Bakslagsdag

Ett steg fram, två bak. Bakslagsdag. Kände mig någolunda pigg igår, och det får man lida för idag.

Någon har placerat en blöt och iskall yllefilt över huvud och axlar på mig. Jag kan tillochmed känna lukten av unken våt hund.

Fixade barnen till skolan imorse. Mysig morgon. Det fungerade  utmärkt! Men när alla gått hemifrån kommer känslan, tomheten och orkeslösheten över mig.

Vill bara sova! Krypa ner under täcket, ta en sömntablett  och sova bort dagen.

Tårarna rinner, men jag gråter inte. Känner mig bara tom och håglös.

Arg! Ilska kommer oxå med jämna mellanrum.
Jag skulle kunna lugga som tagit mina solglasögon ur min glasögonlåda, och skitit i att lägga tillbaks dem.
Jag är arg på idioter. Irriterad på värken i min höft som aldrig går över. Arg på myndighetsmänniskor.
Rycker till av ljud, få ont i huvudet av Charlies tvåårstrotsgnäll. Barnens höga röster.

Jag har nog aldrig känt mig så här lättretlig och ilsk tidigare i mitt liv.
Det pendlar verkligen mellan noll till hundra på några sekunder..

Filip stannade hemma från jobbet idag. Tvingade upp mig ur sängen och kör ut mig till stallet.

Ligger ofta i Isaks tonårsrum på dagarna.
Har gjort en fin plats med blommor, ljus, pokaler, album och personliga tillbehörigheter på hans skrivbord.
Hängt upp lite kläder i garderoben och ställt hans skor nedanför sängen.
Det är skönt att ligga där och titta på honom.

Det känns som om han är hemma på något konstigt sätt, men bara nere på seveneleven och handlar..

image

 1. Älskade fina Magdalena, all kärlek och styrka till dig och din familj i denna svåra sorg! Kom ihåg att sorgen är inte förutbestämd dvs hur länge eller kort man skall sörja. De dagar då du känner lite glädje, tillåt dig det, lika så de dagar du bara vill gråta, så tillåt dig vara ledsen och gråt. All kärlek!

 2. Älskade fina Maggan, jag känner så med dig/er ! Vet hur det kan kännas, ena stunden är allt rätt ok men sedan får man som en käftsmäll av ångest/ilska/tårar. Försök lyssna på ditt inre och varva ned när du behöver det. Många varma kramar <3

 3. Låt alla känslor välla fram… Finn tröst i din familj och vänner.. Ta en sekund i taget.. Ett andetag..

  Stora varma styrkeKramar till er alla

 4. Herregud, vet inte vad jag ska säga, bara så galet. Om jag fortfarande bodde i Sthlm hade jag våldgästat dig och bara hållit om dig! Önskar jag kunde göra något. Varma tankar från Camilla i Sölvesborg

 5. Har gråtit med dig genom alla de inlägg du skrivit på sistone. Du finns i mina tankar och böner hela tiden. Önskar verkligen att jag kunde vrida klockan tillbaka……………………….. Dunderjättekraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

 6. Oj så jag gråter när jag läser det sista du skriver. Jag har hängt upp lite kläder, ligger ofta på hans säng. Det griper tag i mitt hjärta så hårt, tänker/känner hur det skulle kännas om det hände min Kevin detsamma. Man kan aldrig förstå om man inte drabbats men man kan bara ana. Herregud, vilken sorg. Fina fina du Magdalena, jag kramar om, jag kramar om och sänder ljus. ❤️❤️❤️

 7. Lider med dig.Känner dig bara genom din blogg och dina två böcker.Känns ändå som att jag är väldigt bekant med dej, är väl för att jag läser din blogg dagligen och tycker om den.Tänker på dej och din familj. kram

 8. Finaste Magdalena ❤️önska det fanns något man kunde säga eller göra för att ta bort en liten bit av all smärta som du känner .. Ingen ingen skall behöva gå igenom det du gör.. Sänder en stor kram till dig och din familj i denna stora sorg ..

 9. Du kanske skulle söka upp en sorgegrupp för föräldrar som förlorat ett barn så att du kan prata och byta erfarenheter med personer som på allvar vet vad du går igenom? Som på riktigt kan förstå vad du pratar om.
  Och när tiden är mogen, kanske flytta?
  Men just nu är det bra att du har Goliath. Djur och natur har en otrolig ( och väldokumenterad ) förmåga att lindra och hjälpa en plågad själ så upp i sadel och ut i naturen.
  Gråt när du behöver och skratta när du kan.

  Med omtanke.

  Maria.

 10. Finns inga ord att säga i denna svåra stund.. Jag fann mycket tröst i musiken när min älskade mamma lämnade mig nyligen alldeles för tidigt. Två låtar som betyder extra mycket är Sofia Karlsson med ”Andra sidan” och även Uno Svenningsson ”Du är en del av mig”. Varma kramar Anna

 11. Hej Magdalena

  Fy vilken tråkig start på dagen du fått:( Hoppas att resten av din dag ska kännas lite lättare och komma med något bra. Önskar dig allt gott och hoppas att du kan njuta lite av den underbara höstsolen. Ta hand om dig och ha det så bra som det går att ha.

  Kram kram

 12. Finns inga bra ord och jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom, men du verkar ha många fina människor runt dig i form av både familj och vänner, luta dig mot dom och låt dom stötta dig.. Stor kram från Småland

 13. Hej fina Maggan,
  Jag vill bara säga att jag ofta tänker på dig/er och förstår verkligen vad ni går igenom i och med att jag har också förlorat en son.
  Det finns inga ord som tröstar men du har så mycket kärlek omkring dig.
  Varma kramar Maria

 14. Lilla du…å vad jag lider med dig! Tillåt dig att vara liten när dessa dagar kommer. Du går ju upp och får iväg barnen och gör det du behöver just nu för att vardagen ska fungera, mer kan man inte begära . Det kommer att ta lång tid och du kommer att orka vissa dagar och andra inte, va inte för hård mot dig själv, du gör så gott du kan just nu och det räcker. Du går igenom det värsta man kan gå igenom så fortsätt att titta, minnas och ta in din älskade son, ditt mammahjärta klarar nog inte mer än så just nu. Ta en dag i taget! Kramar till dig.

 15. Alla styrka jag kan frambringa skickar jag dej från vår vackra fjällvärld. Varje dag är en seger!! Du kanske inte känner dej stark men du är det.

 16. Tårarna rinner när jag läser dina inlägg. Du har råkat ut för det värsta man kan vara med om, går inte att föreställa sig den smärtan. Orden räcker inte till men ville i alla fall skicka en tanke och kram till dig. Malin

 17. En varm hälsning till dig Magdalena och din familj.
  Förlusten måste vara obeskrivlig….ord saknas….kan bara skicka värme och kärlek.

  Ni finns i våra tankar.

 18. Ingen sorg är den andra lik, inget sätt att sörja på heller. Alla känslor och beteenden är normala. Som så många andra sagt, låt dem komma bara. Var arg när du är arg. Ledsen när du är ledsen. Minns när jag förlorade min pappa som 21-åring. Sorgen. Saknaden. Hatet mot alla pensionärer på bussen. Varför levde dem när pappa dog så ung? Irrationella känslor. Men alla känslor är normala, okej. Mitt varmaste deltagande i sorgen. Kram.

 19. Brukar inte kommentera. Förlorade min far för ca 1 månad sen, han var ändock till åren men det gör fruktansvärt ont. Kan inte förställa mig hur det då känns för dig som förlorat ett barn. Men man får ta en dag i taget, vissa dagar framåt vissa bakåt. Det är skönt med en familj så man är tvungen att ta tag i saker och ting. Ta den tid som behövs, det enda man kan göra. Elisabeth

 20. ❤️ Jag har skickat ett ❤️varje dag på Instagram sedan det ofattbara hände och det kommer jag fortsätta med. All kärlek M ❤️

 21. Skickar den största & varmaste kramen till dig ❤️!
  Tänker på dig ofta & den sorg du är i & hoppas att din vardag blir lättare med tiden.

  / Nina

 22. ja…. detta sorgelandet är svårt… så svårt….

  Men alla känslor måste ut.
  Jag har perioder, av total hysteri, av ilska, tomhet, apati… det går liksom bara runt…
  Efter min sons suicid i september förra året så ÄR jag en annan människa, jag kommer aldrig bli den jag var.
  man förändras… på gott och ont..

 23. Finaste! Känner med dig fastän jag inte känner dig.
  Sorg gör ont och sliter i hjärtat men den behöver få finnas. Sorgen är själens läkeprocess… Stäng om dig ett tag och omge dig med varma omsorgsfulla människor som orkar stå kvar och orkar ta emot när du faller. Gör det du kan och det du orkar.
  Jag har förlorat flera nära.. Vet att sorg tar tid. Den måste få ta tid.

  Varm kram

 24. Åh. Jag vet att inga ord kan mildra den smärta du känner. Men med denna dikt som jag har skrivit vill jag visa att jag tänker på dig. Kram Sara

  De säger att du är död
  Att du inte längre är här
  De säger att du är borta
  Men jag vet var du är

  Du finns i vågornas brus
  Och i vindens lätta sus
  I blommorna jag ser
  Och i regnet som faller ner

 25. Maggan, även om jag inte känner dig så tänker jag mycket på dig och hur ont du måste ha. Jag kan bara beklaga att du måste gå igenom något så hemskt.
  Många kramar

 26. Älskade Maggan!
  vad jag lider med dig i din/er stora sorg! jag har tänkt på dig varje dag sedan det fruktansvärda hände! jag kan inte föreställa mig att förlora ett barn, jag har förlorat mina föräldrar för många år sedan och det är jobbigt bara det då min mor inte var så gamal. Sorgen finns där även om den lindras, tänk på det fina minnena.
  styrkekramar till dig/er

 27. Mitt hjärta slits ur bröstkorgen när jag läser dina inlägg, på något konstigt sätt känns det som att jag känner dig. Vill iaf skicka varma kramar och ett ”jag tänker på dig!” Kram!

 28. Varma kramar! En sådan fruktansvärd förlust och så förfärligt orättvist! Inga ord kan lindra Din smärta och saknad. Varför, varför? Livet är bra underligt, en stor gåta kan man tycka. När jag var i en liknande situation läste jag många bloggar om sorg och alla sa att det blir bättre, sorgen blir uthärdlig. Å som jag längtade dit, det kommer, men det tar tid. Men saknaden finns där varje dag.
  Önskar att Du kan få små stunder där Du får må OK o vila från alla tankar. All kärlek till Dig och Din fina, fina familj!

 29. Fina du ❤️
  Gråter för och med dig. Skulle vilja ha något att skriva som iaf kunde lätta lite, men finns inga ord som jag kan ge dig. Men jag ber och gråter till Gud flera ggr både dag och natt för dig. Att Han måste vara nära dig och ge dig tröst och styrka.
  Varm kram från mig

 30. Känner mig så dum som inte vet vad jag ska skriva och jag förstår att inga ord i världen kommer göra det lättare. Men jag vill att du ska veta att jag tänker på dig och din familj, och skickar en miljon kramar ♥♥

 31. Kära Magdalena
  Jag känner så med dig, bär sorg efter min make som dog. Du/ni bor i helvetet i mellanåt, och det finns ingenting man kan göra än att lida igenom det.
  Massor med varma kramar.
  P.S du känner mig som papegonmäniskan.

 32. Tänkte jag skulle skriva något som stärkte dig i din svåra stund… Men fingrarna fastnar på tangenterna och orden känns meningslösa… Tänker på dig och önskar dig all styrka och kärlek. Kram

 33. Stäng inte inne sorgen. Låt den få utlopp på det sätt som behövs för stunden. Ta en ridtur eller sätt dig ner och skrik. Det finns inget sätt att lindra smärtan och allt måste få ta den tid det tar. Ta en dag i taget och gör det som är bäst för dig och din familj. Resten får någon annan ta hand om så länge det behövs. Ni måste få ro och vila.
  kram…

 34. Kärlek och styrka till dig fina Magdalena! Jag kan inte ens föreställa mig vad du går igenom. Du verkar ha många och fina människor som älskar dig runt omkring dig. Omge dig av kärlek och värme! Tänk på dig själv, strunta i krav och måsten.
  Kärlek till dig och fin familj!

 35. En stor varm kram till dig. Du skriver underbart och berör en djupt. Förstår att det är jobbigt med myndighets personer och att dyka in i verkligheten igen. Du har en fin familj runt dig och underbara djur ❤️❤️

 36. Oj du mår ej bra ! varit med om sorg men man kan ej fatta forstå hur sorg är när en forlororar sitt barn. enbart du. Jag tänker ofta på dig och din forlust even om jag ej känner dig . Men jag känner sorg och vet att det aldrig går över. Kram

 37. ord räcker inte till…
  Hade jag varit i din närhet så hade jag kramat dig länge och innerligt.
  Var rädd om dig, du är värdefull för så många!

 38. Fina, fina Magdalena
  Jag som alla andra här beundrar dig otroligt mycket och har gjort sedan jag ”lärde känna dig”. Din styrka din öppenhet och ärlighet som du sätter och har satt ord på under både roliga, bra och dåliga dagar gör att det känns som du är min bästa vän trots att vi aldrig har träffats.
  Det gör så ont sedan den dagen och dina ord känns och berör starkare än någonsin…
  Jag kan bara ge dig mina tankar o oändligt med kramar o hoppas att du och de dina får läka i fred All kärlek <3

  1. …och du… att du har torgskräck är inte konstigt men istället för att du känner ”alla vet och alla stirrar” så tänk att det är ”ALLA VI HÄR UTE” och visst vet vi men vi lider såååå med dig och vill stötta dig och egentligen bara gå fram och ge dig en kram…

 39. Förihelvetejävlasteskithelvete varför ska vissa människor drabbas av denna hemska sorg och varför just DU!
  Ta hand om dig, bädda ner dig, och bli ompysslad. Det är du värd, varje dag!
  Som sagt var stark när du orkar och bryt ihop när du behöver. Du ser oss inte, men vi finns här och vi bryr oss om dig ❤️

 40. Hej Magdalena!

  Åååå vad jag lider med dig. Skulle bara vilja krama om dig och säga att du kommer fixa det här, men det kommer ta tid. Jag vet att du inte tror det, men jag vet att du kommer att göra det eftersom jag vet exakt hur du känner dig. Jag har nämligen oxå förlorat ett barn och vet precis vad du går igenom med alla känslor som du skriver om. Tårar, ilska, trötthet, hopplöshet, ja allt.
  Du är inte ensam ♡
  Kramar
  Helen

 41. Åhhh finaste finaste Magdalena mina tårar rinner när jag läser dina ord ♡ Gråt, svär va inte rädd för smärtan den ska ut för att du ska läka & en dag orka le med hjärtat igen …miljoners kramar & kärlek ♡♡♡

 42. Det är en lång läkningsprocess du går igen. Känner så väl igen mig i dig, dock har detta varit med föräldrar och syskon som vandrat vidare. Du gör så rätt så med rummet din älskade son bott i.
  Att känna närhet läker,att tända ljus ger hopp.
  Det får ta den tid det tar, man kan aldrig skynda på det hela.

  Man kan skratta, man kan va glad, för att i nästa minut känna tomhet.

  Varma hälsningar från Österlen.

 43. Världens största kram till dig/er!
  Du brukar skriva till oss läsare tack för att du finns men jag skulle vilja säga det till DIG
  TACK för att DU finns ❤️

 44. Sänder dig all styrka och kärlek! Har tänkt så på dig och alla anhöriga under denna tid. Som så många andra skriver så är det så att även om jag inte känner dig så är du en person som berör på alla sätt. Just därför har jag också blivit så extremt berörd av detta. Du är stark Maggan! Massa kärlek

 45. Jag kan aldrig förstå vad du går igenom men jag känner din smärta genom dina ord. JAG (som inte ens känner er) får ont i hela kroppen, blir illamående och tårarna rinner bara av att läsa dina texter. Fy fan vilka vägar livet kan ta ibland. All styrka till dig och din familj! Kram Jennie

 46. För oss andra som inte varit med om det du varit med om går det inte att förstå. Men, jag gör precis som många andra, skickar massa med kärlek och kramar till dig! <3
  Gråt, skrik, skratta..gör vad som du känner att DU behöver just nu <3.
  <3<3<3 All kärlek till dig!!

 47. Kära Magdalena, jag vill säga att jag tänker så mkt på dig som jag aldrig träffat och inte känner men din sorg går rakt in i hjärtat. Förlorade själv en person jag älskade för några år sen och minns många av de känslor du beskriver. Särskilt känslan av att aldrig kunna ringa hen, när jag ville berätta något så fanns det ingenstans jag kunde ringa. Det var en så jävla hemsk känsla. Och detta var inte mitt barn, den känslan kan jag aldrig föreställa mig.

  Ja, ville bara säga det, att jag tänker på dig som jag aldrig mött!

  Kram!!!

 48. Finaste Maggan, jag tror att det är en helt normal reaktion. Men inte mindre jävlig för det, jag blir alldeles tårögd av dina ord. Livet är så jädrans orättvist ibland.
  Jag sänder mina varmaste tankar och kärlek till dig ❤️

 49. Magdalena,
  Helt surrealistiskt att du behöver gå igenom detta. När jag 8 mån gravid med vårt första barn (som vi fått kämpa för i fem år) så gick min mamma hastigt bort. Istället för att ladda för förlossning fick jag begrava min mor. Mådde overkligt dåligt. Begravningen var helt overklig. När bebisen väl kommit grät jag när jag ammade. Tänkte mest på mamma. Hur som helst. Jag kontaktade en tjej som heter Jessica Norell (WWW.enlightning.se) och fick vägledning och kontakt med min mamma. Det stärkte och hjälpte mig enormt. Jag VET att min mamma är med mig. Hon är även min dotters skyddsängel. Kontakta henne. Hon kanske kan stärka dig lite också. Många styrkekramar!

 50. Magdalena, jag känner dig inte men jag känner så MED dig! Så svårt att vara en offentlig person när det privata livet blir så överväldigande. Önskar dig stunder av lugn och ro att hinna med sorgen, den måste få ta allt utrymme ett bra tag framöver. Sänder styrka och medmänsklig kärlek till dig, fast vi är okända för varandra. Kram!

 51. Det får vara så ett tag. Allt annat är fel. Det kommer när du orkar dagen, fast det som hänt,. Låt det ta den tid det tar.
  Det går inte att skynda på. Kramar i massor❤️

 52. Finaste du, sorgen måste få ta tid, att sörja är ett friskhetstecken ❤️ Du kämpar och det är det viktigaste ❤️

  Angående din höft, jag har haft problem med min i 1 år av svår och seg smärta pga trokanterit, innan jag provade akupunktur. Tre gånger med akupunktur och inflammationen lade sig. Har varit symtomfri i 4 mån. Har du inte provat det så kan jag varmt rekommendera det ❤️

  Många styrkekramar till dig ❤️

 53. Beklagar sorgen nå fruktansvärt mycket. Massa kramar till dig magdalena med familj. Med tiden kommer det kännas bättre fast det känns helt omöjligt nu.
  Styrkekramar/sarah

 54. Hej Magdalena. Har själv 4 pojkar och tänker varje dag på det du går igenom och kan omöjligt föreställa mig din smärta. När jag väntade min yngsta son nu snart 10 år var jag så sjukt rädd att mista honom drömde t.o.m en natt att jag gjorde det och vaknade med kramp i magen av smärta vilken lättnad när jag insåg att det bara var en dröm….det kommer aldrig att hända dig du kommer aldrig att vakna upp ur din mardröm..men fast de flesta av oss som finns här inte känner dig personligen så tänker vi ofta på dig och finns här för att lyssna och trösta. Varma kramar i massor. Annika

 55. Kan inte förstå din smärta!! Men de har alltid varit min värsta tanke och jag önskar att ingen ska behöva gå igenom detta som du i din familj går igenom. Ni finns i mina tankar trots att jag inte känner er så har de runnit många tårar nedför mina kinder!! All kärlek och styrka till er!!

 56. Det du går igenom är min värsta mardröm . Finns inte ord som räcker som tröst men när jag läser ditt ärliga inlägg känner jag : Den som gråter oftast , inte för att hon är svag utan för hon varit stark för länge .

 57. Magdalena, du har lov att känna allt det du känner. Ta emot känslorna, jobba inte emot dom är mitt tips. Bearbeta, ta hjälp. Och inte minst var tillsammans med nära och kära. Du är underbar och dina barn är underbara! Du är en inspirationskälla! Du kommer klara det här!

  Tänker ofta på dig. Stor kram och all kärlek!

 58. Den här dikten brukar hjälpa mig i svarta stunder. Ta hand om dig!
  ”Till en avlägsen strand vill jag gå
  och söka det stilla vatten
  som glittrar ibland mitt i vardagens grå
  och i ensamma studner om natten.
  Den är okänd den stranden, men ändå bekant,
  ty det ljusa jag drömt och det sköra jag gömt
  är där både verkligt och sant.
  Till en avlägsen strand vill jag gå
  och söka det milda ljuset
  en strand vill jag gå
  som ofta har fått mig att orka ändå
  när mitt hjärta känts ensamt och fruset.
  Den är okänd den stranden, det vet jag så väl,
  men de glimtar jag sett har en aning mig gett
  om ljuset som väntar min själ.” Atle Burman

 59. Kära Magdalena!
  Har precis sett Ensam mamma söker, där var enorm som programledare. Hade hoppats att du sluppit det du går igenom nu. Dagarna kommer att bli svarta, gråa eller ljusare. Tur att du har Filip vid din sida, som stöttar dig. Han verkar vara en klippa, att luta hakan mot. Tänker på dig varje dag!

 60. Tänker så mycket på dig och smärtan som du går igenom. ❤️❤️ Kan aldrig föreställa mig hur ont det gör, endast ana. Varma kramar från mig till dig och din familj!

 61. Kära Magdalena!
  Har precis sett Ensam mamma söker, där du är den perfekta programledaren.
  Hoppats att du inte behövt gå igenom, det du går igenom nu. Dagarna blir svarta, gråa o lite ljusare. Luta din haka mot Filips axel. Kramar ❤️❤️❤️

 62. Fina Magdalena. Känner inte dig. Men. Herregud vad ledsen jag är för din skull. Tårar rinner. Det gör ont. Tänker på dig fina ❤️

 63. Att ens försöka föreställa sig vad du går igenom gör så fruktansvärt ont. Du och din fina familj finns i mina tankar varje dag.
  Tycker att du verkar vara en helt fantastisk mamma <3
  Kramar

 64. Magdalena.
  Från botten av mitt hjärta vill jag skicka all värme och kärlek till dig jag bara kan. Jag kan inte förstå sorgen du går igenom. Men jag känner den när du skriver. Ingen ska behöva gå igenom det du gör, allra minst du. Du, vackra och godhjärtade människa. Tack för att du kämpar varje dag, du är helt otrolig. Världen behöver människor som dig. Jag känner med dig varje gång du skriver, och jag tror att han är med dig hela tiden, vart du ön går.
  Du, vackra du, kämpa som den starka människa du är. Du är så mycket.
  All kärlek och stöd till dig. Elin.

 65. Tårarna forsar ner för mina kinder när jag läser allt det ofattbara ni går igenom. Stor styrkekram tänker på dig…..

 66. Kan inte i min vildaste fantasi förstå vad du går igenom, tänker på dig och sänder dig massvis med styrkekramar ❤️❤️❤️

 67. Ilskan ger dig styrka att orka sörja. Det kommer dagar då du orkar skratta och glömma sorgen för en stund. De dagarna ger dig ännu mer styrka att orka sörja. För sörja kommer du göra för all framtid. Tiden läker inga sår men med tiden blir det lättare att bära sorgen. Med tiden blir sorgen ljusare. Jag känner din sorg. Ta hand om dig och dina hjärtan. Stor varm kram från en annan änglamamma

 68. Beklagar sorgen och sänder en varm kram. Sorg är en process. Sorg tar tid. Sorg ändras över tid. Kärlek till dig och din familj i denna svåra stund. Hälsar Lotta, en annan mamma

 69. Den tomheten du känner nu är förjävlig. Att han bara är iväg och handlar och kommer snart, kommer du också tro ett tag. Låt det vara så och härda ut den förbannade smärtan. Mitt största råd är att ingenting i sorg är onormalt, gör sådant som får just dig att må lite lite bättre hela tiden. Kämpa på fina du. Tänker på dig ofta♡ /Zanna

 70. Kanner en sa stor sorg for din skull Magdalena.Det ar det varsta som kan handa en mor. Det ar aven min egen fasa.

  Du ar stark som orkar ga igenom det och anda sta pa benen och ta hand om dina andra barn.

  Ma gud vara vid din sida Magdalena…..Amen

 71. Hej Magdalena! Kan inte för min värld föreställa mig hur det är att förlora sitt barn men har i början av året förlorat en som stod mig väldigt nära. Känner igen din vardag och ditt pendlande i humör! Ville bara sända dig en bamsekram och massa styrka! Massa kramar från mig som beundrar dig som människa

 72. Tänker så ofta på dig. Kan inte förstå hur det känns. Men du beskriver din sorg så verkligt och man känner så för er alla. ♥♥♥♥

 73. Finaste Maggan!
  Ber för dig idag. Tänker på dig varje dag! Jag har också både stora å små barn, en son på 20… Kan inte ens föreställa mig hur du har det, men vill bara du ska veta att du inte är ensam. Fast vi aldrig träffats (har dock träffat din mamma en gång i Uppsala i fjol), så finns jag med dig i tanken, och vi är nog många som känner så. Bamsekramar till dig!

 74. Fina Magdalena, vet inte vad jag ska skriva egentligen, det finns inga ord. Skickar en stor varm kram och önskar att du finner styrkan med hjälp av din familj och dina vänner <3

 75. Jag lider med dig Margareta! Jag tror att det viktigaste
  i denna fruktansvärda situation är att ni flyttar när ni
  orkar, som någon annan skrev här. Styrkekramar!

 76. Styrkekramar till dig och din familj! <3
  Mina tankar är hos dig och din familj varje dag. <3
  Det ni går igenom kan jag inte ens föreställa mig hur det känns, fruktansvärt och jag beklagar er sorg. <3
  Kram <3

 77. Hej Magdalena,
  Du finns i mina tankar varje dag, kan inte ens föreställa mig vad du går igenom just nu, finns inga ord.
  Någon sa till mig en gång att dom bästa och finaste människorna går alltid först som om ngn har en annan uppgift till dem. 

  Ta hand om dig och din familj och tills ni ses igen. All styrka till dig! 

  Ute vid riddersholm, naturreservat på udden där havet tar vid är änglarna nära. Åk dit om du har möjlighet och andas. 
  Kram Therese
   

 78. Önskar att jag kunde ta din sorg en timme, jag vet vad du går igenom,
  hoppas du har fina vänner som bara finns där, och lyssnar för det viktigaste är att få gråta, vara arg, skratta, och prata, allt tar sin tid, och det måste det få göra.
  Många kramar Maria

 79. Styrkekramar till dig från mig. Finner inga ord… önskar att din son kunde komma tillbaka. Han hade tur som fick ha en sån härlig, varm och godhjärtad mamma som dig. Skickar dig lite styrka denna fina dag.

 80. Hej känner igen mig i allt som du skriver,min son dog för 9 år sedan när han var 20 år, sorgen går aldrig över men den bleknar första året är värst , och födelsedagar. Jag har fortfarande en jacka kvar som jag inte kan göra mig av med. Min son dog av att han frös ihjäl efter en fest som han skulle gå långt hem i 12 minusgrader, det var vi som hittade honom i skogen. Jag har oxå sökt efter tecken och gått hos medium men tyvärr inte fått några tecken. Har man en stark omgivning, man och vänner så klarar du det. Jag har ett barn kvar, och ett barnbarn det ger lycka. Så det är bara att kämpa, det bästa är att börja att jobba så att man kommer ut, sen att man börjar att gråta till och från det accepterar folk. Lycka till massa styrkekramar

  1. Jag känner med dig, Lilian! Förstår att jackan är värdefull! Jag har kvar en parfym som min mamma (som dog när jag var 24) använde. Sniffar lite på den ibland och minns henne.
   Kramar till dig, och Magdalena!!

 81. Mina tårar flödade över när jag läste dina hjärteknipande rader efter det som hänt. Mitt mammahjärta känner med ditt. Även om vi inte känner varandra. Kan ej förstå vidden av det du går igenom, men har själv upplevt sorg. Vet att tiden aldrig nånsin läker såret, men vet att det bildas en skorpa ovanpå. Det kommer att komma bättre dagar även om det inte känns så nu. En varm kram till dig i det tuffa du måste gå igenom. Jag tänker på dig.

 82. Vissa dagar är känns tyngre än andra men låt det få vara så. Det finns ingen bestämd tid eller dag när sorgen försvinner den blir som en del som man bär med sig. Beklagar verkligen det som hänt! Skickar extra styrkekramar.

 83. Å du fina, fina människa! Skickar all min styrka till dig <3 Jag kan inte påstå att jag vet var du går igenom, men jag tror på att hålla sig sysselsatt, precis som du skrev häromdagen med fisketur osv. Men du får vara HUR lättretlig och arg som helst, oroa dig inte, alla förstår. Vad som helst bara du känner dig bättre så småningom. Lider med dig! Stor kram

 84. Hej. Jag känner med dig och tänker på dig varje dag. Tänkte så mycket på er igår att jag inte kunde somna, vilket är underligt med tanke på att jag inte alls känner er/dig! Men jag har för två månader sedan förlorat min bror som tog livet av sig. Så jag känner igen mig mycket i dina känslor just nu, även om jag antar att det är mycket värre för dig som förlorat ett barn. Känner att jag har ett stort hål i själen och i hjärtat, humöret pendlar hela tiden. Jag två små tjejer varav den äldsta är ungefär lika gammal som Charlie (någon månad yngre tror jag) och den yngsta är bara 8 månader. Iallafall, det enda råd jag kan ge är att försöka hitta styrkan och lyckan i dina barn: de behöver dig och du behöver dem! Gör mindre uppgifter per dag istället för att försöka ”styra upp” och planera allt för mycket och det får ta den tid det tar. Det är inte så viktigt om allt flyter på och fungerar just nu, sorgen måste få ta sin tid. Stor kram.

 85. Fina Magdalena. Jag önskar att jag kunde bära din sorg för en timme, en dag, en paus. Ge dig plats och tid att andas. Jag tänker på er och ber för er. Med all min kärlek

 86. Jag går igenom en annan stor sorg just nu där mitt liv rasat fullständigt så jag förstår dig precis. Man har en eller två bra dagar för att nästa dag dyka ner i avgrunden och bara vilja sitta i fosterställning och gråta. Det är helt OK!! Så länge det alls går ett steg fram är det bra. Det tar tid, måste få ta tid, kroppen är finurlig och gör det som den måste för att klara det. Vill man bara sitta och titta in i väggen kan man göra det men det är bra att ha nära anhöriga som tar upp en och tar med en ut och att aktivera sig då och då. Du kommer att klara detta men det tar tid.
  Ta hand om dig!

 87. Stor kram till Dig och din familj. Tiden läker inte alla sår men tiden är ens vän. Med tiden lär man sig. Sorgen har olika vägar ibland går det lite upp och ibland stuprätt ner. Men det blir bättre. Med tiden. Men det tar lång tid. Viktigt att få sörja och ha dessa upp och ner dagar. Många 1000 kramar/ Frida

 88. Hej Magdalena,
  Jag tänker så på dig o din sorg o jag längtar efter att få höra dig på podden. Ta vara på dig o tänk på att det är många som bryr sig om dig!

  Kram Mikaela

 89. Det finns inga ord att säga till dig som tar bort allt det onda. Kan bara skicka över en massa tröstande tankar och virituella styrkekramar.
  Har själv en son i samma ålder och jag kan inte ens föreställa mig livet utan honom.
  <3 <3 <3

 90. Gud vad jag ber för att du ska finna styrka! Det finns inget smart att säga i en sån situation du befinner dig i. Inget kan trösta dig, inget kan få dig på andra tankar. Det svarta hål du ramlar ner i är så svårt att ta sig upp ur, med tiden kommer du att vippa på kanten av det svarta hålet, du kommer stå kvar och inte ramla ner. Hålet är alltid kvar, men kanske inte lika svart, och du ramlar inte ner. Tillåt dig ramla nu, du klättrar upp igen. Jag beundrar dig som person och tror att med tiden kommer även dagar då den gamla Maggan med sin underbara humor hittar tillbaka. Men nu är det nu, idag och just nu. Ta en minut i taget, styrka till dig!! Kram Camilla

 91. Man vill trösta dig trots att det inte går. Tårarna rinner. Är också mamma. Man har alltid vetat hur mycket du älskar honom, det har märkts i dina texter, han kunde inte få en bättre mamma än du. Hemskt att han inte fick fler år, men fint att han fick den tiden han fick med nån som du. <3

 92. Är själv mamma och det värker i mitt hjärta att se vad du går igenom. Så fruktansvärt tufft, hemskt, tragiskt. All kärlek till dig, du är en fantastisk person!

 93. Finafina DU <3
  Tänker på er varje dag trots att vi inte känner varann!
  Skickar massa styrkekramar till dig och din familj <3 <3 <3
  //jennica

 94. Har inte varit med om det du har, men min mamma har det liknande. Min bror dog när han var 19 och jag 9. Den sorg att förlora sin storebror och få en mamma som var allt annat än lik sig. När jag själv fick min son och förstod den enorma kärlek man har till sitt barn är jag tacksam att min mamma överhuvudtaget fanns där. Min mamma säger ibland att livet är som en rund länk, hennes kan aldrig bli hel igen men i hennes brustna länk hänger det nu vackra små berlocker, hennes barnbarn. Livet ändras och blir sig aldrig likt, men sakta sakta letar sig lite ljus in igen. Vet inte riktigt vad eller varför jag skriver till dig, det är nog ingen tröst men kanske för en liten liten sekund kan ge styrka. ❤️

 95. Jag känner inte dig och du känner inte mig men du ska veta att jag tänker på dig varje dag <3 många tröstekramar från en mamma till en annan!

 96. Finner inte ord kära Magdalena. Du känner inte mig och jag ”känner” bara dig genom din blogg. Men jag är 27, har ett barn på 3 år och bor utomlands (så att du får lite info iaf).
  Och jag beklagar verkligen sorgen!!! Det finns inget hemskare att vara med om än det du har varit med om. Det verkar som att du har en fin familj som är där för dig! Om jag får hoppas så hoppas jag att sorgen blir lättare att hantera med tiden.

  <3

 97. Hej fina du!
  Jag lider verkligen med dig. Jag vet vilket helvete du går igenom eftersom jag själv mist en liten son.
  Du skriver så vacker och dina ord berör verkligen djupet av mitt hjärta.
  kram Susanne

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..