Kärlek till sina barn…..

Ibland väljer ens barn vägar man inte själv hade valt åt dem. De tar beslut som ger klumpar i magen och sömnlösa nätter.


Jag är så STOLT över dig Lancelot. 

Du är envis och bestämd. Jag har varit arg OCH rädd. Rädd att du ska bli skadad. Jag har bråkat på dig, satt regler och försökt styra dig. Du har satt dig på tvären. Jag har överbeskyddat. Besatt av tanken på att kunna förlora dig. 

Snälla bli revisor. Plugga. Bli präst, jobba i butik?


Jag vill blunda, hatar våld. En sport kallas det?

Du har svettats blod, kämpat, stångat dig trött i timmar varje dag. Du har nått ditt delmål. Du vill mer.

Jag stolt över dig. Min vackra, kärleksfulla och generösa son.

Du gick din första match igår. En mammas skräck. Mot en 10år äldre thaimästare med över 100 matcher i ryggen. 

Du tog din FÖRSTA lektion i Thaiboxning för 4 månader sedan?! Du är en kämpe! Vann med knock i andra ronden. Läskigt ser det ut. 

DU KOMMER GÅ LÅNGT. 

Med ditt tålamod och vilja kommer du gå långt i livet.

Du är ett bevis på att hårt arbete och målmedvetenhet lönar sig. 

JAG ÄLSKAR DIG❤️

 1. Åhhhh fy…. men vad gör man?? jag sa till mina barn, att ni får göra VAD NI VILL I LIVET! men INTE bli boxare!!… den ena tränade typ MMA kickar i 2 år i garaget mot en bokudde, aldrig någon match eller träning i lokal, pust… sedan blev det andra intressen! Tack Gode Gud!

  Stackars mamma Maggan <3 styrkekram till er båda <3 & jag tycker INTE det är någon Sport, Sport för mej är inte att slå halvt ihjäl någon… men sådana ord går ju inte in i någon som tycker på det andra viset… 🙁

  Från mej kommer INGET pep till sonen!! 🙁 🙁

   1. Hej! Nu är jag visserligen ingen förälder ännu, men jag anser fortfarande att man ska låta sina barn ha friheten att prova på olika typer av fysisk aktivitet i form av träning och sport. Oavsett vilken typ av sport som barnen väljer, är det viktigt att visa sitt stöd. Då lär barnen sig i tidig ålder att pröva sina vingar och att ta för sig. Det tyder på integritet och pondus, att man gör någonting man älskar och står för det. Visar det sig sedan att barnet vill prova något nytt, så kan man alltid göra något annat. Dock anser jag inte att föräldrar har rätt att hur som helst styra sina barn, då är det manipulativt, eftersom barnen inte får följa sina egna drömmar och ambitioner, utan istället följer förälderns ”jag-fick-aldrig-när-jag-var-ung” spår. Det jag vill säga är att alla har olika värderingar och åsikter, men föräldrars egna, ibland negativa värderingar bör inte gå ut över barnen. Barnen ska inte behöva ta den smällen om de brinner för sin sport. Tycker verkligen inte att man ska klaga om man har möjligheten att utöva olika typer av sport, eftersom det är ganska dyrt och kräver ett stöd från sina föräldrar. Och vissa kanske inte ens har råd att skicka sina barn på dyra hockey- eller ridlektioner exempelvis, ja då får man bita i det sura äpplet och ge andra alternativ. Andra kanske inte ens har föräldrar i överhuvudtaget som kan hjälpa till med något? Alla är inte lyckligt lottade och kan inte alltid välja vad de vill. Denna kommentar är inget negativt riktat mot Magdalena vilket jag vill understryka. Jag uttrycker mig endast i allmänhet om vad jag tycker och tänker i ämnet.

 2. Du behöver inte oroa dig. Han är en krigare. Han brås ju på sina föräldrar. Han kommer att bli bäst på vad han än gör ❤️❤️

 3. Du ska vara en stolt mamma som har en så målmedveten o talangfull son.
  Att finnas där som stöd o med kärlek tror jag bringar deras egen utveckling,styrka o lycka.
  Kämpa på
  Vänligen

 4. Våra barn går vägar i livet som vi inte kan styra över. Man kan bara finnas där,stötta och komma med goda råd och hoppas att de kommer på bättre tankar. De måste lära av sina misstag och komma starka ur det.
  Jag hoppas verkligen att han kommer på bättre tankar,för det där är bara otäckt….
  Är glad att du lever,att du finns här för din familj och dina barn❤
  Ta vara på livet.

  Kärlek till dig❤ Kram

 5. Fantastiskt att se sitt barn växa upp till en självständig individ . Vägar i livet kan vara krokiga och ibland får man ta emot smällar man inte tror man klarar av – men gör det . Är din gosse beslutsam kan han nå drömmars mål , så det är bara att ge massiv m kärlek och det brukar bli bra till sist. Vem är vi att förbjuda ngn att prova på en sport – eller hoppa bungyjump eller ett yrke ? Man måste låta barnen ( tänker på äldre barn såklart ) få prova vingarna . Han e ju son t en elitidrottsman ! Klart han e redo för detta ! Heja och lycka till

 6. Var tacksam att dom vet vad dom vill, som förälder kan man bara stötta och finnas till för dom. Tror stt han kämpar mkt när han vet stt ni vuxna finns vid hans sida Grattis till hans första vinst.

 7. Man vill skydda sina barn in i döden och det gör man!
  De måste Dock få göra sina egna val och sina egna misstag annars lär dom sig ingenting! Det kan skada sig på hockeyplan oxå!!! Förstår att du tycker det är jobbigt men om han älskar det han gör då kanaliserar han ju åtminstone sin ilska ;)!
  ❤️

 8. Men alltså wooow, vilken stilig son
  Vad som är sport och inte kan diskuteras i det oändliga, huvudsaken i detta fall är ju vad Lance tycker & känner..

 9. Måste bara säga först: Så Vacker din son är!
  Sen hade jag inte heller velat att min son skulle boxad men man kan ju inte styra dom i allt.
  Kramar från en annan överbeskyddande hönsmamma.

 10. Första gången jag kommenterar! Fin mamma som väljer att stötta och INTE fördöma sin son och hans val! Självständig och målmedveten, vilka egenskaper!
  Önskar inte heller att mina söner väljer boxning i första hand, men, önskar dem aktiva och meningsfulla liv med mål som är viktiga för dem. Innebär det thaiboxning, fine! Jag kommer finnas där och supporta precis som jag kommer göra om de väljer shack eller fotboll. Finns så mkt annan skit att oroa sig för. (Med en grundtrygghet och grunduppfostran gör inte kampsport ngn till en farlig individ som bejakar våld på sin fritid. Tvärtom, det ger mental styrka och kontroll!) Heja Lance, heja dig och heja alla med styrkan och viljan att delta och uppnå mål i livet (och som väljer att inte moralisera och fördöma andras val så förbannat)

 11. Du är så klok och starkt Maggan som orkar se målmedveten och styrkan i din son istället för att förblindas av rädslan och oron. Ja, det är en farlig sport, men det finns mycket i livet som är farligt, som till exempel att inte göra det som känns rätt. Vad som är bra eller dåligt är omöjligt att säga i förväg. Det finns en välkänd buddhistisk sedelärande berättelse som går så här:

  ‘En bonde hade en häst, men en dag sprang den sin väg, så bonden och hans son måste plöja åkrarna för hand. Deras grannar sa: ”Vilken otur att er häst rymde!” Bonden svarade bara: Tur eller otur – vem vet?”

  Veckan därpå återvände hästen till bondgården och hade med sig en hjord med vilda hästar. ”Vilken underbar tur!” utropade grannarna, men bonden svarade: ”Tur eller otur – vem vet?”

  Sedan blev bondens son avkastad och bröt benet när han försökte rida en av de vilda hästarna. ”Åh, vilken otur” utbrast grannarna. Åter svarade bonden. ”Tur eller otur – vem vet?”

  Några veckor senare rekryterade kungen alla de unga männen till sin armé för att förbereda sig för krig. Sonen med det brutna benet fick stanna hemma. ”Vilken tur att din son inte var tvungen att ge sig ut i kriget” sa grannarna. Och bonden sa: ”Tur eller otur – vem vet?”

   1. Jag förstår. Min Jonathan tränade Kung-fu tao några år. Jag var aldrig där och såg. Jag vet att dom t.ex. stod på varandras mage. Däremot lyssnade jag tränarens filosofi om sporten. Just det där att behärska sin ilska etc. Man får bra själförtroende också. Visst finns det några FÅ som missbrukar sina kunskaper.
    Kram!

 12. Förstår att det känns jobbigt! Helst vill man ju låsa in sina barn och linda in dom i bomull.. men det går ju inte, dom måste ju få leva! Min son spelar innebandy och han har skadat sig flera gånger, en gång blev han tacklad och föll illa och slog bakhuvudet och blödde massor, mitt hjärta stannade nästan. Det blev turligt nog bara en hjärnskakning som han nu är helt återställd ifrån. Kram till dig ❤️

 13. Jag förstår att du är stolt över din fina, målinriktade och viljestarka son! ❤️ Han vet vad han vill och inget kan stoppa honom, vilken nytta han kommer ha av det genom livet!
  Grattis till vinsten Lancelot, vilken grym insats!!

 14. Känner dig inte Maggan men du inspirerar. Känns som du är en nära vän som ger energi och tålamod med dina inlägg. En person man ventilerar med utan att känna.

 15. Förstår att du inte vågar titta. Men alla kampsporter handlar om att kontrollera sin rörelser och det mentala. Vilken styrka och målmedvetenhet Lance har i och med att han tränat så kort tid och går upp och vinner sin första match. Strongt gjort.
  Vilka vackra och kloka söner du har. Var stolt över dem.
  Kram

 16. Förstår mycket väl din rädsla men man
  kan skada sig i alla sporter , man får göra precis som du och Magnus stötta hans beslut. Du hade nog behövt stanna några veckor i Ystad och bearbeta det som hände
  i Stockholm i lugn och ro. Stor kram på dig ❤️

 17. Har heller aldrig kommenterat, men läser dagligen. Har tre söner, 7 år, 15 månader och 3 månader. Du är min stora mammaförebild!
  Tack för att du delar en bit av ditt liv. ❤️❤️❤️

 18. Förstår att du är stolt över din son.
  Man kan inte alltid styra sina barn, hur mycket man än vill. Det bästa man kan göra för dem är att låta dem testa och sedan finnas där för dem och stötta dem. Min dotter rider och det är inte heller en ofarlig sport, är lika nervös varje gång hon hoppar över hinder, men hon älskar det.
  Du är en underbar mamma till dina fem fina killar ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..