Bio, Ystad och helloween

Det är kallt i huset. Iskallt, men fint. Gud va jag är glad över att jag städade allt innan vi ”checkade ut från sommaren” Strippade alla sängar, dammsög och sorterade kläder och rensade kyl..

Huset känns välkomnande! FAST den sträcker fram en kylig och frostbiten hand.

Filip satte igång varmluftsfläktarna, och jag ställde mig vid gasolspisen och lagade mat.

Spaghetti och köttfärssås.
Vi hämtade Smilla från skolan. (Gissa om de båda vart överlyckliga)

image

image

Per och Maria hade lämnat fina välkomstblommor..

image

Vi stannade till i Burlöv och köpte OTTOVÄLLING. Bäst att passa på.!! En långhelg utan Charlies favoritvälling vore en mardröm! (Den går inte att köpa varsomhelst i skåne ännu)

image

Stannade till Filips jobb..
Gissa om Charlie blev glad när han fick provsitta alla bilarna?!

image

MIN drömbil står fortfarande kvar. Inte såld ännu..

image

Vad är klockan nu?!
Ligger och tittar på nyhetsmorgon. Filips mamma kommer över på frukost om en liten stund..

Kanske går på lunchbio med Charlie?
Tända ljus på kyrkogården för Filips pappa Lasse och Isak.

Det är ju helloween idag.
Tror inte att Charlie kommet gilla det.
Jag KANSKE kommer låta honom se mig spela häxa på kanal 4 ikväll.
Annars kommer jag nog försöka skona honom. Han är ganska känslig..

Tre är en lite knepig ålder. Charlie är rädd för både monster och mörker…
Så det är nog inte smart att utsätta honom för spökeri . Låta honom vila ifrån onödiga intryck.

Vad ska du göra i helgen/ikväll?

 1. Vilken vacker välkomstbukett! Omtänksamt <3. Du e så klok. Tror också att du ska skona Charlie från såna intryck nu . Hoppas ni får en härlig helg i ert fina "andra hem" <3

 2. Hej Magdalena vill bara önska dej och din familj en fin helg har börjat följa din blogg och jag tycker du är en fantastisk tjej som fått gått igenom mycket tufft mina tankar finns hos dej och jag önskar dej allt gott många styrke kramar till dej från mej

 3. Go morron fina du!!

  Hoppas ni får en skön helg i Ystad.
  Visade min Vilgot oxå 3 ditt instagram inlägg till Vida, han bara skattade o ville se om o om igen!! Alltså den det kvittar hur du klär ut dej, din värme o kärlek lyser igenom❤️

  Kram

 4. Hej fina Magdalena! Jag har haft höstlov denna veckan. Jag har haft en mysig vecka med bio, bad och bowling. I dag ska jag slappa i soffan och plöja Pretty Little Liars. I morgon får vi gäster, så jag ska nog baka Cheescake i dag. Många kramar Moa ❤️

 5. Tycker du är en sån smart o varm människa..man får styrka genom att läsa dina inlägg o ser dina bilder. Man känner så djupt med dig! <3 Du har sån fin familj och man älskar verkligen din mans galna bilder..allt är så naturligt och crazy 😉 ♥Tack för att du är så naturlig och äkta ♥Kram

 6. Känner precis igen det där du berättar om Charlie och att han är rädd för mörker och monster. Jag har en liten kille på 2 år som precis som din Charlie är en väldigt känslig liten kille som är inne i en räddperiod där han hela tiden vill försäkra sig om att det inte finns farliga spöken, dammsugare eller monster. Vi undviker också att utsätta honom för läskiga saker i onödan och ägnar mycket tid att sitta ned med honom och förklara saker så att de blir lite mindre läskiga. Stor kram till dig !

 7. Hej kära du ! F-n att jag missa er på Burlövs Center hade varit kul att bara få se er men framförallt en varm kram <3 Som jag berättat tidigare så bor vi inte så långt ifrån Auto Europa :)) Kul för Charlie att få träffa sin kusin

 8. Hej fina, bra att du åkte till vackra Skåne, om somrarna brukar vi vara i Löderup. Gå längs havet och andas, samla lite kraft, vila, ät gott och låt all kärlek omsluta dig ❤ Jag ska umgås med min familj,promenera, tända ljus för mina föräldrar som jag saknar varje dag ❤ kram!

 9. Jag är 20 och fortfarande rädd för mörker och monster, haha. Skulle nog påstå att jag försöker hålla mig undan halloweeenrelaterat så gott det går 😉 ikväll ska jag och päronen ses på en AW, hoppas de inte pimpat restaurangen, då går jag hem, haha!

  Ha en fantastisk helg i Ystad! En stad jag tråkig nog aldrig besökt men verkligen skulle vilja!

 10. Hej Fina Maggan. Tänkte på detta och hallowen…jag fira med kusinbarnen i går. Hallowen fika.
  Lite gummi råttor , spindelnät o spindlar. DÅ storaflickan 6 år vill, men 3 åringen rädd för monster mm. Gjorde kladdkaks muffins med orm godis o löständer godis på. Av banan gjorde jag spöken, mandarin blev pumpa med grönt skaft. Uppskattat o lagomt. Njut av helgen och är det bara lille Charlie så skippa allt…men finns det större barn kan man göra det lätta. STOR KRAM

 11. Hej fina Maggan!

  Vill bara berätta att min dotter som är 5veckor yngre än Charlie älskar filmen där du är häxa på instagram. Jag tror att vi har sett den 100 gånger snart

 12. I kväll ska jag först träna på Friskis o Svettis i Ystad och sen bara slappa o titta på bl a Idol. Hela helgen ska jag jobba, men det blir säkert bra det med. Kram på dig!

 13. Själv är jag på väg till kyrkogården för att tända ljus för de mina. Kommer att sända en tanke till er också. Ditt skrivande har verkligen berört…

  Därefter blir huset fullt av haloweenflickor. Detta har verkligen blivit kontrasternas högtid. Men inte så dumt ändå kanske. Inte förrän nyligen tänkte jag på att halloween egentligen är ”allhelgonaafton” och ett smart sätt av amerikanarna att avdramatisera döden och den tunga helgen för barnen.

  1. Det här var en otroligt dum kommentar! Ett smart sätt att ”avdramatisera döden”..? Den går nog inte av avdramatisera, den är som den är liksom. Sen om du har svårt för känslor och vill mörka det för dina barn är en annan sak! Sedan har en del svårt att hålla isär Alla Helgons Dag med Halloween, de har INGET med varann att gör egentligen. En del år har Halloween lagts helgen innan i Sverige. DET är smartare. Det är så j-la irriterande med alla ungar som är utklädda till skelett och går omkring på kyrkogården bland sörjande, det är så respektlöst!

   1. Så sant, Jenny! Det är alltid lite skrämmande hur en del anammar traditioner men de har ofta ingen kunskap om hur, när och varför.
    Alla helgons dag är en kristen högtid som firas till minne av helgonförklarade personer. I Sverige är Alla Helgons Dag en allmän helgdag som infaller lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (som i dag den 1 nov).
    I anglosaxiska länder motsvaras Alla helgons AFTON (dagen före Alla helgons dag) snarast av Halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows’ Eve (alla helgons afton).
    Halloween eller Hallowe’en (från engelskans Hallow/helgon/afton) är en högtid som i sina ursprungsländer (USA och Irland) firades den 31 oktober. Hos oss firas den inte sällan även på andra dagar, men alltid helgen före Alla Helgons Dag/Allhelgonadagen (i år blev det dock enbart dagen före, beroende på hur datumen infaller).

   2. Så sant, Jenny! Det är alltid lite skrämmande hur en del anammar traditioner men de har ofta ingen kunskap om hur, när och varför. Bryr sig inte folk..?
    Alla helgons dag är en kristen högtid som firas till minne av helgonförklarade personer. I Sverige är Alla Helgons Dag en allmän helgdag som infaller lördagen mellan den 31 oktober och 6 november (som i dag den 1 nov).
    I anglosaxiska länder motsvaras Alla helgons AFTON (dagen före Alla helgons dag) snarast av Halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows’ Eve (alla helgons afton).
    Halloween eller Hallowe’en (från engelskans Hallow/helgon/afton) är en högtid som i sina ursprungsländer (USA och Irland) firades den 31 oktober. Hos oss firas den inte sällan även på andra dagar, men alltid helgen före Alla Helgons Dag/Allhelgonadagen (i år blev det dock enbart dagen före, beroende på hur datumen infaller).

   3. Ledsen om jag gjorde dig upprörd, men jag håller inte med. Igår spökade barnen runt och hade roligt tillsammans. Idag har vi tänt ljus och gråtit på kyrkogården. Inga problem att skilja på det och fina samtal har det blivit.

    1. Fast då har du ju problem med att hålla isär dem, för Halloween var ju igår. Du skriver att du ska ha Halloween-flickor hemma efter din tur till kyrkogården. Alltså, barnen följde inte med dit (bra val kan jag iofs tycka, för det gapas och skriks så otroligt mycket denna dagen på kyrkogården, som om det vore ett nöjesfält!), men ni ska ändå fira Halloween på Alla Helgons Dag..? Det är ju då det blir fel och barnen får ingen koll alls och de lär sig heller inte att respektera traditioner eller vilka aktiviteter som hör till vilken dag. Stor skillnad på fest/bus och sorg/kyrkogård.

   4. Usch, ska aldrig kommentera mer. Menade verkligen inget illa, utan mer en tanke till Magdalena att även om det känns svårt så kan man både får ha roligt med barnen och vara ledsen denna helg.

    1. Förstår dig Tove,riktigt trist att få såna ”påhopp” för att du skriver vad ni hade gjort och det var ju båda delar,först halloween och sen alla helgonadagen med ljus på gravarna. Tycker det är många som håller isär dem två dagarna.

    2. Till Annika: Ja, men Tove tycks inte veta att det är två olika ”högtider”. Läs igenom hennes första kommentar så märker du det. Läs också info från Mia.
     Är det för mycket begärt att folk visar respekt för den kristna högtiden (Alla helgons dag) och lär sig att separera den från Halloween, samt att man ser till att lära sina barn det?!

 14. Kära Magdalena. Jag följer din sorg och vårdar den ömt. Tänker på det här med att inte vara på ”rätt” kyrkogård. Min mans mamma dog när han var liten och är begravd långt ifrån oss. Men för mig och barnen som inte ens träffat henne, men ändå sörjer och saknar att vi inte fick det spelar det ingen roll var vi är. För jag tänker att sorg och saknad är ju våra tankar och tänka och sakna gör vi överallt och närsom helst och Jag själv vill gärna tro att de vi älskar finns omkring oss. Jag tror de hör våra ord, känner våra tankar, och blir varma av vår kärlek.

 15. Vi har varit och tänt ljus här på kyrkogården och gråtit en skvätt. Saknaden är stor!
  Stor kram till er alla som saknar!

 16. Hej Magdalena! Sitter just nu i vår stuga på Trumvallen. Tänt en eld och tänker bl a på min mamma som inte finns kvar längre. Snubblade som vanligt in på din blogg o kom att tänka på dig som ju var här tidigare i år… det är vackert, jag andas frisk fjäll-luft o försöker tanka energi… det hjälper lite. Kram

 17. Vad skönt att ni kom er iväg, hoppas ni får en trevlig helg! Här dricker vi lite vin och kollar på Idol. Stor kram! Tänker på dig! <3

 18. Underbara magdalena,
  Du gjorde helt rätt i att åkavtill skåne.försök nu att njuta av helgen med din minsting och fina man och vänner som älskar dig.
  Du gör rätt i att skona Charlie mot läskuga grejer nu,han är för liten. Görnnåt mysigt istället.
  Själv har jag bänkat mig framför brasan med ett glas nytt rödvin,hundarna och mannen.medans ungarna är på halloweenfester..
  Ha en fin helg min vän!

 19. Hej! Tyckte väl jag såg dig på Burlöv centrum! Bor precis i närheten. Har en del leksaker om Charlie vill ha! Hör av dig isf 🙂 hoppas ni alla får en mysig helg i Ystad. Vi ska neråt dom trakterna imorgon och titta på hus och träffa vänner! Kram på dig och din härligt varma familj! Jessica

 20. Försöka ta sig samman med jobb och barn som man bara måste, tvinga sig att vara med vänner fast man egentligen inte orkar, umgås med djur… Och så gråta ut så mycket man kan i ensamhet… Tror att alla delarna är nödvändiga. Kram❤️❤️

 21. Hej Maggan! Tanken var att detta skulle bli en myshelg. Åt gott igår och var på konsert med Jack Vreeswijk. Jättebra! Imorse var det dock inte lika mysigt. Blev osams med min man pga att båda var trötta och jag råkade lägga nerbajsad bebis i vår säng i hopp om
  att få sova en stund till… Kände självklart inte att han bajsat ner sig, var för trött… Så är den glamorösa verkligheten!

 22. Hej hade mitt barnbarn hemma igår kväll 2 och ett halvt och öppnade dörren till 2 små spöken inte då lyckat kan jag säga.men sen kom det ett större spöke som var jättesöt tjej så jag bad henne presentera dig för honom och hon var så gullig och sa att hon inte va något spöke fast hon var utklädd då var det ok.Trevlig Halloween frå Gbg

 23. Hej fina Magdalena!

  Jag jobbade till klockan 18.20 i går och efter det blev det bara att slappa, min dotter åkte till en kompis för att sova över så jag blev själv tillsammans med mina hundar. Jag hoppas att ni får en skön helg. Jag missade tyvärr postkodlotteriet men ska titta i kväll.

  Många varma höstkramar till dig <3

 24. Hej! Jag vill bara önska dig en fin helg.. Jag befinner mig långt borta från mina nära och kära som inte längre finns med oss men tände ljus på http://be.svenskakyrkan.se/#/nytt-ljus och om man gör det så tänds det ett riktigt.. På så sätt kan du alltid tända ett ljus.. För mig betydde det mycket att kunna göra det även om jag är långt i från graven. ❤️

 25. Fina fina Maggan! Såg dig i Postkoden igår, du är fantastiskt rolig 🙂
  Igår gick jag in på http://www.svenskakyrkan.se och tände ett virtuellt ljus för min mormor och morfar som är begravda 50 mil från mig. Det kändes bra, ett litet tips bara. Varm kram!

 26. Fina Maggan, du är verkligen så himla stark.
  Fastän du går igenom det värsta tänkbara så lyckas du lyfta och pigga upp oss andra, berätta hur värdefulla vi alla är.
  Tänkte passa på att ge ett litet tips som jag precis gjorde,
  jag tände ett virtuellt ljus på svenska kyrkans hemsida.
  Även om man inte kan vara där, så kan man ändå vara där via tankarna. För mig kändes det iallafall bättre, och jag är helt säker på att i mitt fall, farmor, känner av att jag tänker på henne. Även om jag inte är där vis hennes minneslund.

  Styrkekramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..