BVC och dagens outfit

Idag gör vi inte många knop!

Jag ska bara ligga i sängen och njuta, hög på bäbislukt

Inte ett jota, inte ett smack ska jag göra. Kanske ta mig till köket och gräva fram några gamla rester ur frysen.

Smittar influensan/förkylning genom luft?
Kan man vara ute i friska luften eller gå in på en matvaruaffär,  är det farligt?
Kan ett förkylt barn smitta bäbis om han är i samma rum (inte nära eller tar på bäbis)

Ni är ju klokare än Google, så det är ju grymt att jag kan kasta ut frågor här.

image

Vad säger ni?
Bäbis är en vecka gammal och jag brukar ju alltid bjuda på en ”dagens outfit”

image

På överkroppen:

En nerspydd och smutsig nattsärk med någon enstaka fläck i häck.
Troligtvis stulen eller av misstag lånad från staten (hittade den i en låda i Skåne)

Raggsockor från LIDL

image

BVC ska jag ringa nu.
Skatteverket angående pass
Och BVC i Spanien???
Det hade jag ju helt glömt! Han måste ju ha sin vaccination och vägas när vi är där…

Det kommer bli så spännande med Spanien! Cant WAIT….

Måste nypa mig i armen. En dröm går verkligen i uppfyllelse. Har enda sedan England/Skottland drömt om att få flytta utomlands igen.

image

Tvättar du alla nya kläder och sängkläder till din bäbis, eller slarvade du?

Filtar och handukar från KappAhls bäbis märke NEWBIE, vilka fantastiska saker och kläder de har. Visste inte ens om att de fanns tidigare.
Materialen, förpackningarna, designen? Man kan verkligen tro att det är något man ALDRIG skulle ha råd att köpa?
Fantastiska saker, till en vettig peng!

 1. Du måste göra dom ärenden du måste. Men inte medvetet träffa förkylda barn eller vuxna. Smittad blir man både genom kontakt och i luften. Har du någon bekant som vill se lillebror så skicka en bild.. Skydda han noga hans första månader. Kram.

 2. Ja, tyvärr kan bebis bli smittad. Det är väl RS viruset dom kan få då. Men du behöver ju inte utsätta honom för onödiga saker. Det viktigaste, bara BVC besök och fixa passet. Han är ju inte född för tidigt/prematurbarn så han borde tåla lite mer, men man vet ju aldrig. Gå efter din magkänsla. Jag själv hade halsfluss o förkylning när enbart mina pojkar var 2 månader och han fick inte nåt!
  Härligt med Spanien!
  Mys på med bebisen ❤

 3. Njut! All lycka till er! Min ”bebis” är nu 1 år!! Vart tog tiden vägen!?!? Det går så snabbt.
  Ha det så skönt i Spanien. Hoppas ni hittar bvc där.
  Kram

 4. Hej han är så söt och verkar vara så nöjd å snäll. Jag skulle hålla mig borta från allt å alla 😉 som är förkylda. Bara göra det nödvändigaste ärenden och då ligger dom ju så skyddade å nerpackade i vagnen. Avis vill oxå bo utomlands. Kramar

 5. Hej! När min dotter var 3 månader (nu 6år) fick hon RS-virus. Förkylning som smittade från storebror. Hon fick jättesvårt att andas och hade andningsuppehåll på nätterna. Fick luftrörsvidgande medicin och hon fick sitta och sova i bilbarnstolen. Mycket oroliga nätter. Håll dig undan förkylda personer. De får vänta med besök till de mår bra. Stora som små. Lycka till med den söta lill-prinsen.

 6. Älskar Newbie!!
  Min 4 mån gamla son (och jag själv) har som bäst RS-viruset men eftersom han ‘redan’ är så gammal så är det bara som en vanlig förkylning som tur. Jag mår faktiskt mycket värre haha.
  Men med en nyfödd skulle jag inte ta några risker.

 7. läser till ssk:a och just nu och bakterier och virus är ämnet just nu:) att vara stennoga med handhygien hjälper mycket eftersom det mesta sprid via direkt eller indirekt kontakt med smittoämnen! är någon förkyld så ska denne hålla sig undan och inte nysa eller hosta i närheten av bebis. influensa och magsjuka sprid även via luftsmitta, och kan ligga kvar ett tag i luften. så som många säger, i början så är det väl bäst att göra det nödvändiga och inte vara ute på ställen med mycket folk. och som sagt handhygien när folk sak komma nära, alltså handtvätt och handsprit! troligtvis har din fina bebis ett normalt immunförsvar som skyddar bra, och kommer bli ännu bättre:)

 8. Tyvärr smittar det ibland läskigt lätt. Har man en förkyld som tar i dörrhandtag osv så sprider det sig så lätt. Så håll alla sjuka borta och tvätta tvätta tvätta händer och undvik att ta i bebisens händer och i ansikte med otvättade händer. Puss

 9. Bägge mina tvillingkillar fick RS när de var fem månader, blev jättedåliga och fick läggas in i fyra dygn med syrgas, så även större och starkare barn kan bli riktigt sjuka.
  Vissa ärenden måste man göra, då skyddar man så gott det går och tvättar händerna noga direkt när man kommer hem. Det man inte absolut måste låter man maken göra, alternativt gör ensam utan barn när partnern är hemma (om man har en partner så klart). Man kan inte skydda från allt, men vet man att någon är förkyld tycker jag att man ska undvika att ses. Samma med förskolebarn, vår store kille har varit hemma långa perioder när det gick influensa och magsjuka på förskolan, onödigt att utsätta sig i onödan!

  Han är helt ljuvlig er lille kille!

 10. Min 2-veckors bebis skrevs precis ut från sjukhuset efter att ha fått RS. Doktorn sa till oss att vi ska absolut gå ut på promenader för att få frisk luft. Just RS smittar endast via kontakt (ej luftburet) eller via vätska (någon hostar eller nyser över bebis eller pussar). Så ni kan självklart gå ut så länge ni håller 1 meters avstånd från förkylda människor. Oftast smittas bebisar från syskon så när syskon kommer hem ska de först byta kläder, sen tvätta händerna innan de myser med bebis.

 11. Ute i friska luften smittar förkylningar betydligt mindre mindre om inte alls på avstånd.
  Skulle nog undvika stora folksamlingar inomhus med liten spec i dessa tider…
  Tvätta händer med tvål och vatten! Barn som är förkylda kan man ju försöka undvika att hälsa på men om det är familj så är det ju inte så enkelt. Men så länge man är noga med att tvätta händerna och inte vara kring bebis ansikte mm så är riskerna mindre att liten smittas

 12. Åh så fin han är Maggan. Jag känner ända hit hur han säkerligen doftar, bebisdoft och bebisfötter finns det ingenting som slår! Jag blir helt till mig och känner hur jag får plommonpulla och börjar ångra att jag sagt ”aldrig mer”. Den perioden du är i nu med bebis är verkligen magisk. Jag har svävat på moln de där första veckorna….

  Jag har inga bra råd då jag varit så ofantligt orolig av mig. Dock så var vi på IKEA när Milo var en vecka så såååå rädd kan jag ju inte ha varit. Men det känns märkligt idag att jag vågade det? Jag som är så nojig…. Du har kloka tanter här som har mycket bättre svar än jag.

  Så härligt med er ”flytt” till Spanien. Det är där i värmen man ska vara med ett sånt litet sött ”fjun” som ni just fått. Vill spola tillbaka tiden lite då och då och bara få känna det där härliga…. på något sätt blir det så ångestfyllt när man tänker att det aldrig mer kommer att bli en bebis. 40 årsnoja gånger 127 liksom…..

  Kram till er och snos på bebis! ♥

 13. Handhygien är det allra viktigaste. Du ska alltså ha som prio 1 att dina egna händer alltid är superrena. Och så alla andra som rör bebis eller bebis saker men det är väl självklart. Vi diskuterade en sådan sak som att handla i matvaruaffär eller gå på IKEA på en barnolycksfallskurs jag var på. Innan hade jag alltid föreställt mig att det var andra hostande människor man skulle vara rädd för och tänkte att bebis är rätt skyddad i vagn men då fick jag lära mig att största risken är att någon sjuk har tagit någonstans, typ räcke eller dörrhandtag, som jag sedan själv tar på och smittar bebis. Så tvätta händer med tvål och sprita så ofta du kan och var aldrig iväg med bebis i onödan i dessa rs och influensatider.

  Ska ni resa iväg före bebis 3-månadersvaccin? Vi blev statkt avrådda från det av vår bvc men det kanske är olika riktlinjer i olika delar av Sverige. Vid 6 veckor får man första rota-vaccinet om ni väljer att ta det.

 14. Bäbis är så söt! Lite avis fastän jag är nöjd med ett endaste barn.

  Jag tvättade allt nytt när dottern var så pass liten. Däremot var jag aldrig bekymrad över att röra mig ute i friska luften eller gå in på Ica och handla. Tror inte att bacillerna per automatik flyger ner i vagnen.

 15. Jag har själv 4 barn. Med de tre stora var jag aldrig så nervös. Visst kanske inte hängde med förkylda men i övrigt nej. I augusti föddes vårt fjärde barn och jag blev lite nojjig. Köpte handsprit och var noga med handhygien på mig och barnen. Hade hört talas om en bekant var nyfödda dog i kikhosta.
  Tror det eller ej när vår son var 3 veckor, fick han förkylning. Liksom vi övriga i familjen. Jag blev snabbt nojjig och sökte hjälp. Blev hemskickad men sökte igeb. Det var kikhosta! Lille Noah svävade mellan liv och död. Kikhosta är droppsmitta. Våra stora är vaccinerade men vaccinet är jättedåligt tyvärr.
  Jag skulle med detta i eggen vara så försiktig som du kan. Det är en kort tid men visst tråkigt. Men äventyra inte. Att se honom sväva mellan liv och död var mitt värsta värsta.
  Och kikhosta ökar tyvärr. 120 rapporterade fall spädbarn förra året.
  Vill INTE skrämma dig med allt du varit med om. Men vill bara säga att RS virus är nog tufft men kikhosta är väldigt farligt för spädbarn. Och nej googla inte. 🙂
  Kram

 16. Angående att tvätta nya kläder.
  Jag tvättar ALLTID ALLA nya textilier, oavsett vem som ska använda dem!
  Detta för att få ur ev gifter och färgämnen som är kvar i kläderna.

  Grattis till lill-killen förresten! Följer dig sen 1 år tillbaka, tittar in flera gånger om dagen. Är såååå glad för din skull!
  (Du har även fått mig att få bebislängtan, något jag inte haft i mitt 28 åriga liv innan 😉 )

 17. Åh va fin han är!!! Underbart att bara vara hemma och njuta. Min lille är 6 månader nu, och jag älskar att bara vara hemma och mysa med honom…det är ju lite lättare när man bara har ett barn.
  När det gäller kläder, filtar,snuttisar osv. så tvättar jag alltid dem innan användning. Använder också ett parfymfritt tvättmedel. En annan sak som jag också började tänka på när jag skulle bli mamma var att plastbanta och köpa ekologiskt. Jag försöker köpa plastfria leksaker och bitringar. Sen köper jag ekologiska oljor, krämer, våtservetter,mat osv. Man gör det som funkar bäst för sig själv, men det var bara en liten tanke från mig till dig ☺ Kram

 18. Den första tiden ska du nog bara ut o gå korta promenader, sitta o sola lite, och inte vara i folksamlingar om du inte vill att din bebbe ska bli sjuk. Men du har lite fler barn , så man kan nog inte bara säker. Jobbigt om lillkillen blirsjuk nu… Be dina andra barn att tvätta sina händer så fort dom kommer hem. Riktigt säker kan man aldrig bli, förkylningen nu är lång o seg…

 19. Grattis till eran lilla pojke. Jag undrar lite om du lånat ut eller om något hänt Goliath det var längesedan man läste att du var i stallet

 20. Tror inte på att man ska bli ”nojjig”.
  Tvätta allt, vara kliniskt rent överallt.
  Ta det lugnt, kan bli för mycket av det ”goda”
  Mina 3 pojkar har väldigt sällan varit sjuka.. Även i vuxen ålder , lite skit skadar inte .
  Men i sjukdomstiden , kan man hålla dig lite på avstånd..

 21. Undvik folksamlingar och affärer, i största mån. Handtvätt , handtvätt och åter handtvätt. Men överdriv inte med oron, man kan inte skydda mot allt. Eftersom han har syskon får han sin beskärda del av infektioner.
  Ang. vaccinationer så har Spanien definitivt inte samma vaccinationer som i Sverige. Jag som är BVC sköterska skulle inte rekommendera nån att resa utomlands innan första vaccinationerna vid 2 månader. Våra läkare informerar samma sak. Men kolla med din lokala BVC

  Lycka till

 22. Tyvärr är flunsan även luftburen så det pratas om ett ”säkerhetsavstånd” på 6 meter. Vet inte om det funkar. Lyckades iaf själv få den trots vaccinering och det är den värsta på flera år. Viiiidrig. Ute i luften så mycket som möjligt och så lite som möjligt i affärer ett tag framöver. Den börjar klinga av nu. Handtvätt är det allra viktigaste, inte handspriten. Många bara spritar men det dödar inte bakterierna lika effektivt som tvål och vatten konstigt nog. Ja nu har jag babblat klart, haha. Kram

 23. Dom är så himla fina dina prinsar!!!

  Dagen innan vi skulle åka hem fr BB med vårt tredje barn för en tid sen, fick äldsta barnet hög feber & förkylning, vi frågade då både barnläkare & barnmorska hur vi skulle göra, spontant kändes det inte rätt att åka hem m en nyfödd till ett ”sjukt hem”, det var ju bara en tidsfråga innan mellanbarnet också skulle bli smittat. Svaret vi fick var dock att nyfödda bebisar fortfarande har ett visst skydd en tid efter förlossningen & de tyckte att vi kunde åka hem. Däremot tyckte de att vi så gott vi kunde, inte skulle låta det sjuka barnet vara alltför nära bebisen vilket var lättare sagt än gjort. När vi kom hem från BB ville ju såklart syskonen inte göra annat än vara nära bebisen. Hur som helst blev inte bebisen smittad & klarade sig även från smitta sen när även mellanbarnet blev sjukt. vårt mellanbarn är för tidigt fött & var då extra känsligt & det råd vi fick då var att inte vistas i stora folksamlingar, passa på att gå & handla på tider då det var som minst folk ute, inte träffa förkylda etc & det försökte jag följa även med vår trea, sen är det ju svårt när syskonen är sjuka, lika fort vi säger att de inte får vara nära lillebror när de är sjuka så har de glömt bort det..

 24. Hej! Angående nya eller begagnade babykläder så har jag åtminstone min teori klar.
  Vi är uppväxta på ekologiskt kött och egen odlade grönsaker, mycket mycket sällan kunde vi få falukorv och man tyckte det var så exklusivt att komma hem till någon och få pulvermos ibland hahaha.
  MEN det enda som skilt oss tre syskon åt är att jag var äldst och första bebisen i hela släkten vilket innebar nytt nytt nytt, Jag har mycket allergi och eksem, mina syskon som fick ärva mina kläder och varit tvättade hundra gånger har INGA allergier…

 25. Uteluft är bara bra undvik att gå in på affärer dotterns lilla på 5 månader fick både influensa och magsjuka av storebror men blev inte lika sjuk som resten i familjen iaf ,på BVC sa de att han var mer skyddad pga amningen men borde gälla alla bebisar inte bara de som ammar de har nog nått skydd ett tag framöver..det är svåra är snuvan varken andningen och eller ätningen blir bra om de är täppta kram❤️

 26. Gå inte in i affärer är mitt råd! Smittar absolut via luften!
  Jag har alltid tvättat allt nytt, luktar så konstigt om nya kläder mm. Beror nog på skit som borde tvättas bort:)
  Newbie är bästa märket till både killar o tjejer! Finns bara fina plagg!

 27. Hej
  Tvättar alltid ungarnas och mina egna kläder innan användning. Så mycket gifter i nya kläder, filtar m m. Jag är faktiskt förvånad över hur många som inte känner till det. Så, tvätta och vädra saker till ungarna.

 28. Det lättaste är om ni tecknar privat sjukvårdsförsäkring. Eller betalar per tillfälle/vid besök. Ni ska inte vara här så länge så kanske är onödigt att teckna privat. På de spanska vårdcentralerna kan ni boka tid med försäkringskassans blåa kort. MEN, många har som krav att du ska kunna ta dig runt på spanska. Inte alla har engelsk tolk. Jag bor här nere och har privat sjukvård. Både jag och dottern åker till det internationella Zanit. Fantastisk service!! Kommer alltid in direkt och de har allt i samma byggnad, slipper transporteras vidare vid t ex röntgen etc.
  Kram & lycka till 😉

  /Jess – Annorlunda Underbara

 29. Grattis till din lille sötnos! Kul m Spanien oh du behöver inte vara orolig för att komma hit med bebis. Jag tänkte passa på att rekommendera min barnläkare Dr Lucy som finns här i Marbella. Hon talar flytande engelska och har hand om massor av svenska barn. Det bästa är att du kan sända sms till henne även kväll/ helg när barnen är dåliga och hon ger dig råd samt läkartid dagen efter. Du betalar per gång om du inte har privat sjukförsäkring. Du kan ringa henne när ni är här på +34 673 383 945. Välkommen till Marbella!

 30. Jag har nitiskt tvättat allt till bebis, tvättar även allt till mig själv om det inte är ett panikköp, dvs jag är på resa eller så och mina kläder har blivit smutsiga/blöta.
  Ettan har väldigt känslig hud och vi har därför även slutat med sköljmedel för hen blev rödflammig när hen var några veckor gammal.

  När det gäller om man kan ta med barn till affärer så har jag gjort det, men undvikit de tider på dagen när det är mest folk. Förmiddagar när det mest är pensionärer i affärerna häromkring och det kändes ganska tryggt.
  Sen beror det ju lite på hurdan vintern är, när ettan föddes så var det i princip aldrig vinter utan det var med kall höst hela tiden fram till februari/mars när våren började…
  Tvåan föddes 2010 när det var mycket snö och minus 20 grader och då var jag lite mer försiktig för jag har fått för mig att folk blir sjukare när det är kallare ute för de är då inne mer och i alla fall på förskolan så är det mer sjukdomar när det är kallt ute och barnen inte kan vara ute så mycket.

  1. ”Hen”..? Vet du inte själv vilket kön din unge har? Eller är den transsexuell? För ingen här inne har ju en aning om vem du är… än mindre vem din unge är.

 31. Med första barnet tvättade jag ALLT…. Med andra barnet typ inget. Dom har ju det ändå max en dag innan man behöver tvätta det.

 32. Älskar din blogg!!! Hur många andra lägger ut verkliga bilder och text på hur det är att vara nyförlöst….? Älskar bilden på dig i nattskjorta från landstinget!! Så roligt att följa dig och din familj. Grattis till bebben och lycka till!!
  Många kramar

 33. Stort Grattis till er lille familje medlem.
  Han är jätte söt.
  Jag är precis som du 5 barns mamma. Smärtan från bäckenet kommet släppa men tog ett par veckor för mig. 5 barn på 6 år har jag hunnit med 🙂
  Håll plutten från affärer och förkylda . Min son fick RS och det är en mardröm . Vi låg inlagda länge. Han fick ligga i en typ respirator. Är 3 år nu och har jätte problem med astma.

 34. Underbara Magdalena, jag älskar ditt sätt att uttrycka dig och att du är du utan trams!
  Jag är nog en hemsk mamma av alla andra kommentarer att döma för min filosofi har alltid varit att leva som vanligt även efter att minaödklkngsr kom till världen. Vi handlade på Maxi på väg hem från BB, båda var med på gekås innan de blivit en månad gamla…20 mil enkel resa i bilen och ammade i kön ut…inga problem :)) Vi har flugit, umgåtts med släkt och vänner, alla har fått hålla och gosa, jag har släppt all hysteri, och jag som älskar att shoppa spenderade massor av tid i div
  affärer. Inga sjukdomar, inga rs-virus, inga problem. Jag tror på att göra precis det man känner för!
  Er bebis är hur fin som helst och dina mammaskills slår det mesta! Kram!

 35. Läs gärna vad bakteriologiprofessor Agnes Wold har att säga om smitta så ser du att det finns inte så mycket att oroa sig för som de flesta tror. Lev och njut!

 36. Vilket fint namn ni har valt!!

  Japp, tvättar alla bebiskläder! 🙂 och ang baciller….med syskon så kommer man ju aldrig undan det helt det är bara att gilla läget – men jag kan tycka att är man i t ex ett köpcenter eller butik så kan man försöka ha bebis kvar i vagnen och inte gå o bära omkring dom för då utsätts dom så himlans mycket… Man behöver ju inte ha så bråttom till dessa platser heller kanske just nu i dessa influensatider.. Och inte bara för baciller.. det är mycket ljud o intryck för en liten bebis med… 🙂

 37. Mitt råd angående förkylningar.
  Kolla 1177.com eller ring dem. Där får du de absolut bästa och vettigaste svaren.

  Jag nojade som sjutton när min minsta föddes, blir ett år snart, eftersom att den mellersta vart så sjuk redan vid två månader med otrolig jobbig hosta. Vilket visade sig sen att han behövde medicin för. Den minsta har vi inte haft några större problem med, lite snuva m.m.
  Så otroligt individuellt.

  1177 kan ju det där, bättre än någon annan av oss 🙂

  Lycka till. Och stort Grattis!

 38. Du är den vackraste kvinnan jag sett å tro mig jag har sett många vackra kvinnor men du har verkligen allt. Din kropp önskar man att man hade ditt hår å ditt otroligta vackra ansikte. Du är även en super bra mamma. Grattis till den nye sötnosen. Kram

 39. Ja förkylning smittar genom luft. En nysning/hostning har enorm spridning i ett rum.
  Rekommendationen är väl att undvika folksamlingar med bebisar överhuvud taget?

  Min man jobbar på barn intensiven där dom extrema fallen ligger. Bebisar som ligger och dör av vanlig förkylning.
  Så vi är ganska yrkesskadade och har hållit oss ifrån IKEA, MAXI, Ullared, köpcentrum, öppna förskolan osv i minst 6 mån.
  Men ibland måste man och då kan man ju försöka tänka på att ge sig i väg på tider då lite folk är ute och rör sig och att hålla bebisen i vagnen så mycket som möjligt.

  Sen har jag fått höra att man ska vara extra försiktig med bebisar som inte får bröstmjölk för att dom bygger upp sitt immunförsvar långsammare.
  Ersättning innehåller all näring likvärdigt med bröstmjölk men det som skyddar dom mot infektioner går inte att framställa på kemisk väg. Fråga din barnmorska.

  Jag har alltid tvättat alla textilier före första användning till mina barn. Utom ytterkläder.
  Har tyvärr slarvat med leksaker som oxå innehåller otroligt mycket gifter.

  När jag reste med min dotter när hon var bebis så ändrade dom tiden för hennes vaccin. Huvudsaken är tydligen att det ska vara rätt avstånd mellan festa och andra dosen. Alltså mellan 3 och 5 månader eller vad det är…

  Tack för att du delar med dig av din bebislycka. Själv är jag mammaledig med min son 5 mån.

  Var rädd om dig
  Kram

 40. Grattis till Louie!!
  Vår dotter kom 10v för tidigt och vi fick några tips från sjukhuset kring smitta och basilusker då vi äntligen fick komma hem med vår lilla Rut eftersom hon var extra känslig.
  Viktigt med handhygien som många skriver, liten flaska handsprit i skötväskan och försöka sprita sina händerna innan man sticker ner händerna i vagnen när man är ute bland folk.
  Men inte handsprit hemma, bara om någon i familjen är sjuk. Bebisen måste få vänja sig vid bakteriefloran hemma och bygga upp sitt immunförsvar.
  Får man besök av barn eller har barn som går på dagis, be dem ha rena kläder eller byt till rena kläder när de kommer hem.
  Hoppas ni får vara friska
  Kram

 41. Vilket underbart namn den lille fick :). Namn är så svårt, vi fick en påminnelse från skatteverket på vår senaste son. Det tog tre månader haha,tillslut blev det Konrad. Första sonen var med svårt så nästan tre månader där med, sen kom dottern på William. Konrad fick RS virus förra påsken, tre månader gammal så vi fick ligga inne på sjukhus. Så va försiktig, det är smitta vi luften, gäller influensan me skulle ja tro. Angående nya saker, ja tvättar för det luktar så starkt vissa saker. Var rädda om varann 🙂 ni är underbara att följa.

 42. Hej, va sa de på BVC angående vaccin osv i Spanien? Har funderat på samma sak, vi har bf om 4 veckor o ska spendera föräldraledigheten i vår semesterbostad i Torrevieja.
  Fint namn ni valt föresten!
  Kram

 43. Gå med i Facebookgruppen ”Svenskar i Marbella” där kan du fråga alla möjliga frågor OCH få bra svar! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..