Kärlek och arbete

Klockan är otta, sovit risigt, tog en insomningstablett. Skönt med lite djupsömn. Tack för All kärlek, alla meddelanden, all värme och tröst. Ni är verkligen mina ben och skuldra när jag faller. Jag har pratat med Karolinskas kriscenter och barnen får självklart den bästa hjälp de kan få.

In i duschen. Tvättat håret. Näsan går att sminka över ”någorlunda” 


Den här lilla rackaren har inte varit med om någon ondska  ännu. Han är bara glad, gruffar runt och ställer till oreda.

Om 5min möter jag upp kollegorna. 

Tänka på annat. Jobba och träffa glada människor. Sen smiter jag i förväg till Ystad.

Måste ta reda på om det går flygbussar från Sturup till Ystad? Men det gör det säkert inte..

Vi syns senare. Kram på er och tack från djupet av mitt hjärta för all KÄRLEK, alla mail. Jag ska försöka svara på allt. Måste bara samla lite kraft och styra upp mig själv. Orkar inte just nu
Tack för att du finns❤️

 1. Magdalena, tror det går flygbuss till Svedala och sedan tar man tåget därifrån. Kolla det =) . Har ingen bil hemma tyvärr annars kunde jag erbjudit mig att hämta er. Vet hur struligt det kan vara att vara ”pendlare” . All kärlek till er och Välkommen hem till Ystad

 2. Det går ingen flygbuss till Ystad. Ta flygbussen till Lund eller Malmö och sen ett Pågatåg till Ystad. Tror det är det enklaste. Eller kosta på dig en taxi, det är du värd! Ta hand om dig!
  /Lotta

 3. Tänk inte på något annat än att må så bra det går❣️
  Hoppas att ni får det riktigt skönt i Ystad.
  Varmaste Kramen ❤❤
  nina.J

 4. Känner SÅ med dig. Det enda jag vet att inga känslor går att trycka bort, dom kommer fram förr eller senare ändå. Men efter en sådan här händelse så kommer dom så explosionsartat att man inte kan hantera dem. En stor styrkekram till dig

 5. Hejsan Magdalena. Tror inte det går någon buss till Ystad. Vill du kan jag hämta dig. Jag bor med i Ystad.. kram från Anette..

 6. Usch förstår att det måste vara tungt.. Fy fan rent ut sagt…
  Vill du prata av dig lite så kan jag komma ner och krama om dig i Ystad när du är där. Bara 2 mil från mig. Du vet var du hittar mig.
  Kram och krama om de dina <3

 7. Jag har läst dina upplevelser men inte kommenterat. Men jag har känt din smärta och varit så orolig över dig. Du räddade dina fina pojkar och dig, du kunde inte ha gjort mer. ALL kraft och kärlek Magdalena <3

 8. Söta du..var glad att du satte er i säkerhet. Försök njut av påsken. Tillåt dig vara svag också. Ibland har man varit stark så länge att msn måste få vara svag en stund för att bli stark igen. Kärlek till dig och din familj. ❤❤❤

 9. Du är en otrolig förebild, hoppas jag blir en lika fantastisk tiger-mamma som du är. Tips, promenera mellan fiskelägena, de brukar hela min själ när jag behöver lite extra lugn ❤

 10. Välkommen till vårt härliga Ystad! Det är fint påskpyntat ivår lilla stad nu! Ta dig långa promenader utefter havet och andas frisk havsluft med djupa andetag ska du se att du kommer må mycket bättre! Det gör underverk!Kram o ta tillvara din tid här på bästa sätt!

 11. ALL KÄRLEK TILL DIG OCH ALLA DU ÄLSKAR!
  Har läst din berättelse om terrorattentat på Drottninggatan många gånger de senaste dagarna…
  Kan bara tänka mig hur hemsk det var för er!
  Önskar på djupet av mitt hjärta att du och din familj nu får ett underbart liv och kan gå vidare efter allt hemskt ni varit med om! Och får all hjälp ni behöver!
  Ni finns i mina tankar! Ha nu en fin Påsk i Ystad och umgås så mycket du kan med alla dina kära familjemedlemar! ALL LYCKA TILL ER!
  Många kramar från Mig!

 12. All kärlek till DIG!!
  Du är min kopp kaffe på morgonen då förstår du kanske hur viktig du är för vissa av oss. Dessutom att min Charlie är i samma ålder som eran Loui gör det ju alltid lite extra skoj att läsa såklart, de gör EXAKT samma hyss ska du veta!! Hittade Charlie i sko-garderoben igår, han hade dragit ut varenda sko och satt o tuggade på ett gammal skosnöre haha
  Ha en fin dag nu! Hoppas allt går precis som du vill ❤❤❤

 13. Skickar alla styrkekramar som finns!!! Tänker på dig ofta. Även om du inte känner dig stark just nu så tror jag att du är en väldigt stark människa och vet att du kommer att ta dig igenom det här! Att du orkar dela med dig av just dina dalar om motgångar visar att du är stark. Jag ser verkligen upp till dig ❤ kram Jennie

 14. Har följd dig en längre tid men alldrig skrivit en rad.Nu kan jag inte låta bli 🙁 Stackars dig vad du fick gå igenom , hoppas att du får all den hjälp ni behöver . Det som händer var förfärligt.Själv landade jag i Amsterdam satte på telefon

  och hörde hur det ramlade i sms.Jag blev så chockat ledsen , rädd . Må det aldrig hända igen….Kram

 15. <3 Magdalena <3
  Du är en hjältinna <3 jag har följt din blogg sedan många år tillbaka och jag får så mycket glädje i att följa dig <3 jag kan bara tänka mig att detta är ett trauma som kommer följa er i lång tid och jag hoppas att ni snart kommer ha det bättre igen, men jag vet att du och din familj är starka <3 tänk att du räddade det viktigaste ni har! Dina två barn, de kommer vara dig för evigt tacksamma och alla andra runtomkring i din närhet också! Du skall vara SÅ stolt över det, och jag ser dig bara ännu mera som en Hjältinna <3! Ta hand om er och all lycka önskar jag er! Kramar från Eva Maria

 16. All kärlek och styrka till dig och din familj ❤️ Tror inte att du kunde gjort så mycket mer än det du ändå gjorde mitt i allt det onda kaoset, du har två levande barn som har hela sina liv framför sig nu, just för att du tog fram tigermamman i dig och satta dem i främsta rummet ❤️Även om du önskar att du skrikigt, varnat osv så har du faktiskt räddat liv, dina barns liv. Det är starkt!!!

 17. Haha. Asså den ungen. Du har verkligen händerna fulla med honom. Energi i kubik 🙂 Ha det nu så bra och ta hand om dig över Påsk. Ingen här kräver att du ska svara på mess eller ens blogga över Påsk. Kanske skulle det vara skönt att till o med stänga ner bloggen å bara vara. ALLA utom kattEVA förstår. All kärlek till dig och de dina. Varm kram o Glad Påsk

 18. Fina Magdalena! Har tänkt så mycket på dig sen jag läste gårdagens inlägg! Det är INGEN som förväntar sig att du ska svara på mail o kommentarer just nu! Vi önskar dig bara vila, frid och kärlek!! Vi som inte var på Drottninggatan kan bara ana den skräck som utspelade sig. Och det du och barnen fick bevittna önskar man inte sin värsta fiende. All kärlek till dig och din familj!

 19. Styrka o Kärlek Till Dig. Unna dig en blogg paus nu när du är med dina kära. Njut av livet dina kära barn njut av havet av maten ,njut av din man . Ta hand om dig , läk dina sår i själen gråt och skrik i havet , låt havet ta din smärta. Tänk bara nu på dig o dina kära nära. Låt dina nära få läka dig att omfamnas i deras omtanke om dig. Tänker på dig ❤️❣️❤️❤️❣️❤️

 20. Glöm inte dig själv bara, jag vet att som mamma så sätter man alltid barnen först, men dom behöver dig, så du måste också vara ok.
  Kram och hoppas ni får mysigt i Ystad.
  <3<3<3<3<3

 21. ❤❤❤❤ vill skicka så mkt kærlek och styrka till dig!!!! har haft en klump i magen sedan jag læste du varit der men TÆNK så stark du er att du klarar dig undan du har sækert haft ænglavakt ❤ njut nu av påsken!!! och vi dina vænner som føljer din blogg, finns her alltid! kram jennie

 22. Kära Magdalena!
  Har läst din berättelse flera gånger och förundras över din styrka och att du t.om orkar dela med dig av den till oss. Imponeras som så många gånger förr. Tror som andra skrivit tidigare att det är klokt att gå till jobbet och skingra tankarna. Var inte rädd för att söka proffesionell hjälp, det skulle nog de flesta behöva i en sån här situation, kanske kan du hitta verktyg för hur du bäst ska hantera eländet. Njut nu av ledighet o din fina familj.

 23. Känner så för dig och barnen som var med om det hemska Tänker också på resten av din familj som också påverkas av era upplevelser men även hur nära döden återigen var er familj. Mina varmaste varmast tankar! Kramas mycket! ❤
  PS. Be din dr skriva ut recept på Altargo kräm åt dig mot svinkoppor. Jätteeffektiv kräm

 24. Jag vet inte om du läser detta och vet inte om det är till hjälp men ville bara säga att du har reagerat och gjort precis det som majoriteten av oss människor skulle göra i en så fullständigt overklig och katastrofal situation. Det där eländiga ordet ”om” borde avskaffas i vår vokabulär, för hamnar man i en sån situation som ni gjorde den dagen så finns det inte några givna mallar för hur man ska reagera.

  Det var för det första en helt vansinnig, oväntad och overklig katastrof som slog ner på en plats där ingen väntar sig att det ska ske. Så när något sånt händer så behöver våra hjärnor greppa situationen, försöka förstå vad som händer och hitta en lämplig reaktion. Som mamma insåg du troligen på ett helt primärt plan att det var fara på gång, vilket ledde till att du hann reagera för dina barn. Precis det du som förälder är programmerad i ditt inre system att göra. Samtidigt jobbade hjärnan på högtryck för att försöka hitta någon likhet med tidigare liknande hotfulla situationer som denna, vilket den inte hittade förstås eftersom vi inte har varit med om detta förut.

  I efterhand förändras våra minnen och det kan kännas som om allt tog längre tid än vad det gjorde där och då när du går igenom det i minnet på repeat, vilket man brukar kunna göra. Vi som följt rapporteringen har förstått att allt gick väldigt fort. Det är helt orimligt att man ska hinna bedöma situationen, reagera, sätta sig själv och sina barn i säkerhet samtidigt som man varnar andra, om man inte är tränad i liknande situationer. De som möjligen kan reagera snabbare är oftast människor som på ett eller annat sätt har tränats att hantera akuta krissituationer i sitt yrke eller liknande. De har det då i ryggmärgen och reagerar därefter, efter lång träning.

  Vi andra blir rätt ställda och behöver tid att fatta vad som händer när det blir en sådan situation. Det är ju så overkligt att vi oftast först nästan måste försäkra oss om att det verkligen händer, för det är så galet så hjärnan vill inte riktigt tro vad den ser. Försök att lägga all skuld åt sidan, du hade inte kunnat göra något annat, liksom inte heller de andra kunde göra något annat, än försöka fatta på den korta tid det hände och sätta sig själva i säkerhet. Vem hade någonsin kunnat tro att detta skulle hända?

  Att känna skuld är vanligt när man överlevt en katastrof, ofta för att man känner att man borde hjälpt andra, men i en katastrof eller chocksituation går helt andra system igång inom oss än när vi är i ”normal-läge”, om man som sagt inte är tränad för det. Därför ska vi inte klandra oss för någonting efter en sådan här katastrof. Skulden ska ligga på den galning som utförde det här onda dådet mot oskyldiga människor.
  Varma påskhälsningar till dig och din familj

 25. Hej Magdalena,

  Jag hoppas du sett artikeln om kvinnan med barnvagnen? Hon är OK!

  Kram på dig och ta hand om dig själv och de dina. Glad påsk och ha en bra helg i skåneland

 26. ❤ ❤ ❤ kram från Ystad
  PS. Är inne på 5:dje månaden med dina all in one boost ❤ plus D vitamin. Suveräna tabletter som hjälper mig att boosta upp min vardag ❤

 27. Har tänkt på dig och dina söner sedan den hemska händelsen. Önskar att vi inte ska behöva uppleva sådana grymma situationer. Ta hand om varandra och kramas mycket! Värme till dig och din familj! ❤

 28. Tänkte på det du skrev tidigare att du inte är stark. Det är svårt att se sig själv som stark när man precis varit med om trauma. Man ligger där och gråter som ett barn och så säger någon att man är stark och därför kommer att klara det. ”Jo visst, säkert”, tänker man med ironi. Men tänk så här istället fina Magdalena. Du har varit med om mer hemskheter än de flesta och du står upp. Shit vad bra du är! Fosterställning eller inte, så kommer du ut ur det här också. All kärlek

 29. Du har säkert fått detta råd flera gånger men tänker i i fall inte..
  det bästa tycker jag är att pratat prata prata, berätta för alla dom vill veta. Jag tror på att ju fler gånger man berättar hemska saker som man varit med om desto bättre mår man. Till slut ”tröttnar” Man själv på att höra/tänka på det. Självklart gäller det inte allt men mycket. Hoppas att barnen får bra hjälp. Såå skönt att ni klarade er undan.
  Kram Anna

 30. Hade nästan gått över på stora övergångsstället till Åhléns och som han förmodligen hade kört över om han inte förlorat kontrollen och kraschat. En stor smäll, det börjar brinna och jag ser en slapp person dras iväg i armarna från branden. Rädsla för bomb, andra beväpnade personer som det ryktades om. Visste inte vart man skulle fly..Tack vare alla poliser i området som kom fick vi flyktvägar..Dagen blev mkt lång och lång väg hem. Mått dåligt, tänk om han fortsatt? Inga affärer att fly in i på ett övergångsställe och dessutom staket och bygge på vardera sida. Mycket tankar, tårar, rädsla och en sorg för de som dog och skadades…sorg över att den gatan där man en stor del av sitt liv varit på så många gånger, gått och kännt sig trygg plötsligt inte är det längre..Idag tog jag den tillbaka från terroristen, gick, lade blommor och kände att livet går vidare, måste det.. En stor kram till dig och din familj som drabbades..Det blir bra tillslut för oss alla som va där..

 31. Kämpa på du kommer hitta ljuset igen. Det är det enda du ska komma ihåg i de mörkaste stunderna.❤️Ta hand om dig på bästa sätt med nära o kära

 32. Ha en skön påsk! Det som hände i fredags är svårsmält även om man befinner sig långt från Stockholm, kan endast ana vilken fasa det varför dig och pojkarna! Hoppas att du känner ro och får sol och värme i Skåne! Tusen kramar och mycket kärlek till dig och familjen! ❤

 33. Fina Maggan du reagerar helt normalt som varit med om en sån fruktansvärd/ hemsk terrordåd. Min dotter jobbar på Drottninggatan i Sthlm och Alla dom har fått hjälp av psykolog. Chocken kommer ofta efter några dagar som du beskriver, så också för dom som arbetade där då allt hände. Folk kom inrusande, krossade allt och alla fick liggs i källaren i 5 timmar !!? Sen komma ut och se allt( filtar men blod som vittnar om allt hemska och rädd så rädd att gå tillbaka till jobbet!!) det måste få ta sin tid att bearbeta?( arg, ledsen, förbannad, aggressiv, empatisk mm, alla är olika och reagerar olika) å så får de vara . Bara Ni Alla som upplevt får tid och sörja också inte bara ”vara starka och ställa upp” som alla skriver om( gråtit floder över Alla fantastiska människor som varit underbara/ empatiska medmänniskor med solidaritet över alla gränser) men Ni som arbetat och var där måste få eran egen tid.. kramkram från hjärtat Magdalena

 34. Såg att du oroade dig för en kvinna med barnvagn. På Aftonbladet kliver en kvinna fram med barnvagn för att berätta att hon är okej, om det nu är samma ❤ All styrka och kärlek till dig/er!

  Kram Linn

  1. Det var inte den kvinnan. Barnet jag såg blev träffad av bilen. Men vänner här inne skrev att det var en 2 åring med sin farmor som klarade sig.

 35. Hoppas att Ystad kan göra dig lite bättre. Glad att du och familjen är ok. Det var bra att Fhilip tog dig ner till Drottninggatan igen. Men ditt läkande kommer att ta tid. Va rädd om dig!

 36. Hej! Blev så tagen att ni var så nära. Tänker katastroftankar hela tiden. Skönt att ni och många andra ändå klarade er fysiskt bra. Kramar till alla och ha en lugn fin påskhelg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..