När man väntar på Nyhetsmorgon

Va kul att så många tävlade! Och vad skönt att anti-depressiva inte behöver vara skamligt eller pinsamt att prata om.

 Skit’de’samma, varför ska vi bry oss så mycket om vad folk tycker? Jag har faktiskt blivit väldigt duktig på att solla och sortera bort. Kanske något som kommer med åldern? 

Någon skrev en liten sanning i kommentarerna. Håller faktiskt med, har inte tänkt på det viset….

Lilla gosiga skitunge!❤️


Lilla Lo somnade kl 20 i egen säng och vaknade som en solstråle kl 4.30

För tidigt för min smak! Runt 06 e tidigt, men ”mer ok”

En flaska välling och mys i mörkt rum. Men utan om’somningsresultat…

Efter allt gnäll från mig härinne angående Louies sömn, så fick mail från en professionell hälso och sömncoach förra veckan. Vi ska träffas nästa vecka. Kommer bli intressant och kul, och jag lovar att rapportera.


Drömde om Jenny Strömstedt inatt. En konstig dröm. Jag skulle presentera Melodifestivalen, Jenny skulle skjutsa mig dit i tid till sändning.  Jag tappade skorna, kläderna gick sönder, håret blev fruktansvärt. Bilen gick sönder, vi vadade i snöstorm. Jag var över en timma sen, och alla var arga och besvikna på mig. Sen vaknade jag.  Hehe konstig dröm


Still going strong! Sitter här framför Nyhetsmorgon med en T-shirt full av snor. Är så oerhört förundrad över hur mycket snor det kan bildas i en bäbisnäsa? Man orkar som inte hämta papper längre, torkar på allt som är tillgänglig.

Nackdelen när Lilla Lo vaknar så här tidigt är att han är HELT SLUT när vi kommer till förskolan. Ska försöka lägga honom en stund (men tvivlar på att det är möjligt)

By The way! Vi har ett litet dilemma här hemma. När ska DIN 12/13 åring lägga sig under veckodagarna? Jag och min lillkille kan inte riktigt komma överens. Han har bra argument, och han går upp utan gnäll på morgonen.

 1. Vår 9 åring lägger sig kl 20. Vår 12 åring vid 21.30 och vår 14 åring kl. 22.
  Väcker dem kl. 6.45 på morgonen.
  De behöver inte somna med en gång men ska ligga i sina sängar vid de tider som vi satt. Vila i mörkt rum är också viktigt.

 2. Hello! Har en tonårstjej, hon lägger sig kl 21 och får läsa till 21.30. Beror väl lite på när de behöver gå upp också så klart. Hon väcks kl 6.30. Kram påre’!

 3. Älskar din blogg! Ärlig, galen och äkta. Har en son som blir 12 till sommaren och han lägger sig 21 om vardagarna. Inte alls lagom enligt honom men håller hårt på det då vi märker det är lagom när han ska upp 6.30

 4. Hej!

  Min son är 14 nu och går och lägger sig lite innan 23 (22.30 när han var 13). Försent tycker jag men han är inte trött innan och han går alltid upp utan gnäll 6.45.

 5. Jag har ingen tonåring men en som går i lågstadiet och redan där märker jag att många föräldrar låter sina barn att vara uppe till 21-22, men jag håller på att mitt barn ska lägga sig helst så att han vaknar av sig själv den tiden som han ska upp. Säger inte att han alltid vaknar av sig själv men oftast. Så han lägger sig vid kl 20 för att gå upp kl 7. Men ibland lägger jag mig vid honom vid 19.30 för att ligga och små prata med honom när mycket har hänt och han har många tankar. Och inga mobiler i sovrummet, har hört de föräldrar som tror sitt barn sover men som skickar sms till sina vänner långt efter ”insomningen”.

 6. Jag har en kille född -04 och han går och lägger sig kl 21. Han har alltid varit kvällstrött och haft stort sömnbehov. Han kliver upp 6.30 varje morgon utom söndagsmornarna då det är sovmorgon.

 7. 13 åringen ( 14 i sommar ) ska lägga sig 21.30, men släcker inte förrån 22. Men det är ok, han får i alla fall varva ner i lugn och ro. Han har också stretat och diskuterat i många år om sina läggtider, att det är för tidigt för ALLA andra får vara vakna mycket längre än han. Men för ca ett halvår så vände det helt plötsligt. Nu kan han själv även säga ibland runt 19.00: Äh, jag går och lägger mig, sen tittar han på You Tube, lyssnar på musik mm. Det märks att han blir tonåring.
  11 åringen lägger sig 20.30, men han har svårt att somna. Kan komma upp igen vid 21.30. SÅ hans tider ska nog flyttas fram till 21, tror jag nog.
  Bägge två kliver upp kl 7.

 8. Har två pojkar på 12 och 14 år. Båda släcker runt 22 tiden, i och med sena träningar och kvällsmat osv. Inget att den ena är äldre än den andra eller orättvisa. Båda är olika men båda behöver sova ordentligt. Jag bestämmer Kram

 9. Har en 11-åring och en 14-åring som lägger sig 21.00-21.30 ungefär. Märkte att de sedan låg och surfade halva natten och var supertrötta på morgonen, så numera stängs wi-fi’t av kl 21.00 på vardagkvällarna. Lite gnäll om det såklart men piggare barn på morgonen!

 10. Min 12 snart 13-åring tjatar jag på vid 21 hamnar i säng 22 då dumpar jag internet annars ligger dem och surfar (12 och 16-åringen ) på helgerna är vi rätt slappa

  1. De går inte upp förrens 7.40 börjar 8.30 (jag (curlingmorsan)får agera skjuts så då sover de så länge de kan )

 11. Min 13-åring lägger sig 21.30, väcker honom 6.30.
  Han tycker själv att det är på tok för tidigt och det är ett sjujäkla liv på honom kring detta. Senast igår kväll skällde han ut mig över sina ”tidiga kvällar”. ALLA andra får minsann vara uppe MYCKET längre. Dom får TILL OCH MED vara ute och umgås med kompisar klockan 21.30. Det är BARA HAN som måste lägga sig den tiden!! Fattar jag inte att han kommer bli mobbad för att jag tvingar honom i säng då??!?”….
  He he….det är så RART med tonåringar ibland….(eller nåt)…
  Jag viker inte en tum på det klockslaget på vardagar men å andra sidan så får jag dras med en surmulen tonårskille som ilsket stirrar på mig under lugg varje gång han får syn på mig och nästan morrar fradga… he he….
  Kram på dig!

 12. Min nyblivna 13-åring ska lägga sig 21 då det är skola, mobilen/surfplatta ska läggas bort kl 20 och då käkar vi kvällsmat tillsammans. Är tanken.

  Det tjatas, gnälls och dras ut på tiden varenda kväll i princip men jag FÖRSÖKER få honom att inse att ju äldre han blir ju senare kan han få lägga sig. Dock kommer jag att ha som gräns 22.30 då han går gymnasiet eftersom jag tycker att det är alldeles lämplig tid för en pluggande tonåring.

  Han är inte överens alls med mig men det förvånar mig inte alls – han är ju trots allt tonåring

 13. Kl 21 gäller här, även för 14-åring men sen hålls det på med mobil eller annat en stund. Väckning kl 7 på vardagar (alltid sovmorgon på helgerna). Samma tider för alla (9-åring och 12-åring också) för enkelhetens skull. Och tonåringarna behöver ju verkligen sin sömn!!

 14. Jag har en 13-årig dotter som går upp 6.30 varje morgon. Då ska lampan vara släkt kl 22.00 kvällen innan har vi kommit överrens om (då somnar hon närmare 22.30). Hon själv har upptäckt att hon inte orkar lika mycket i skolan och lätt får ont i huvudet om hon sover mindre än 8 timmar. För att hon lättare ska somna vid den tiden så har hon också gått med på att inte använda någon form av skärm sista timmen innan hon ska somna. Alltså ingen tv, mobil, surfplatta osv. Det funkar sedan dess mycket bättre för henne att somna, tidigare kunde hon annars ligga vaken till närmare midnatt annars. Hon läser istället böcker eller sudoko/korsord-tidning och knepar med innan hon somnar. Funkar klockrent!

 15. Ja det är svårt! Han är kanske en nattuggla? Går han upp utan problem och orkar prestera är det kanske inte värt att göra så stor affär utav det?? Vi vuxna har en förmåga att tycka så mycket Kram från en 42 åring med sora barn och tonåren långt förbi.. lätt att bli klok som en uggla nu när man inte e mitt uppe i det du har en härlig blogg !! Ärlig och rolig!!

  1. Ja, allt gnäll och tjat från föräldrar som tror att de vet bäst av alla, du ska det och du ska si och så bestämmerJAG det stora egot som nu fått barn och ska bestämma precis allt. Man undrar hur var föräldrarna själva i tonåren? La ni er alltid i perfekt tid gjorde ni alltid som era föräldrar sa? Hur gör dessa föräldrar själva nu när de är vuxna? Lägger ni er alltid på en bra tid så att ni sover era rekommenderade timmar per natt?Har ni funderat på så tråkig stämning det blir i familjen om det tjatas, skälls varenda dag, hur illa och stressade blir inte barnen av det? Vad sätter vi igång för skit inom barnen när vi attackerar dem ofta? Föräldrar är såååå duktiga på att veta vad som är bäst för barnen när de inte ens vet vad som är bäst för sig själva

 16. Ja det är svårt! Han är kanske en nattuggla? Går han upp utan problem och orkar prestera är det kanske inte värt att göra så stor affär utav det?? Vi vuxna har en förmåga att tycka så mycket Kram från en 42 åring med sora barn och tonåren långt förbi.. lätt att bli klok som en uggla nu när man inte e mitt uppe i det du har en härlig blogg !! Ärlig och rolig!!

 17. Mina döttrar på 16 och 13 år lägger sig vid 21:30 sen ska det vara släckt och tyst kl 22. De går upp kl 06:40 (oftast) utan gnäll.Tack för en mycket bra blogg!!

 18. Tycker som alltid att det är bra när det pratas om psykisk ohälsa, det behövs! Mina enda erfarenheter jag vill ”skicka ut” är: 1- trivs du inte med din läkare (tex känner att du inte tas på allvar) -BYT!
  2- det finns nog lila många erfarenheter av psykofarmaka som det finns användare. Vissa får många biverkningar, andra inga alls. Man får prova sig fram mellan olika märken vägledd av den där bra läkaren man känner förtroende för 🙂

 19. Känner igen det där med sömnen… Min 2,5 åring är ungefär likadan som din lilla sötkorv (Som man vill ta en tugga av 😀 <3)
  Han sover ingenting på dagen (Svårt om man åker bil på eftermiddagen att hålla han vaken = omöjligt) Så då somnar han kanske kl 21,00. Antingen bökar och stökar han hela natten eller kan vakna allt ifrån 04,20 – 07,00 (07,00 är sällsynt, haha) och vill fånga dagen. I vanliga fall lägger vi han 18.30 – nu vill han sova i vår säng och jag orkar inte ta striden att han ska sova i sin säng för tillfället (är för slut mentalt för att ta den striden, men jag vet att han kan!) Men vi bär över honom till sin säng efter någon timme, men kommer nästan alltid över. Sen dess har det faktiskt blivit bättre och jag får sova mer sammanhängande när vi inte delar sömn för jag kan vakna upp till 15 gånger på grund av allt stök och bök (I sömnen) Vilket har lett till att jag är helt slut som människa!

  Ge mig gärna lite tips från den där coachen! Tacksamt! Jag tycker det är tacksamt att du pratar om det där med sömnen. Vi peppar ju varandra. Alla andra som tycker du gnäller kan scrolla vidare. Hoppas allt löser sig för dig med lillens sömn! Det är skittufft när dem inte sover. Man funkar lixom inte som människa efter ett tag. Man tappar lite glöd. Orkar inte ta tag i saker på samma sätt… Men snart är det sommar och det lär hjälpa en del.. .:)

  Vi får peppa varandra helt enkelt.

  Oj vad långt inlägg..

  Men ta hand om dig och tack för din blogg <3
  Älskar den och är en trogen läsare.
  Brukar bara inte kommentera så värst ofta..
  Kram My

 20. När mina döttrar var i den åldern var det 2200 som gällde. Mobiler och surfplattor fick de inte ha på rummet när det blev läggdags.

  1. Så har jag också gjort, alla ”rutor” på laddning i köket under natten. Och i säng 21.30 o somna inom en timme.

 21. Min snart nioåring har alltid varit kvällspigg, haft litet sömnbehov o är lättväckt på morgnarna. Han lägger sig ca 21.30 o somnar 22-22.30. Jag väcker honom ca 7.15 på vardagarna.

 22. Snart 12 år :

  Vill att han skall ligga i sängen 21,30 men kan få hålla på med mobilen 15 min tyyyyp..
  Han själv tycker det är för tidigt då ALLA andra får lägga sig 22,30.23,00 🙂 enligt han alltså hahhah

 23. Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg. Du är rak och ärlig. Hoppas du får rätsida på Lo:s sömn och att du med får sova. När min pojkar var i 12-13 års åldern var 22 läggdags. Nu är dom 15 och 18 och går fortfarande, av egen vilja och lägger sig 22 på vardagar.

 24. Hej, 13-åringen lägger sig vid 21:30 men somnar nog inte förät vid 22-22:30, går upp på morgonen utan problem (än så länge)… 11-åringen vid 20:30-21:00….

  Ha en fin dag!

 25. Hej
  Jag skrev under förra inlägget att det var en het potatis med antidepressiva eller ej och oj vad glad jag blev mest för din och alla de som börjat och de som står och velar skull. Jag har ätit mina så länge så jag bryr mig inte, det är vissa saker jag tänker på som inte står i fass eller som terapeuten talat om men som JAG lärt mig via MIN kropp och det är: Alkohol, det är inte farligt att dricka och man får prova sig fram även där men jag tål mindre nu och rätt vad det är kan jag bli pruttfull och dagen efter får jag mer ångest än vanligt, jag talar för MIG, vet andra som äter det som inte känner minsta lilla skillnad. Sedan en ännu mindre trevlig sak, då jag började så fick jag kuta på toaletten hela tiden och fick som susningar i skallen som om man får kolsyra i huvudet, det kommer tillbaka om jag tex, inte tagit dem på några dagar pga. sjukdom eller så men försvinner rätt snabbt då jag börjar precis som räserbajset gör.. sedan en sak till som jag är skitförbannad på och det är att det finns INGEN som kan säga vad dessa krockar med för andra mediciner. Jag har fått ta reda på själv, jag har en nära anhörig som är precis som ditt ex. fast då åt ett annat känt stort hälsokostmärke, och får en massa tips och får vitaminer kastat på mig och jag hade sååå gärna velat prova dina men jag törs inte det finns ingen forskning på hur dessa fungerar tillsammans som det finns med andra läkemedel. Visst är det sjukt? Hälsokost är också medicin lika väl som något annat. jag vet genom att jag kollat upp det själv att järntabletter ska tas 4 h före eller efter man tar SSRI preparat bla. Om jag går på vårdcentralen så kan jag få en medicin så frågar jag passar denna till seratralin och de säger ja men det ska det göra, jag åker hem och kollar givetvis och nej det går inte att korsa dem… ja nu är det en LITEN del och i det stora hela så är måendet det viktigaste i alla fall för mig som upplevt före och efter flera gånger för jag skulle prova att sluta och det slutade med att jag satt och tjöt på jobbet över en väninnas hund som jag såg på bild som hade gått bort 3år före..??? och jag kan GARANTERA att du inte blir som en grönsak, jag fick nyligen diagnosen som din syster skrev om nämligen HSP också och då äter jag ändå säkerligen större dos än du… 🙂 Ang. läggningstider som detta inlägg handlade om 😀 DET är en svår nöt, tror inte på att vissa kvällar får h*n lägga sig då och andra inte förutom helg förståss… Du och sonens pappa känner ju honom bäst och jag tror på lika på båda ställena sedan vet jag att det är helt omöjligt i de flesta fall min dotter har glatt sagt till själv när hon vill lägga sig redan från att hon var liten och hon lade sig tidigare än sonen men var ändå svårare att väcka, sonen och jag kom överrens om: 21.30 då fick han ha plattan och skulle minnas att släcka själv 22 annars skulle han få lägga sig 22 och få LÄSA bok till 22.30 det funkade. Oftare valde han bok och jag ville slå ett slag för det anl, till att han fick ha plattan är den att han i alla fall kom i säng och i ett lugnt mood, man får ta det onda med det goda. Jag har sagt att så länge de bor hemma och pluggar i någon form eller inte för den delen så länge de bor hemma så visar vi respekt och jag lägger mig numer före sonen men han har numer fritt ansvar för lägg, kliva upp tider, städ osv. och det bara rullar på.. vi är mer två vuxna som ses och vi checkar om vem som ska laga mat (han har blivit skitduktig även på att plocka bort städa upp efter sig i köket) och om man ska spara åt den andre osv. eller om vi ska äta i hop vilket vi (läs jag försöker få till) minst 3/vecka.

  1. Rosenrot, ginseng, rysk rot de som ska ge energi och ork vem vet de kanske stressar upp kroppen så att den är på gång mer än vad den ska. Dessa medel ska inte tas med antidepressiv medicin sägs det, men vem vet säkert? inte jag iallafall

    1. Men Gud TACK, att man ska undvika johannesört visste jag faktiskt och det tror jag tom läkaren sa men var har du fått den andra infon ifrån? Jag vill veta MER om vad jag kan äta för hälsokost för på just hälsokostbutiken vet de ingenting (inte då jag frågat i min stad i alla fall). Men då kan jag ju köpa dina tabletter med andra ord, har varit fundersam så länge men jag skulle faktiskt behöva en boost just nu känner jag 🙂
     Jag kan tipsa om att vetegräs och matcha pulver går i alla fall bra, jag dricker en grön drink varje dag med dessa eller något av detta i.

 26. Ja du, i denna tempo ökande värld faller fler & fler i dåligt mående, är det då inte bra att det finns tabletter att ta till för att orka upp till ytan tex.! & av andra olika orsaker, som att mista <3 & jag hoppas verkligen att "skäms-stämpeln" psykisk dåligt mående ska försvinna för all tid!! & att duktighets stämpeln ska få mindre värde!! 🙁 basta!! 😉

  Har en kompis med svåra sömnproblem på sin lilla son, från BVC fick hon tippset om receptfri Omega 3 för barn, hon blev besviken på att inte få mer hjälp, men köpte ändå burken & började ge sin son, efter 3 dagar sov han heeeeela nätterna igenom!!! hon är heeeeelt nockad över att den lilla tabletten gav ett så enorm genomslag!! kanske nått att testa!! 🙂

  Varm kram & fin torsdag <3

 27. Så länge de kommer iväg till skolan å orkar en hel dag behövs väl ingen läggtid? Det är ju det där med att välja sina konflikter

 28. Vår snart 12 åring ska ligga i sängen senast Max 21,30 och han går upp på morgnarna utan några problem ! Han tränar 4 dgr i veckan match ibland på helgerna Han behöver sömnen

 29. Det hänger lite på när ni stiger upp på morgonen? När min dotter var 13 så fick hon vara uppe till någon gång mellan 21-22 men senast 22 skulle hon vara i säng. Idag är hon 15 och jag har satt gränsen vid 23 men hon fortsätter ändå att lägga sig mellan 21-22. Vi är ju alla olika och alla har olika behov av hur många timmars sömn man behöver för att orka med dagen.

 30. Min pojke är 12, fyller 13 i sept. Jag vill att lampan skall vara släckt 21.00. Från 19.30 inget spelande (Playstation). Fredag o lördag är mer el. Mindre fritt., dvs han lägger sig när vi inte orkar hålla ögonen öppna mer..

 31. Har en dotter på snart 14 som alltid varit väldigt kvällspigg, haft svårt att somna och klarat sig på ”lite” sömn (precis som sin mamma!). Hon (vi!) lägger oss någon gång mellan 22-23 på vardagar men hon skulle lätt kunnat vara uppe några timmar till om hon bara vågat var uppe själv! Hon går upp vid 6.30, är då trött eftersom hon inte är morgonmänniska men det är inte mycket gnäll och hon klarar skola och fritid galant.

 32. Har en dotter som fyller 13, när hon har sovmorgon mån och tisd, börjar ca 10.30 får hon lägga sig 22.00 senast, när hon börjar 08.15 så är det 21-21.30. Inte lätt det där att nå fram till dom att sömnen är super viktig.

  Lycka till!

  Kram Camilla P

 33. Så länge min 12 sköter sina sysslor ( läxor, dukar av efter middag )och kommer upp på morgonen utan att både tredje och fjärde världskriget startar så ska han stänga av tv- spelet senast 22;15 och tv;n 22;45

  Funkar perfekt 🙂

 34. 12 åring som snart fyller 13!
  20.00 läggdags i vardagarna då han har så svårt att komma upp på morgonen, mobil/tv-spel avstängt från 18. Undantag när det är fotbollsträning och onsdag Sveriges mästerkock läggdags 21:)

 35. Ett barn som växer i puberteten ska sova minst 10 timmar per natt enligt vår skolläkare samt inte sitta vid dator mobil platta 2 timmar före insomnandet.

  Minns att mina morgontidiga barn brukade somna i bagnen påväg till dagis kl 8. Men då hade vi varit uppe sen 4 så det var ju liksom dags då…

 36. Jag är nu 25 år och när jag var 12/13 år var 20.30 läggtiden och lampan skulle släckas senast 21.15, vad har hänt under tiden jag ”vuxit upp”?! Vi gick upp 07.00 och därmed fick vi alldeles lagom med sömn men nu verkar det som om alla går och lägger sig så sent…

 37. 13 åringen lägger sig själv runt 22. Före är inte lönt. De har träningar, läxor, ska hinna duscha, fika och s en måste de få lite tid att varva ner.

 38. Jag tycker att det självklart är väldigt individuellt,men kl 21:30 är okey så länge man kommer ur sängen på morgonen ,själv däckar man ju så fort barnen väl kommit i säng/

 39. Min son som är född 04 ska ligga och ha släckt innan 21. Vi väcker honom 6:15. Han har stort sömnbehov och somnar snabbt. Min dotter har inte samma behov av sömn och har alltid fått vara uppe lite längre. Eftersom han är trött av sig är det sällan något gnäll.

 40. 21:00 påbörjar 14-åringen sin läggning. Ligger i sängen senast 21:15 men somnar inte på en gång. Läser, kollar tv en stund osv. Klockan ringer 06:15 så det behövs 🙂

 41. Jag tycker det låter helt sjukt att i gymnasiet lägga sig i vilken tid ens barn går och lägger sig? Snacka om att microstyra och curla barnen?! Så länge allt funkar tycker jag absolut INTE att man ska lägga sig i sånt. Bestämmer man då hur många mackor en 15åring ska äta till frukost också? Jag tycker faktiskt att det är kränkande!

 42. Om ni hade sett eller brytt er om hur era barn har det i
  gymnasiet eller brytt er om hur det går med deras studier så hade
  ni nog också sett till att de kom i säng i tid…. Det är bedrövligt
  i skolorna nu för tiden. Slöa, trötta, lata, ungdomar som ger
  mig funderingar varenda dag och har så gjort i sex år.
  Och de funderingar jag har är: vad f-n ska de bli av dem när
  de lämnar skolan, hur ska livet bli för de människor som de ska
  ta hand om när de inte ens klarar att ta hand om sig själva.
  Vem ska curla dem när föräldrarna är borta????
  Vi har fått en samling zombies som inget annat intresse har
  än mode, dataspel och festa…
  Jag fasar för framtiden.

  1. Att generalisera på det sätt du gör, Karin, tycker jag är okunnigt och okänsligt. Det är inte alls ”bedrövligt i skolorna nuförtiden” och ungdomarna är inte generellt ”slöa, trötta, lata”, är en väldigt svartvitt bild som du målar upp! Jag är lärare på gymnasiet och har varit det i 15 år. De flesta av mina elever är väldigt duktiga, ambitiösa och driftiga. Jag antar att det kan skilja sig från skola till skola, men jag känner också lärare från många andra skolor i andra landsändar med många duktiga och målmedvetna ungdomar i sina klasser. Mina elever ställer höga krav på sig själva, på i och utanför skolan, en del av dem gör det inte, några är extremt skoltrötta precis som det var när jag var ung. Många kämpar enormt med att klara av skolan och med att nå de mål de har satt, alla når inte sina mål av olika orsaker. När jag jämför med min egen generation och hur vi hade det i gymnasiet, hur vi presterade, så menar jag att dagens ungdomar som verkligen lägger ner tid på skolarbetet får mycket mer med sig från skoltiden än vad jag och min generation fick; de lär sig att resonera, analysera och nyansera sina tankar och åsikter. De lär sig att allt inte är svartvitt och att man måste se saker ur olika perspektiv får att få en mer sann bild. Jag ser ljust på framtiden!
   Vänligen,
   en annan Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..