Söndagsmys och exmän

Kikar reprisen på Så mycket bättre, äter en macka och scrollar igenom instagram

Hur har din helg varit, har du gjort något kul?

Tänkte på det nu när jag satt här grejade. 

Vad skönt det är med hälsosamma relationer. Vad VIKTIGT det är att kunna ha en bra dialog med sitt ex. Pappan till barnen man har.

Svårt och ovanligt. I know. Men går det, då ska man nog försöka och bita ihop och inte bråka om skitsaker 

Vi har verkligen haft FÖRJÄVLIGA perioder jag och Magnus.  Jag har bannemig hatat honom mer än pest. Hatat honom. Varit så bitter och besviken att det ätit mig innifrån. Jag kan ha haft spya i munnen. MEN ALLTID tänkt ”tala är silver tiga är guld”

Barnen först! ALLTID försökt sätta barnen först.

Tips, försök bli vän med ”den nya partnern” det är trots allt den kvinnan som ska dela och leva med dina barn hälften av deras liv. Lättare att ta saker ang barnen ”tjej till tjej” männen kan verkligen vara puckade ibland.

Jag vet, det är inte alltid så jäkla lätt. Kan ha varit otrohet, skit och besvikelse…

Men hursom så MÅSTE man bita sig i tungan. ALDRIG tala illa om exet eller hans omgivning TILL BARNEN. 

Även om exet baktankar.  Stå över. Var större.  Shit vad du kommer tjäna på det. För varje risig mening, så säger du något snällt istället.

Ungarna blir de stora förlorarna i en pajkastning 

Man tjänar så på att tala fint, höja och berömma. (Fast man inte alltid kanske tycker det)

Skrattade för mig själv.. När jag fick den här smygtagna bilden messade till mig. Haha nu står han där HAHA den gamla tunnhårig gubben och SÄLJER IN MIG!!

HEHE det trodde han nog inte för 8 år sedan när vi var nyskilda och kunde riva ut ögonen på varandra.

Demar exfrun!  

Hur är relationen till ditt ex?

 1. Hej! Min helg har varit lungn pga av och till förkylning. Helt orkeslös. Har kollat på fb hur andra har firat. På tisdag skall jag undersökas på bröstcentrum. Jag kollade också så mycket bättre efteråt. Tommy Nilssons tolkning var fantastisk.
  Jag kom ihåg angående sväljproblem. Min väninna hade det länge sedan och det berodde på ångest.
  Skulle det kunna vara det? Ångesten orsakar så mycket skumt.

 2. Alltså, Ni är bäst ! Det är ju precis så det ska vara mellan skilda föräldrar. Det är det som ger barnen trygghet! Ni har verkligen sattit barnen i första hand, det viktigaste man har.
  Kan tänka mig att man mår bättre inombords själv också när stridsyxan är ner grävd…och nan får en bra fungerande relation.
  Härliga bästa Ni
  Kram❤

 3. Så fint och klokt skrivet! Jag har också verkligen hatat mitt ex. Slitit av mig håret av ilska och varit jäkligt bitter, men aldrig blandat in barnen eller talat illa om honom inför dem. Nu är vår relation lugn, jag har lagt bitterheten åt sidan för all negativ energi förstörde bara för mig själv.
  Ska tyvärr separera igen, efter att ha varit sambo i 12 år men denna gången är ingen otrohet eller annat inblandat, kärleken finns bara inte där sedan flera år. Men så tufft ändå! Har inte berättat för barnen än, det känns så fruktansvärt mot dem, även om jag försöker intala mig själv att det kommer bli bättre för dem att slippa sura och gaggande föräldrar….

 4. Hej !
  En glad och härlig helg jag haft och hade tjejkväll med mina bästa vänner med middag hemma hos mig många glada och härliga skratt . Cava , rödvin och kycling gratäng , spökgodis och hemmagjord jordgubbspaj med vanlijsås och ostar . Jag ör mätt önnu.. 🙂
  Skön söndag , jag har tittat på Så Lycket Bättre i efterhand gillade alla låtar. Men aTommys lpt nockade en Jag har inga barn med mitt ex , men vi är mycket goda vänner idag och en av mina bästa vänner lever ihop med mitt ex bror och relationerna är varma bra 🙂
  Jag hatat de aldig mitt ex ,men var djup ledsen och Arg ! Vi vpå alla sätt varandta väl i livet idag .
  Att handla och vara i kärlek är självklart , även fast det kan vara utmanande och svårt ibland .
  Tack för din värme och alla kloka ord idag
  Magdalena . Du både berör och smörjer hjärtat och själen !
  Kärlek ❤️

 5. Orsaken till att han demar exfrun är kanske pengar? Det är ju ett ekonomiskt samarbete ni har genom Better you som jag förstått det. Business?
  Vissa skiljer ju på sak och person. Kan vara så.

  1. Spelar det någon roll så länge de håller sams och är schyssta mot varandra? Sen att det finns en dold agenda bakom, so what…

    1. Men herregud! Om man är sams så spelar det tamigfan ingen roll varför! Tjänar de pengar ihop så är det ju kanon! Varför vara så jäkla bitter?

 6. Orsaken till att han demar exfrun är kanske pengar? Det är ju ett ekonomiskt samarbete ni har genom Better you som jag förstått det. Business?
  Vissa skiljer ju på sak och person. Kan vara så.

 7. Men Maggan,du är lätt att tycka om så förstår Magnus;) Det finns tyvärr dom kvinnor som inte kan göra som dig,att hantera det så bra som ni gör är Lovley! Jag och mitt ex hade jätte bra relation innan det kom in en väldigt svartsjuk dam och förstörde den fina relation. Heja er säger jag bara!!! Ni är SÅ fina förebilder till era barn och andra familjer som läser om er! Puss och kraaaam!

  1. Exakt så är det för mig med. Exmaken och jag hade en toppenrelation tills han hittade en ny kvinna som är svartsjukare än svartsjukast så exmaken får inte öht ha någon kontakt med mig trots att jag är och var när de träffades lyckligtomgift. En himla tur att vi inte har gemensamma barn…

  2. Håller med precis, det finns heller inget värre än tjatiga ex som inte kan gå vidare eller låta den andra föräldern bestämma den veckan barnet är hos pappan liksom.
   Eller tjata om ekonomi för den andra tjänar mer?
   Eller skicka tusen sms som bara är tjat. Enligt fadern. Regler, konsekvent, hjälpa barnet, sluta dalta mm mm kanske vore något? Se sig själv i spegeln någon gång.

 8. Men det var inte snällt sagt Magdalena….” Den gamla tunnhåriga gubben.”…. Fy på dig, när han står och jobbar med dina produkter…….

  1. Har man läst bloggen ett tag så vet man ju att de umgåtts innan just detta samarbetet. De firade ju tex jul ihop sist, vilket jag har svårt att tänka mig att man gör om man bara vill tjäna pengar på någon?!

 9. Min sambo ville att vi skulle flytta ut när jag väntade andra barnet. Första var bara 10 månader. Ville inte ha ansvar alls för dem. Det blev hemskt tufft för mig och att samtidigt försöka få att vilja se dem då och då. Tycker fortfarande det känns vidrigt av honom, men kommer aldrig säga något ont inför barnen. Det blir hans egen sak om de en dag undrar varför han inte velat spendera tid med dem.

 10. Åh vilket fint inlägg.

  Har nära bekanta där kvinna använder dottern som slagträ mot exet. Så hemskt obehagligt att se. Man blir ledsen i själen.

  Därför blir jag i hjärtat glad över ditt inlägg. All kärlek till dig!

 11. Nyss hemkommen efter en härlig helg i Göteborg där jag hälsat på min dotter som pluggar där. Jättekul och mysigt att få träffa henne men oj vad många tårar när vi skulle säga hejdå… (oj, blev visst lite tårar igen nu..) Men jag vet att hon har det bra och det är bara jag som mamma som inser att hon har är vuxen och har ett eget liv <3

  1. Läser orden som om de är skrivna med värme o kärlek. Nåt Maggan skriver med glimt i ögat o ironi. Och som Magnus förstår utan elakhet. Sådär mellan två som känner varann. Okej att göra så, för såna som samtidigt klarar av att driva med sig själv mellan varven. Det ser vi ju alla, att det inte är sant!

 12. Hej.
  Jo tack min helg har varit mysig men jag har varit väldigt trött så en massa vila har det varit. Hur var din helg? Har haft ett av mina barn här som hälsat på, ja de är ju barn trots att de flyttat hemifrån och klarar vardagen själva men de låter mig få mamma lite då vi umgås, det mår vi alla bra utav och det säger jag utan att skämmas, jag har varit en för jävla curlingmorsa men mina ungar som har haft mer vett än mig satte stop för det då de insåg att det var time. Ja, nu var det inte det jag funderade på utan det att jag har en undran? Din väninna Sophie, jag skulle tycka att det vore jättekul om du eller hon skrev här inne och vi fick ställa frågor om beh. och lite op som man kanske inte tar sig tiden att ringa och fråga om eller om det känns pinsamt tex. Jag har en op som har med kvinlig karaktär som jag funderar över tex..Tänker även på din op, kan eller du kanske inte vill skriva lite mer om den? Kram och jag önskar dig en fin vecka <3

 13. Shiit det här är ju lite läskigt. Har precis haft en hemsk helg just pga att jag och mitt ex inte ser på saker riktigt på samma sätt.
  Han har träffat en ny kvinna och hon verkar så himla fin och bra.
  Problemet är att vår ena dotter som är tolv tycker att det är jobbigt. Hon har berättat för sin pappa att hon gråter varje dag och att hon går med en klump i magen när hon är hos honom. Detta har pågått ett tag och jag har försökt be honom att låta allt ta lite tid. De har träffats sen maj och nu gör de allt tillsammans. Hon har tre barn som ska synka med våra två tjejer. Vad gör man? Så många tårar och dumma ord som jag kvävt denna helg.

 14. Shiit det här är ju lite läskigt. Har precis haft en hemsk helg just pga att jag och mitt ex inte ser på saker riktigt på samma sätt.
  Han har träffat en ny kvinna och hon verkar så himla fin och bra.
  Problemet är att vår ena dotter som är tolv tycker att det är jobbigt. Hon har berättat för sin pappa att hon gråter varje dag och att hon går med en klump i magen när hon är hos honom. Detta har pågått ett tag och jag har försökt be honom att låta allt ta lite tid. De har träffats sen maj och nu gör de allt tillsammans. Hon har tre barn som ska synka med våra två tjejer. Vad gör man? Så många tårar och dumma ord som jag kvävt denna helg.

 15. Har nästan inget ex – bara sådana där tonårsrelationer. Maken och jag har varit ihop i 26 år, nämligen. Och ja, han är tunnhårig (skallig) han också. Det är väldigt sexigt tycker jag.
  Kram Mia

 16. Jag får nog skatta mig lycklig då jag och mitt ex har en väldigt bra relation. Vi bestämde tillsammans att gå isär så vi bråkade aldrig och det blev en väldigt bra separationen (vi bråkade inte så mycket annars heller, var ihop över 10 år).
  Tror att eftersom båda kände och pratade om att vi inte var kära i varandra längre så hann inte vår relation bli infekterat. Kanske om vi hade fortsatt att vara ihop, vem vet.
  Vårt barn tog separationen väldigt bra. Vi pratade mycket med vårt barn och pratade tex med förskolan om vad som skulle hända och att vi ville veta om de märkte något hos vårt barn, om hon mådde dåligt etc. Hon bor hos oss varannan vecka och jag och mitt ex bor nära varandra. Jag har aldrig talat illa om mitt barns pappa. Vi har en bra dialog hela tiden. Vi har varit separerade nu i 9 år och umgås allihopa som en storfamilj, dottern, mitt ex och hans fru och deras barn, jag och min man och våra barn.
  Vi jobbar med vår relation hela tiden då vi anser att det är viktigt att ha en bra relation för vårt barn skull. Alla syskonen till vår dotter kommer bra överens och vi träffas ofta. Vi var på varandras bröllop, dop, kalas.
  Ingen svartsjuka alls från någons sida. Vi ser varandra som komplement dvs vi kompletterar varandra. Tex jag hatar att baka medan dotterns bonusmamma älskar att baka. Dottern har lärt sig baka tack vare henne och vi får ofta goda bullar hem hit. 😀
  Vi känner oss glada och lugna att vår dotter har många som bryr sig om henne då det blivit extra far- och morföräldrar, kusiner etc.
  Vi vet att detta är unikt men så viktigt.
  Sen behöver man inte ha så bra relation som vi har men som vuxen måste man faktiskt lägga sina egna känslor, tyckanden åt sidan i i en separation för barnets skull och diskutera och komma överrens med barnets andra förälder vad som är bäst för barnet. För barnet har inte valt detta utan vi har valt detta åt barnet.
  Förlåt om texten är lite osammanhängande. Svårt att skriva från mobilen…

 17. Jag och mitt ex har bra samarbete,smsar flera ggr dagligen om frågor ang barnen,firar födelsedagar och jul ihop. Jag har träffat hans nya som verkar bra. Det är ju inte barnen som valt att ha separerade föräldrar och då vill jag få det att funka så bra det bara går. Men visst finns det stunder då jag sitter ensam och är ledsen tex när barnen är på semester m pappan och nya tjejen plus hennes barn. Då gör det ont. Men så är det nya livet… kram kram

  1. ”sms ar flera gånger per dag”?
   Vet du, det är inte sunt. Ni måste gå vidare, även om ni har barn tillsammans.
   Jag skulle bli galen om min partners ex sms ade flera gånger om dagen, så mycket undrar man inte över.

  1. Ibland sväljer jag. Men ibland gurglar jag tänderna med sörjan. De sägs att sperma ska vara bra för tandköttet.
   Testa vet jag?!

   1. Maggan Tack för dagens assgarv. Du är så bäst. (Kissade nog faktiskt lite av allt skratt) . Mitt ex kan jag bara skratta mig lycklig att jag inte fick några barn med…. Han är varken snygg eller trevlig

 18. Känner så många känslor när jag läser ditt inlägg om exmän. Det kunde varit jag som skrev det där inlägget, jag har jämt kämpat och förklarat för vänner tidigare att jag tycker man ska vara vänner och respektera varandra för barnen! Lämnade ex:et fast jag älskade honom pga att han inte var bra för oss, bet ihop och va ”vänner” oavsett vilka ord jag fick höra om mig själv. Blev vän med de flickvänner som kom in i ”våra” liv för precis som du skriver de nya ska ju umgås och eventuellt ta hand om mina barn. Efter mycket strul i några år så skadade ex:et ett av barnen och alla möjliga enheter blandades in och rättegången om vårdnaden var ett faktum. Vårdnaden är min idag men i föräldrarna har en sådan stor rätt till sina barn oavsett vad föräldrarna gjort och vilka bevis som finns….så barnen måste umgås ibland med ex:et inte ofta men när de inte vill och du som förälder står där och måste peppa barnen att gå iväg. Jag talar inte illa om den andra föräldern men när barnen frågar visa frågor så är jag ärlig utan att smutskasta eller ge dem mer info. Jag kan än idag känna massa positiva känslor för denna man jag blev kär i en gång men som ändå skadat barnen.

  PS. Några av flickvännerna som kom in i barnens liv hos ex:et finns fortfarande kvar i våra liv då jag och de blev vänner 🙂

 19. Ex ex ex… så trött på denna människa!!
  Tips mottages gärna!!
  Exet och barnens pappa, ny fru som inte har några egna barn, han har släppt helt och bytt ut mig som mamma. Och den nya frun tror verkligen (och vill av allt i världen) att hon är mamma till mina barn. Går på föräldrarmöten fast jag sagt ifrån, jag missar ett föräldrarmöte på 11 år…hon blir klassmamma!!!! Bestämmer vad vi ska köpa för kläder annars är dom inte med och delar på kostnaden. Och då duger inte en nu everestjacka för 700kr på stadium som jag och sonen valt. Stå på dig kanske ni tänker??? Ja, fast då får min son två jackar som ska användas varann vecka och ”pappas jacka, kläder, kalsonger” får inte användas på mammaveckan. Vill inte att min 11- åring ska ha det så.. gäller även busskort. Terminskortet som pappan köpt får inte användas på mina veckor. Då måste jag köpa ett annat kort som barnenska hålla reda på när dom ska använda.
  Visst det är jättebra att hon är snäll med barnen och att barnen gillar henne. Att pappan släppt slår tillbaka på honom senare.

  Hur löser jag det här??? Famijeterapi, familjerätten och möte med utomstående ( exets pappa) för att skriva ett avtal är redan gjort utan förbättring. Alla säger samma sak, att det är vi föräldrar som ska ha en dialog och bestämma gemensamt. Inte nya frun. Men det går inte in….

  PS. Jag är en helt normal, arbetande och fungerande mamma. Hade jag inte varit det så hade detta upplägg varit perfekt.

  Snälla Magdalena!! Du som är så klok, vad gör man????

  Tack för en grym blogg!!!

 20. Har en superrelation med mitt ex och pappa till våra tre nu vuxna döttrar. Vi har varit skilda i 25 år (skilde oss när jag väntade tredje) och han är omgift och med en ny son på 14 år. Vi umgås allihop som en stor familj på högtider etc. Han och jag pratar i telefon flera gånger i veckan och lunchar ofta. Vi åker även utomlands till hans hemland tillsammans han, jag, våra barn och hans son, UTAN hans fru för att hon inte har lust men det är inget konstigt för oss alls. Han är som en bror för mig. Har även varit på många resor själv med hans son under alla år. Önskar att fler kunde ha det så!!

 21. Ex. Vad ska man säga. Varit ett mörker sen min son blev till och det är nu 6 år sen. En liten ljusning blev då jag blev tillsammans med min nuvarande man, för snart 4 år sen. Fortfarande inte bra och alltid ska det tjafsas, tävlas, förvränga sanningar hit och dit…osv osv. Har försökt att utgå från sonens mående och det han behövt men inte fått någon respons. Blir lite extra känsligt då sonen har haft extra behov pga sin språkstörning. Just nu är det ok så hoppas det fortsätter så. Allt tjafs och bråk och pga lite annat fick mig att gå in i väggen för ett år sen. Har en lång väg kvar än.

  Kram till dig!

 22. Jag önskar att mina föräldrar hade tänkt lite mer på vad de sa, om varandra, till mig, när de var nyseparerade. Usch vad jag fick höra mycket!! Själv kunde man ju varken hålla med den ena eller den andra, för man tyckte ju lika mycket om dom båda två.
  Visst, min pappa hade inte varit så snäll mot min mamma (otrogen) men det kanske fanns en anledning till att han sökte sig till någon annan, tänker jag nu. Pappa är en envis och tjurig ensamvarg och mamma är inte den lättaste att leva med hon heller (tjatig och gnällig och har svårt att hantera spriten/vinet).
  Men mina föräldrar lärde mig en sak i alla fall och det är att man ska passa sig väääldigt noga med vad man säger om den andre föräldern, till sina barn!
  Oavsett hur illa de har gjort den andre så älskar barnen sina föräldrar i alla fall! Till en viss gräns…

 23. Eftersom mina barn numer är 26 resp 23 år gamla så slipper jag gudskelov att prata med exet numer. Med det sagt så blev jag verkligen överlycklig då han träffade sin nuvarande fru då jag tänkte att nu kunde han äntligen släppa mig. Problemet var den nya. Hon har hatat mig och mina barn från dag 1. Hon har (har jag fått veta av mina barn i efterhand) tex tvingat min yngsta dotter att ha blöja som 7 åring för att hon kissade på sig under natten för att hon var så stressad över att vara hos dem. Blöja på dagtid alltså. Glömde barnen tvätta händerna när de kom in efter att ha lekt utomhus fick de städa hela lägenheten…. osv osv. Mitt ex är en mes men trodde aldrig att han skulle gå med på att hans barn mer eller mindre skulle torteras av sin nya… Hon har förstört mina barn och jag fick veta allt när de redan var vuxna och skadan redan var skedd. Som tur var så fick jag vårdnaden om båda när de var 12 men de såg ju ändå sin far och häxan varannan helg. Är jätteglad för din skull Maggan men vissa ex och vissa nya fruar ä helt enkelt helt jävla sjuka i huvet.

 24. Du är bäst Maggan. Hade önskat man haft dig som vän då vi kunnat tagit en fika på stan när jag var och gjorde ögonbrynen i stor stan. Må bäst bästa du! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 25. Du är bäst Maggan. Hade önskat man haft dig som vän då vi kunnat tagit en fika på stan när jag var och gjorde ögonbrynen i stor stan. Må bäst bästa du! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..