Min 100% Sophie

Min visa och godhjärtade kompis sa en sån SANN och fin sak till mig igårkväll.
Vi var på Hamburgerbörs och lyssnade på Orup.
Jag bad om ursäkt för mitt skiftande humör.

Nej jag är inte helt hundra.
Jag gråter och skrattar omvarannat. Tårarna bara rinner, utan någon direkt anledning.

-Sorry vänner!! Jag är inte helt ”hundra procentig” ikväll, ursäktade jag mig för kompissällskapet .

Nej Maggan DET kommer du INTE alltid att vara. svarade Sophie bestämt.

Du måste nog helt enkelt acceptera att du nog aldrig kommer bli helt hundra procentig.
Du kanske är 30, 50, 70, 99,99?
Och DET är ok! Det är ok att försöka Maggan.

DU är ok som vågar försöka. Vågar gå ut på stan. Vistas bland folk
50 är ok?! Du behöver inte låtsas eller spela charader.

-Ok Sophie. Tack! Du har rätt. Ikväll är jag 30, och det är ok, jag får gråta…..

wpid-img_5771.jpg

 

 1. Så klokt. Så oerhört klokt och absolut sant. Jag beundrar din styrka, att du försöker.
  Man kan inte göra mer.
  När jag idag kom hem efter ännu en lång dag på sjukhuset hos min underbara sambo, lyssnade jag på min kropp. Den sa ”stanna i soffan, koppla av, gråt och skrik”. För just idag behöver jag det, för idag är jag bara 40%.
  Kram

 2. Åh så fin hon är din vän! Jag har inte förlorat något barn men en mamma och en bror och nä jag får nog också acceptera att jag nog aldrig blir 100 igen! Kram finaste du!

 3. Hon har så rätt! Och om du träffar människor som inte kan acceptera att du kanske är 30, 40 eller vad det nu är %, då är det dem det är fel på. Inte dig! Ingen kan någonsin begära något annat av dig efter vad du hår igenom. Du måste sluta tänka på vad du måste och borde. Det du måste är att ta hand om dig själv så att du kan ta dig vidare.

 4. Åh, Magdalena…. Varför berör Du och ditt öde mig så?! Har kommenterat många gånger tidigare hur mycket jag tycker om dig! Om det vilket jag verkligen inte hoppas skulle hända nåt riktigt tufft i mitt liv så vet jag att jag kan gå in på din blogg och läsa för klarar du det allra värsta som kan hända en kvinna och mamma då gör jag det också eller åtminstone så får jag styrka att försöka. Kram<3

 5. Sanna vänner är värt allt,,, någon som alltid finns där,,,och du är fantastiskt fin och jag beundrar dig,, din styrka samt att du visar dina svagheter och sätter ord på allt det hemska du nu går igenom,,, ,,, en sann förebild på alla sätt! All kärlek och Många kramar från mig

 6. Magdalena ….Jag tycker att du är i världsklass….. Du Visar och känner vad DU känner…..Att ”vara” i olika ”skick” i olika dagar är att vara människa!!! Fortsätt att känna och att bara vara, att vara den Du är!! Kramar om dig…..

 7. Åh! Vilken fin och sann vän! Henne får du hålla extra hårt i, men det gör du säkert redan! 🙂
  Jag har också världens finaste vän som säger precis samma sak till mig, jag går inte genom samma sak som dig men jag har nyss blivit diagnostiserad med bipolär och då pendlar det också kraftigt och att ha en sådan fin vän, som både du och jag har, gör det lite enklare för en. Man kan andas ut och slappna av!
  Jag sänder dig många styrkekramar och många tankar! <3

 8. En sån fin o sann vän hon är Sophie. Och så rätt hon har! Det kan aldrig bli 100 igen. Men du försöker och du sörjer, du gör så rätt Magdalena!
  Kram fina Du♡♡♡

 9. Hej jättefina du! Jag tycker faktiskt att du inte behöver vara någon till lags någon procent alls. Var bara dig så mycket du orkar eller inte orkar. Själv har jag det tungt så jag vet snart inte om jag orkar alls….. 🙁 Men, jag har ju min 10-åriga dotter som jag älskar som en tok och hon likadant. Men nu har pappan börjat tjafsa om att han ska ta henne o flytta o låta henne byta skola. Mitt hjärta blöder. Jag hade det nog tungt innan. Men, men jag vet ju i starkare stunder att det hjälper inte att fly livet. Skulle aldrig kunna göra det mot henne o resten av min familj…… Nä nu måste jag gaska upp mig o få lite sömn. Kram du finaste kackelacka!!!!!!!!

  1. Förlåt fina Magda för ”depp”-biten i mitt inlägg. Har såna svackor nu….Men det ska jag inte betunga dig med alls, bara peppa o trösta! Härligt att du har Sophie!!! 🙂 . Tusen kramar o ha en fin första advent!!!!!!!

 10. Vilken underbar vän du har 🙂 känner igen det där att tårarna bara kommer. Förlorade min älskade storebror för 10 månader sedan känns som igår fortfarande. Känslorna svajar och tårarna kommer plötsligt. Kram fina du❤❤

 11. Herregud, det kommer att ta tid innan du mår ”bra” så bra som det går och du kommer alltid att bära det med dig! Det måste vara så svårt men det finns ingen genväg. KRAMhttp://mittlivpacapri.blogspot.se

 12. Fina Maggan.
  Så skönt att du har en så vis och godhjärtad vän. Ta åt dig av det hon säger.
  Jag tänker på och ber för dig nu. Styrkekram

 13. Bästa du. Vill skriva till dig å ge dig all kärlek. Ha en jättebra första advent. Du är så duktig. Du kämpar på trots allt jobbigt som händer i ditt liv. Stor kram till den finaste tjejen på denna jord. Kram från din vän linnea.

 14. Så sant som det var sagt.
  Allt är okej såklart, du är ju du, oavsett hur du mår.

  Hon verkar vara så go din Sophie, håll hårt i henne! ♥

 15. Stor kram till dig Magdalena! Tänker ofta på dig och tycker att du är så stark som kämpar så. Första julen utan en familjemedlem känns som en klassisk dag som är extra jobbig. Man får göra det bästa av den, kanske fira på ett lite annorlunda sätt än tidigare? Önskar dig all styrka!

 16. Första gången jag kommenterar, men nu måste jag. Fantastiskt fin vän du har med ett stort och klokt hjärta!! Du har oxå ett stort och fint hjärta det är därför du har så fina människor runt omkring dig. Vi måste tillåta oss själva och andra att få vara Sanna och ärliga, ibland drabbar livet oss hårt och då måste man få falla och bli uppfångad av dem som finns i ens närhet. Kärlek till dig Magdalena❤️❤️❤️

 17. Vilken bra vän du har! Å jätte bra av henne att tala om att du inte behöver vara 100%. Dom riktiga vännerna tillåter en vara alla möjliga olika procent. Kämpa på
  Kram

 18. Ååå jag får typ gåshud av detta inlägget.. Såna fina vänner är sällsynta och ska man hålla hårt i <3 Kram fina du <3

 19. Viss är det så, kloka ord! Jag undrar varför man tvingar sig själv att vara på topp när livet ger en en käftsmäll. Jag förlorade min son i magen i våras. Hade en tuff tid mellan hopp och förtvivlan på sjukhus, en jobbig och långdragen förlossning, då jag även visste att han inte längre levde. VARFÖR beter man sig ungefär som när man ramlat (min uppfattning) man undrar om någon såg, borstar av sig och vill att det ska vara som vanligt. Det blir inte det och det är som sagt OK. Herregud, att tvingas genomgå ett helvete, för man har inget annat val. All styrka till dig! Kram

  1. Jag förlorade oxå i våras, i magen. Det har nu gått 8 månader. Livet går framåt men för oss alla som förlorat ett barn kommer livet alltid att vara en kamp:( idag t.ex så var d en riktig bad day o fick såna vidriga flashbacks som jag inte blev av med o har bara skrik-gråtit hela dagen av o till! Skönt att bli påmind om att det är ok! Bra med Maggans kompis ord oxå! Att ok att inte va 100% till o med 30% räcker!:) Man försöker o mår till o med bra av att ge sken av att vara hundraprocentig! Sen kommer de där hemska dagarna! O man får påminna sig själv o komma ihåg att släppa på alla måsten o vad alla andra tycker. Tack för att du delade m dig. Det betyder mkt att läsa om andra o veta att man inte är ensam!

 20. Läst din blogg ett tag o en Del andra sk kändisars. Jag bara MÅSTE säga att DU bjuder på dig själv till den milda grad att jag nästan undrar om du e sann.? E så imponerad av dig, du visar dig hur du ser ut i ur o skur. Du e bara så finfin. Tack för din blogg! Charlotte!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..