ZOEGA och My academy

I stolt samarbete med både kaffe och matte

Orkade INTE laga middag. Det fick bli thai fried rice med kyckling. 

Louie fick sin vaccination på BVC i eftermiddags. Två hugg i låren. Stackars liten, trött, ynklig och snorig.

Promenerade hem. Sammanlagt gått 1,3 mil idag. Bara mellan, möten och annat.

Fixat fransarna, varit på mitt polisförhör. 

Tristan har haft en lektion med Cornelia från MY ACADEMY. Läxhjälp som faktiskt gör skillnad.

Det går trögt i matten. Tristan går på den allmänna läxhjälpen i skolan,  MEN  behöver verkligen lite extra skjuts one-to-one  

Alla har inte möjlighet till det. Men har man? Så är det verkligen värt vartenda krona.

Tristan växer nästan 5 centimeter varje gång han knäcker koden. Älskar att se ungarna stolta och med huvudet högt. Jag ör USEL, så jag köper mig all hjälp jag kan få.


Förrförra veckan pluggade de på geografiprovet en extra gång. Lättare att ta in infon från någon annan än mamma hehe (lovar vi har försökt. Ovänner efter 5 min)

Väskan är packad. Kläderna framlagda. Imorgon ringer klockan 05. 

Jag ska flyga till Skåne och besöka ZOEGA fabriken. Sååå jäkla spännande kommer det bli. Tänk dig den magiska doften?? Jag älskar ju lukten av nybryggt kaffe. Kommer inte vilja åka hem

Kul ska det bli!! 

Jag är väldigt petig med mina samarbeten. Tackar nej till de mesta. Men det här. Hela idén med ”coffebywomens” älskar jag

Stolt över att få göra reklam för både för  läxhjälp och kvinnokaffe! Två mycket viktiga saker i mitt liv


Inoljad, inpackning och nyduschad. Allt för att få kunna sova en extra stund imorgon bitti.

Ber till Gud att Lo inte ska få feber inatt (vaccinationen) jag är så trött att mina ögon nästan blöder….
Godnatt på dig och tack för att du finns. Tack för att DU förgyller min vardag med DINA avtryck härinne.

   1. Joho du, i svenska språket så ska ordet lukta användas då något luktar illa, och dofta när något doftar gott. Varför tror du att det heter ”illaluktande” och ”väldoftande” och inte ”illadoftande och ”välluktande”?

    1. Jag tror att Maggan liksom jag umgås med människor som gör att man blir glad, inte människor där man måste passa sig för vad man säger utan att få pekfinger och rättelser. Finns det något mer tråkigt än tråkiga människor som lägger fokus på att kommenterara ord och dialekter istället för det höra det man pratar om?

    2. Nehe du, i svenska språket kan lukta användas för något som luktar gott, illa eller neutralt. Dofta kan däremot inte användas om något som luktar illa.

     Det heter f ö luktsinne och inte doftsinne.

     Om vi nu ska vara petiga, vilket man kanske inte riktogt behöver vara i en blogg.

  1. Sociala mediers nya språkpolis? Hoppas du inte blir utbränd och går i väggen för du kommer att ha mycke att göra

   1. Tror faktiskt inte att hon menade något illa med kommentaren… Jag reagerar också alltid på ”lukta” och ”dofta” och när de används. Man säger ju tex aldrig att något ”doftar skitäckligt”….

 1. Det låter toppen med läxhjälp! Än så länge är det inga problem (sonen går i tvåan), men den dagen jag inte klurar ut hans läxor är det absolut något som jag kan tänka mig. Känner hur jag blir trögare med åren! 🙂
  Har svårt att somna så din blogg är perfekt för att skingra tankarna. Hoppas du fick en lugn natt med sömn, kram!

 2. Helt oroligt vilket tempo du håller. Själv skulle jag ligga däckad efter en dag med dig 🙂 Kram på dig

 3. Men vad fn är det ngt att hugga på? Doftar…jag säger alltid luktar , huvva vilken outbildad människa jag är 🙂
  Mm håller med dig Magda få saker LUKTAR så gott som kaffe 🙂

 4. Åhh doften utanför Zoegas fabrik i Helsingborg…..asså, allvarligt, man vill aldrig gå därifrån. Det doftar liksom nyrostat kaffe flera kvarter. Älskar Helsingborg också, hoppas du hinner med lite sightseeing!

 5. Välkommen till Skåne! Det är vackert högt nu med den skira grönskan i bokskogarna och alla magnolia träd som är helt otroliga!❤️Njut av Skåne!

 6. Som lärare kan jag säga att det är lättare att lära andras barn än sina egna… =)

  Det är tråkigt att Tristan inte kan få den hjälpen han behöver i skolan, det är ju trots allt så som du säger att alla har inte möjlighet att köpa hjälpen. Men härligt att ni har hittat något som gör att det blir roligare för både han och dig på kvällarna, för tjat och osämja är verkligen inte det man ser fram emot efter en dags arbete (skola eller jobb).

 7. Ohh välkommen till Helsingborg idag och Sundets Pärla. Vad skönt att vi får visa vår stad i bästa vårskrud från knallblå himmel 🙂

 8. Ska du till Helsingborg?! Välkommen! Här bor vi, Hanna, Patrik, Aston, Harry. Följer din blogg varje dag och älskar alla dina inlägg gör du är vanlig (komplimang). Kul att du kommer hit-och ja det luktar verkligen underbart utanför Zoegas. Kram Hanna

 9. Hi hi , jag läste lite snabbt ”cowboywomen” men fattade ju sen såklart . Gott med kaffe . Spännande med besök i fabrik , jag älskar sånt , var på Abbas fiskfabrik på västkusten en gång , det luktade fisk… Ha det gott !

 10. Tack själv! För att du förgyller min vardag med bästa bloggen, Du är så grym. Du skriver på ett härligt och öppenhjärtigt sätt. Ett sätt som man känner igen sig på. Du är en förebild. Älskar din blogg, verkligen. go Magdalena kram från sofia

 11. När du har tagit studenten nu i juni,så behöver du inte anlita extern hjälp, då har du ju lärt dig så att du kan hjälpa dina barn med läxorna..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..