Dagens lunch och 3 världskriget

Dagens lunch blev rester, tyckte Lo


Tack för tips ang Sälen. Nej jag tänkte inte hyra, utan kanske, kanske köpa något litet. Jag har ingen jättebudgett. Något litet som går att gömma sig i när 3 världskriget bryter ut. Jaga ekorrar, dricka vatten ur bäckar, fiska mört och äta blåbär. 

Gå en överlevnadskurs, skaffa jaktlicens, och ha ett gäng Cyanidkaplar om fienden skulle hitta oss

Skojar. Men liiiite sanning ligger det i det. Jag tycker världen är skrämmande. Allt som händer nu är verkligen början på slutet. Jag är faktiskt uppriktigt rädd för vår allas framtid. 

Runt Lindvallen mm är ju fint, men lite dyrare… 

jag har hittat någonsin Filip ska köra upp och titta på till helgen.

Spännande!! Då kan jag ju kanske ha min egen lilla stugan till uthyrning BARA för er bloggtantet, när jag inte är där själv?


Det knastrar och bubblar i ena örat. Som om jag har sockerdricka i det. Vad gör man åt det tror du? Är det vatten bakom trumhinnan eller håller jag på att få öroninflammation.

Kläderna jag köpte till ungarna kom från MOLO… ÄLSKAR märket men tycker att det är för DYRT. ”Har svårt att köpa kläder till sandlådor och förskola” som kostar lika mycket som vuxenkläder… rean var ok! Då är det försvarbart. Spelar ingen roll om de är kvalitet. Ungarna växer ur dem

Men fanken vad snygga ”alla nyheter” var. Dem får jag fynda till sommarrean…


Förkyld är jag oxå. Snoret rinner, tjockt och grönt MEN BARA ur ena näsborren?? 

Som att snyta ut halva hjärnan.

Hur konstigt är inte det. Bara min ena kroppshalva är sjuk.

Kram på er❤️

 1. Jag hade sånt knaster och bubblande i örat i samband med en kraftigare förkylning. Det visade sig vara vätska bakom trumhinnan (tror jag, det var några år sedan). Jag fick rådet (av min läkare) att tryckutjämna några gånger per dag. Alltså stänga munnen och hålla för näsan och blåsa ut tills det klickar till i öronen. Jag tyckte det var obehagligt så jag struntade i det. Men det gick över av sig själv till slut. Krya på dig!

 2. Jag tycker så här .. våga stäng av flödet av den skit som står i tidningar. Alla vill sälja och vi läser allt som står, och det kan svänga åt andra hållet likformigheten som det kom på nätet… sätt på lite go musik i stället och njut av det vackra i livet i stället…
  Mediabruset är enormt, och snaskigt…

 3. Hej mitt tips om du inte redan använder det redan är nässpray, blåsa bubblor och blåsa i sugrör med vatten i ett glas. Krya på dig

 4. Bihåleinflammation? Har du varit förkyld typ en vecka? Bihåleinflammation är en bakteriell infektion som kan komma efter en förkylning.
  Nej, tryckutjämna inte. Näsdroppar, högläge, eventuellt antibiotika. Eller att skölja näsa och bihålor med koksalt, bäst men lite klurigt.

  1. Ingen vettig doktor ger antibiotika efter en vecka! O bihåleinflammation knastear inte i öronen, det spänner och trycker i pannan när man böjer sig ner. Går der inte över med Nasonex på ett par veckor kan det vara balteriellt o då kan man få penicillin…

   1. Det jag menar är att bihåleinflammation inte kommer direkt utan är en komplikation efter en förkylning som man haft i minst en vecka. Om man alltså haft en förkylning i 7-10 dagar och sedan blir sämre med tjockt grönt snor (som Maggan skriver) ur ena näsborren kan det vara bihåleinflammation. Diagnosen ställs enklast och bäst med ultraljud på vårdcentral.
    Att det spänner när man lutar sig framåt behöver inte vara bihåleinflammation. Kan absolut påverka trycket i örat med knaster och obehag. Tycker att din ton är onödigt förminskande med tanke på att vi tydligen är kollegor.

 5. Låter kanonis med en liten tillflyktsort! Go for it. Är du förkyld o det knastrar i örat är det nog lite vätska. Köp Nasonex receptfritt!! Och gör valsalva( googla det!), du håller för näsan o blåser försiktigt ut trumhinnan som är svullen. Men kör ffa med Nasonex. Kram på dig fina kvinna, slänger mig över din blogg titt som tätt:)

  1. Nässkölj är ett bra komplement till Nasonex mm, och när inget annat hjälper kan man ta till penicillin, man får dock ge det några veckor innan man tar till antibiotikan med tanke på vad en sådan resistens kan ställa till med, eller ta en näsodling på vårdcentralen, är det bakterier får du pc annars är det bara att vänta ut. Virus hjälper inga pc mot. Krya på dig och ta det lugnt när du har en infektion i kroppen. Kram

  2. Jag har haft sprak i öronen i flera år. Ha själv trott att det beror på stress då höga ljud gör att dem sprakar ännu mer. Fungerar en nässkölj även om spraket inte beror på förkylning tror du? Blev nyfiken att prova 🙂

   1. Prova kan man väl alltid men ”sprak”i öronen i flera år utan att vara förkyld låter som annat.. Stress, tinnitus? Äldre hörselskada? Jag hade gått( om jag inte redan gjort det) till en öronspecialist och blivit undersökt inkluderande hörseltest. Vissa ljud i öronen märks mer vid förkylning, stress, trötthet etc.

 6. Du har rätt Magdalena. Jag är också rädd eftersom världen är upp och ner. Det är otäckt faktiskt och fort hår det. Vad kommer att hända och hur ska det sluta? Stackars våra barn! Kram

 7. Härligt med stuga i skog o mark, så som ni bor i stan är det ju härligt för grabbarna o få öppna dörren och bara gå ut. Tror nog det bor en liten skogsmulle i Filip också fast han inte vet det ännu;)) Samen i dig och barnen önskar nog detta:)) Morfar blir nog glad!! Fiska inte mört de är bara ben:( fast kul o få napp…. Tristan kan ju ha kompisar med så dom får lite äventyr!kramar

 8. Jag är inte rädd. Däremot gillar jag tanken med tillflyktsstuga. Våra två sommarstugor fungerar så, mentalt. Ena ute långt till havs. Med konserver, ved för många år, gas, solpanel, bastu och väldigt öde. Känns tryggt. Ifall att. Vill inte vara beroende eller hjälplös i nödläge. Njuter av enkelheten och vetskapen att vi klarar oss med så mycket mindre. Om vi måste.

 9. Min mamma köper öronljus på hälsokosten. Som ett ljus man sätter i örat och tänder. På något sätt blir det ett sug så att skräp, vaxproppar dras ut. Jätte skönt att ”släppa” på trycket. Kostar runt hundralappen. Krya på dig och tack för att du är så öppen och härlig här på bloggen.

 10. Är oxå bekymrad över framtiden, våra barn, allt jäkla elände.
  Varje dag har vaknar vi till detta elände. Vi kan inte blunda heller vi lever mitt i de. Oron för barnen i skolan o att kan vi handla hem vårt dassapapper o bröd säkert idag oxå.
  Jag är glad jag bor på landet med knappt inga grannar, känns säkrare så.
  Förstår du letar ett ostört litet bo vid sidan om för familjen.
  Har du provat gamla hederliga vicks salvan. Den där blåa burken morsan kom o kletade in en med när man va förkyld o täppt ?
  Krya på dej ❤️

  1. Apoteket har tyvärr slutat med Vicks Salvan 🙁 Men den kan beställas från utlandet.
   Bästa salvan!
   Vet inte om den hjälper mot öronen har inte testat det men det jag vet garanterat är att den hjälper mot förkylning.

 11. Stöten tycker jag du ska titta på. Lite längre bort men supermysigt och bästa backarna i Sälen. Familjärt! Sen så kommer du lite närmare metropolen Sörsjön där jag bor och driver ett B&B och Spa ;))

 12. Jag har också haft så i mitt öra för något år sedan. Det kan vara en vaxpropp i örat. Det finns revaxör och Vaxol som man kan köpa på apoteket som man kan droppa i örat om det nu är vaxpropp . Så kanske det blir bättre . Jag kan bara hålla med dej. Vars är världen på väg egentligen ? .

 13. Hej Magdalena.

  Jag ville bara skriva att du typ är min idol!
  Du är så vacker, rolig, charmig och härlig!
  Jag förstår såklart att man kanske inte ser ”allt” på en blogg. Men då får mig att skratta och du verkar vara en sån fin mamma till alla dina barn.

  Jag beundrar din styrka så mycket.

  Jag har varit med om 4 missfall, en annan mamma sa till mig en gång ”jag skulle aldrig klara av att gå genom det du har gått genom”. Jag tänkte då att nej det gjorde ju för fan inte jag heller, men vad hade jag för val? Inget! Jag förstår att hon kanske bara menade att hon förstod att jag gått genom något otroligt jobbigt, något hon aldrig kommer behöva gå genom förmodligen.
  Jag hoppas att du i ditt liv möter förståelse, så gott nu människor kan ge den på sitt lilla vis.

  Jag kan fortfarande inte släppa att du blev uppsagd från ditt jobb när Isak lämnade detta liv.
  Eller hur grannen betedde sig, Brist på emapti är en fruktansvärd egenskap. Jag hoppas på ett sätt att du inte jobbar kvar på samma ställe. De ska vara tacksamma att ha någon som dig anställd!!

  Jag läser flera bloggar då och då men kommenterar aldrig. Detta är andra gången jag kommenterar din 🙂

  För du är så bra! Jag hoppas så ditt hjärta är fyllt av all kärlek alla dina barn och man ger dig varje dag. Isak är hos dig <3

  Kram

 14. Boktips med tanke på världens undergång – Stjärnklart av Lars Wilderäng! Så bra och realistisk, de andra två i serien blir mer science fiction men jag läste på ändå. Men ettan är bland det bästa jag läst på länge!

 15. Jag har så i bägge mina öron just nu, haft så över en månad. Var hos läkare för 2 veckor sedan öronkatar sa läkaren. Tryckutjämna 8 gånger per dag sa han. Har inte hjälpt ett skit. Blir snart tokig

 16. Hejsan! Om du letar stuga nära en skidort så kan jag rekommendera Idre. Inte mycket längre att åka än Sälen. Billigare skidhyra, liftkort och skidskola. Trevligare folk inte lika snobbigt som sälen. Du har ett stall i backen som gillar att rida också. I stallet är det ski in ride out. Bara en rekommendation. Mvh ina

 17. Om du har missat det så är vi inne redan inne ett tredje världskrig sedan 5 år tillbaka, fast mer på ett psykologiskt, tekniskt och ekonomiskt plan. Och om man ska tro det insatta finans ekonomerna så väntar en finanskris runt hörnet, Israel & Palestina – konflikten Trump vill flytta hela den Amerikanska ambassaden till Jerusalem och tro inte på en tvåstadslösning , EU, Syrien (väst och öst krigar ju genom Syrien om makt och pengar) etc listan kan göras hur lång som helst, vi lever on the egde och på lånad tid. Följ olika preppers på Twitter och Facebook är ett tips.

 18. Har tagit jägarexamen, ansökt om och fått min vapenlicens, skaffat jaktvapen och även ett hideaway Just saying.
  Hemma har vi vattendunkar med vatten i ett kallförråd (som man byter ut 2ggr/år) ska bygga upo ett torrvaru konservförråd Det finns bra instruktioner på nätet Jag vill ha koll och även MSB uppmanar Sveriges befolkning att ta mer eget ansvar kring sin familjs basbehov vid ev kris. Det är faktisktbinget konstigt eller alarmistiskt i det!

  1. Har faktiskt också börjat preppa, bunkar vatten, konserver, hygenartiklar etc. Läste att Göteborgs kommun uppmanar allmänheten att ta sitt samhällsansvar redan för två år sedan så man skall kunna klara sig åtminstone 72 timmar. Vill också ha en stuga u skogen nånstans, med egen brunn.

 19. Jag som du bara avgudar sälen Är idag 39 och första gången jag stod på ett par skidor var för två år sedan och bara avgudar denna form av semester! Har följt dig under lång tid men aldrig tagit mig i kragen å lämna en kommentar. Så nu kommer allt på en gång Tycker du e en stört skön brud m glimten i ögat! Inponerad hur du roddar din vardag. Själv har jag bara ett barn m diagnos adhd och en i himlen❤️ Hoppas du hittar ett kryp in i Lindvallen, hade varit magiskt att få gå i dina fotspår och hyra utav dig Tack för att du ger så mycket varje dag, kram Jessica

 20. Troligen bihåleinfl jag hade det förra året efter en lång förkylning. Snöt i 1 v tid ut mängder av grönt gult rosa neonfärgat skit. Öron näsa hals läkarn sploade bihålorna på ena sidan 3 ggr varanan dag o ut kommer hur mkt som helst. Hemsk upplevelse men ack så skönt efteråt!! Värt å sen lite antibiotika på det. Tyvärr kan det sprida sig upp i pannan å sedan hjärnan om den förblir obehandlad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..