Värnplikt, HJÄLPA UTSATTA BARN och att hälsa i trafiken

Dagens nyheter!

You go älg!!!!! 

Klart som korvspad att de fått nog!

Älgarna demonstrerar, älgarna har fått nog…….

Välkomnar med öppna armar!! 

Precis vad våra vidrigt bortskämda och söndercurlade ungar skulle behöva.

Kalles kaviar under naglarna, skura, ta order få och lära sig folkvett.

Obs jag är INGEN patriot. Jag skulle ALDRIG våga släppa iväg mina ungar i krig. Sängvätare…. Jag skulle ljuga mig blå

Så min morgonåsikt är ren och skär dubbelmoral. Skulle det bli krig? Då skulle jag bli dansk om det krävdes. Jag är en ynkrygg, skulle lägga benen på ryggen och flyg.

Skulle du dö för Sverige vårt fosterland? Då gömmer jag min ryggradslösa ynkkropp bakom dig

Godmorgon! 

Idag önskar vi varandra en fin dag. Glöm inte att vara snäll… kanske ge din kollega en komplimang eller kram. Va en bra vän!

Vet du vad som kan göra mig glad. En fånig och tramsig liten grej…. 

MEN som jag själv försöker tänka på… 

TACKA med ett ”hej” och ett leende  när du går över ett övergångsställe. Som förare blir jag ALLTID skitglad. Det är ju ”min plikt” att stanna. Iknow…. 

Men det är en lite kanske obetydlig handling? MEN du får nästan alltid ett hej och leende tillbaks.  Vi behöver le och hälsa lite mer på varandra!

Malin skrev fint efter tjejfesten HÄR!

En LÄNK som känns oerhört relevant!! Är den HÄR!!

Mumins son Patrik som gör en sån jäkla fin grej!!! Han hjälper utsatta barn…. Här hemma i Sverige! Man kan INTE hjälpa förmycket!! 

Läs mer HÄR! 

Och skänk en liten slant….

 1. Jag tackar alltid och har lärt mina barn att också göra det genom att vinka lite och le. Då får man också en bekräftelse på att föraren verkligen sett mig. Och jag hälsar alltid tillbaka när någon vinkar till mig.
  Och jag ska ner så fort affären öppnar och köpa reflexjackan till min junior. Har efterlyst såna kläder i många år. Har alltid köpt hinkvis med reflexer och satt på mina barns kläder och även deras kompisars när dom saknat. Och även mina vänner. Det är ingen som har lämnat detta hus utan reflex när det är mörkt ute.
  När mina killar började övningsköra då förstod dom varför jag tjatat i alla år. Reflexer räddar verkligen liv.
  Kram på dig

 2. Gillar också att värnplikten återinförs.
  Sen kom jag på att dotra är född 1999, och sonen 2001 och alltså är första & tredje årskullen som kommer att få mönstra…
  Sverige behöver såklart ett försvar, och jag tror att lumpen kan vara väldigt bra för söndercurlade kids, men mina barn är ju mina bebisar… 😉

 3. Tycker du är så fantastiskt snygg och fin i glasögon! ☺️❤️ Vad heter de brunspräckliga bågarna och de svarta som du säger är dina favoriter?
  Stor kram
  Maria

 4. Hahaha samma här, ja till värnplikt men jag ställer mig gärna som trea bakom dig om det händer nått. Eller så rusar vi till Danmark tillsammans❤️

 5. Får för mig att de pengarna som går till värnplikten skulle gå till annat viktigare i Sverige just nu. Men jag är inte så väl insatt i vad och hur viktigt det eg är för oss att börja med värnplikt igen.

  När man ser o hör på nyheterna så förstår jag ju att någonting har väckts Ang denna fråga så jag får läsa på lite. Spontant bara känns det nej….

 6. Klart man hälsar o tackar vid övergångsställe. Extra tack slänger jag iväg för de som stannar när de ser man har småbarn i släptåg. Och om de inte stannar – ja då skickar jag iväg en fuck off o må du få en pinne i röven – tanke.

 7. Hej, en sak som jag tycker är trevlig är att man hälsar med namn, t ex Hej Magdalena, hej kan man i säga i förbifarten men säger man namnet på den man möter så blir det genast lite mer. Jag jobbar på ett äldreboende och gör alltid så. Tror man känner sig sedd också. Tack för en toppenblogg;)

  1. …kan bara hålla med om det här med att hälsa med namn.
   Våran son är 12 år och har det kämpigt i skolan, MEN är det något han alltid får beröm för av alla lärare och annan personal i skolan, så är det att han alltid är artig och hälsar med förnamnet!
   Tror att man kan komma ganska långt med ”bara” det 🙂 <3

 8. Många utsatta barn växer upp till sköra vuxna som inom sig fortfarande bär sin utsatthet och sårbarhet. Håller med dig om att man ska vara snäll. Även mot vuxna utsatta barn.

 9. Köp gula bandet! Många är kanske lata vad gäller värnplikt men tänk på de soldater som åker till andra länder för att göra skillnad, och tänk på oss familjemedlemmar , det är en klump i magen varje dag…

  1. Bra sagt,är i samma sits. Jag hoppas verkligen att värnplikten införs. Är tydligen för dyrt för försvaret att inte ha värnpliktiga som det är idag. Med tanke på säkerhetsläget i världen(tänker på hotet från öst tex), hoppas jag att inte alla lägger benen på ryggen i kris utan finns kvar för alla de som inte kan fly…maria

 10. Jag tycker hela idén om obligatorisk värnplikt är vedervärdig. Jag är helt säker på att man kan växa som människa betydligt bättre på andra ställen än att leka krig. Med en hierarkisk struktur av gap och skrik och bestraffande disciplin. Det är fruktansvärt otidsenligt om du frågar mig. Ge bra betalt åt dem som vill prova på detta yrke, i övrigt….låt resten få syssla med sådant som intresserar dem.
  Kram Mia

  1. Fast det här handlar inte om att leka kriga utan att träna personer för att kunna försvara Sverige vid ett eventuellt krig eller någon annan form av attack. Vi vet egentligen inte hur framtiden ser ut och ska nog inte vara allt för säkra att vi kommer att för alltid försonas från elände. Och vad vet du om hur värnplikten går till idag? Läs på lite istället för att bara tro en massa baserat på egna föreställningar.

 11. Då vill jag vara fyra i kön 😉 Jag hade också lagt benen på ryggen och dragit! Typ till nåt ställe där jag tror ingen hittar mig, som stugan utanför Älvsbyn. Den känns inte så intressant för omvärlden, fast dom kanske testbombar på nån liten håla!? Nu blev jag osäker! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..