Färgklickar, askplats, Ystad, och tända ljus

Med hjälp av era fina råd och ert pepp,  så åker vi ner till Skåne idag. Charlie är så lycklig att han hoppar jämfota.
Han saknar Smilla så mycket att han skriker och sjunger av glädje.

image

Frukost är gröt och kaffe. Orkade inte ställa upp den ”bloggsnyggt” med kruseduller, DN, frukt och levande ljus. Dagens gråa sanning serveras i kopp och soffa.

För mig blir Ystad dubbelt.
Jag ogillar tanken att inte kunna spendera tid på kyrkogården med Isak på allhelgonahelgen.

Men jag åker ner en stund nu. Innan vi kör mot Arlanda.
Sen kommer Hannah åka dit på lördag. Så vi håller ljusen levande…

image

image

DET ÄR VACKERT NERE PÅ DJURGÅRDEN..

Ligger man och vilar i en askgrav, så har man INGEN riktig gravsten.
Man har istället möjlighet att göra fint och ha en liten minnesplats längst en vacker mur. 

På den liggande askgravstenen  vill de INTE gärna att man ställer något. (Men ibland struntar jag i det, och ställer ett ljus där ändå)

Har du inte varit på Galärvarvskyrkogården nere på Djurgården? Så rekommenderar jag det varmt. Gå runt, sitta ner en stund. Det är vackert. Lungt fast mitt i Stockholms hjärta.

image

Jag har intalat mig att om jag går ner till kyrkogården i Ystad och tänder ljus? Så känner och ser  Isak det ändå.

Ystad kan kännas jobbigt på flera sätt.

Jag har varje år, i fem år tid haft en STOR fest. Alla barnen har varit där. Hela släkten samlad.
Vi har haft maskerad. Tävlingar, god mat och firat Tristan och charlie som egentligen fyller den 5 november.

I år blir det annorlunda.
Isaks stol står gapande tom.
Och de andra barnen är i London med sin pappa….

Det kommer bli ledsamt. Ensamt. En tragisk påminnelse och en enorm saknad.

För Filip och Charlie är Ystad viktigt.  Och det KOMMER nog bli bra när jag väl är där…

image

Charlie ville prompt pussa på Isak…

image

Flisan kom över på middag.
Och bordet pryddes av de vackraste och största rosorna jag någonsin sett…

image

Har en riktig färgklick på mig idag. Jag premiärbar den igår. Och kappan/färgen fick 5 komplimanger bara på hemköp igår.
Man blir glad av färg sa en äldre dam!!

image

image

image

Kram på er x

 1. ÖNSKAR så innerligt att du var i närheten så att jag kunde få ge dig en stor kram <3
  Passa på att försöka samla på dig lite extra kraft, strosa längs strandpromenaden i Sandskogen och låt vinden från havet blåsa i ditt hår, havet där är rogivande och läkande <3
  Ängla Kramar Maria

 2. Tror ni kommer att få det underbart! Dåligt samvete är nog tyvärr alltid en mors lott…. Jag tänder alltid ett speciellt ljus som jag kan ta med mig överallt. Du var så otroligt fin i den blå kappan, vart har du köpt den?
  Hoppas ni får det bra

 3. Åh, vad bra att du orkade åka iväg. Jag brukar också tända ljus I de kyrkor jag besöker för de som har gått bort. Jag tror att de är med oss och ser oss oavsett var vi är. Hoppas att du får en fin helg med nära och kära.
  Underbar kappa. Fantastisk fin färg och stil.

 4. Ystad blir bra för dig ♡ Jag går nästan aldrig till minneslund/grav för mig finns inte personerna där, mina ljus tänds där jag är för dem jag älskar som lämnat mig, alltid när jag passerar en kyrka springer jag in & tänder ett ljus & talar om hur mycket jag älskar & tänker på dem känns fint i hjärtat och är så tyst & rogivande…

  Kramis♡♡♡

 5. Han finns med dig vart du än går Magdalena! Tänd en vacker lykta på er mysiga innergård i Ystad, gör en vacker liten plats där du kan känna hans närvaro. Han finns med dig.

  All kärlek…

  /Anna

 6. Magdalena…..
  Jag känner inte dig och du känner inte mig. Men jag är mamma precis som du.

  Jag kan aldrig sätta mig in i den tomheten och den fruktansvärda sorg o saknad du känner.
  Det kan jag aldrig påstå. Men det värker i mitt hjärta när jag tänker på dig och allt du gått igenom nu.

  Vi är många som lider med dig och tycker att det är fruktansvärt att du förlorat en sådan otroligt fin son.

  Du är fantastisk som delar med dig av tankar och känslor och som, rakt på sak, beskriver din situation utan att linda in allt i bomull.
  Du ger en sådan ärlig och rak bild av hur du mår och känner.

  Jag vägrar tro att livet bara släcks för att hjärtat stannar. Jag tror han känner hur älskad han är och hur saknad han är av alla, och jag tror benhårt på att han finns hos dig och hos sina syskon.

  Önskar dig en lugn och fridfull vistelse här i vackra Skåne. Stora kramar
  C

 7. Det är så fint att du delar med dig av allt det svåra. Jag känner inte dig men du beskriver din sorg på ett så naket sätt att jag har blivit påverkad. Jag önskar att du snart får inre frid, det är du värd.

  Här i Ystad finns en fin minneslund i Norra promenaden. Du har honom med dig, oavsett var du är. Besök de platser som han gillade här i Skåne, det är ju ett sätt att hedra hans minne.

 8. De är tufft med helgerna .. Och när man fattas någon blir de på något märkligt vis dubblett .. Man vill inte påminnas om de faktum att de är borta och man vill inte acceptera tomheten.. Både min mamma och pappa och bror ligger i minnelund i en annan stad, typ 15 mil ifrån .. Och de dagarna saknaden kommer på värst brukar jag gå till minnealunden här där jag bor.. Tända ljus och binda ett färgat band runt.. Brukat väljs den färg min mamma gillade mest, rosa., så även om deras aska inte just är där känns de så personligt att just de ljuset brinner för dem jag saknar.. Man finner sina egna vägar att hantera känslan sorgen tomheten .. Och de viktigaste är att de är bara ”skalet” man begravde. De fina minnena har man med sig vart man än är ..

 9. Hej! Min mans föräldrar har varit avlidna i många år o vi brukar tänka att minneslundar är som ”öppna” kanaler till de på andra sidan. Så oavsett vart vi är kan vi alltid snacka med o tända ett ljus för svärisarna. Som wi-fi, alltid uppkopplade!
  Kram

 10. Kära Maggan
  Han finns i ditt hjärta var än i världen du är. Du är hans mamma och har haft honom så nära man kan en annan människa, han är en del av dig, då, nu, för alltid.
  Försök ha en skön helg
  Kramar i massor

 11. ❤️Din son finns med dig å killarna vart än i världen du/ni befinner dig/er❤️ Hoppas du får en härlig helg!!! Bamsekram❤️

 12. Brukar ta med mig ett foto i en vacker ram och något fint ljus då jag är på resande fot. Tar en promenad i omgivningen och plockar med mig en blomma, kvist eller något annat vackert från naturen som jag sedan arrangerar till en fin minnesplats.

 13. Åh, fattar precis hur du har det. När min dotter dog så gjorde jag likadant; kunde inte åka ifrån kyrkogården, var toknoga att ljuset inte fick slockna. Stor styrkekram till dig från en som vet hur det är…

 14. Kan aldrig sätta mig in i sin situation men tänkte på det häromdan och frågade mina barn om dom ville ha en gravsten att gå till när jag försvinner…fick inget riktigt svar.
  Min tanke har varit att om ( hoppas det aldrig sker) mina barn skulle… Så vill jag ha en sten… Men sen tänker jag igen… Det värst jag varit med om var när mina morföräldrar dog, min fasa…men det hände, dom har minneslund och jag har aldrig varit där

  1. Jag, vill strös för vinden när dan kommer. Händer det mina vuxna barn något.är.mun önskan en grav! Jag, är lite dubbel där…strös för vinden är att vara fri. Gå, till någons grav är personligt och värme…håller dock med att minneslunden inte är samma sak’ opersonligt men.ändå vackert:-( idag sköter jag mormor/morfars grav efter 40 år, då dom som gjort tidigare är.äldre och orken borta. Jag älskar att pyssla där och prata lite:-) tokigt? Nu, får jag.göra på mitt sätt och på Lördag ska jag cykla dit en stund. Saknaden finna än trots att det gått 40-50 år. Jag, var alldeles för liten för att mista mormor/r då. Otrolig saknad och tomhet under uppväxten/ Fuck Cancer/kram och trevlig halloween.

 15. Vill dela med mig av en erfarenhet. Min älskade mamma ligger i en minneslund många mil från vår bostadsadress. Jag går istället till minneslunden där vi bor för att ”prata” med henne. Har ventilerat detta med en präst och fått svaret att anden och själen finns överallt och att man kan besöka och minnas överallt. Därför känns det som att jag är nära mamma fast jag besöker en ”annan” minneslund.

 16. Åh vad fin kappan din är!!! Ursnygg!
  Jag hade en korallröd kappa under våren och fick många blickar och kommentarer. Bara positiva 🙂 Kändes totalt osvenskt att få så många komplimanger men wow vad kul och otroligt härligt det är!

 17. Välkommen till Skåneland, kära Maggan <3 Hoppas du/ni får sköna och några avkopplande dagar..
  Just den blåa färgen din kappan har är färgen jag oxå gillar. Håller med om att man blir glad när man ser den i allt det mörka och gråa….
  Kramar från mig i Skåneland

 18. Hej fina underbara Magdalena!

  tycker du är otroligt stark människa och blir så rörd när jag läser din blogg.

  Har en fråga angående din fina underbara färgklick kappa, den knallblåa. Har googlat efter den men hittar ingen stans, vet du var man kan finna den?

 19. Ville också bara dela med mig av hur jag gör , min mor gick bort när jag var 8 år. Bor ca 40 mil från minneslunden som hon ligger i. Jag går alltid till den minneslund jag har närmast och tänder ljus , det känns bra istället för att ha ångest för att man sällan kan gå till ”rätt” ställe. Styrka till dig !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..