Trapped in the pubertet

När man inte har ”fast telefon” hemma, så målar man inte teckningar längre.
(Inte jag iallafall)

Man klottraDE på telefonkatalogen, block, fiskbensvävstapeten och tillochmed på bordsskivor.

Ps: Till er yngre läsare. En fast telefon är en låda med en lur som är fäst i väggen med ett snöre.
Man kunde inte röra sig fritt, utan var tvungen att sitta still på en stol eller golv när man pratade med vänner och bekanta.

Jag kan typ inte komma ihåg när jag spontantecknade senast?

MEN idag hände det! Idag gjorde jag det!

Sitter på konferens, och är en sån där som aldrig kan ”föra anteckningar”
Folk omkring mig antecknar flitigt. Jag målar klotter.

När läser dessa duktiga människor sina små anteckningar? Läser de dem samma kväll, eller plockar man fram dem efter några månader, läser stödord och drömmer sig tillbaks?

Jag håller i blocket och ”låtsasantecknar” (för att se lite intelligent och duktig ut)

Vad som slog mig precis, är att jag har fastnat i högstadiet ”teckningsmässigt”

Hästhuvuden och ögon?!

image

Att teckna måste vara som att gå på gym. Man måste träna för att se resultat.

Vad ritar du spontant om du har en penna i handen. Är du oxå trapped in the pubertet ?

 1. Åhhh jag måste skratta! =) vad jag känner igen mig! När jag var yngre var jag kreativ på många olika vis, bland annat tecknade jag. Nu har jag fått en längtan att återgå till min kreativa sida och när jag nu sätter mig framför blocket så har jag ingen aning om vad jag ska teckna så det blir hästar!!! HAHA! Har inte tänkt på det så men ja, jag är fast i pubberten vad gäller tecknandet!

 2. Ha Ha Ha…Vilken underbar beskrivning av fast telefon. Jag är också en ”konferensklottrare” – ritar ritar lådor (3D), trianglar och ”snygga mönster”. Gärna på sid 2 eller 2 på konferensblocket så att det inte syns. Jisses – hur man är.

 3. Åh vilka fina skisser. Det bor nog en konstnär i dig! Du kanske ska börja teckna för att bearbeta din sorg. Det är många som har blivit hjälpta av det. Sorgen går över med tiden, men saknaden stannar för alltid. Styrkekramar från Ystad!

 4. Så fint du ritar 🙂 Jag kladdade med aaaalltid när jag satt bakom väggen och pratade telefon hemma. Å gör fortfarande OM jag skulle sitta ner (händer aldrig) och ha en hand fri (händer ännu mer sällan!).
  Ha en fin torsdag, jag har precis varit på babymassage och det va myyyysigt!
  http://lotte4.blogspot.se

 5. Älskade å måla förr. Många sa att ja va duktig. Så blev ja tillsammans med en man som titta å sa. Jaha ja trodde du va duktig!! Efter det låste det sig helt. Har försökt några gånger men det går verkligen inte å då är detta 10 år sedan. Så måla på ni som älskar det. Passa på allt vad ni kan.kram

  1. Tycker du ska ta upp det igen, du är säkert jätteduktig! Gå nån kurs bara för skojs skull och häng med andra likasinnade och hitta tillbaks till inspirationen?:)

 6. Du ritar ju riktigt snyggt. När jag var i puberteten så var det poulärt med att rita ”troll” med yvigt hår och stora ögon. Vissa av er kanske förstår vilken typ av ”troll” jag menar. Häst verkar vara ett bättre val.

 7. Absolut fast i högstadiet! Fast för mig är det klänningar och blommor som är motivet. Ser ju verkligt bra ut på de möten dår jag är sekreterare ( i arbetslivet alltså) att sitta och rita blommor i marginalen när man ska föra mötesanteckningar…kan bara inte låta bli 🙂

 8. Läste någonstans att om man inte övar sitt tecknande stannar man när man är i tolvårsåldern. Stämmer på mig. Målar fortfarande likadana hus, bilar och gubbar som då ☺
  På möten klottrar jag mest blommor och olika former och mönster.

 9. Så fort jag sitter i telefonkö så kladdar jag,Punkare i profil m stora näsor, piercing.Min kusin ritade gubbar som satt på toa och det droppade snor från näsan,det var på den tiden det var fast telefon, Kram på dej! Du har en fantastiskt vacker häst./ Ulrika

 10. Precis som du ritar jag hästhuvuden
  och ögon 🙂 hästhuvud för att jag inte kan
  rita hela kroppen:)) bra beskrivning av
  en telefon haha ❤️

 11. Hahaha,aldrig blir man vuxen. Själv klottrar jag mitt namn,gärna som graffiti.Men du slog huvudet på spiken där! ingen är ju stilla när de pratar i tfn längre,varken ung eller gammal…Vi testade barnen (5-7år) att använda en hederlig gammal telefon med nummerskiva,i julas,de fattade ingenting.När man skulle slå mobilnr fick man slå fort annars blev det hänvisningston,testa

 12. Haha! Är också trapped in the pubertet! Allt mitt klotter ser likadant ut, varje gång. Det är ögon och det är ögon med tårar..ofta blir det också att jag skriver min egen namnteckning med olika stilar..så sjukt att man gör detta gång på gång..Fantasin behöver nog utvidgas..

 13. Haha, skulle kunna vart jag som gjort detta. Ritade alltid på köksbänken förut när jag pratade i telefon om det inte låg något papper där. Det jag ritade var ögon, tjejansikten och hästhuvuden. Händer ju ibland nu med om något papper/tidning finns i närheten. Funkar ej på bänkarna och borden längre, de är för mörka.
  PS. Du ritar snyggare hästar än jag, men ögonen är vi lika bra/dåliga på att rita.

 14. Haha Maggan det här är så roligt! Skrattar alltid åt mig själv då jag är så fruktansvärt dålig på att rita. Jag har fastnat på ”dagis”, ritar alltid blommor och träd, ett hus med en skorsten som ryker och en sol.. Skulle lika gärna kunna vara mitt 5-åriga jag som ritat, nu är jag 25, syns ingen skillnad… hehe

 15. Sådär ser mina ”anteckningar” också ut efter varje föreläsning på högskolan haha, dock inte lika snygga som dina 🙂

 16. Apropå förra inlägget, så är du helt normal, det finns många faser… men jag förstår & vi pratar inte mer om det!

  Kluddas när det pratas i telefonen? blev full i skratt :)) jag ritar hästar & ögon & ansikten, ungefär som du ha ha & så om en dagstidning ligger framme, så får alla bokstäver ritat runt sej he he 😉

  Du är så vacker <3 bara så du vet <3 Kramarom <3

 17. Ha ha , högstadieteckningar, det var ju precis så det var, tror jag även körde med träd 🙂 Nu när jag är 40+ kör jag med blommor.

 18. Hahaha, ooo jaa… ögon, hjärtan, stjärnor och blommor brukar mina anteckningsblock vara fyllda med efter jag suttit på sega möten eller föreläsningar! 😉

 19. Man behöver inte skriva ner med ord. Det finns forskning på att om man kladdar eller ritar så fastnar det som sägs bättre. Vilket sätter lärarnas agerande i konstig dager när de förbjöd en att rita när dom läste högt eller gick igenom något. Vi hade lärt oss mer då. Så ditt ritande är helt rätt om du vill lära dig. Jag ritar också samma saker som dig. Kommer aldrig vidare.

  Tänker så mycket på hur du mår. Ser dig då och då då vi bor bara ett kvarter ifrån varandra. Jag har förlorat några nära senaste året fast inget barn. Det gör ont bara jag tänker på det. Det tar tid att komma över. Jag tänker att man måste låta det ta tid. Vi är för dåliga på det i Sverige. Läste någonstans att det tar 2 år att ta sig igenom en sorgeprocess. Inte att man inte sörjer sen men den jobbigaste fasen.

  Ta hand om dig.

 20. Hahaha ja va härligt att läsa att man inte är ensam om att ha fastnat i tonåren… jag känner mig alltid oseriös i såna sammanhang som möten och sånt, sitter alltid och undrar om det bara är jag som efter 15 minuter har svårt att koncentrera mig att lyssna utan börjar tänka på annat och istället för att skriva små bra noteringar också sitter och ritar, gärna blommor och hjärtan osv.
  Ta hand om dig och en stor kram 🙂

 21. Japp! Här tecknar vi också ögon och hästar. Mycket blommor blir det med. Vet inte vilken ålder det tillhör. …. 7 år typ?!

 22. Men. Har alltid ritat precis som dig !!!! Hästhuvuden(försökt mig på nån hel nån gång 😉 och ögon med långa ögonfransar(försökt mig på en hel människa någon gång…) )
  Sökert bra terapi.
  haha jag har faktiskt en väggfast, fast den står på en bänk….men så har jag ju mobilen…hade en trådlöst ett tag men det la av…
  Kramen!!

 23. Så klockrent, Maggan! Blev riktigt nostalgiskt nu! Hahaha, vad jag också skrattat! Hur länge satt man inte framför telefonen och kladdade under tiden man pratade i telefonen. Jag brukade rita blommor, ögon och mitt namn. Kul att bli påmind!

 24. Jag ritar mest kråkfötter. Konstiga trianglar, kvadrater och cirklar och snirklar utan form. Hade jag fått till ett så fint hästhuvud så hade jag varit lycklig en lång stund 🙂

 25. Vad rolig reflektion 🙂
  Jag har också fastnat på ögon men ritar även blommor (ros och blåklocka), streckgubbar som jag sedan klär på och slutligen gör jag som någon mer här, övar på autografen 🙂

 26. hej, kan bara svara för mig själv . jag antecknar hela tiden när jag sitter på föreläsning/möte tycker att jag tar in och lär mig bättre när jag skriver (gjorde så alltid i skolan också ,skrev av det som stod i boken under tiden jag läste) konstig studieteknink kanske , men funka för mig

 27. Jag saknar faktiskt de fasta telefonerna! Just det här också att man ringde hem till någon för att prata med X fast Y svarade, då fick man anledning att prata med den också men nu ringer man ju alltid bara till den man söker. Lite synd!

 28. Hahha jag ritar blommor och hjärtan…men älskade att rita ögon och hästar förr, skulle kunna vart jag som ritat den där 😀
  Jag tog en bild och skickade till mamma och pappa efter samtal med dem, det var en massa blommor och hjärtan 🙂
  Kram!

 29. Va fint du tecknar =)
  När jag ”kladdar” blir det också ögon + träd utan löv av någon anledning…. Men jag borde träna på autografen jag med – har varit gift i snart två år och inte fått till den än =D

 30. Jätteintressant! Har inte tänkt på detta. Är 40 och ritar alltid skitsnygga Starlet-tjejer när jag pratar i telefon på jobbet – samma som jag gjorde när jag var 15. (Kanske något att tänka på att dölja när folk kommer in på rummet i fortsättningen:)

 31. Hej!
  Jag har läst din blogg i så många år.
  Har dock aldrig lämnat någon kommentar.
  Jag lider och sörjer verkligen med dig och har funderat på vad jag kan göra.
  Förmodligen inte mycket… Men jag tänker på dig. <3

 32. Hej Magalena!
  Blev full i skratt när jag såg ditt klotter, jag känner verkligen igen mig. Sitter ofta och ritar under föreläsningar eller mindre intressanta möten. Inga hästar men ofta ögon precis som du och många hjärtan, blommor och ordspråk så som Amor Vincit Omnia i olika stilar. Ha en fin helg!

 33. Haha! Vilka teckningar man gjort under telefonsamtal i tonåren och inte minst har jag lyckats rita över viktiga saker som blivit oläsbara bakom allehanda konstverk. På föreläsningar är det ett måste att rita för att hålla sig vaken och jag börjar ofta lite försiktigt runt hålen på pappret och utökar därifrån. Ofta blir det blommor av det och det blir till rankor eller vaser med stora buketter. Ögon, katter, stjärnor, blommor och fyrkanter är mina favoriter samt övning på den egna autografen.

 34. Skulle jag få tag i penna någon gång och bara spontan kladdar så blir det mest blommor o blader + lite allmänt mönsterkladd 😉
  Kramar från Skåneland

 35. Jag råkade fylla i konturer och färglägga blommorna rysligt fint på mitt påslakan under ett långt samtal i tonåren. Gud, vad man kunde prata länge på den tiden, nu pratar jag knappt i telefonen och förstör heller inga påslakan 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..