Strandhandel, ligga på magen och strandhäng

Lilla Lo blev 8 veckor igår. Tiden går så fort…

image

Han har blivit en riktigt tjockis, men äter fortfarande bara 160ml.
Sover nästan hela dagarna, har börjat le.
Vaknar och äter 11, 3 och 6 på natten.

Fram tills 3 sover han ok, men timmarna efter det har han magknip.
Sova på ryggen är omöjligt. Han spottar ut nappen och gnäller.

image

Magen, det är det ENDA som hjälper. Lägger jag honom på magen blir han lugn. Han somnar på en sekund.

image

Vissa nätter när jag är RIKTIGT trött, gör jag det, annars kämpat jag med ryggläge.

Jag vet!
Jag, du vi alla överlevde i år på mage. MEN SKULLE han somna in i plötslig spädbarnsdöd så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv.

image

Så jäkla komplext och svårt det där.

Om ett par månader kan han ju rulla runt och bestämma själv?

Idag tog han lite sovmorgon , vaknade nu kl 8 av att jag drog upp metalljalusierna.

Jepp en ”mag natt” han sov som en stock mellan 5 och nu

image

Igår var vi på stranden…

image

image

Vi drack sangria och tittade på folk.

image

image

Calamari kan vara det godaste jag vet!?

image

Fina svägerska Eva gosade med babba och Mumin åkte finåk med Filip till stranden

image

image

image

image

Hjulet på min Emmaljunga vagn blev förstört när vi flög Norwegian sist. Grrrrrr
Vet inte om man kan lämna till en barnvagnsreparatör här nere? Eller om jag nåstste flyga hem den med Filip när han sticker nästa gång.

image

Kvällspromenad till hamnen och en god middag gjord av helgens alla rester

image

image

image

Bäbistår! Hur man än tvättar dem så luktar de alltid lite härligt surt mellan tårna

image

Köpte den här snygga skjortan på stranden för 180 kr
Visst var den snygg…

Första gången jag gynnade en av de hundatals afrikanska strandförsäljarna

(Eller är jag rasist nu, för att jag så ”pekade” ut ett helt folkslag?)

Jag tycker vanligtvis att de är fruktansvärt påträngande och obehagliga.
De ger sig inte….

Äter du middag, så kommer de upp till bordet (inne på restaurangen) minst var 5 minut, och TROTS att du säger
-NO THANK YOU så ger de sig inte.
De fortsätter att tjata…
På gatan, står de med några meters mellanrum.
Jag får en klump i magen för jag HATAR att fräsa ifrån och vara otrevlig.

Men tyvärr måste man. Låtsas om att man inte ser dem, blänga eller svara surt. Trist! Ibland undviker jag faktiskt vissa ställen för att slippa känna mig  elak.

Tråkigt!

Jag antar att de måste tjäna sina pengar på falska/kopior halsdukar och väskor. Och många handlar….

Jag handlade IGÅR av en strandförsäljarna. Men det var BARA för han sålde enbart kläder på stranden..

Jag har lärt mig något va???
Många av er var ju rasande när jag tidigare skrev att jag älskade billiga kopior.

Jag stödde barnarbete, maffia och förstörde för de riktiga varumärkena

Du ser, även en gammal luggsliten jycke kan lära sig att sitta?

Vad vore jag utan er hehe

 1. Härliga bilder och en underbar liten söt bebis.
  Trist att hjulet till vagnen gick sönder men går väl att fixa bara ett nytt hjul i Sverige o byta? Har du haft båda vagnarna med dej därnere? Fortsätt o ha det alldeles underbart därnere så vi kan njuta av bilder. Här hemma kommer det lite snö o hagel emellanåt.
  Kram

 2. Vilken underbart fin kofta din svägerska har!! Får man fråga varifrån den kommer?

  Tycker det verkar som att ni har det alldeles underbart där nere, här hemma vägrar ju våren att komma utan istället snöar och haglar det var och varannan dag….morr!!

  1. Nu är jag inte Magdalena, men kanske kan tipsa dig så länge! Vet att en liknande kofta finns hos elsaleonie webshop. Den har dock fransar längst ner, vilket svägerskans kofta inte verkar ha. Är inte säker på att det är samma kofta, färgerna verkar ganska lika.

 3. Lägg honom på mage i vagnen med larmet istället för i sängen är mitt tips. Eller i hans egen säng m larm. Då kan han ju ligga på mage utan att du behöver oroa dig för psd. Så har jag gjort med min lilla ”magbebis”.

 4. Jaaa låt honom ligga på mage med larm såklart! Win-win! Dom där jättekänsliga larmet stör hans sömn (får honom att vakna med ett ryck!) om han ens tänker tanken att glömma bort andningen när han ligger och sover supergott på mage. Har haft larm till alla mina tre magsovare, aldrig larmat av den anledningen att dom inte andats, däremot har man ju glömt det på när man plockar upp barnen ur sängen…gahhhh.

 5. Ni ser ut att ha det underbart. Starkt att våga göra något annat. Vi brukar vara i Puerto Banus ett par ggr om året, så härligt. Snart dax för oss en vecka. Tänkte bara tipsa om Mistralbeach restaurang som har supergod mat. Har sett dina vänner Mia och Peter där. Tack för en givande blogg och allt du delar med dig. Njut Kristina

 6. Hei, Magdalena. Hva slags morsmelkerstatning bruker du? Er det noen grunn til at du ikke ammer annet enn at du vil ha kroppen din i fred? Jeg venter mitt tredje barn og vurderer å ikke amme. Men lurer på å nattesøvnen blir bedre eller verre av det? Kan du sammenligne med dine barn hvem som har sovet best og hvorfor du tror det er sånn? Barn klarer ikke sove rett ut på ryggen, ikke vi voksne heller… Legg han på magen med god samvittighet. Han dør ikke. Hilsen fra Norge

 7. Ni verkar ha det så härligt! Vi åker till Turkiet om några veckor med vår lilla son som då är tre månader. Skulle vilja ha lite tips om vad som funkar för er gällande sol/kläder m.m i värmen. Tack!

 8. Min bebis var likadan i den åldern. Jag lät henne somna på magen och vände över henne till ryggen när hon väl somnat. Fungerade bra på henne.
  Hon sov också mer på dagen än natten och vi började väcka henne på dagarna. Hon fick sova Max 2 h för att inte gå in i ”nattsömn”.

  Tack för en härlig blogg!

 9. Hej
  Gudmors-moster här 😉
  Avokadosallad på mistral! Ett glas rosé och sand mellan tårna!!! Har ni inte varit där måste ni dit 🙂
  Å behöver någon hyra en liten trea nära starz hör ni av er, självklart hyr vi ut till Ulla-Majas vänner 🙂
  Kramar maja

 10. Hej Magdalena, jag följer din blogg varje dag men kommenterar inte så ofta. Förstår att dina tankar börjar ta fart av att vilja ha hus nu när ni bott så fantastiskt härligt i par månader. Att flytta in i lägenhet i stan kommer nog att kännas lite konstigt. Vill tipsa dig om några trevliga
  hus ute på Lidingö. Vet inte riktigt var du har tänkt dig bo. Ha det bra och va rädd om dig. Såå fina o goa barn ni verkar ha.

 11. Jag är ingen expert på det här med plötslig spädbarnsdöd.Men det är väl inte jättevanligt nu som för kanske 30 år sen,när barnen skulle ligga på mage på fårullar.Det var nog snarare att dom kvävdes till döds.
  Men jag förstår din oro ändå,jag vågar inte lägga min 6 månaders på magen mer än när hon är vaken,hon har rullat runt 2 ggr på samma dag och sedan inget mer

 12. Använder också avent flaskorna till mina bebisar och de kämpar med magknip de med. Har googlat nu ikväll och beställt flaskor från dr brown som ska hjälpa med magknipen.

 13. Vad underbart ni har der ! Älskar din blåmönstrade klänning , var är den ifrån ? Så söt liten Lo ♡ tack för en underbar blogg och allt du delar med dig av ♡ kram

 14. Mitt långa inlägg som jag skrev igår verkar ha försvunnit, undrar varför?
  Skulle väldigt gärna vilja veta var du köpt den jättesnygga blåmönstrade klänningen du har på fotot tillsammans med Mumin?

  1. Från Elsa leonie kommer den ifrån. Står i ett tidigare inlägg.
   Du sätter in emojir? Då försvinner texten efter

 15. Hej!
  Älskar din blogg för du delar med dig och skriver precis vad du tycker och tänker.
  Gillar när det är långa inlägg vilket du alltid har och alla fina bilder på dig och din fina familj.
  Ni verkar ha det helt underbart vilket är er väl unnat.
  Kram <3

 16. Var kommer den ljusblåmönstrade klänningen från eller vilket märke? Har frågat om den rosamönstrade blusen du hade i ett tidigare inlägg men har inte sett att du svarat!
  Tycker du har jättefina kläder 🙂

 17. Hej. Du är säkert svarat på denna frågan innan och du har säkert skrivit om den men jag hittar inte det inlägget, men vad har du för vagn till lilla Lo?? Jag blev kär i den vagnen. Jag gillar din blogg. MVH Petra Yngvesson

 18. Så härligt ni verkar ha det! Jag har en son som föddes den 10 februari i år som också vill sova på magen. Han sover väldigt dåligt på ryggen och både han och jag är mer vakna än sovandes om han ligger så. När han var två månader tröttnade jag på sömnbristen och testade att ha honom sovandes på mage även på natten. Än så länge är det ett av mins bästa beslut, trots att jag ibland är orolig och måste tjuvlyssna på ifall han andas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..