Ungar, storkok och härlig hemmadag

Kompishäng här idag! Älskar när huset är fullt av ungar.

Pasta med köttfärs! Till middag beställde Charlie…

Idag gjorde jag en nyttig rackare. Ingen grädde men nästan lika god ändå

Köttfärs 

Finriven morot

Vitlök, lök

Krossade tomater

Kalv buljongen 

Lätt ceam fraiche 

Några sånna här goda rackare till mig. Påminner så himla mycket pm mitt älskade Spanien


Filip är extremt kärleksfull och fin! Fick en förtidig födelsedagspresent. Min har blivit dängd i golvet och har en krossad skärm. ÄLSKAR SAMSUNG!

Har varit i Sola och fixat pass under förmiddagen.

Ok!

Dagens fråga, vad ger du din 6månadersbäbis att äta? 

Mina nuvarande rutiner är dessa…

Klockan 6 mjölkersättning 

Mål två kl 11, gröt med frukt


Mat 3 klockan 15 00 burkmiddag, fruktkompott

Mjölkersättning 


Önskar dig en fin kväll ❤

 1. Vår son vägrade äta ersättning i vaket tillstånd från han var 6 månader (han åt således det bara på natten).

  En dag såg ut ungefär så här
  03.00 ersättning
  08.30 gröt + frukt
  11.30 matpure + frukt
  15.00 mellanmål (omelett/morrotspure/macka)
  17.30 matpure + frukt
  19.30 gröt + frukt

 2. Hej! Jag har en son som är 3 dagar yngre än eran Hans mat rutiner ser ut så här:

  Vaknar runt 7 och äter då gröt med fruktpure alt välling
  Ibland äter han en ”klämmis” runt 10 (beror på om han fortfarande sover förmiddagsluren eller inte)
  Lunch (burk eller lagad mat) mellan 11-12
  Mellanmål, frukt eller ”klämmis” runt 14
  Kvällsmål, gröt med fruktpure 16-17
  Välling innan sängen vid 19.30

 3. Hej,

  Min lilla tjej är 6,5 månader och hennes matrutiner ser ut såhär nu:
  Kl 7 banangröt med puré
  10.30 1/5 burklunch och ibland innan/efter ngn kall gurkstav att gnaga på eller några ärtor att pilla i sig sj.
  13.30 havregröt med puré eller yogurt
  16.30-17 burkmiddag nästan en hel burk
  19 havregröt med puré
  Sen ammas det ibland ngn gång på dagen och natten. Rekommenderar Semper klämmis gröt om man är ute på språng, färdig och den kan serveras kall! 🙂

 4. Son på 7 månader född 20 januari får ersättning runt 7.30-8 sedan mat vid 11.30 ersättning till mellanmål sedan gröt vid 18 och frukt sedan trycker jag i han en flaska när jag går och lägger mig vid 22 han halvsover men slukar i sig en flaska.Var på BVC idag och då sa hon att vid 8 månader kan han få mat 2 ggr per dag så sen ska han få mat även på kvällen och tar väl gröten då till mellanmål istället

 5. Nu var det längesedan jag hade en 6 månaders liten goding så ngn matsedel kan jag inte bidra med, men något jag uppskattade mycket var den grejen man la tex ngn meganyttig 😉 frukt i eller isbit när dom fick tänder. Såg den häromdagen på Apoteket o mindes hur bra den var. Köpte min i en barnvagnsaffär. Ser typ ut som en napp med två små handtag. Mitt tips om ni inte testat den tidigare.
  Ha en trevlig kväll!

 6. Jag ammar så vi kör fri amning dygnet runt för lilleman som är snart 7 månader. De tider vi försöker hålla är gröt nån gång mellan 7.30-8.00. Kokar havregrynsgröt utan salt men med en smörklick och mixar. Middag runt 16.00 då blir det mosade rotfrukter/potatis eller en ”burk”. Blir nog till att lägga till lunch runt 12.00 snart också.

 7. Smyg in lite smörgås el smörgåsrån då o då för att vänja honom vid gluten. Det är inget gluten i havre.

  Tack för en bra och rolig blogg.

 8. Hej! Min kille är snart 7 mån, och ska snart ändra om lite i rutinerna men såhär har vi kört ett tag. 7:30-8:00 havregröt med frukt, 11:00 mat puré, burk och lite fruktpure. 14:00 ersättning eller gröt. (Grötklämis jätte bra om man är iväg) 17:00 äpplegröt, vid läggdags runt 19-20 allt från inget till 210 ml ersättning beroende på hur mycket han vill äta. Sen äter den här lille tyvärr oftast på nätterna fortf. 150 ml ersättning, måste försöka bli av med det.

 9. Min lille kille äter så här:
  7,00 Gröt
  11,00 En burk mat
  14,00 Lite frukt och ev lite mackbitar
  17,00 En burk mat
  19,00 Välling o nattning

  Tack för en härlig blogg! Den berör en verkligen, tårar blandat med skratt!

 10. Nyttig köttfärssås recept utan grädde eller créme fraiche:

  Nötfärs
  Gul lök
  Vitlök
  Curry
  Sambal Oelek
  Örtsalt
  Svartpeppar
  Krossade tomater
  Tomatpuré

  Fräs köttfärsen i sitt eget fett, tillsammans med lök, vitlök och curry på medelvärm, tomatpuré när allt börjar bli färdigt. Tillsätt resterande kryddor, krossade tomater etc och låt puttra på svag värme med lock minst 45 min. Smaka av, puttra utan lock 10 min till och servera! Går att variera i all oändlighet med kryddor, grönsaker i osv men tricket är att puttra länge! Vill man då kan man tillsätta nån matsked créme fraiche i slutet men det brukar inte behövas.

 11. Jag har en undran. Jag läste för en tid sedan om de kapslar du äter från Bettter you. Jag undrar hur många burkar du åt innan du såg resultat? Jag köpte och provar nu men vet inte vilket resultat jag ska leta efter….? Har sökt på nätet för att fördjupa mig i kapslarna. Har du något du kan nämna om dem?

  1. Jag tror att det är en kombination av allt. Åt efter flrlossningen. La av. Tjockade på mig….
   Blejade igen i slutet av sommaren. Känner mig piggare, och jag riktigt svettas av förbränningsprocessen

 12. Min bebbe blir sex månader 10/9 och äter så här:
  7.30 Gröt
  11.30burkmat ev frukt
  14.30 ev ersättning eller fruktklemmis
  16.30 burkmat ev frukt
  19.00 gröt
  22.00 ersättning

 13. Hej!
  Min som är lite äldre, född 14/1
  08 Gröt
  10 ev lite frukt till mellanmål
  12-12:30 en burk/hemlagad puré till lunch
  14:30 Lite frukt till mellanmål
  17 en burk/hemlagad puré till middag
  19:30 gröt
  En amning under natten

 14. Hej, vår barnläkare tipsade oss om att blanda ut grönsakspureer i mjölkersättningen (i stället för smakpotioner ) så att det blev som en soppa till kvällsmålet. Vi har gjort det med båda våra barn och blandat i alla möjliga grönsaker. Nu vid 9 och 7 år älskar de fortfarande grönsakssoppa (väldig praktisk middag på vintern) och de allra flesta grönsaker. Annars ville jag bara säga att jag diggar dig Maggan. Kram från Lyon

 15. Hej vill börja med att säga vilken härlig blogg du har. Det är härligt med ärliga, roliga och raka människor. jag är också ett fan av Samsung har nu en S 5 men funderar på S7 om du har tid och lust kan du väl skriva vad du tycker om din nya. Jag har nämligen tanke på att byta till Sony Experia X för kamerans skull. Ha en bra dag

 16. Mina två små killar på 6.5 månads mat rutiner ser ut så här:
  08:00 ersättning
  10:00 ersättning ( snuttar oftast innan dom tar sin FM lur)
  12-13 burkmat + fruktpure som efterrätt
  17:00 ersättning
  19:00 gröt
  20:00 ersättning innan godnatt.

  Kanske jag ska börja ge mer mat? Nu när jag skriver ner tiderna så ser jag att mer mat kan ju inte skada Men varför kan dom inte dricka ersättning resten av livet? Hade varit så enkelt

 17. Wuhoo! Älskar att höra bebisrutiner. Roligt intresse man har…-.- jag har bara en fem-månaders än så länge men vi kör
  Morgon: Bröstmjölk, för mid:gröt o sen bröstmjölk, typ lunch: fruktpure o bröstmjölk, kväll: gröt o slutligen bröstmjölk. Han vill amma som bara den på natten numera så ska se om jag vågar lägga till lite mer mat utan att förstoppa magen totalt.

  Tack för att du finns. Grym förebild verkligen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..