Godmorgon kära vänner! Bio och linser

Det strömmar in tips i TRADERA tävlingen. Tack!! Vad kul det är att sitta ner och titta på alla fina saker ni hittat åt mig…


Jag, Sophie och Tristan gick på bio igårkväll.

Usch haha Tristan satt och morrade i sätet. 

-INTE EN SÅNG TILL mamma!

Håller faktiskt med, jag tyckte filmen var usel! Men smaken är ju som baken. Delad.
Jag gillar inte tjo’och’tjim massa sång och dans. Då kan man gå på musikal. Film ska vara film.


Ingen läcker syn! Idag ska jag tvätta håret och göra mig anständig. Ibland önskar jag att man suttit mer på kontor, för då hade man ansträngt sig lite mer. Jag piffar typ bara upp mig när jag har inspelning.

Nästa inspelningsresa blir mån-tis, så idag går åt till manus och förberedelse. Ett möte vid lunch och sen helg!


Köpte linser på Apoteket igår. Ska testa lite olika varianter. Mina ögon grusar lätt och jag har inte hittat några som funkar ännu.

Är dessa hiss eller diss?


Nu måste jag sluta skriva och börja förbereda alla små för dagen.

Hoppas du får en fin fredag och glöm inte bort att du är unik❤️

 1. Godmorgon, jag har skickat äldste sonen med skolbussen, lillebror och jag har skön dag framför oss hemma, skönt med fredag! Jag jobbar mycket på krävande jobb, va helt matt när jag kom hem igår, bättre idag som tur är.Att läsa din sköna blogg är så bra, ärligt och härligt, roligt, TACK!! Ha en go fredag☺☺

 2. Eye q dygnet-runt-linser som du ändå kanske tar ut på kvällen o tvättar o lägger i burk som vanliga. Har provat allt o dessa är såå bra!!! Jag älskar att sola, åka skidor etc o då har alla andra linser blivit torra o mina ögon kliar o blir röda. Jag sover mestadels med mina o tar ut dom bara ibland. Ett par håller en månad. Finns på Synsam. Btw, älskar dina böcker! /Josefine

   1. Detta är exakt samma lins som Eye Q från Synsam. Marknadsförs under olika namn. Biofinity är en dygnetrunt-lins som du kan använda som vanlig månadslins. Älskar dem. Har använt i mååånga år. Att köpa de under namnet Biofinity på nätet kostar en bråkdel mot att köpa hos Synsam. 🙂

    Hoppas du blir nöjd!

 3. Nackdelen med att jobba på kontor är att man alltid måste fixa till sig. De få dagar jag jobbar hemifrån så sitter jag i myskläder och med håret stående ut åt alla håll (har för många virvlar) och är glad över att inte behöva ha videosamtal med någon. 🙂

 4. Ett annat förslag är Acuvue oasys dygnet runt linser men rekommenderar också att ta ut på kvällen så känns d mindre torrt o grusigt. Har testat massor med olika men dessa upplevde jag bäst.
  Ps : gillar att läsa din blogg. Du är grym!

 5. Mina ögon har aldrig fungerat bra med linser, blir ”skaviga” efter en kort stund. Just den linsen/märket du visar här är den enda som har fungerat bra till mig. Har haft dem i ett par år nu. Det är en dynget runt lins med jag ta alltid ut dem över natten. Vill tipsa dig om att inte ge upp för snabbt när du testar, det kan ta tid för ögonen att vänja sig så kämpa på i några veckor innan du ger upp.

 6. Trevlig helg! Jag ska tillsammans med familjen på ”julresa” till Åbo över helgen. Istället för att ge julklappar så bokar vi in en helg tillsammans då vi bor på hotell, umgås och gör vad som faller oss in. Jättemysigt!

 7. Dessa linser är de enda som funkar på min sambo som har extremt torra ögon. Andra linser får han lätt repor och inflammationer av men hans optiker rekommenderade dessa och de är klockrena även om han måste vara försiktig med linser. Så kör hårt 🙂

 8. Jag hade också problemet med grusande ögon tills jag provade ”dygnet-runt-linser”. Fungerar super för mig! Kanske ett användbart tips om du inte redan provat det

 9. Javisst – dessa har jag haft i flera år! Super! Dygnet-runt-linser, men jag tar alltid ut dom för natten iallafall. Har testat olika linsvätskor men hela tiden fått gå tillbaka till synsams egna ”Eye-Q” tror jag den heter (ville hitta någon vätska jag kunde köpa på nätet men de funkade inte – röda, blodsprängda ögon av alla andra förutom deras egna, som man MÅSTE handla i butik…..).

 10. Jag känner igen dit problem med linser. Även jag har testad en hel del. Biofinity är väldig bra men du få har lite tålamod. Det tar några dagar innan ögonen vana sig.
  En annan jag har byt till är Biometics endagslinser och det kan jag också rekommendera. Smidig i användning och klara en hel dag även men super känsliga ögon och torr miljö. Trevlig helg!

 11. Ser att några andra redan tipsat om det, men dygnet-runt-linser är toppen.
  Men just nu kan pollen vara en orsak till skav så det kan vara bra att ta ut dem varje kväll eller göra som jag och köpa ögonvatten på Apoteket och sköljs ur ögonen med på kvällen. Funkar med linserna i.

 12. Precis dessa linser har jag, och mina ögon är känsliga. Tycker att dom är kanon. Haft samma sort några år. Kram och trevlig helg. Och tack för en underbar blogg. Hälsningar Sara

 13. Jag anvander de linserna och tycker att de ar toppen. Har haft dem I flera ar. Hoppas att de passar dig med. Din blogg ar toppen!

 14. Om du vill hitta bra linser råder jag dig att gå till en optiker och absolut inte prova själv. En optiker hjälper dig att hitta linser som passar just dina ögon. Att prova själv kan i värsta fall ge skador på hornhinnan mm
  Kram och trevlig helg

 15. Hej jag har haft dem i flera år. Super nöjd. Andas bra gör de med så jag blir inte så torr i ögonen heller.
  Tack för en kanon blogg.
  Mvh Susanne

 16. Jag använder biofinity månadslinser som man kan ha dygnet runt.. och älskar dom! 🙂 jag glömmer bort att jag har dom i ibland för jag känner inte av dom alls!! 🙂 jag blir lätt torr i ögonen annars men inte av dessa.. dock så tar jag ut dom varje kväll och lägger dom i linsvätska för att vila ögonen..trots att man kan sova med dom:)

 17. Använder själv Dailies Total 1 endagslinser och är jättenöjd
  De innehåller över 80% vatten, nästan lika mycket som ytan på ögat.
  Har den bästa andningsförmågan och den högsta syregenomsläppligheten av alla endagslinser på marknaden och med mer än 6 gånger större andningsförmåga än traditionella kontaktlinser.
  https://www.dailies.se/gratis-prov/gratis-prov.shtml kan du beställa gratisprov om du vill testa 🙂

 18. Helt klart dom bästa linserna! Har använt Biofinity i ca 10 år och älskar dom. Provat en massa olika eftersom att jag jobbar inom optikerbranchen och går tillbaka till dessa hela tiden. Lycka till!!!!

 19. Biofinity är en jättebra månadslins som är godkänd för dygnet runt bruk men många använder den för dagligt bruk. Vill du bara använda linser ibland kan du ju testa tex Dailies Total one-day som är väldigt skön el Acuvue Moist one-day. Men har du besvär är det nog läge att be din optiker kika på dig, finns många orsaker som kan ge problem med linsbärandet ex allergi el dålig tårvätska.
  Lycka till från en optiker

 20. Har aldrig passar för linser då alla varit osköna och kladdat fast. MEN prövade nattlinser och det funkar superbra! Då sover man medan ögonen får bra syn, sen tar du ut dom på morgonen och ser perfekt hela dan. Sååå skönt! Rekommenderas!

 21. De använder jag och de är super. Använder Clear care som linsvätska o det har gjort att jag kan ha linserna lite mer än en månad 🙂

 22. Hallå
  Håller sannerligen med dig angående filmer, kan nästan säga att jag hatar musikalfilmer…tror att jag får dåligt medhåll när jag säger att MammaMia filmen var bland det sämsta jag sett!! Ja jag står för det!! Ha det fint

 23. Sen kommentar men… stormtrivs med de linserna, känner mig nästan aldrig torr i ögonen. Och tricket är att ha rätt Linsvätska och lägga dem i. Rekommenderar Optifree puremoist

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..