Djurpark och barnbidrag

Jag satt med ett av mina barn en kväll. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, vi spånade, funderade och lekte med lite olika tankar.

-Mamma om du fick vara ett djur. Vilket djur hade du då varit?

En delfin. MEN då kanske du fastnar i tonfisknät, blir jagad eller dödad för din fena

Fjäril, men då  lever man  inte så länge…..

En örn? Nej då måste man ju jaga och döda andra djur för att kunna äta och överleva.

En elefant, noshörning? Tjuvjägare och banditer. Inget vatten och massor av faror 

Antilop? Få halsen avsliten av ett hungrit lejon?

Lejon? Skjuten av en trofejägare.

Katt, nej de leker med sina byten..

Hund? Ja varför inte? Kanske…..

-Nej mamma, det spelar ingen roll vad jag är för djur. Bara jag får känna mig trygg!

Jag kan vara VAAAAD som helst! BARA jag får bo i en djurpark…

Lite sorgligt, hur världen ser ut och hur barnen resonerar…

En liten lemur i bur

Pokemonjakt i Vasaparken. Vackra blommor och storhandling

Satt som en parkbänksalkis och åt en bläckfisksallad på ICA med tesked…

En helvetetsnatt. Inatt var det NO mercy..

Måste vara fler tänder?! Han är inte hungrig. Vrider på sig, får ingen ro och gnäller i sömnen.  Vaken från ca 01 

Nu har vi en liten gnällfri BABBEL-stund här hemma.  Snart ska vi leka pedagogiska lekar. Dra i lampsladdar, äta damm och klämma fingrarna under dörrarna.

Tittar på den här härliga ungen. Hur trött man än är? så är det HELT omöjligt att bli sur på en kille i lussekattspyjamas. 

ÄLSKAR verkligen den här lilla underbara filuren med ett underbart minspel

chock..

Skratt

Förvåning…

Delat barnbidrag. Usch vad jämställt! Jag vill ju ha alla pengar själv hehe 

(det är ju inte direkt så att Fippo spontanhandlar en ny vintergarderob till småkillarna)

Ägg från igår. Tack för alla inhandlingtips.  

Korv och kyckling i ugn. SÅ GOTT blev det!! Korven är stark och fet! Ger kycklingen en saftig och god smak när de kolar tillsammans …

In med allt i ugnen. På en halvtimma är det klart, och redo att serveras

Bonde söker fru.

Onsdagar är helig! 

Då kommer Sophies hit. Vi äter alltid en ”korvmiddagsvariant” och tittar på BONDE och GREYS

Sophie pillar mig i håret.  Vi dricker en kopp kaffe med en liten godsak. 

Pyjamasen med lussekatter kommer från Lindex och overallen på bilden över kommer från Åhléns 

Stackars Charlie! Hans liv kommer inte bli lätt, med denna köttklump till bror

Nu har ÄNTLIGEN Lo somnat….

Klockan är 09 och jag ska oxå passa på att sova en stund

Godnatt för en timma x

 1. Hej Fina!
  Prova att känna med ett finger längs med hans tandkött och om du känner att det är tand påväg så kan du Hjälpa tanden fram fortare om du gnuggar med fingret . Om han har ont kan du ta lite vademeccum på fingret o sen gnugga det lättar.
  Kram

  1. Haha Ann, den går jag inte på hoho! DU får komma hit och känna hehe
   Han har sylvassa små pirayatänder. Stoppar inte in fingrarna i det gapet gratis. Han har bitit mig så att jag blöder ❤

 2. Då är det ju inte jämställt 😉

  Exet o jag har löst det så att båda lägger in lika mycket på ett konto varje månad o med dem pengarna betalas ALLT till flickorna. Barnbidraget åker in där med.

  Nya mannen o jag har gemensam ekonomi så där är det ju allt in på ett konto (o det innebär att han betalar hälften av min del för flickorna) och vi har ett kort för mat där vi lägger in en bestämd summa varje månad.

  Men det finns lika många lösningar som par <3 men det vore spännande o få veta hur fler sköter sin hushållsekonomi.

  1. Gemensam ekonomi
   Får in hela barnbidraget för mina barn o han får in knappt hälften för sina
   Men alla pengarna är våra liksom
   Visst kan jag känna sura uppstötningar när jag kanske betalar för hans hoj som jag inte ens åker eller var med i bilden när han köpte den … Men men

 3. Bor ungefär lika nära tunnelbanan – fast på andra sidan och här va det också kaosnatt, vrider o vänder sig som en ål, slår huvudet i sängen (trots skydd) gnäller, gråter- bläääää. Vi kanske kan blinka med lampan till varandra fram på småtimmarna när paniken smyger sig på, hehe
  Jo o en sak till- som du säkert redan vet- man kan gå in på försäkringskassans hemsida och klicka i en ruta så slipper man få hem de där jobbiga gröna kuverten.

  Ha de fint!

 4. Att referera till ett litet barn som ” Köttklump ” känns verkligen avsmakligt och nedsättande.
  Oavsett om det på något märkligt sätt ska vara skämtsamt (?) menat så låter det inte bra alls.

 5. Att referera till ett litet barn som ” Köttklump ” känns verkligen avsmakligt och nedsättande.
  Oavsett om det på något märkligt sätt ska vara skämtsamt (?) menat så låter det inte bra alls.

  1. Ibland när jag är riktigt trött har det hänt att jag kallat honom ”ditt lilla katta arsle” kärt barn har många namn och benämningar. Sjögurka, korv, fester…. listan går att göra lång.
   Men självklart respekterar jag DIN åsikt.
   Ha en fin dag x

  2. Jag håller med dig Maria, det låter inte gulligt att säga köttklump! När jag var ute med min nyfödda, var det en kvinna som tittade ner i vagnen och såg min söta lilla bebis, hon frågade hur mycket väger han……jag svarade…… då säger hon Åhh ungefär som en kalvstek!!!! Då blev jag ledsen! Därför gillar jag inte ”köttklump”.

 6. Hej Magdalena,
  jag tycker du verkar vara en underbar, härlig och ärlig person. Ibland tror jag när jag läser en del kommentarer att personer vill testa dig, provocera för att se hur du reagerar. Inget att bry sig om i så fall. Köttklump eller inte så tror jag han är högt älskad av sin mamma.

  1. Nej, syftet var det jag skrev i kommentaren. Läs den igen. Tänk efter innan du skriver.
   Syftet var att belysa att det inte är trevligt att kalla ett barn för Köttklump.
   Och inte Katta-arsle heller för den delen.

   Trevlig dag !

 7. Men alltså , bilden på nacken och när han sitter och tittar på datan i sin stol, sååååå söt. Måste komma och gosa någon dag 🙂 <3

 8. Ja Verkligen skrämmande hur lite barnen idag vet om våra djur och natur, hur lite många av dem uppskattar det vi har(haft) stor del kommer att försvinna pga människans egoistiska tänkande.
  Gör vad Ni kan och berätta för barnen vart all mat kommer ifrån, att man behandlar alla djur med respekt som om att det vore en människa och gör det Ni kan för att hjälpa miljön!
  Må så gott alla!

 9. Hej Magdalena!
  Nu ska man ju inte trycka i sina barn för mycket paracetamol och skit men det kanske kan vara bra att testa supp till natten på lilla Lo och se om han sover lite lugnare och bättre? Jag hade samma problem och det blev MYCKET bättre när lillan fick en support innan hon somnade för natten.

 10. Du är ju för härlig 🙂 älskar dina kärlekssmeknamn på dina barn! Med kärleken i tanken är det inte nedsättande och elakt! Tror faktiskt inte Lo kommer sitta hos psykologen om 20 år och grina för att du kallade honom ”köttklumpen” som bebis 😉
  Pröva ge alvedon när han stökar så där! Mina barn har alltid haft ont när dom stökar så på nätterna och då har alvedon varit enda räddningen!

 11. Haha, du är sa rolig – pedagogiska – jag kan tilläga dra ner böcker ur hyllan, kasta med leksaksbilar, tömma vaser, dra ner tallrikar – det tycker bebisar ocksa mycket om….
  och bilderna med filmen är sa söta – minerna!!
  Synd att man inte kan köpa den pyjamasen i Tyskland – jag gillar den sa – den är sa riktigt typiskt svensk med lussekatterna – och varan minste skulle passa knappt i 86, om ngn har tipps hur jag kan fa tag i den???
  Hoppas att natten blir bättre för er!!

 12. Garvar högt! Nää – hur kan vara sur på en liten kille I lussepysse! Underbart. Följer och kikar hur du har det. Ett tuft liv på manga sätt. Men att kunna vända mycket till humor. Känner igen och oxå fått lite för mycket av det tuffa I livet, men jobbar vidare jag med. KRAM från Märit

 13. Min dotter hade stora problem med sömnen under en längre tid, alla sa att det var tänderna men det visade sig vara mjölkproteinallergi.
  Barnbidraget ändrar man enkelt så att hela går till ena föräldern. Det gjorde vi, mest för att det är praktiskt eftersom vi sätter undan det till ett sparkonto till lillan.

 14. Nu får jag förmodligen många emot mej men om det är så oroligt och bökigt på nätterna och ni aldrig får sova så prova att ge alvedon, det hade jag gjort, han har kanske ont?

 15. EXAKT så där höll min bebis också på under några månader. Vi kom fram till att det var magknip då det hjälpte att tillföra lite goda bakterier (Sempers magdroppar) OCH att bryta vanan att äta på natten. Nu är han ett år och har sovit bra sen 10 mån, dock är han en känslig bebis som måste ha massa närhet för att sova bra..

 16. Herregud vad snygg du är kvinna! Ser verkligen upp till dig, du är min ljuspunkt i min ångest gråa vardag. Fick barn några dagar efter dig, men helvetes-förlossning och blodförgiftning hos bebis efter 4 dagar i livet gjorde att jag drabbades av PTSD och förlossningsdepression samtidigt som jag redan innan lider av panikångestattacker. Livet har inte varit lätt för mina 4 stackars barn de senaste månaderna, som tur är har de världens bästa pappa som till och med sagt upp sig från jobb för att vara hemma på heltid med alla barnen medan jag jobbar timmar. Under tiden jag kämpar mig tillbaka till livet har jag DIG som inspiration Önskar dig allt gott! Kram

 17. Har du delat barnbidrag med Filip??
  Så söt han är lille korven. Såå fin pyjamas.
  Och dina blommor var ju gudomligt vackra. Var snyggt med den vasen oxå. Å sen är du såååå himla fin. ❤❤Kram på dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..