Kall mat, överraskning, tacksamhet och högröd skåning

Ericka har hjälpt mig i ett par timmar idag. Ville inte släpa runt på Louie i regnet.. 

Rusat runt som en virrvelvind och prickat in möten. Det har som gått på räls. Hann dock förbi Sophie på hennes jobb och tog en kaffe.  Mysigt! Jag har inte sett henne på ett par dagar, och fick craving

Stod en fin gåva från cancerfonden utanför dörren. 

Vill med den sprida budskapet vidare till er…

Nu finns över 150 varor i handeln som hjälper till att stötta i kampen mot cancer

Handla! Stötta du med. Alla sätt är bra  sätt..

Ny på hyllan, någon som  testat? Från 8 månader, så om ett par veckor kan jag ge…

PS nu ska jag ta upp EN FÖR MIG lite intressant sak. 

Jag har lärt mina barn att äta kall/ rumstempererat mat.

”åhhh hur kan du vara så elak! Äckligt! Stackars barn”

Några spontana reaktioner från utomstående?

Varför skulle det vara äckligt? Ditt barn är ett vitt blad. Hen har inte en aning om vad som är gott eller äckligt i livet

Det är ju VI föräldrar som planterar normerna hos våra barn. Bestämmer vad de ska gilla och inte gilla i livet

Rumskall mat är toppen! Inger bök med tallrikar eller mikrovågsugnar. Mata direkt ur burk eller klämis

Alla behöver absolut inte hålla med mig. Man gör som man vill. Men fundera på det? Ett barn har ju faktiskt inte en aning. Vi väljer åt dem. Hur gör du?

På sommaren får mina kall välling. På kvällarna resten av året värmer jag den för att det ska bli ”mysigt och sövande”

Åhhh idag kom den… Jag har haft testet men inte den slutgiltiga produkten…

Wiihooooo jag är så jäkla stolt!!!! 

De är de real shit brudar!! 

Hantverkarna som Filip lite snurrig och omedvetet skickade hit i veckan när han var bortrest  HAHAHA!!!!!

När han såg dem på mitt instagram idag satte han nästan  blodsoppan och gåsen i halsen 

Riiing-riiiing-riiiing

-Magdaleeejna! Vad ärrrrsh det fouuur bilder du plötsligt läggersh ooout po instagram??? 

Tantsnoosk!? Det ärrrrsh ju smoo pojkar??? Du la väl aldrig oop en bild på den kvinnliga måularshn? Varför dette?

-snälla Filip de var ju riktiga små  arbetsmyror!! Guuuud vilket fantastiskt jobb de gjorde. HAR aaaaaaldrig varit så fint här hemma!

Nu har JAG bestämt att pojkarna ska måla om, renovera, dra el och snickra i de kommande 6 månaderna hemma hos oss, VARJE dag… kanske tillochmed en av dem kan flytta in som boynanny? Hämta från skolan, spela fotboll. Barnen ÄÄÄÄÄLSKAR DEM

-Naaaaaaaiij! NAI, NAI!! Kommersh inte poo frougan! 

Nu är det krig haha, jag är helt oförstående??? Vad menar han?? Varför så sur, arg och motvillig? HAHAHA 

Nu är taklisterna med ljus nästan klara. Det kommer bli SÅÅÅÅ FINT när det är klart

Jag ska ta bättre bilder imorgon eller när jag orkat städa eller bädda sängen

Lunchade med Nick. Nick är en av Isaks bästa kompisar. De växte upp tillsammans. 

NIKLAS har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Känns som om jag får behålla lite av Isak i honom. Deras gamla minnen. Någon som kände honom. De gjorde bus ihop. Höll ihop. Var hommies…

Det är som om jag kan se Isak ”åldras” lite i Niklas. Fatta mig rätt… Jag är ingen galning. Men mer som att se hur bra det går för Nick, så bra hade det gått för Isak 

Vi  håller kontakten, fikar ibland. 

Niklas, en sån otroligt omtänksam och varm kille! Begåvad oxå! KOMMER BLI/ÄR EN STOR STJÄRNA 

Självklart vill jag ju tipsa om han nya singel. Lyssna HÄR!

Nu ska vi sova. Jag är så förbannat trött. Skulle kunna börja grina av bara tanken på en natt av vakentortyr

Mina bruna glasögon. Ni är MÅNGA som undrat… De är PRADA och du kan hitta mer info HÄR! Rätt långt ner på listan 06TV)

De här glasögonen är från Andy Wolf  (mina favoritbågar. Likadana som mina mina svarta)

Blåa mockajacka HÄR!

Nu ska jag sova. Försöka en stund iallafall. Det är svårt att somna. Jag ligger bara och spänner mig. Väntar på att bäbisen ska vakna. En o d cirkel

Kärlek i massor ❤

 1. Hahahahaha! Jag bara älskar när du driver lite lätt med Filips skånska! Du är helt underbar!

  Och vad fint det blir i lgh! Såg det på Instagram också!

  Ännu finare var dejten med Isaks kompis Nick. Underbart fint att ni håller kontakt. Och alla sunda människor förstår att du inte är knäpp.

  Kram på dig bästa!

 2. Hur ska jag ens nämna detta,
  Vill skriva,
  Vad som infann sig. En kväll för nån vecka sedan stod jag i baren på en pub och min snygga kompis som är grymt lik dig.
  Jag visade foto på dig, han sa:
  Det där är min kompis mamma…
  Va? Isak?
  Ja, saa han
  { en vän till din och andras Isak, } Nu har jag berättat….

 3. Hur ska jag ens nämna detta,
  Vill skriva,
  Vad som infann sig. En kväll för nån vecka sedan stod jag i baren på en pub och min snygga kompis som är grymt lik dig.
  Jag visade foto på dig, han sa:
  Det där är min kompis mamma…
  Va? Isak?
  Ja, saa han
  { en vän till din och andras Isak, } Nu har jag berättat….

 4. Ha ha… du är ju sånt sanslöst rolig!! Nog första gången jag skrattar så högt för mig själv.. De med hantverkarna.. ho ho förstår att Mannen fick lite panik 😉 Tack underbara Du för en härlig blogg, första dan jag verkligen skrattar sen min vän dog för några dar sen.. Var rädd om dig härliga Du! ♡

 5. Mina barn har också alltid fått barnmat direkt ur burken, jättesmidigt. Idag får de varm mat men eftersom de tar 7 svåra år att få i sig maten hinner den ju bli kall flera gånger om. Då är det ju himla tur att man vant dem redan från början att äta kall mat…

  PS skulle absolut kunna tänka mig att låna dina hantverkare…..

 6. haha, jag skrattar ihjäl mig om hantverkarna. Vilka killar hehe , när jag såg din instagram bild ,visste jag inte om det var ett litet skämt. Hantverkare brukar inte se så perfekta ut 😉

 7. härliga du, när jag läser din ”skånska” ord så ser jag av någon anledning en tysk högröd man framför mig va fint att ni har kontakt du och Niklas❤️ Hoppas du fått sova inatt och vaknat utvilad, ha en fin dag kram

  1. Ha ha… ja eller hur! Skånskan är såå klockren, säger jag som är från Dalarna.. 😉 Alla fall, Maggans blogg är ett lyckopiller i läsform..

 8. Du är ju bara så underbar, fick mig dagens första skratt när jag läser om hur du beskriver Filips skånska <3
  Följer dig varje dag i sol och i regn, du skriver så roligt och enkelt, verkar inte tillgjord *ler* , att jag sen fick förmånen att träffa dig vid havet i Sandskogen förra sommaren känns som högsta vinsten som jag lever på än <3 <3 <3
  Var rädd om dig fina bruden 😉
  Änglakramar Maria

 9. God morgon !
  Tack för att du gav mig ett gott skratt när du beskriver Filips reaktion. 🙂

  Mysigt att du har Nick att hänga med. Förstår hur du menar när ”du kan följa honom . ”

  Ha en härlig dag och fortsätt att vara den härliga ärliga Magdalena som du är.

  Kram

 10. Äter du själv kall mat? Heter rumsvarmt för övrigt.
  Å herremin skapare
  Så stora glasögon
  He he
  Trodde den tiden var för evigt förbi
  Hm
  Kanske synd jag slängt mina från sjuttiotalet

 11. Hej! Här har två barn serverats KALL ersättning, välling och burkmat/klämpåse.
  Det blev bra ongar av dom ändå!
  Tack för en kul blogg.

 12. Lucas Simonsson har på Fb och insta lagt ut ett klipp ang. män i blåkläder! Måste ses, ser verkligen mig själv om jag skulle ha turen att få såna hantverkare, fram med pavan ba och watch the show

 13. Jag har läst någonstans för länge sedan att varm mat är mer mättande men jag tror det var kopplat till om man vill går ner i vikt eller nått sånt så jag tror absolut att barn kan överleva kall mat. Barn äter väl ändå så långsamt att om maten är varm när de börjar äta hinner den bli kall innan de e klara? 😉

 14. Hej Maggan!
  Kan inte annat än hålla med dig om att barnen är som ett vitt ark. Vi kan vägleda med det mesta. Allt ifrån äta kall mat dricka varm läsk äta blöta popcorn älska fiskpinnar med snabbmakaroner och se till att dom sväljer några matskedar fiskleverolja på morgonen innan skolan. You name it, and they do it!! (Givetvis bara exempel) att låta sina barn växa upp på korv köttbullar fiskbullar och pannkakor är som att servera en folksjukdom längre fram i livet. Mina barn äter allt det! Men dom äter allt annat som är bra oxå för att jag envisat mig med att servera det till dom.. Så jag håller med Du 😉
  Älskar när du härmar Filip Så klockrent! Med tanke på att skånska är ju ett helt annat språk. Du är begåvad på många plan vackra kvinna. Fint med Isaks kompis.
  Ha en fin dag. Stor kram!

 15. du är väl för härlig! Tack snälla för att du bjuder in oss i ditt/ert liv och med så mycket glimten i ögat!!
  Stor kram till dig!
  Diana

 16. Määääännn nuu rann de te i böxxannnn….. Inte griner man åt en sån syn inte, wohooooo… He he..
  Skicka hit dom är du snäll, tror bestämt att jag har lite smått å gott här hemma som behöver fixas till…. 😉

 17. HAhaha. Asgarv. ÄÄÄÄlskar din humor. Eller JAG hade inte tvekat. Det är klart att ni ska ha en kille till Nanny åt pojkarna. Inget att tveka på. Bara anställ. Är det något som går sönder så är det ju bra att få det lagat i farten. Tjöta på dom pojkarna bara gjört. 😉 P.s Hoppas vid min gud att du får sova lite. Det är dig väl unt. Kramar i massor

 18. Jag ligger också vaken för att bebisen säkert snart kommer vakna ändå. Men självklart sover han. Så irriterande att man inte kan passa på att sova när de sover….

  Jag ger för övrigt min son kall mat också. Speciellt om vi är iväg. Som du säger – de har ju inget att jämföra med. Han verkar dessutom gilla det.

  1. Tror de räknar på detta ordentligt innan de gör ngt eftersom pengarna är så viktiga i dessa organisationerna. Jag tror dessutom de endast ger de till ett fåtal som de vet når ut till riktigt många människor som snappar upp och köper produkterna så de får in desto mer pengar till just forskning mm. Sådana här saker kastar man bara inte ut hit och dit utan en strategisk tanke i de hela…

    1. Hej lilla P.
     Läste du min kommentar riktigt noga nu? Tror inte de. Läs gärna texten igen så kanske du kan försöka förstå min tanke i de hela.
     Sjävklart ska inte pengarna som skänks till cancerfonden gå till gåvor för storbloggare. Men jag tror att cancerfonden, bland många, TÄNKER innan de utför något likt detta. Eftersom Magdalena, låt oss höfta nu, har ca 100.000 läsare (tror ännu mer) så ser 100.000 dessa produkterna om de skickar till henne så hon bloggar om dem. Dessa produkter ger alltså dem pengar. De kanske kostade några få tusen för dem att skicka ut detta till några väl valda personer som de vet genererar till många läsare/kunder och får in de de lagt ut gånger 10…

 19. hehe vi har en tjej hon är nu 1 1/2 år. jag försökte med både kall (rumsvarm) ersättning och sedan burkmat. hon total ratade! trots att hon aldrig smakat på värmd innan. jag tänkte oxå så, gud vad smidigt att bara vara iväg utan att behöva ha någonstans att värma mat på. ack så fel jag hade, när jag värmde åt den lilla skitungen gladare än nånsin! haha

 20. När du gjort dina bryn var du tvungen att koka vatten och tvätta dom 1 gång/timmen ett dygn efter? Jag gjorde mina idag ovh fick de rådet av tatueraren. Men har tatuerat mig flera ggr förut på kroppen och aldrig behövt rengöra så ofta med destillerat vatten innan och tatuering som tatuering tänker jag…

 21. Min dotter fick mjölkersättning från de hon var en månad då jag blev jätte sjuk och inlagd på sjukhus. Då fick hon kall eller rumstempererad ersättning. Super smidigt då min man slapp springa och värma maten när jag låg på sjukhus. Sen fortsatte vi med der när vi gick över på välling. Min dotter blev inlagd på sjukhus en gång och då fick vi varm välling som hon vägrade dricka. Mitt tips är att börja ge rumstempererat, barnet vet inte om något annat. Ammar du så är mjölken inte varm.

 22. Nu i lite äldre ålder är det okay men det går åt mer energier att värma upp i kroppen kall föda …mao mer kalorier går åt…att ge kropps eller lite mer grader temp mat är mer effektivt…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..