er vad jag ska ge Filips brorsbarn i examenspresent, för då blir det ju ingen överraskning för dem.

Men det är verkligen ett sådant smidigt sätt att skicka konfirmationspresenter, julklappar och födelsedagspresenter ELLER bara kärlek.

Funderar faktiskt på att höra av mig till företaget och se om de kan börja sälja mina smycken? Vore inte det en superbra idé?

Appen heter ValueQard och jag laddade bara ner den i AppStore kan du gör HÄR!

Deras hemsida hittar ni HÄR! om du vill läsa mer


Älskar ALLT som gör mitt liv lite enklare….


Det blev en lyckad middag igårkväll. Trots halsvärk och lite feber, satt jag tappert med under hela middagen. (Det betydde så mycket för Filip)

Vilka snyggingar va!….


Lance ficka vara med en stund under kvällen. Det blev en tidig kväll. Orkar inte hålla mig vaken efter 00, och speciellt inte med en unge som håller låda hela nätterna


By Malina klänning och mina 40-års present skor från Filip (Ett par vackra Valentino)


Middagen var på Grand hotells spegelsal, allt gick i Ferrarirött

Nu ska jag och tjockot sova. 

Jag ska testa att INTE ge honom välling, utan mjölkfri gröt!


Återkommer med resultat imörga!

Sov gott and Love you guy’s ❤️

 1. Det är inte körtelfeber du har? Hade det för några år sen, mådde som du beskriver. Be dem ta prov på det!
  Krya på dig <3

  1. Tänkte oxå på körtelfeber, mi son hade det, sluta med att han blev inlagd å fick dropp. Han kunde ej svälja

 2. Jag som bor i Helsingfors skulle rekommendera följande: Salutorget på sommaren och Saluhallen som ligger precis nära Silja-terminalen. Stockmanns varuhus årsöm NK och runt det finns en massa butiker. Löyly är en restaurang med bastu och fin stor terass och havsutsikt och läget är strax utanför centrum (ca 1,5 km från Salutorget), nytt och lönar sig att bekanta sig! Som lunchställe skulle jag rekommendera: Strindberg, Bronda, Gaijin (typ som Farang, samma ägare som i Sthlm), Aino, Presto, Salutorget (namn på restaurang vid Salutorget 🙂 – de ligger nästan alla på norra eller södra esplanaden, mellan Stockmann och Salutorget. Helsingfors centrum är mindre än Stockholm så man går snabbt igenom den. Domkyrkan är fin och där framför finns trevliga caféer samt Alexandersgatan där det finns en hel del butiker. Kommer inte på så många barnvänliga ställen förutom Högholmens zoo samt Sveabord men dit tar man sig med båt så vet inte om ni hinner. Kiasma har ofta roliga konstutställningar, Ateneum likaså. Båda prick i centrum.

  1. Löyly, tack för tipset . Måste nog åka och turista mitt ”hemland”. .
   Borgbacken är enda stället jag besökt där. Snäppet bättre än grönan.

 3. Krya på dig! Hemskt att ha ont i halsen. Och så länge… Hoppas vårdcentralen kan hjälpa dig. Vilken snygg outfit du hade på dig igår. Så snygg du är! Kram.

 4. Hej, jo kom på en sak bara ang halsen- min kollega hade precis som du och det visade sig att det var hennes barn som hela tiden smittade henne. Barnet hade inte själv några symptom men smittade så fort kuren var slut så blev hon sjuk igen. Nu var detta förvisso halsfluss vilket du sa det inte var, men kansje kan gälla annat också..? Bara en tanke. Krya på dig!

 5. Halsböld tror jag på. Typ som halsfluss fast värre o man kan inte svälja. Du behöver inland två kurer pencillin och att de sticker hål på bölden.
  Har själv lätt att få så i fortsättningen va jättenoga med vila osv om du har känningar åt hals mandlarna. Kram!

 6. Din blogg sticker verkligen ut Magdalena! Högt o lågt, vitt o brett – man kan liksom aldrig veta vad man får när man kommer in här? Förutom underhållning då; du är galet befriande och härlig kvinna!
  Ville bara säga det, läser din blogg dagligen men kommenterar sällan – men du förtjänar tamejkatten all cred för att du bjuder på så mycket ur ditt liv. Stor varm kram från Arboga! ☀️

 7. Låter som halsböld. Kan rekommenderas att operera bort mandlarna om man har problem med halsont ofta. Jag har haft halsböld…det är hemskt men nu är mandlarna borta!

 8. Usch, det låter riktigt jobbigt med halsen.
  Jag jobbar som distriktssköterska på en vårdcentral och brukar rekommendera alla patienter med återkommande halsinfektioner att vara lite extra noga med hygienen hemma. Då pratar jag om att tvätta alla handdukar och sängkläder i minst 60 grader, dessutom byta tandborste ofta. Eventuella bakterier och virus dör tyvärr inte i 40 grader. Ofta träffar jag familjer där svinkoppor och halsflussar bara går runt, runt för att de inte byter tandborstar och tvättar i minst 60 grader. De vill ha antibiotika men missar det mest basala i hemmet….
  Allt detta gör ni säkert redan, men bara som en påminnelse.
  Är det körtelfeber du har så finns tyvärr ingen behandling som botar.

  Krya på dig! ❤️

 9. Jädrar vad snygg och fräsch du är kvinna! Syns inte alls att du sover för lite. Hoppas halsen blir bättre 🙂

 10. Jag har en väninna som säljer angreps om du er intresserad kan jag f7x akilleshäl bra pris ?.kontakta mig

 11. Detta låter säkert helt galet ,men har du fått ta prover på din sköldkörtel någon gång ?
  Jag fick nämligen samma symtom som du efter ett trauma när jag miste min son (hade haft en jobbig tid innan det hände också och då känt mig konstig ,konstig mage och halsont,lite skakig i kroppen och så där.
  Pang sa det efter sonens död och i ett par månader trodde jag faktiskt att jag rent fysiskt skulle dö själv utöver den fruktansvärda sorgen.
  Tokiga blödningar fick jag också…..
  Så kollades sköldkörteln och det visade sig att jag hade Graves sjukdom . Den kan triggas igång av trauman och stress etc…
  Så be att få kolla det om du ändå ska till doktorn.
  Krya på dig ,fina Maggan.

  1. Har också haft Graves, också kallad Giftstruma och egentligen hypotheros, dvs överproduktion. Hela kroppen försvagas, man får hjärtklappning, går ner i vikt, muskler förtvinar, händerna darrar, man känner sig helt enkelt som att hela kroppen går i 100…. Behandlades med radioaktiv jod för 15 år sedan vilket försätter kroppen i ”tvärtom-mode”, dvs underproduktion i stället så att man får äta levaxin resten av livet. Tvivlar på att Magdalena har Graves.

 12. Hur ofta är du sjuk egentligen? Som vuxen människa har jag aldrig hör nån som ALLTID är krasslig/sjuk/eländig etc

 13. Vackra, roliga, knasiga kvinna….jättefin klänning!
  Alla dina barn är fina men jädrar vilken hunk din son är. Påminner nästan om min, stilig ung man
  Om halsen kan jag inte uttala mig om men vilka fina boppar jag har efter min bröstförminskning

 14. Så roligt att ni besöker Finland!

  Mitt tips är att ta det lugnt och gå omkring på Salutorget, på Esplanaden (kolla finsk design som Marimekko, Iittala och Mumin naturligtvis) och besöka området kring Domkyrkan. Vid Salutorget finns ett pariserhjul som säkert är kul för hela familjen.
  Stanna på en kopp kaffe i någon av dom små tälten på Salutorget och prova en lörtsy, dvs en smaskig finsk köttpirog.
  Tiden är så kort då man åker på kryssning, men ni kanske kommer igen och stannar längre. Och kanske du tom någon gång ordnar ett bloggevent för dina finska läsare 🙂
  Hoppas ni har tur med vädret, det har varit lite si och så med sommarvärmen hittills.

 15. Hej! Vad fin du var i din klänning! Ni måste fika på Salutorget i hamnen och äta en ”munkkipossu” , alltså en jätte stor friterad munk fylld med sylt och spana in folk. Hoppas ni får en trevlig dag!

 16. Kan du inte äta eller dricka och svullnar mer ska du gå akut så de får se att du inte har epiglottisförstoring i halsen, för då måste du ha hjälp, snabbt. (epiglottit) Men det verkar ju inte så, men var observant ! Underbart vacker klänning du har på kvällsbjudningen !!

 17. Hej Magdalena
  fy vad jobbigt för dig vill bara säga Krya på dig och ta hand om dig
  på bästa sätt.
  Kram
  Ewa (inte katt Ewa hi hi)
  Ds din blogg är underbar och läsa

 18. Jag hade nog bett att få en väldigt bred bakterie odling på hela klanen där hemma. Ni har ju haft svinkoppor som valsat runt också. Det är lätt att hamna i smittoträsket när man är en stor familj. Du får penicillin och resten av familjen smittar ner dig igen. Men jag är ingen doktor. Men har en stor familj och upplevt det där. Hur som haver. Skorna skaver. Lycka till och hoppas att du får hjälp och snart är frisk igen. Släng den där lille vilde virvelvindskorven i egen säng och be honom stanna där. . Ibland kan det hjälpa om man fixar barnvakt några nätter hemma för att bryta mönstret ”väcka mamma”. (a.k.a var är Mumin när du behöver henne :-)) Du måste få sova vännen! Ett tips bland hundratal andra. Men du känner ju ditt barn bäst. Var rädd om dig. Du är värdefull. Kram

 19. När jag använder en ”läkare-på-nätet”-tjänst så får min vårdcentral en räkning på 1200 kr varje gång. Fast de inte har gjort något, och inte haft en chans att göra något. En ”otrogen-kund”-räkning. Det görs mycket reklam just nu för olika nättjänster, och de skriver ut en hel del läkemedel och ger ordinationer utan fysiskt möte – som sedan den ordinarie vårdcentralen får rodda i om det skulle bli tokigt, och betala för.

  Visst är det bra med konkurrens och alternativ, men så som det funkar nu att det drabbar vårdcentralerna hårt är det inte många som vet om.

  Tack för en trevlig blogg.

 20. Det kan kanske vara att du behöver tömma ut bihålorna…min moster fick göra det..obehagligt men effektivt

 21. Stackare krya på dig och TA HANDOM DIG!
  Hoppas du blir frisk så ni kan åka till Finland hela gänget.
  Och så snygg du var på Filips event.

  kram Iréne

 22. Hej!
  Vill tipsa dig om en kräm som jag blev såld på, såg den för länge sedan i ett skönhetstips på Nyhetsmorgon.
  Märket är Peter Thomas Roth och den heterI Instant Firm Temporary Face Tightener.
  Säljs bl a hos Lyko, sjukt bra!! Finns även för bara ögon plus en massa andra bra produkter i det märket. Inte billig men det är inte de små pipetterna heller ju.

  Krya på dig! Tack för att du fortfarande delar med dig frikostigt av ditt liv, trots massa fula kommentarer. Kram i massor❤️❤️

  1. Tänkte direkt på den krämen. Jag har en variant som heter Tpr Eye tightner och det är den enda krämen som har gett mig märkbara resultat. Räcker en evighet då man behöver en pytteliten mängd. Köp

 23. Två saker som jag tycker är värda att se i Helsinki är:
  -spårakoff (en spårvagn som åker runt Helsinki, tar ca 45 min) där man kan köpa öl. Världens ända spårvagn med toalett. Kanske inte så barnvänlig men. Första stopp är vid tågstationen.
  -Zetor. Det är en restaurang mitt i centrum som är som en ladugård, med traktorer man kan sitta vid mm. Kul konsept och absolut god mat oxå.
  Och missa inte marknaden vid salutorget – smaka på ‘muikku’ – Mumin får förklara vad det är.
  Ha en trevlig resa!

 24. Jag läste bara detta inlägg och kanske du skrivit annat som gör att det inte passar. Vad jag tänkte pa var halsböld. Det hade jag tva ganger när barnen var sma, och det maste till ett speciellt antibiotika för den. Körtelfeber är ju ocksa detta diffusa som inte ens antibiotika rar pa egentligen. Bada dessa saker kan en öron-näsa-hals-läkare känna igen. Krya pa dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..