Killarna är framme i Ystad

Mina fina killar, Filip och ”extrafarmor” kom fram till Ystad inatt. Resan hade gått bra, och killarna somnade om utan större problem i sina sängar


Jag hade en en ljuvlig och behövd dag igår. En promenad på stan. En ensamlunch. Jag köpte min kaffekokare. Först köpte jag en snikvariant (snål) men den var så vinglig och dålig när jag kom hem att jag gick och bytte den till den dyra jäkel istället,  MEN som jag vet håller och gör gott kaffe. Den är jag värd!  


Charlie sover fortfarande, Filip ligger utslagen i gästhuset efter den långa resan. Jag och Mumin dricker kaffe och äter finncrips


Handlade massor med vackra blommor på torget igår. Blommor gör mig glad


Gick lite på stan. Hjärtat rusar upp i halsgropen när en bil rivstartar i grus. En buss i hög hastighet. En bil kommer körande emot mig. Någon skriker. Pulsen slår sig nästan igenom huden. Vidrigt. Känner mig nervig, knäpp och paranoid. Tillochmed börjat reagera på människor som beter sig underligt åt. Får ett flykttänk. Har hen en väska!?! Varför är hen stirrig??!!! Fattar du hur lätt det är för någon att med pistol kapa en buss? Jag FÅR INTE bli galen! Men är nog lite på god väg just nu.


Hur Louie klarade resan? Vi har fått åksjukemedicin av barnläkaren. Lergigan är lugnande men ANVÄNDS OXÅ mot sjösjuka och åksjuka. Det funkade!

Penicillin mot dubbelsidig öroninflammation, ögoninflammation bl.a. Bl.a.. Charlie är oxå inne på sin andra kur. Sjukstuga! 

Men om två dagar tror jag de värsta har lagt sig för oss alla


Zara jeans och en  fin och billig skjorta från Lindex (köpt i somras)


När killarna vaknat ska vi börja pynta lite. Plocka fram allt gammalt, och göra nytt.

Tänker haka på den utomordentliga idén om att inte använda riktiga fjädrar. Tänkte smita ut och leta efter ett annat alternativ under dagen.
Kram på er ❤️

 1. läste inlägget igår och kan bara hålla med om att Ystad är underbart när det är sol.Det märkliga är att så fort det blir regn o rusk så förvandlas stan till spökstad och depression kryper längs gatorna.Jag blev så avundsjuk(på ett snällt sätt) på din berättelse att få vara ensam i ert hus,att få vara i total tystnad att kanske läsa en tidning eller i en bok.Ta ett bad,äta en måltid och njuta av den.Att ta en promenad utan vagnar och barn.Få sova en hel natt.Men antagligen så hade jag aldrig läst den där boken eller tagit ett bad.Jag hade kanske tagit en promenad för att köpa något i affären.Kanske hade jag köpt ett bröd o brett med smör o ch lyxat till det med ett glas vin till mackan.Jag hade antagligen gått rundor och känt mig vilsen och inte visst vad jag skulle göra för att utnyttja min ensama tid(ambivalent som jag är) Och när vi kommer till att sova då hade jag troligtvis legat vaken hela natten,bara för att jag visste att jag skulle kunna sova en hel natt och sen vakna pigg och glad och med massa energi till att vara bästa mamma och sambo.Nu vet jag inte hur du hade det men jag hoppas att du kunde njuta,det är du absolut värd.Jag önskar dig o familjen en trevlig påsk och så hoppas vi på lite sol åtminstone en helg som denna.P.S jag äter också serteralin Kram

 2. God morgon!
  Låter som att du har de jättejobbigt efter det du varit med om. Vänta inte längre utan sök hjälp (om du ibte redan gjort det) så blir det lättare för dig.
  Ha en riktigt härlig dag/helg med ditt fina gäng omkring dig. ❤️
  Glad Påsk

 3. Blir så oändligt glad över alla som bojkottar fjädrar!! finns så mycket annat fint att pynta med, där djur inte fått lida. Så glad över ditt val <3

  Önskar er en lugn & skön Påsk med finaste familjen <3

 4. Du kanske har drabbats av PTSD, vilket inte hade varit konstigt med tanke på vad du varit med om. Jag är ingen läkare eller sjukvårdskunnig överhuvudtaget, det var bara en tanke som dök upp när jag läste det du skrev.
  Angående Lergigan. Jag har lidit av yrsel i flera år, och i samband med yrseln blir jag ofta illamående. Så jag har Lergigan (i tablettform) utskrivet och dom hjälper verkligen. Nackdelen är att jag blir trött såklart, men hellre det än illamående. Bra att det funkade för er lille Lo!
  Hoppas du/ni alla får en riktigt fin påsk. Kram.

  1. Jag fick oxå den tanken att du kanske drabbats av Ptsd, då behöver man speciell behandling för att komma ur den. Jag har Ptsd av en annan anledning och går just nu på behandling, efter ca 35 år fick jag äntligen komma ur traumat. Det är det som händer om man ej får behandling, man är kvar i traumat å återupplever det gång på gång på gång. Och eftersom man är kvar i traumat så är stressnivåerna i kroppen skyhöga, så kroppen får jobba på för fullt. Å just inget behövs för att det ska brista.
   Kramar från Boden <3

  2. Kom på att någon annan kanske behöver hjälp för att ha blivit sexuellt utnyttjad som barn, jag har själv sökt hjälp i många år. Hjälpen heter Wonsa, finns än så länge bara i Gamla Stan. Och går bara få remiss från vissa vårdcentraler i Stockholm. Men d går å lista sig där och be nån skriva remiss 😉 så har jag gjort. Träffat dom ett par gånger sen får jag behandling via skype, funkar kanon. Jobbigt men absolut värt det. Efter 1a behandlingen så sov jag utan att hålla fast i täcket. Kram på er alla <3

 5. Jag förstår att du skvätter. Jag bor 40 mil från Stockholm, men det har ändå påverkat mig. När jag kör bil skvätter jag till när vindrutetorkaren drar en vepa över rutan. När jag är på Ica blir jag irriterad när det kommer in unga killar med hoodtröja, huvan uppdragen över huvudet med en stor sportbag över axeln. Gärna har de solglasögon på sig oxå så man ej ser deras ögon. Usch. Man är vaksam. Men jag tänker att viss mått av vaksamhet är bra. Bara det inte hindrar en från att faktiskt gå på Ica. Kram på dig glad påsk

 6. Hej, jag tycker inte alls att det är konstigt att du reagerar som du gör. Herregud, att vara så nära en katastrof med sina små barn i närheten dessutom. Kan inte ens tänka mig hur jag hade mått. Hade nog varit en trasa ett bra tag framöver. Man kämpar med att inte bli paranoid varje dag efter att ha läst lite nyheter. Kan inte ens tänka mig hur man mår när man ser ondskan i vittögat. Fy! Ditt trauma med Isak spökar säkert en hel del nu oxå. Det är nog lätt att man mår extra dåligt när man hamnar i en sådan sits. Man blir ju så naken när man hamnar i chock/trauma mm, allt skydd försvinner. Ta det lugnt och låt det bearbetas på det sätt som du kan. Det kommer säkert att kännas bättre med tiden men vad ska man göra med alla minnen. Ibland känns det som att psyket glömmer men kroppen minns. Den är svårare. 🙁 Ush, nej jag känner med dig verkligen! Många styrkekramar till dig och dina nära!

 7. Önskar er en fridfull påsk❤️
  Min påsk blir att resa till min mans hemland Rumänien tidig påskaftons morgon.
  Där har de vackra handgjorda påskägg i bl.a. Trä som är snidade o målade i olika färger.
  Den största skillnaden mot vår påskmat o deras är avsaknaden av sill o must annars kan man få de mesta som vi har hemma ☺️
  Kram

 8. Har en svårt åk- och flygsjuk i familjen och Lergigan är det enda som funkar på honom. Skönt att något funkar, det är oerhört vidrigt att behöva må illa så fort man sitter på något som rör sig.
  (se till att han inte blandar med sprit bara…)

  SKOJA

 9. Du håller definitivt inte på att bli galen. Bara normalt tänk utifrån det du har varit med om. Övertygad om att det kommer att lägga sig, men nu är händelsen fortfarande så färsk, att allt konstigt/misstänkt associeras med den. En dag i taget bara. Kram

 10. Nej. Raring du är eller håller inte på att bli galen. Du är en lejoninna som försvarar din flock. Du reagerar som en riktig fighter. Du må tro att du är svag just nu. Men tro mig du har aldrig varit starkare. Du har varit med om mer än någon ska behöva vara med om. Din kropp och din själ är fortfarande i krig på slagfältet. Jag och många med mig hoppas att du kan få lite frid i ditt liv så du och din familj äntligen kan börja läka. Tag vara på friden över påsk. Sug åt dig av solen när du träffar på den. Krama dig själv och de du har omkring dig. Även de trulig killarna som inte vill ha någon kram. De behöver en de med. Men framför allt var snäll mot dig själv nu när det krigar inuti. Du är värdefull. Kram

 11. Usch, vad hemskt att känna så när man är ute bland folk. Jag och sonen åkte inte till stan med bil sent en kväll för att se Åhlens/Drottninggatan/ i verkligheten för att försöka förstå det fruktansvärda. Jag känner själv (även fast jag inte var där när det hände) att jag är uppmärksam mot människor som beter sig konstigt på stan. Det är de här man inte vill att man ska behöva känna i Sverige…. så sorgligt .Stor varm kram till dig och familjen<3

 12. Jag vet. Hemskt att såna tankar ska behöva finnas. Att man ska bli rädd. Vi var på skidresa i alperna på sportlovet. Skulle ta bussen genom mont blanc tunneln en dag. När vi satt på bussen säger min man -” det här känns inte bra” jag bara va?? Då är det två killar som sitter på bussen bakom oss som sitter i helt vanliga kläder och har en väska i knät. ( alla andra sitter med skidkläder och hjälmar) och ja förutfattade meningar med de såg ut som jag skulle föreställa mig en terrorist… jag får panik. Säger att vi hoppar av. Tar nästa buss. Då börjar bussen rulla. Jag tänker att jag måste smsa min mamma som är hemma med vår yngsta dotter att jag älskar dem. Min man tar fram en kniv som vi hade med för att skära en korv och sitter redo. Jag vet!! Sjukt. Men jag har aldrig haft en sån rädsla. Perfekta målet ju, mitt i mont blanc tunneln. Vi kör in i tunneln. Jag tänker på hur de ska göra. Bomb? Skjuta? När vi sedan kommer i mitten av tunneln ser jag att mötande körfält står still. Längst fram en lastbil med varningsblinkers på. FAN! Det är alltså NU det ska ske. Jag bara blundar. Ber till Gud.
  Sen kör bussen förbi. Resterande bussfärd kommer jag knappt ihåg. Bara att vi typ gråter lyckotårar när vi kliver av bussen.
  Fruktansvärt. Och som sagt hemskt att man ska behöva bli så rädd. Så jag förstår dig precis. Som dessutom precis varit med om det du har!
  Fy fan. Ta hand om dig.
  Kram

 13. Önskar er en under Påsk i Ystad☀️Själv sitter jag på ett tåg mot Duved känns så skönt att lämna Stockholm och få vara ute i naturen och känna lugnet❤Stor kram och ta hand om varandra❤

 14. Jag beundrar dig så JÄKLA mycket! Du och din familj har verkligen varit med om mycket saker. Önskar man kunde hjälpa på något sätt, ta en del av bördan. MEn det går ju tyvärr inte. Vill bara säga att jag verkligen ser upp till dig, för mig är du en sån otrolig förebild! Din blogg är så äkta, ärlig o underbar! Önskar er en fin påskhelg och hoppas att du kan få hjälp att komma på andra tankar efter det fruktansvärda terrordådet. Tänker så på dig och barnen.
  Många varma kramar

  1. Till Karin och en del andra. Lär dig vett och etikett. Och framförallt sänk axlarna, dra in taggarna och var lite glad och positiv och snäll istället.
   Om du tror att du är rolig och har humor som skriver/ säger sådana saker, Tänk ett varv till vad som egentligen känns roligt och hur andra uppfattar saker/ känner för saker.
   Att andra skrattar med betyder inte att automatiskt att de tycker att saker är roligt, Lika ofta är det bara osäkerhet och en rädsla att inte passa in i gruppen och vara ”normal” (vara inom rådande normer)

   Slut med vuxen mobbing och göra sig rolig på andras bekostnad.

   Det är INTE du som bestämmer hur andra ska känna för det du säger, skriver och gör. Inte du som bestämmer om DE ANDRA ska bli glad, arga ledsna, eller. om andra bara ska strunta i det och låta det rinna av som vatten på en gås.

   Om jag blir uppriktigt ledsen eller arg så är det min känsla och jag har rätt till min känsla, även om den inte gillas av dig. Att bara tänka på att den inte gillas av DIG och INTE hur det känns för de andre, det är självcentrering.

   Jag är så trött på den här självcentreringen som råder och en del till och med verkar tro att det tecken på att var trendig, cool och smart.

   Som om en del lever i en bubbla där allt snurrar fort runt sig själv och de inte länge ser saker bortom säg själva och sitt eget. Inte sällan tycks det verka som att samma personer själva tycker att det som de säger är jäkligt smart och de skattar åt sin egna skämt (av ren osäkerhet). Ett bra Självförtroende och en bra självkänsla är inte samma sak. Har man en bra självkänsla behöver man inte använda andra för att häva sig själv. (komma lite högre själv)

   Att trampa på andra för att vinna egna billiga poäng och sedan stampa lite hårdare på samma person när den blir ledsen (gör ont för någon annan.)
   När jag var lite fick jag lära mig att orsaka att de gör ont för någon annan det var inte var okej och då säger man förlåt så att man uppriktigt menar det. Var tog det vägen?

   Att tänka på andra och vara rädd om andra är coolt.

   Det som kommer från din mun eller skrivs ut av dig är ditt personliga ansvar. Hur andra mår är också ditt personliga ansvar. Punkt!

   Gemensamt och tillsammans Sverige. Det som framtiden ska bli börjar här och idag. Det kan vara i det lilla som gör det stora. Så varför inte bara ”sänka farten” och tänka ett varv till. Det kan gör skillnad.

 15. Hej Magdalena
  Jag tror inte att du är galen, tvärtom. Jag önskar dig all lycka och välgång. Du har din familj som du tar hand om och dom tar hand om dig. Du kommer att klara detta OCKSÅ……..
  Fortsätt att sprida din kärlek och humor.

  Många kramar Paula

 16. Det finns konstgjorda fjädrar på Sjögrens på gågatan i Ystad Glad Påsk och hoppas ni kan njuta av lite ledighet och familjetid ☀️

 17. Fina starka du. Så härligt att ni har Ystad som en resort.
  Du är en härlig och stark människa som samtidigt vågar vara svag och helt ”vanlig”. Fortsätt med det ❤️❤️

 18. Du är verkligen en sanningens brud. Älskar verkligen att följa ditt ”non filter liv” orkar inte ens berätta hur mycket din blogg har hjälpt mig/oss genom tuffa livssvårigheterTack för din ärliga blogg

 19. ICA har syntetiska fjädrar som exakt liknar äkta, minus djurplågeriet:P…. Hemskt sånt lidande med de äkta. Vad heter det mysiga cafeet du visar? Vi ska nog en liten konstrunda ner i helgen så då kunde vi ju stärka oss där Glad Påsk!!!

 20. Hoppas ni får en härlig påsk trots hosta mm.
  Ett tips ang alternativ till fjädrar : jag köpte band på tygaffären , rosa , grön, gul ,orange , klippte bitar och knöt fast dem i en buske , blev faktiskt jättesnyggt , kommer upprepas nästa år

 21. Fina Maggan ♥ Folk stirrar nog för att du är en sån härlig människa :* Det hade nog jag gjort om jag sett dig på stan.. sorry ♥
  Å kaffekokaren.. klart man ska ha en som gör gott kaffe! Usch för äckligt kaffe! Man är helt klart värd gott kaffe. Varje dag!
  Köp blommor om det får dig att må bra och umgås med dina nära och kära som du känner dig trygg med. Livet är fruktansvärt ibland men du (vi) är stark nog att klara dig igenom alla hårda prövningar ♥ Stor Kram!

 22. Hej fina som bjuder på dig självJag känner igen mig i dina tankar och funderingar. Visa dig själv kärlek, omtanke, empati. Du blir inte galen, det är bara panikångest attacker❤️. Stor varm kramaom och önskan om att du får en återhämtande och härlig påsk❤️

 23. Hej! Vill bara ge dig stora kramen efter din hemska upplevelse i Stockholm. En stora kramen till med två sjuka barn, och en hälsning om en Glad Påsk!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..