Kvinnliga entreprenörer och kaffe….

I samarbete med Zoega, coffee by woman

Jag är rätt risig på att göra samarbeten. Dels för att jag är lat, dålig på att förhandla, och dels för att jag tycker att för mycket reklam gör bloggen tråkig.
 Jag går på magkänsla och tänker oftast igenom alla erbjudanden ordentligt. Något jag kan stå för, något som jag skulle ha gillat att köpa/stötta utan samarbete.

Efter ETT MÖTE med kunden var jag såld.
Dessa ord fick mig att tacka ja direkt:

COFFEE BY WOMEN SKAPAR TUSENTALS NYA KVINNLIGA ENTREPRENÖRER INOM KAFFEODLING. UTBILDNINGARNA ÖKAR KRAFTIGT ANTALET KVINNLIGA KAFFEODLARE MED LEDANDE BEFATTNINGAR.
 


Att kvinnor får möjlighet att utbildas och kan få vara självständiga! I LOVE IT…. Långsiktighet, entreprenörskap och utbildning
 
ZOÉGAS tanke med hela projektet var smart! Och motiveringen klockren:
 
Varför det är viktigt med kvinnligt deltagande och entreprenörskap är att de kvinnliga kaffeodlarna arbetar ofta kooperativt vilket visat sig vara ett vinnande koncept för en hållbar kaffeodling och kunskapsutbyte mellan bönderna och kooperativen.
 
Men framförallt att de tenderar investera sina inkomster långsiktigt i odlingen, sina arbetare, sin familj eller någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst.
 
ZOÉGAS projekt med utbildningarna inom Coffee By Women hjälper även kvinnorna i projekten inom bland annat ledarskap, förtroendebyggande och självutveckling. Insatser som möjliggör fortsatt odling samt säkrare försörjning och som säkrar framtidens kaffeodlare.
 

Hållbarhetsinitiativen i Östafrika, Coffee By Women, har sedan 2011 skapat bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare och bättre kunskap i hur kaffet odlas på ett hållbart sätt. ZOÉGAS har som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras egna hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Därför kallar de hållbarhetsinitiativen för just Coffee by Women.


Ett långsiktigt initiativ som är avgörande för att hjälpa kaffeodlarna med kunskap mot klimatförändringar och kvalitetshöjning för ökad försörjning. Fler än 42 000 kaffeodlare i Kenya och Rwanda har deltagit i Coffee by Women och fått ny kunskap och utökade resurser (bl.a. nya och friska kaffeplantor kostnadsfritt).


Resultatet av Coffee by Women är ökad kaffekvalitet- och produktion per kaffebuske vilket ger mer betalt per kilo. Utbildningarna är helt kostnadsfria och är inriktade på små och medelstora kaffeodlingar eftersom vi vill få med så många kaffeodlare som möjligt.
 
Jag älskar kaffe och jag är mycket förtjust i det som gynnar det kvinnliga könet.
 
Det här kommer INTE bara bli ett ”hjälp nu kränger vi och dricker ZOÉGAS-kaffe i ett inlägg för lite betalt” Det här kommer bli långsiktigt. Jag kommer få resa till rosteriet i Helsingborg, lära mig allt om hur tillverkningen och kvalitetsarbetet går till. Jäkligt intressant! Har DU en aning om hur man gör?
 
Jag har varit på en chokladodling på Tobago, men aldrig haft en susning om hur kaffeprocessen går till.
 

Järnspikar!! 

Hade jag vetat att den här jäkla operationen skulle göra så här ont?! Så hade jag aldrig gjort den hoho, JO det hade jag. Men fi funken vad det värker ”träningsvärk i ljumskarna. YEH RIGHT? Sånna jäkla nervsmärtor att jag nästan trillar ihop när jag ställer mig upp.
Kram på er❤️
 

  1. Har du källa på det? Vet folk som varit på besök på deras odlingar och då har det inte förekommit något sådant och skulle därför vara intressant att få en källa på detta 🙂

  2. Jag är också rätt intresserad av din källa. I synnerhet med tanke på att jag varit där och besökt många kaffebönder.

   Kan för övrigt GARANTERA dig att INGEN som är med i ZOÉGAS hållbarhetsprojekt har några barn inblandade i jobbet. På något sätt. Det här är ett mycket seriöst och långsiktigt projekt och det gör mig beklämd att du på riktigt tror att barn är inblandade.

 1. He j Magdalena.

  Zoegas kaffe har fått en ny kaffesort.
  Jag har läst om Zoegas Viva Summer.
  Jag måste testa innehåller smultron och papaya?

  Kommer du hit besök Gröningen,strandpromenaden.Påls jö skog.
  Helsingborg en av de finaste städerna i Sverige.

  Ta dig en tura till Helsingör.

  Jag älskar min stad. Vi har bästa kaffet också.

  Kram till dig och fin dag. Linda

 2. Tycker jag läser din blogg varje dag (världens bästa!!!) men har missat vad du opererat? Kram på dig härliga människa

 3. Man måste stå för det man gör reklam för och tycka på riktigt att det är bra annars lyser det igenom ganska snart. Som läsare kan man se när man läser om det är ”på riktigt”!
  Kaffe dricker jag däremot inte;-))

 4. Hej Maggan..var gjorde du operationen ? min dotter har en tid för operation på sofiahemmet sista maj där det har varit så mycket skriverier om o hon är lite orolig för det..
  Var du på sofiahemmet eller var opererades du , skulle vara tacksam för svar ??

 5. Aajj.. låter som du gjort samma op som jag gjorde efter mitt första barn! Det här med att man inte kan hoppa springa o träna som vanligt utan att det ”läcker” en del jag ”hängde” upp urinblåsan på nåt sätt och det va fasiken den bästa op ever!! Inget mer läckage! Hoppar skuttar springer skrattar som innan graviditet! Underbart men minns att det kändes som en förjävla träningsvärk i ljumskarna efteråt, skitont gör det! Men efter en vecka va allt över och det kändes knappt som jag gjort en op! Så lycka till om det nu är det du op!

 6. Aajj.. låter som du gjort samma op som jag gjorde efter mitt första barn! Det här med att man inte kan hoppa springa o träna som vanligt utan att det ”läcker” en del jag ”hängde” upp urinblåsan på nåt sätt och det va fasiken den bästa op ever!! Inget mer läckage! Hoppar skuttar springer skrattar som innan graviditet! Underbart men minns att det kändes som en förjävla träningsvärk i ljumskarna efteråt, skitont gör det! Men efter en vecka va allt över och det kändes knappt som jag gjort en op! Så lycka till om det nu är det du op!

 7. Är måttligt intresserad av reklaminlägg, men läste samma hos Mona för ett halvår sedan. Och det kändes bra. Riktigt bra faktiskt. Efter det har jag bara köpt Zoegas. Bra kombination av miljötänk, girlpower och riktigt gott kaffe.❤️

 8. Hei Magdalena!

  Jeg hører på lydboken din ”det ska bli ett sant nöje…”. Jeg er bare halvveis, men fikk ett akutt behov for å gi deg en klem og sende deg masse kjærlighet fra dypet av mitt hjerte, så jeg sender deg en her, en cyber-klem med masse kjærlighet, til deg fra meg. (klem=kram, kjærlighet=kjärlek).

  Jeg beundrer deg for den du er, og for alt du har oppnått. Du er et fantastisk menneske..

  Takk for alt du deler, og for alt du betyr for så mange mennesker.

  Klem Lisa

 9. Hej Magdalena,

  Är det en TVT operation du har gjort? Jag gjorde en sådan i tisdags. Förstår vad du menar med smärtan. inte roligt. Men det blir bättre för varje dag. Försök vila och ta det lugnt.

 10. Zoegas har fantastiskt gott kaffe! Har ni tex provat Sidamo Ethiopia? Eller deras egen sort ”Kärnan” som man bara kan köpa i deras affär i Helsingborg?

 11. Zoegas kaffe är godast ( i södra Sverige vart fall) och Intenzo är min favorit! Drack alltid den vanliga gröna men när Intenzo kom så har jag aldrig köpt något annat! 🙂

  Hoppas du mår bättre efter (muff?) OP! 🙂

  Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..