Måndag och Thailand

Tänkte bara kika in och önska dig en fin dag! 


Vi ska hem till svägerska Eva och Mats på fika snart, Charlie är hos en kompis och Lo tar igen sin sjuka tid med intensiv lek

Funderar på att ta de stora barnen och åka till Thailand en vecka. Ska se om jag hittar några billiga sista minuten biljetter. Lite flyktbeteende, i know. Koh samui. Var där med Isak när han var liten. 

Finns det något bra och billigt hotell du kan rekommendera? 

Hittade de här gamla bilderna. Thailand för 20 år sedan med Hannah, Isak, mamma och Gunnar.Jag tror att det skulle vara bra för killarna att komma väg lite. Lo får stanna hemma med Filip.

Men vågar jag åka?? Allt omkring mig blir katastrof. Jag har en sån jädrans otur, att jag nästan kan slå vad om att planet störtar.

Filip säger att det INTE kommer störta. Om jag dör så kommer jag dö en dråplig död. Typ snubbla. Har jag överlevt sorger, hjärnblödning, misshandel och terrordåd, så överlever jag ett tag till. 

 1. Jag tror som Philip, att är det meningen så händer det där du är. Man kan ju ramla nerför en trappa, bli överkörd ja vad som helst när som helst 🙂 Så åk du till Thailand å mys me kidsen 🙂 Kramar från Boden 🙂

 2. Vi var på Koh Samui över jul och nyår för ett par år sen och bodde då på Lipa Lodge Resort. Ganska litet, precis vid havet och med trevlig personal.

 3. Är det inte lite lång restid med Thailand för en vecka?
  Hade valt nåt närmare, typ Egypten….men alla är vi olika, och tur är väl det

   1. håller med! kom hem från gran Canaria i lördags. så härligt klimat, inte för varmt utan bara skönt samt 1 h tidsskillnad och max 6 h flygresa. välj södra delen av ön, vi bor utanför arguinegin o där blåser det ej så mkt som tex Bahia feliz

 4. Jag rekommenderar sea breeze på lamai, koh samui!
  Vi bodde där sommaren 2012, då var det i toppskick och till riktigt bra pris. Bara pk, Thailand är bäst, helt annan liga än Egypten och gran canaria

   1. Knappast på en vecka! Tidsomställningen av dygnet tar också sitt! Ta hela familjen med på en längre vistelse! Då kan du verkligen njuta ! Det går inte att snabbt fly från otrevliga upplevelser, det kan komma dubbelt ifatt när man är långt hemifrån med splittrad familj! Håll ihop , ta hand om varandra , du behöver de dina omkring dig tror jag! Kram

 5. Tänk så här: en sak är HELT säker, alla ska vi dö någon gång! Så passa på och lev nu ❤ Åk till Thailand och mys med grabbarna! Kram Elin

 6. Koh Samuiär underbart! När jag varit dit 2 senaste gångerna så har jag bott på Peace Resort i Fishermans village Bo Phut.
  Kan varmt rekommendera detta ställe.
  Kollade vädret där nu. Ca 32-33 grader varmt. Det kan hända att regnar lite.
  Men det gjorde det då när vi var där i Juli 2014 och 2015.
  Det regnade på kvällen i ca 5 minuter vid 19:00…………..
  En dag regnade det när vi var där 2015. Å detÖSTE ner….. Men varm är det ju iaf.

 7. RES jag hade inte tvekat en sekund ,det
  är du så värd och få komma iväg och rå om dig själv och pojkarna , ta din fina syster
  med dig ❤️

   1. Men hörrni hon kan väl få bestämma det själv?!
    En vecka i Thailand är väl bättre än ingenting?
    Hon o killarna får lite tid tillsammans.

 8. Tack för din underbara blogg!

  Thailand låter underbart! Beundrar dig för att, efter allt du gått igenom, så har du humorn i behåll och är så otroligt stark!!

  Kram till dig!

 9. Min kompis driver Sweden Village på Koh Samui, fint som tusan och lite lägre priser nu när det är låg säsong. Instämmer med Laila här ovan; Fishermans Village är supermysigt! En egen liten stad i Boh Put Lite långt att åka kanske för en vecka, men klart du ska åka om du kan! Man lever bara en gång och livet tar olika vändningar på tok för fort för att ångra sånt man aldrig gjorde!
  Jag vet att du läser mycket, precis som jag och jag kan VARMT rekommendera Frida Wallbergs ”alltid lite till” som reselektyr eller soffanhemmalektyr. Dels pga Lance’s boxning och dels för Fridas hjärnblödning. Ni är två starka kvinnor båda två, som alltid rest er starkare när ni fallit, så jag tänkte att boken passar dig som handen i (boxnings)handsken. Läs den om du inte redan gjort det! Tack galna du för en ooonderbar blogg! Ta hand om dig! Kramar Karin

 10. Thailand är underbart. Har varit där 1-2 ggr på år sedan 2011. Innan dess var jag skeptisk men nu älskar jag det. Jag älskar Patong på Phuket och att åka och bada i Kata beach
  Älskar också Ao nang. Vi var en vecka i patong och en i Ao nang i februari. Längtar alltid tillbaka.
  Gör det som blir bäst för dig och din familj. Om du ”behöver” åka dit av den ena eller andra anledningen så gör det.
  Kram

 11. Jag vet att man ska hålla med och stryka medhårs här i kommentarsfältet… och jag vet att vi alla är olika… MEN fy sjutton som du stressar. Du är trött som en trasa mellan varven ( därmed inte sagt att du ser ut som en trasa… du är jättesnygg). Stanna upp, andas, ta det lugnt! Och framför allt: VAR RÄDD OM DIG! ❤Du är den enda morsa som grabbarna har och därför är du värdefullast på jorden. Kram och all kärlek till dig.

 12. Hej! Thailand är underbart men för 1 vecka är det enligt mig alldeles för lång resa. Precis som någon skrev så kan det bli förseningar. Till Samui måste ni även boka flyg eller båt. Två veckor är minimum, vi har alla 7 ggr vi rest dit stannat 3-4 veckor. Tips är att fråga runt på olika reseforum. Lycka till!

   1. Kom hem från Phuket för en vecka sedan och, jo, det regnade jättemycket. Varmt och fuktigt och massor av spöregn – både på dagarna och nätterna. Var heller inga korta regn utan det stöpregnade i timmar. Så wet season har kanske kommit lite tidigare i år.

 13. Om det är för att ni var med om terrorattack så nej, det kommer ifatt dig oavsett. Bearbeta och låt tiden gå allt går inte att fly ifrån. Stanna hemma och ta det lugnt, läs böcker och bara vara tror jag är vad du behöver……låt känslorna komma och hantera dem professionellt.
  Kram

  1. Håller tummarna att Maggan landar i vila i Ystad. Må vara flykt eller inte. Borta, men nära. Inte roligt om verkligheten kommer ikapp på andra sidan jorden <3

 14. Koh Samet ligger ca 3 tim. från Bangkok och är en underbar ö, lugnet finns där. Betydligt bättre än Koh Samui.. Du kan absolut åka dit 7-10 dagar och bara njuta. Vädret brukar vara betydlig bättre i bukten.
  Har varit där med allt från små barn till svärföräldrar…så allt funkar!
  Man kan absolut åka till Thailand NU, och varför bry sig om flygtimmarna.. typ imorgon är du på en strand i Thailand, och där ni kan njuta av god mat och lugnet. Ha de gött vad du en väljer, kram

 15. Vi var i Thailand en vecka förra våren. Det gick alldeles utmärkt att åka dit endast en vecka. Vi tyckte det var perfekt
  Så, åk till underbara Thailand!

 16. Hej! Vill inte vara pessimistisk, Thailand är ju underbart men säger som många andra här att resan i tid och och så tidsskillnaden med kan ta mer på krafterna än vad en veckas semester hinner ge (särskilt om man ska vara själv vuxen och medla mellan sina barn)? Och något annat att ha i åtanke är att myggor som bär på Dengau verkar har ökat. Efter att vi kom hem från vår senaste Thailandsresa blev jag jättedålig. Det visade sig vara Dengauviruset som höll i flera veckor. Det är 8 veckor sedan nu och jag känner fortfarande av det till och från. (Vi hade inte varit inne i djungeln bara på hotell och stränder och sprayat med myggspray).

 17. Åk skruttan
  Blir lite sådär oh…när jag ser Isak som barn, gör ont i hjärtat, så åk, njut av det du har, känn glädje, kärlek och lycka

 18. Fina och kloka du! Klart du ska åka! Vet exakt hur du känner dig, katastroftankarna slår till och man vågar knappt göra något längre för ”tänk om”….
  Åk iväg en vecka och njut med barnen, planet kommer inte störta.
  Stor kram till dig

 19. Jag älskar Thailand men nu är det super hett i april precis innan regnet kommer ! Du vet sådär klibbigt varmt. Åk till Kap Verde var där förra veckan ! Underbara människor , deras motto är NO STRESS fantastiska stränder & god mat !❤️

 20. Åh vilken igenkänning har precis som du gått igenom min beskärda del av tunga (överjävliga) händelser i mitt 30 åriga liv blev med barn och mådde äntligen helt okej en lite längre period-tills min dotter dog vid födseln i fullgången graviditet. Livet är sannerligen inte rättvist.

  En del går knappt igenom någon sorg eller tragedi under en hel livstid och en del får mer än man tror en människa kan klara av.

  Är också övertygad om att jag typ kommer sätta en kanelbulle i halsen när det blir min tur.

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..