Mammaledighet i värmen

Ligger och myser på soffan med den här lilla korven…

Vi har handlat julmust mm, letat chokladkalender (men allt var slutsålt), lekt och skjutit med Tristans skumgummipistoler, tittat på Frost, ätit pasta och avokado,  byggt lego och krigat med power rangers

image

Varför måste jag få en hangup på lussekatter, filmjölkslimpa och vörtbröd?
Varför kan jag inte bli sugen på apelsiner, frukt eller isbitar????
Som vanligt gravida människor.

Drygt 80 dagar kvar, ca 10 veckor!
Sen kommer jag förhoppningsvis sitta här med en skrikande bäbis!

Hjälp!! Läskigt, spännande och konstigt.
Funderar på att vara mammaledig i Spanien, sätta de stora barnen i svenska skolan och hänga lite i värmen under våren?
Vilket äventyr för alla!
Har du gjort det, eller känner du någon?
Svenska skolan har plats till pojkarna, Filip kan pendla?
Underbart vore det!!
Thailand känns för långt bort med en nyfödd, men Marbella, Palma?
Har du något annat förslag?

Jag har varit nere i Skåne och vänt idag, inspelning i Trelleborg….
Trodde faktiskt att flygen skulle vara inställda, men det var den inte.

Imorgon börjar jag med min matkasse!
Snabbkassen den här veckan.
Hittills har rätterna verkat godast! Nu återstår det bara att se

image

Imorgonbitti ställer jag klockan på 7. 15
Det ska bli spännande att se om nya julkalendern är något att hänga i granen.

Sov gott

 1. Jag följer en tjej som skriver blogg. Hon bodde i Spanien och var mammaledig med sitt ena barn och hade sitt andra barn på en skola, dock en spansk skola, men ändå! Spännande äventyr!

  Hennes blogg är: http://denize.se/

 2. Hej Magdalena,

  Min kusin, hennes man och deras tioåriga tvillingpojkar har nyligen kommit tillbaka efter att ha bott i Fuengirola i drygt ett år. Deras bästa år någonsin och pojkarna stormtrivdes i skolan 🙂
  Hennes man är lärare och jobbade på skolan under tiden de var där.
  Tack för en härlig blogg 🙂

  //Sara

 3. Vet inte om det glädjer dig men detta preggo ( är i vecka 31) är fan inte heller sugen på isbitar, murbruk eller något annat kalorisnålt, utan GODIS, choklad, lussebulllar, bröd, pasta och helst en burk pepparkakor varje dag.
  Mitt första barn så ser fram emot att lära mig en läxa sen angående att äta ihjäl mig under dessa 9 månader, nu spelar jag lyckligt ovetandes om att det kommer bli skitsvårt och ett rent helvete att gå ner alla kilon sen <3

 4. Hej

  Jag såg chokladkalender på Åhléns City idag och om det skulle vara slut, så tror jag det fanns på en butik närheten där jag bor. Hör av dej på min mejl så kan jag köpa åt dej, nu är det ju 1 dec im, men jag bor här i Stockholm så du kan få dem snabbt
  Kram Nettan

 5. Hej Maggan:)
  Undrar om du är nöjd med din bröststorlek? Är det stor skillnad mot tidigare? Skulle du kunna tänka dig o göra dom större el mindre? Kramar

 6. Har ni möjligheter och bo en tid
  i Spanien så gör det. Vilken upp
  levelse för barnen. Håller med
  Thailand är fantastiskt men för
  långt bort. Ha en skön kväll ❤️

 7. Hej Maggan, bor i Spanien och har barn i Svenska skolan i Fuengirola. Vissa klasser är fulla så ställ Er gärna i kö i god tid. Svenska skolan i Marbella har bara upp till årskurs 6. Min dotter går 2:a ring på gymnasiet. Har varit här i några år, så har du frågor och funderingar , släng bara iväg ett mail;-) kram jess

 8. Jag har kompisar som gjorde just så när de var mammaledighet. Jag drömde om det när vi fick vår sladdis för fyra år sedan, men kunde inte på grund av vår familjesituation med dina, mina och vårt barn…inte alla som tyckte att det var en bra idé. Däremot funderar vi på att flytta till varmare breddgrader permanent om några år. 🙂

 9. Hej magdalena!
  Så skoj att läsa din blogg! Vi bor i florida sen några år.
  Ett tips! Kom hit och var mammaledig, helt underbart! Din stora killar som satsar på fotboll kan gå på IMG academies, träna som proffs o gå i skolan. Helt underbart liv för er alla!
  Vi har camelot tre år, lancelot 14 år och elliot 20 år.
  De är alla tennisspelare. Hör görna av dig om du blir nyfiken och vill veta mera. Vi bor i bradenton-sarasota och idag var det 28 grader och strålande sol! Livet här är underbart och så lätt med barn!
  Kram mona

 10. Hej!
  Vi ska åka till Spanien i en månad till våren och våra barn ska gå på en svensk skola i närheten där vi bor. Det kommer bli ett äventyr och en upplevelse. Barnen ska gå på Skandinaviska Skola som ligger strax utanför Torrevieja på Costa Blanca kusten.
  Tack för en härlig blogg.

 11. Hej!
  Jag och min familj kom just till Gran Canaria med våra tre barn. De stora killarna (7 och 10 år) går sin första dag i Svenska Skolan idag. Lillkillen är hemm med oss. Jag bloggar om vår vistelse här. Bara att fråga på.

 12. Hej!
  Om du tittar på skola i Spanien är tips att undvika Madrid, egna dåliga erfarenheter. Skolan på Costa Blanca (svensk) erbjuder plats när som. Den i Fuengriola (endast vid nytt läsår), den i Marbella vet jag inte. Jag tror att de svenska skolorna på spanska öarna delvis tar emot närsom. Jag har testat på två skolor här i Spanien och hälsat på en till. Tips är att läsa om skolorna, fundera vad ni som familj vill ha ut av skolan (det är en sak vad de skriver och en annan vad den leverar). Vill du ha mer info. etc bara skicka ett mail. Många kramar Tina

 13. Är också sugen på att bo i Spanien ett halvår eller år men undrar hur det blir för barnen nör de kommer hem och tillbaka till sin klass. Inbillar mig att de lött hamnar utanför och kanske efter i skolarbetet. Eller? Ngn som har erfarenhet?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..