Juldagsmorgonen

Hoppas du har det bra där du befinner dig. Tog du dig igenom dagen/kvällen igår?

Blev det som du hoppades?

Är inte julafton lite överreklamerad.
Är man inte liiiiite lättade när den är över?
Min jul har ju självklart varit väldigt speciell och annorlunda i år.
Men ser man tillbaks på tidigare jular så har det ändå mest varit ett kaos i stress..

Julmat som bränns, ungar som skriker och vill öppna sina presenter.
En jobbig svägerska som blir för full. Förväntningar. Syskonbråk och familjefejder som puttrar under ytan. Ungar som är övertrötta, retas och slåss.

Juldagen är den bästa!
Pressen har släppt och man kan pusta ut och landa i ett ledighetslugn. Ungarna leker med det de har fått av tomten.
Man äter rester. Slipper laga mat.
Alla är trötta och vaknar när de vill?

image

Min otroliga dröm ger mig fortfarande gåshud och ett leende på läpparna.

Den behövdes!

Jag var riktigt illa däran i tisdags.
Hade faktiskt tänkt ställa in allt.
Skita i frukostar och mamma (skylla på influensa) för att ligga ensam i lägenheten dricka glögg och gråta….

Mötet lyfte mig på fötterna.
Gav mig kraft och fyllde mig med ny livsenergi.

Jag är så enormt lycklig över att Isak kom när jag behövde kramen som mest..

Det blev en BRA dag igår. Jag hann med alla, och kände mig stark!

image

Mamma och Gunnar öppnade julklapparna igårkväll

image

Jag fick en massa fina presenter!

image

Lite genomskinlig. Men med ett linne blir det fint…
Bh, svart FK-polo från Hannah, böcker, ljus och smycken.

image

Till mamma hade jag bla köpt en fin väst i Miami

Charlie hade en mysafton med sina kusiner i skåne

image

Han vill knappt prata med mig, för att han hade det så kul.

image

image

Klockan 12.30 vaknade jag idag.
Så här länge har jag inte sovit på flera år?!

Myskläder, en bra bok, mamma och INGEN frisk luft. Orkar inte göra ett skit.

Charlie och Filip kommer hem imorgon. Eventuellt ska vi bila till Jämtland  i ett par dagar. Vi får se…. Just nu njuter jag bara av att få vila i en bubbla hemma hos mamsen

Ps: När jag läser ALLT DU har varit med om/all smärta i kommentarerna, tänker jag…. Kan DU? Så kan bannemig jag!

Tack för att du finns. Kram på dig, och glöm inte bort att du är värdefull. . 💖

 1. Juldagen är skön… Som du skriver man kan äta rester… Barnen har fullt upp med sina julklappar och thank god det är ett år till nästa jul…. Stor kram från skåne och hoppas att du får fler fina drömmar finns ett mkt bra medium i Malmö Bridgitte på Vitemöllegatan.

 2. Så är det, man tror inte man ska överleva… ändå gör dom flesta det, men åxå jag tänkte gå samma väg… släppa taget för att få ses igen…

  Min vän dog nyligen helt oväntat & allt för tidigt, på bara några sekunder var livet över… hon var navet i familjen, så glad & alltid ett skratt på läpparna, 3 barn i 20 års åldern miste sin mamma & den finaste man sin älskade fru… barnen kämpar, gråter… mannen famlar sej fram i chock… dom skriver om sin sorg & vanmakt, deras bästa kompis & finaste fru… Julen som hon älskade, att samla familjen… Mitt inre skriker av sorg när jag läser deras rader om saknad & kaos… jag gråter…

  Jag gråter när jag läser dina rader åxå, för jag vet vilket helvete det är att mista… att aldrig mer bli hel igen, att alltid sakna någon…

  Du är så vacker <3 Tack för att du delar dina tankar, det betyder så oändligt mycket mer än du kan ana för oss läsare <3

  Kram kram <3 & en så God Jul det går att få <3

 3. Fina Magdalena så ont det gör i mig att någon som älskar sina barn så högt som du ska behöva leva utan ett av dem.

  I somras förlorade jag min 53 år gamla pappa i en bilolycka. Han var min sons bästa vän och nu tvingades både han och jag se honom död. Älskade pappa. Jag tappade liksom tron på allt efter det och en natt kom även min pappa till mig i en dröm. Vi gick runt och pratade, kramades och allt var precis som vanligt. Så vi dörren knäböjer han sig framför mig med mina händer i sina och säger – Madde, du vet väl att det här inte är på riktigt? Och jag svarar att han får inte vara död! Då säger han att han älskar mig så mycket men att jag får inte låta hans död bli mhela mitt liv.

  De var precis vad jag behövde då. Känna honom, höra hans röst och få hjälp!

  Några månader senare när jag höll på att klappa igenom totalt innan min sons födelsedagskalas börjar plötsligt min telefon spela under en hög med tidningar. En låt med titeln ” there is no end to love”. Jag har inte ens något musikprogram på min tuch-telefon och ingen hade varit nära den på säkert en kvart. De orden var precis vad jag behövde höra just då!

  Det är så tragiskt med ett dödsfall för det finns inget inget man kan göra som ändrar något, jag vet hur maktlös man känner sig när det inte hjälper att skrika eller gråta. Ingen ska behöva lära sig leva utan ett av sina fina barn som du behöver!

  Stora styrkekramar till dig!

 4. Klart du kan Maggan! Man är starkare än vad man tror, hur liten och svag man än känner sig. Låt allt ta DIN tid. Ingen vet hur lång tid någon behöver, ingen vet hur du känner. Ibland vet man knappt ens själv, men man vet vad man behöver för stunden. Det är stunden som räknas, humöret skiftar OTROLIGT fort. Gör vad du vill, men kläm in ett litet måste vissa dagar (inte alla) så går vardagen sakta lättare. För då inser du att du klarar mer än vad du tror!

 5. Vilken vacker upplevelse, Isak kom till dig för att du behövde honom mer än någonsin.. Han vill inte att du ska sjunka ner i ett svart hål.. Han vill förmedla att han följer dig varje steg du tar… Alltid… Åh, önska så att jag kunde ta bort din och alla andra mammors sorg..

  Ta hand om dig Maggot!

 6. Hej! Jag kan aldrig sätta mig in i din smärta eftersom man nog måste förlorat ett barn för att verkligen förstå. Dock tror jag, precis som de flesta andra föräldrar att vi alla har rädslan i oss att detta skulle kunna hända. Jag lider med dig och vill skicka varma kramar, även om det är en klen tröst i sammanhanget.

  Jag ser att du fått ‘Himlen finns på riktigt’. Det är en alldeles fantastisk bok. Jag rekommenderar att du även köper bok av Akiane Kramarik som är den som målar Jesus vid en ålder av 4, 5, 6 år och där Todd Burpo ser en av hennes målningar och spontant säger att så såg Jesus ut när han såg honom i himlen. Otroligt starkt och helt fantastisk historia som ger hopp. Om detta verkar för osammanhängande så kommer det att bli förståeligt när du läst boken. Kram!

 7. Jag har varit med om liknande när det gäller drömmen. Min pappa dog för flera år sedan och jag fick inte tillfälle till att hinna ta farväl. Det var så otroligt jobbigt och jag drömde mycket och oroligt. En natt vaknade jag och grät och jag minns drömmen så tydligt än i dag. Jag träffade min pappa på en otroligt vacker plats, det var skog runtom och han kom gående på stigen. Jag kramade om honom och då sa han, jag vill bara berätta att allt är bra och du ska inte vara ledsen. Vi kramades länge och jag grät. Allt kändes så verkligt och efter drömmen så fick jag ett lugn. Sorgen tog en annan vändning och jag hade fått en bekräftelse på att allt var bra nu.

  Stor kram!

 8. Livet är inte lätt Magdalena alla har vi gått igenom jobbiga perioder i livet. Jag har haft några jobbiga år då det ena efter det andra avlöst varandra. det började för 4 år sen när mamma efter bara 2v trötthet bara somnade in´, hon hade en infektion i kroppen som gick för långt. Det tog hårt på oss alla men det var bara och kämpa på, Några månader senare börjar läkarna utreda om jag har livmodercancer, mitt uppe i all min oro för om jag är allvarligt sjuk eller inte så blir min son, mitt enda barn påkörd av ett tåg. Han hade änglavakt den dagen och klarade livet med en hårsmån. Min cancer visade sig inte vara ofarlig men gav mig en tankeställare om att värdesätta livet mera. Började hämta mig efter chocken att varit nära att förlorat mitt barn, Knappt 2 år efter mammas död insjuknar pappa och avlider även han. Tomhet är bara förnamnet, saknar dem enormt mycket än idag. Livet går vidare även om det är tomt, oerhört tomt. De fick ju i alla fall ett relativt långt liv. Men det som ger mig ångest idag är en händelse i slutet av juni i år, då jag var nära att förlora min son än en gång. Pga av omständigheter så har han hamnat i fel sällskap och tyvärr börjat pröva droger och i juni var det nära att det gick käpprakt åt helvete, att han inte ens skulle få uppleva sin 19 årsdag. Han och polaren fíck ngt pulver av en langare o nyfiken som han är så ville han pröva det. Glömmer fortfarande inte den helgen o ångesten som fortfarande finns kvar, han gick ut på fredagkvällen för en festkväll med grabbarna, och hur mkt vi än letade på lördagen så hittade vi honom ingenstans. Inte förrän på söndagfm hittade vi honom i en lgh, helt väck, nerkissad, nerspydd. det blev ambulans till sjukhuset och en natt på AVA. Visst jag har honom fortfarande i livet men ångesten den brottas jag med varje dag. Så jäkla rädd att mista honom, menar jag har ju varit nära att mista honom 2 ggr redan, tänker ofta att mitt liv har ingen mening om han dör.

  Läser din blogg dagligen, älskar dina ärliga inlägg om din smärta, och saknad efter Isak och önskar att jag kunde ta bort din smärta för jag känner den i dina inlägg genom datorn, Det du skrev om att nära vänner försvunnit och blivit ytliga samt att ytliga vänner istället funnits för dig nu i din smärta är också ngt jag så väl känner igen. Dagen innan min far dog ringde jag en mkt nära vän tillika barndomsvän, och var ledsen och sa att pappa var döende. Hon kunde inte förstå min smärta eller att jag var ledsen, och än idag har jag inte hört ett ljud från henne sen det tfn samtalet och det har gått 2 år idag.

  Jag hoppas så att din smärta kommer lindras. En stor styrkekram till dig.

 9. All kärlek och styrka till dig Magdalena. Hoppas du finner styrkan att fortsätta att vara en inspiration och kärleksfull mamma till till dina barn. Kram.

 10. Fina Maggan! Min far gick bort veckan efter Isak…. Denna julen är ett rent helvete, jag valde att jobba alla juldagar men smärtan, tomheten, sorgen och saknaden blir så mycket större när jag kommer hem! Vill bara fly från allt, krypa ner under täcket och sova bort resten av året… Styrkekram till dig!

 11. Så underbart att Isak kom så att ni kunde ge varandra av er kärlek och ta ett sista ömsint farväl. Nu vet du att Isak har det bra och du kan bära med dig honom i tanken och sakta börja läka. All värme och styrka till dig.

 12. Precis så som du beskriver Julkaoset känns det, därför har vi börjat fira bara vi i familjen. Slippa all stress och tider att passa. Anpassa oss efter barnen och bara ha det lugnt. Jag läste ditt inlägg om din underbara dröm med Isak och rös i hela kroppen. Den bästa julklappen du kunde få! Önskar att han kommer och besöker dig fler gånger. God fortsättning och gott nytt år.

 13. Jag beundrar dig otroligt mycket! Du är skarp, kvicktänkt, humoristisk och har hjärtat på rätta stället. Till råga på allt är du väldigt vacker! Vill inte förstå eller närma mig ens i tanken var du går igenom. Skickar varma tankar och kärlek. Jag är så glad över mötet du fick med din son. Han är med dig, det vet du!

 14. God fortsättning♥️
  Underbart att du fått ha en någorlunda behaglig jul trots det du/ni går igenom, tusen styrke kramar till dig & din familj!
  Har en fråga också, förstår om du inte svarar men jag försökte leta i ditt arkiv men lyckas inte hitt det! Jag letar efter det stället du överraskade Filip med när han fyllde 40, det var ju någon fjäll tur med ridning & grejer! Min man fyller 30 i mars & jag skulle så gärna vilja ge honom den upplevelsen!
  Skulle vara super tacksam för svar, antingen på bloggen eller till min mail!!
  Kramar från Hannah!

 15. du skriver så fint och vackert och delar med dig av allt, tack. Du ger hopp åt många med din styrka och ditt mod. Skickar en styrkekram, du behöver många kramar tillbaka för du ger så mycket till oss här ute runt omkring dig.

 16. tänkte på dig! Det var min 2a jul sen min man dog och 7 år innan förlorade jag barnet jag fött! Mina barn 7, och 8 vi kämpar vidare alla säger att sorgen är svår men vi tycker mer saknaden är det svåraste. Man vet inte hur dagen efter blir varje dag känns som ett nytt liv. Och för barnen orkar man. Vi blir starkare och ödmjukare men tuffare! All kärlek till dig i denna stund ❤️

 17. Hej. Jag förlorade min lillebror 22 år gammal för 7 år sen. Nästan till dagen 5 år senare hick min mamma bort av brustet hjärta. Vet att sorgen är olidlig, men finns ett ordspråk på mitt hemspråk som säger att vid tragiska händelser ska man säga hoppas inget värre kommer. När de sa det när min lillebror gick bort blev jag fly förbannad, vad kunde vara värre??? Men det blev värre. FörSök leva för nu, min mamma kunde inte. Och nu är vi själva. Tänkt på dig ofta och hoppas du hittar kraften, för jag vet vad den hör sorgen innebär.

 18. Skönt att du har haft en någorlunda bra jul iallafall. Jag vet inte vad som är bäst för dig, men jag tror att du och familjen skulle må bra av att åka till Jämtland. Få lite frisk luft och åka lite skidor är bra för kropp och själ. Sköt om dig. Kram.

 19. Åh älskade Maggan! Har nu läst ikapp dina inlägg som jag inte har läst. Jag är så glad för att Isak kom till dig i din dröm. Du behövde det, Isak kom tillbaka både för att finnas där, trösta och berätta för dig hur mycket han älskar dig.

  Isak kommer alltid att vaka över dig och din familj! Du är en av de starkaste kvinnorna jag har följt någonsin i mitt liv. Jag beundrar dig, tack för denna blogg.

  Massvis med kramar!

 20. Juldagen för oss har tyvärr varit att stressen släppt och då kommer alla de tröstlösa bråken. Jag skäms då jag ser hur min dotter blir ledsen men det är så svårt att varva ner från jobb, saknade av anhöriga kring julen och julhesten med att ha folk på besök.
  Längtar efter vår, ljus och värme. Kram på dig du starkaste dom tillåter dig att vara svagast ibland

 21. Hej, kan man maila dig? Vad är din mail i så fall?
  Jag är en 16 årig tjej som gått igenom ett trauma och jag skulle vilja skriva till dig men inte i kommentarerna där alla kan se… Kram på dig Magdalena!❤

 22. Tänk att Isak kom när du behövde honom som mest, tänk att detta hände och du har känslan inom dig av att ha haft honom i din famn, än en gång. Tänk på att Filip har en bra åsikt när han säger att det hade hjälpt dig att prata med någon och då tänker jag utbildad inom sorgearbete. En person som kan hjälpa dig att hantera din sorg på allvar och hjälpa dig att förflytta den när den känns helt hopplöst, förflytta den till ett ställe som är ditt eget sorgerum där den får lov att vara, hur hemskt och sorgligt det än är. Du är en så fin person Maggan så fin så fin. Du har Filip vid din sida, det är guld värt.

 23. Härligt Maggan!
  Himlen finns på riktigt, är en bra bok. Har läst den o den fick mig att tro ännu mer på att själen finns kvar när vi lämnar kroppen.
  Önskar Dig en fortsatt fin julhelg!
  Kram kram fina Du♡, du är värdefull för dina barn, din familj o för oss trogna bloggföljare.

 24. Hej fina! Det är klart du kan!! Du är ingen bråkdelsmänniska, Magdalena… (syftar på vad din kollega David nämnde i er podcast i höstas). Du har aldrig varit, kommer aldrig bli. Men den tuffa skiten är att du måste välja… för du kommer alltid bli matad med att det aldrig kommer gå över. Det här var jul nummer två för mig sedan min dotter flyttade till Himlen. Det gör inte ont! Jag älskar, älskar, älskar henne och ser fram emot att få se henne igen – jag glömmer aldrig vad som hände men den händelsen är inte min länk till henne, utan kärleken och värmen i vår relation. Kommunikationen har på sitt sätt upphört, men bara just nu. Relationen är för alltid. Såg att du fått ”Himlen finns på riktigt” – läs den! Kram på dig <3

 25. Boken du fick är underbar, helt fantastisk!
  Har läst den på engelska och lovar att du kommer älska den. Den verkligen fångar en runt hjärtat – så mycket mer än bara en lärdom. Man växer enormt som person, tankarna sätts igång & lär sig en massa genom det. Hoppas du kommer gillar den lika mycket som jag! Kram

 26. Jag förlorade min pappa samtidigt som du förlorade Isak. Jag tror vi förlorade dem på samma sätt, är min aning. Jag vet precis vad du går igenom men var inte rädd för att vara ledsen och känna! Jag gör nämligen tvärtom – isolerar mig och trycker tillbaka tårarna. Tror det blir bättre nu när jag ska träffa psykolog och samtalsgrupp. Du är INTE ensam! Tillsammans är vi starka <3 önskar vi kunde prata på riktigt. Vore skönt att prata med någon som vet vad man går igenom.

 27. Vi förlorade vår son 21 år ung den 10/7 kl. 12.00 2014 enligt hans stegräknare. Vi kompisar och föräldrar hittade honom 12/7 på kvällen efter 2 dygns letande och 23 vädjanden till polisen att hjälpa till, alltid kom de med undanflykter. Däremot det 24 samtalet fick dem att reagera när vi hittade honom död i ett skogsparti nära Kista. Polisen hade nämligen tänjt på sina regler och telefonpeijlat hans telefon mest på grund av att den vakthavande var från samma Norrländska komun som jag. Jag sa till honom att vi tvångsförflyttade norrlänningar måste hålla ihop och han höll med och fixade en pejling?
  Man kunde ju tro att förnedringen var slut från polisens sida efter han hittats, men icke det finns chefer inom detta skrå, dessa 50-60 talister som förmodligen inte tillhör de vassaste knivarna i lådan utan de rostigaste! som bara fortsätter att fälla sina kränkande kommentarer de orkade inte ens öppna hans mobil för att se vilka han hade haft kontakt med innan han dog och vilken tid stegräknaren slutade ge utslag utan ville städa skrivbordet innan de gick på semestern och la ner utredningen. Jag beklagade polisassistentens arbetssituation, hon protesterade inte. Oja, bland de unga poliserna har vi faktiskt träffat på de mest empatiska av människor och har faktiskt kontakt med några av dem även i dag.
  Här missade samhället en begåvad ung man högsta betyg i de flesta ämnen, som läste biologi på ST. Universitet och hade som mål att bli molekylär biolog, samtidigt som man skapar två föräldrar och syskon med ett livslångt lidande och sörjande.
  Drömmarna om honom duggar tätt, allt från att han som barn äter ur hundarnas matskål till att han som äldre än vad han han blev ropar pappa, pappa.
  Har faktiskt drömt om honom ett 20 tal ggr. Jag som övertygad naturvetare har till och med beställt tid hos ett medium i Mars Billy Cook vi får se vad det ger. Vi kände inte till svarta hål i början av förra seklet och vi till alldeles nyligen var ovetandes om Hinks partikeln, så liv efter detta kanske är en okänd, obevisad naturlag, vem vet. Vi får nog tänka att om våra barn befinner sig i denna för oss okända värld så har dem det gott. Om inte så vet dom inget och våran sorg är bara en egoism som vi måste lära oss att hantera. Ja Ja detta skall inte bli en bok utan ett inlägg på din blogg Magdalena, så jag stoppar här.
  Kram Arne

  1. Varma tankar sänder jag till dig och din familj i er stora sorg, Arne! Det måste smärta något fruktansvärt att inte bli tagen på allvar i en sådan situation. Att din son var en fin och högst älskad kille, det är tydligt. Kram!

 28. Så härligt att läsa att Isak kunde ge dig styrka när du behövde det som mest. Tycker att du är otroligt stark ändå som fixar detta.

 29. Tillsammans klarar vi det ❤️
  Sorgen och kärleken kämpar ihop och hittar nya vägar ut ur det mörka.
  Man blir aldrig densamme men man blir alltid starkare och mera ödmjuk inför livet och döden.
  Vi föds och vi dör.
  Och vi lever kvar pga kärleken ❤️

 30. Hej! Jag har läst din blogg ett tag nu, men själv aldrig skrivit något. Jag tror som du att Isak kom på riktigt till dig. Min pappa dog på julaftonen. Han var sjuk, men vi valde att han skulle vara hemma med oss. Jag och min syster med familj var hemma hos honom och firade jul. Alla pratade med honom fast han inte kunde svara.
  Jag och min syster med familjer skulle fortsätta julfirandet hemma hos henne. 20 minuter efter att vi hade gått så somnade han in. Jag känner det som att han ville vara med hela familjen på ett sista julfirande innan det var dags för honom att lämna oss. För hans skull är jag glad att han fick lämna, men själv känner jag som om en del av mig själv saknas. Pappa var allt för mig, eftersom han uppfostrade oss själv när min mamma dog när jag var 9 år. Det går inte att jämföra med att förlora ett barn, men jag förstår en del hur du måste känna dig.
  En stor kram vill jag skicka dig och en övertygelse om att Isak kom till dig för att ge dig kraft att orka vidare.

 31. Hej Magdalena!

  Vad glad jag blir av att du kan få styrka av andra och att du skriver just ”kan du, så kan jag” för det var precis vad jag tänkte när jag läste din första bok som 22 åring (2 år sen). Jag hade verkligen haft ett helvete mellan 20 och 22. Massa skit, vidrigt elak pojkvän osv. Jag var så nära att ge upp men så läste jag din bok och tänkte verkligen, ”om Magdalena kunde då kan fan jag också lyckas”. Idag är livet bättre 🙂
  Du är verkligen en stor inspiration för mig, tack för att du delar med dig och verkligen ett enormt tack för att du skrev den boken!!

  Stor varm styrkekram!! <3 /Linn

 32. Hej var ute en sväng i dag hoppas inte du tar illa upp men jag satt en kaffe och ett ljus hos Isak. Förstår hur du känner. Är ensam detta nyår. Misste båda mina pojkar och min man för ett par månader sedan. Minnas funkar inte min ring om du vill. 0736238513

 33. Förstår hur du känner det, förlorade en av mina söner som bebis för 7 år sedan och det gör oerhört ont. Trots att det var så många år sedan så gör det fortfarande väldigt ont, man önskar inte ens sin värsta ovän det. Men trots allt så går livet vidare, livet går verkligen upp och ner. Kämpa vidare och när du orkar så ta hand om dina nära och kära, man har insett att livet är väldigt skört. Styrkekramar,

 34. Önskar dej och de dina en god fortsättning på det nya året. Du har funnits ofta i mina tankar och böner under hösten, ser att du fick en helt underbar bok i julklapp Himlen finns på riktigt den kan jag rekomendera starkt! Den finns även för barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..