Igår var en sån där dag…

Igår var en sån där dag då jag INTE önskade att klockan ringde.

Tog bort mitt inlägg efter 40 minuter. Kändes för snyftigt…

Publicerade det igen. Skitsamma, jag kan ju inte vara ensam om att må dåligt ibland

Det kryper i kroppen, har tryck över bröstet och känner mig tom och ledsen.

On of them days again….

Har ställt in alla mina åtaganden och möten.

Ett litet bakslag. Har rusat på för hårt, spelat för tuff och stark, säger min hjärndoktor.

Det var väl KANSKE lite väntat sa han oxå?

Vissa biter ihop och kör fullt ut, andra pyskör. Men förr eller senare stannar bilen.

Min bil stannade i morse. Kunde inte andas när jag gick hem från förskolan.

Jag vilar idag, kommer vila lite mer. Vara snällare mot kroppen och sluta utsätta både den och själen för destruktiva handlingar.

Ta det lugnt, koppla bort sånt som ger dålig energi… Åka till Skåne, ta semester och inte ställa några krav på mig själv.

Hade man fått möjligheten att ”bara” sörja och ”vara”?
Men vet du vad…
Under mitt liv, under mina 39 år, så har jag ALDRIG varit med om så många människor som försökt sko sig på våran familjs sorg och utnyttja situationen som de gjort under det senaste 7 månaderna.

Det är faktiskt helt sinnessjukt!
Ska man skratta eller gråta?
Hade jag dragit ett axplock för dig, så hade du häpnat och inte trott att det var sant.

Vissa människor är verkligen inte friska i huvudet?

Men den vidriga gubben som på ett förkastligt sätt försöker tjäna sig en kova på Isaks död? Tog faktiskt priset idag.
Han puttade mig över kanten…

Jag är på riktigt lite rädd för mig själv. Känner mig som en aggressiv pit bull.
Jag kan bli så arg att jag ser svart.
Vill slita folk i stycken.

Sen kommer tårarna och de vill inte sluta rinna…

Man ska samtidigt försöka vara en bra mamma till de andra barnen….
Men känner ett ständigt misslyckande. Inte räcka till, att inte kunna hålla ihop säcken. Högarna bara växer och sprickorna blir bara större och större. Skuld. Man tappar kontrollen.
Sköta jobbet.
Vara stark.
Frisk.
Trevlig.
Le…..

Idag ler jag inte. Jag tänker ge själen semester. Försöka kontrollera mina vilda sorgsna, arga och svarta hästar.

Låta Filip eller någon annan parera alla sparkar. Sova och hoppas det känns bättre imorgon.

Kram, och tack för att du finns x

 1. Du kommer igen <3, låter som du har en bra psykdoktor. Backa hem, ta hand om dig själv och lyssna på dina behov. Jag kan ana vad för människor du mött och de är inte roliga. I stora mängder är de outhärdliga och du har säkert mött fler än så. Jag vet att det inte är lätt, men låt dem inte ta din energi. Låt dem fara dit pepparn växer, där de förtjänar att vara. Låt Filip och dina nära och kära pyssla om dig. Du är en fin människa/Må gott

 2. Vännen det är helt okej att inte alltid vara stark, mer än okej, det är förståligt!!!
  Ta hand om dig och gör sånt som får dig att må bra!
  Kram susanna

 3. Älskade Maggan, jag lider så med dig <3 Bit inte ihop utan ut med det. Det kommer att visa sig vilka som finns kvar, vilka som tål de tuffa slagen, vilka som står och finns där. Du får vara arg och förbanand, få dina utbrott från ingenstans och visa det ,för vet du vad? Det är det som kallas vänskap och kärlek, det är därför vi finns här. Nu får vi vara starka och du svag, vara liten och bara tänka på dig själv. be inte om ursäkt för jag är övertygad om att du finns där nästa gång.

 4. Massor med kärlek och styrka till dig. Låt du vara den som blir omhändertagen nu. Vila vila vila. Var ego. Gör det du känner att du kan, vill och orkar.

  Stor kram Andrea

 5. Kära Maggan det är fruktansvärt det du berättar :(, blir själv ledsen men tyvärr människor en del är elak bittra och gör sådana hemska saker. Själv kan jag ej förstå varför eller hur????. Du ser ju själv här bara på bloggen vilka elaka kommentarer som kommer ibland en del verkar ju inte tåla att du går ut en väl och försöker koppla av. Dom fattar ju inte att sorgen bär du med dig vad du än gör vart du än är :(. Jag beundrar dig så oerhört och har fattat MÅNGA gånger mellan raderna hur ledsen du är innerst inne, du är en helt underbar person mamma kvinna. Vacker klok och allt har du. Försök jag vet det är inte lätt att sätt näsan i vädret DU är bättre än dem dom är låg så låg. sköt nu om dig vila och var med Hanna och barnen kram fina fina du önskar jag kunde hjälpa dig i sorgen 🙁 du är värs så mycket kram Lena

 6. Men kära Maggan, vila, sov, sörj, gråt, skrik och låt nån annan nära Dig sköta allt..bara var för det behöver du. Till låt Dig vara svag. Tyvärr kommer det alltid att finnas idioter som inte kan visa respekt för andra..sorligt men sant..fört eller senare slår det tillbaka på dem på ett eller annat sätt!!!
  Låt det ta sin tid… jag är helt säker på att Isak finns nära Dig!
  Styrkekramar i massor ♡♡♡

 7. Försök och försök igen att inte tappa bort dig själv du och jag är ju bara människor med fel och brister men massor av det som är bra. Vi älskar våra kära mer än livet vad kunna göra om det hemskaste av allt sker att mista en i ” flocken”.
  Jo det är att sörja gråta och tyvärr aldrig någonsin bli densamma igen. Aldrig någonsin.
  Din dag idag var en dag av lite av läkning. Man måste alltid ner till botten slamsuga den för att titta upp igen för det kommer bättre dagar. Jag vet av erfarenhet.jag tror du förstår vad jag menar. Du vet det finns ogräs och du träffade ett sådant i gubben. Men snälla fina du var rädd om dig. Åk hem till Mamma och var den lilla flickan. Kram.

 8. Fy och usch, önskar ingen din sits just nu! Att människor kan vara så urbota dumma är bara att beklaga, karma tänker jag!!! Hjälper dig föga just nu, men what goes around, definitely comes around, det bara måste vara så, förr eller senare!

  Åk ut till Goliath, ut i solen i skogen och vråla av dig, kram.
  <3<3<3<3

 9. Kära Maggan…tilllåt Dig vara svag…gråt, sörj, skrik, vila, sov och låt nån annan i din närhet sköta markservicen. Låt det ta sin tid, Du måste få sörja på ditt eget sätt! Tyvärr finns det idioter som inte kan respektera andra…men förr eller senare slår det tillbaka på ett eller annat sätt.

  Jag är säker på att Isak är nära Dig helatiden.
  Styrkekramar i massor♡♡♡

 10. Du behöver inte vara stark eller något av allt det andra du skriver att du försöker vara. De som betyder något, vet hur din situation ser ut just nu och kommer att förstå. Dina barn är kloka, de känner och vet att något inte är som vanligt och kräver inte att du ska vara det heller. Vila!

 11. Fy jag vet precis hur du känner dig… Jag har en likadan dag. Vill bara gråta, skrika och helst av allt bara lägga mig ner och dra något gammalt över mig. Saknade är hemsk, vidrig…
  Jag är så otroligt tacksam för att vi har vår lilla Isac en riktig glädje spridare. Det är han som gör att jag kommer upp ur sängen varje dag.
  Tack för att du delar med dig du är en fantastisk människa!!
  //Sofia

 12. Jag hoppas att du vet om att du är en sån himla fin människa och har alltid varit en av mina favoriter. För att du är människa och inte något annat. För att du TILLÅTER dig att vara människa. Det tycker jag om. Tycker mindre om allt du får gå genom och önskar att jag kunde sparka undan det långt bort från planeten och hämta hem det goda. Så som det ska vara och var menat till att vara.

 13. Var rädd om dig, har också med sorg och stress i kroppen slitit på..det funkar inte i längden och en dag tog det stopp..

 14. Samla kraft idag….sen ger du igen…en liten hämnd till den där gubben som vill sko sig på sorgen (undrar om han sover gott på nätterna?)

 15. Hej Magdalena!

  Jag måste säga att din blogg är grym, du skriver så jävla ärligt och jag älskar det!
  Hur hinner du med allt?
  Jag beklagar allt med Isaac, sorgligt..
  Ingen kan förstå vad du går igenom förrens man är där själv.

  Du är världens snyggaste tjej, har sambo och tre friska barn vad jag vet.
  Ledsen ska du absolut vara, det kan ingen ta ifrån dig!

 16. Du är fantastisk, glöm inte det. Släpp allt vad dåligt samvete heter, nu är det dig det handlar om. Följ ditt hjärta och dina känslor, precis som du gör nu. Massa styrkekramar!

 17. Åh, det gör t.o.m ont i mig av att läsa detta. Kan inte ens föreställa mig din smärta då. Hoppas hoppas att du mår bättre snart, tills dess, gör det du tror är bäst. Vila. Umgås med människor du älskar. Skriv inlägg om du vill, eller strunta i det. Känn stödet från oss här bakom skärmarna. Önskar att man kunde skicka riktiga, men tills det är möjligt får du virtuella styrkekramar!

 18. Hoppas du kommer att må bättre snart! Jag lider verkligen med dig!
  Ta vara på familjen o lev i nuet. Lätt o säga men…Strunta i dom som ger dåliga wibbar.
  Glad Påsk och kramar till dig!

 19. Koppla bort världen några dagar och bara va i din sorg, man behöver det ibland. Liksom vältra sig i den. Se sorgsliga filmer, gråt så tårarna tar slut, gå ut i skogen och skrik, slå på en boxningssäck eller vad som helst som får dig att lätta lite på trycket… Ingen kommer tacka dig för att du försöker vara duktig och köra på som vanligt och tillslut gå in i väggen! Ta hand om dig nu! <3

 20. Åh man önskar så att ingen skulle behöva uppleva det du går igenom. När det svider i bröstet av att läsa hur du mår är det så svårt att föreställa sig hur ont det gör i dig… Ta hand om dig

 21. Hej!
  Du har gått igenom något fruktansvärt, något som inte ska hända en förälder.
  Du kanske inte ska fortsätta leva som tidigare utan omvärdera saker och ting. Sluta att blogga, lämna det offentliga livet och ägna dig åt familjen istället. Du kanske har haft för bråttom tillbaka till det gamla vanliga livet som aldrig kommer att bli som vanligt igen.

 22. Hej fina Magdalena
  Blir så innerligt ledsen när jag hör hur du mår och att det finns dom som inte lämnar dej ifred att sörja och gottar sig i din älskade Isaks död. Det är förjävligt rent ut sagt. Jag tycker du är så himla stark, du är fin, god, rolig, härlig humor. En bra mamma och partner. Ta det lugnt, så länge du behöver, man behöver inte vara stark hela tiden och ingen ska sätta någon tid på när man ”ska ha läkt klart” Jag har/är inne i ett utmattningssyndrom som hållit på i snart 10år till och från. Varför jag aldrig blir bättre är för att jag har så höga krav på mej själv, att alltid vara duktig, klara av lite till, ha tusen bollar i luften, ta hand om alla andra. MEN nu har jag bestämt mej för att bli en egoist. Jag ska sätta mej själv i första hand. Jag vill bli frisk. Förlåt för att det blev en roman. Vill bara skicka styrkekramar till dej…..

 23. Unna dig att få sörja, du behöver dom här dagarna också! Hoppas ni får det bra i Skåne och att du kan koppla av där! Och kom ihåg att man behöver inte vara stark jämt, man är bra ändå! Styrkekramar och kärlek i massor

 24. Vill bara ge dig en stor varm kram samt önskar att du får en skön påsk i Skåne samt att du får må lite bättre, Ledsen måste man få vara när det känns tungt det är omänskligt att vara stark jämt.

 25. Fina Maggan. Skickar cyberkramar till dig. Ta hand om dig o vila själen. Lyssna på din kropp o omge dig m människor som ger dig positiv energi. Önskar det finns något mer man kunde göra för att hjälpa dig genom ditt helvete. Känner ju inte dig irl men genom din blogg så känns det så på något konstigt vis.Kram på dig Sara

 26. Hade du inte just semester? Åre? Gotland? Tycker du lever ett flärdfullt liv. Du sörjer sen partajar du,sörjer sen partajar du……förstår mig inte på dig. Hälsningar Ann

  1. Magdalenas reaktioner och beteenden är inte konstiga. Sorg- och ohälsereaktioner går i vågor. Ena dagen kan man stå på benen, fixa praktiska saker och till och med gå på fest, andra dagar klarar man ingenting. Det är så vi människor fungerar. Hyenornas beteenden däremot ska man aldrig acceptera.

  2. Onödig kommentar Ann.

   Alla lever vi våra liv PRECIS som vi själva vill… Tror du inte hon har så det räcker och blir över utan din fula & otrevliga kommentar? Blä.

 27. Hej Maggan, jag och många andra är glada för att du orkar blogga och skriva, att du orkar vara så ärlig som du är. Jag brukar inte kommentera men vill skicka en styrkekram till dig och bara säga att du ska ta hand om dig! Kram

 28. Kära du, jag lider med dig, det är så viktigt att sörja, det kommer alltid ifatt en iallfall, skoningslöst och brutalt…. Hoppas att du kan få tid att sörja här i påsken styrkekram Sara

 29. Fina du, jag har inga ord som lindrar, kände bara för att ge dig en cyberkram ❤️ Det är svårt att balansera på en skör lina, mellan hopp och förtvivlan, men en dag har linan du balanserar på blivit starkare och du fått bättre balans och tvivlet blir till hopp ❤️

 30. Hej Maggan!
  Jag har följt din blogg länge och det känns som om jag nästan känner dig. Konstigt egentligen eftersom du inte alls känner mig. Därför kändes det som om jag vill skriva nu,för inte kan jag låta ”en vän” må dåligt utan att reagera… Jag har aldrig kommenterat förut,vet inte vad det var som gjorde att jag tog steget idag. Kanske nåt du skrev, kanske kontrasten att jag sitter med en nyfödd bebis medan du förlorat ditt älskade barn. En kontrast som jag nästan skäms över,hur kan livet vara så orättvist?
  Jag tycker att du verkar vara en sån härlig person. Humor, glädje, jävlaranamma kombinerat med sorgsenhet, sårbarhet, känsla av otillräcklighet. Jag tror inte livet med dig någonsin är trist.
  Antar att jag med denna kommentar bara vill visa dig att jag tänker på dig,faktiskt oftare än jag läser bloggen och hoppas att du går mot att må bättre och bättre… kramar Carro

 31. Varför inte avstå Postkodlotteriet en säsong och ge dig själv tid att läka.
  Du pendlar mellan dagar med närmast manisk aktivitet till det rakt motsatta, nattsvarta dagar som du helst tillbringar under täcket.
  Vem som helst kan ju se att du inte mår bra och är i balans.

  1. Det där var väl ändå en otroligt onödig kommentar?!
   Maggan har ju själv berättat att hon tycker att det är bra för henne att göra små jobb saker ibland.
   Till dig Magdalena vill jag bara skicka en stor bamsekram <3

  2. Jag tyckte inte det var så otrevligt, rakt och ärligt möjligtvis. Jag tror som du att Postkodlotteriet inte är ett bra jobb för Magdalena just nu. Jag menar, tänk att behöva spela glad och verka lyrisk över att människor hon inte känner vinner pengar? Pengar är bra att ha, men man kan inte köpa vissa saker… Det blir så ytligt och kan inte kännas riktigt rätt för Magda.
   Dessutom: hela programidén vill framstå som generös och att man ger till välgörenhet, men den rikaste av dem alla är i slutänden VD:n för lotteriet, i vanlig ordning.

   1. Tack för lite support. Naturligtvis menade jag inte något illa. Tvärtom.
    Jag önskar för Magdalena att hon ska hitta lugn och ro i tillvaron innan kroppen och livet tvingar henne till det.

 32. Önskar att jag kunde ta över en liten bit sorg från dig. Blotta tanken på att ställas inför det som du har gjort får mitt mammahjärta att bli iskallt. Det går inte att föreställa sig det du går igenom. Och ändå är du så otroligt duktig på att sätta ord på det som man inte kan. Det du gör är viktigt och kanske avgörande för någon annan mamma.
  Tillåt dig nu att bli ompysslad! Kram

 33. Hej Magdalena
  Jag gör inlägg de ggr som du visar dig sårbar, du är så stark Magdalena, som visar dig så sårbar och beskriver din smärta så naket och ärligt.
  Om du bara visste hur mkt jag önskar jag kunde stilla din smärta och sorg, krama dig så hårt och hålla om dig så länge du orkade hålla i mig. Lyssna och bara finnas dig för dig.
  Jag kramar mina tjejer extra mkt varje kväll och inser hur sårbart livet är och hur lätt saker och ting kan försvinna.
  Många kramar och låt din fantastiske make bära dig när du själv känner dig svag, han verkar vara en klippa. Skönt att du vågar be om hjälp.
  Många kramar från paola

 34. Önskar jag kunde säga något som tröstar och hjälper men vet inte… Myrsteg är kanske bästa sättet att på någotvis hitta en ny fungerande vardag , inga måsten på ett tag, tiden då barnen är i skola så ta hand om dig själv, inget jobb.. Jag vet inte.., men hoppas du får en bra vistelse i Skåne med din fina syster. En varm kram från Småland

 35. Var rädd om dig och lyssna på din kropp.
  Inte konstigt att den säger ifrån, du har upplevt den värsta sorg som finns. Bra att du bloggar om din sorg, vi är många som är drabbade och det lindrar att få ta del av hur andra klarar av att hantera det. Kan andra överleva kan väl jag också göra det? Eller? Själv tycker jag ibland att jag inte är normal längre, då e det skönt att få bekräftat att det är jag visst det av andra lika drabbade av denna fruktansvärda sorg. Styrkekram <3

 36. Kära du, jag förstår precis! Dessa dryga 13 månader som gått för oss har varit en enda lång berg- och dalbana. Ups and downs och jag kan lova att jag ahr närt fruktansvärda tankar kring just människor som försöker sko sig. Här har precis arvsskiftet skett och jag är bitvis så in åt skogens trött i kropp och själ att jag bara vill gråta. Men vardagslivet pockar på uppmärksamhet och innan jag get ordet av är jag fullt upptagen av nuet samtidigt som man ska parera sorg coh saknad och bristen på tid att verkligen sörja. Skickar mina varmaste kramar till dig, fjuttigt kanske men ändå…..Ta väl vara på dig! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/04/01/vilket-aprilskamt/

 37. Varm kram till dig Maggan, man får vara ledsen!! Måtte de som försöker sko sig på din sorg lägga av NU!!! Va rädd om dig, sök tröst hos dina nära o kära!!

 38. Världens största kram till dig.
  Jag tycker du låter fantastisk. Så sund. Så ärlig.
  Kan inte säga att jag förstår det du går igenom men ditt sätt att uttrycka dig & dela med dig känns så jäkla sunt & äkta.
  All kärlek till dig & din familj <3
  Kram

 39. <3 klart du behöver paus och sörja mitt i vardagen, det är jätteviktigt för att orka vidare! Jag personligen tycker det känns så skönt och lättare att skriva då jag har mina sådana dagar! När man skriver av sig släpper hjärnan det som man funderar och grundar på och då känns det lättare efter ett tag. Bra att ta det lugnt och lyssna på kroppen när den säger ifrån, sköt om dig <3
  Imorgon är en ny dag och fånga dagen som den väljer att fånga dig, ta en dag i taget!
  Ha en fin påsk

 40. jag tycker så synd om dig <3 Livet är jäkligt ibland och det känns som man vill gå under men det kommer en dag då allt blir lättare, om än aldrig detsamma … din älskade son är inte med dig och saknaden måste vara gränslös …..men Isak finns med dig, hela tiden och för alltid <3 jag tänker mig att de döda sitter på ett moln och har det gott, de finns där när vi kommer och det känns tröstande 🙂 måste vara fruktansvärt att vara offentlig mitt i all sorg, att inte få vara ifred… Hoppas vi alla, dina bloggläsare kan trösta dig lite på vägen:) så härligt att du har din syster och familj så nära dig, som stöttar dig så mycket.. var rädd om dig du kämpe och vi finns alla här för dig på vårt lilla sätt:) vila och ha en härlig ledighet i skåne, ladda batterierna och var rädd om dig <3 stooor kram fina Magdalen !!!

 41. Kära underbara du! Vill bara skicka en stor bamsekram till dig. Du kan din kropp och själ bäst och viktigt du lyssnar till den <3 Tänker ofta på dig! Största kramen <3

 42. Fina Magdalena! Du måste vara rädd om dig! Det finns inget recept på hur länge man skall sörja eller inte. Är man ledsen så är man, sorgen och ledsamheten går aldrig över, den får bara olika skepnader tycker jag. Önskar dig och de dina en riktigt härlig påskhelg I underbara Skåne! Många soliga och varma kramar från Singapore!

 43. Jag läser din blogg sen några år tillbaka började läsa din bok och tyckte att det var hemskt allt svårt du och din son fick uppleva nu att han inte finns här på jorden du ska veta att jag känner med dig som en medmänniska ingen människa skulle få vara med om så stor sorg skickar här massa kärlek till var rädd om dig kram annchristne

 44. Va?! Finns det ens sådana människor? Jag vill tro gott om alla och sådana som vill sko sig på andras sorg finns inte i min värld, hur i hela friden är de funtade?
  Svårt att skaka av sig bara, det förstår jag. Men du står högt över dem Magdalena.
  Kram

 45. Jag hade också en sån dag idag. Förlorade min bästa vän för 4 veckor sedan. Hon var 23 år. Man måste vara snäll mot sig själv <3

 46. Kära lilla du! Att möta folk,(?) som vill tjäna pengar på din sons död, det har jag sluppit, men allt det andra känner jag igen. Massor av styrkekramar, det kommer att göra aningen mindre ont. Men det tar tid. Tyvärr lång tid. Så du gör helt rätt som tar paus från smärtan och försöker hitta på något kul. Som nattågresan till Skåne, helt rätt!

 47. Låt barnen se att du är ledsen, låt dom vara med i din sorg. De mår inte bättre för att du trycker undan känslorna och försöker vara supermamma hela tiden.
  Nu är det ju inte samma sak det jag vart med om för ett år och tre månader sen. Då gick min lillebror hastigt bort, 26 år gammal.
  Mina barn (då 8 och 6) fick se oss vuxna både arga, ledsna och emellanåt glada.
  Jag tror det är nyttigt för dom.

 48. Magdalena vet du?
  Det är okej
  Det är okej att inte orka
  Det är okej att inte vara ”stark”
  Ibland är allt man gör överleva och det är faktiskt tillräckligt…

  ❤️

 49. Hej Magdalena. Jag har precis som du förlorat min förstfödda pojke Elias som blev 16 år. Har två barn till ,Elias två år yngre bror Emil. Fick sen bara ett år efter min älskade pojkes bortgång en pojke till Gabriel. Har läst lite av dina tankar och känner i gen mig så mycket i allt du delar med dig av. Den sorg och smärta man känner tror jag inte någon kan förstå som inte själv gått i genom det. Tack för att du finns Ankie

 50. Online alışveriş sektöründe, ön ödemeli para yatırma ve çekme yöntemlerinden biridir. Paykasa firması tarafından 16 haneli olarak üretilen şifreli pin numarası ile oyun sitelerinde hesabınıza para yükleyebilirsiniz. Alışveriş dünyasında özellikle sanal sektörde son zamanlarda adına çokça rastladığımız bir alışveriş tipi olarak paykasa kart ile alışveriş yapma seçeneğini hepiniz görmüşsünüzdür.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..