Framme i Ystad

Vi är framme i Ystad. Killarna har varit jätteduktig i bilen….
MEN nu får jag igen med det dubbla hehe

0AEBEE35-50A9-45A1-8F8C-F29892CFF158iphone_photo

Jag hackar tacolöken med ljudkåpor, har bestämt att inte bli arg och skrika…
Jag har varnat, slagsmålslekar slutar ALLTID i tårar! Så nu får de lära sig de hard way

C8954463-3CBC-4A63-B83C-374D294872E7iphone_photo

3F7E8F16-A48F-418F-B60C-8A4C42B4505Eiphone_photo

Efter maten tog jag mig en promenad till affären för lite egentid (och för att vila öronen)

921E66BD-5528-448C-A6E9-757ED22E7939iphone_photo

Jag satte mig på en bänk och bara stirrade ut i mörkret..

Höstlov är charmigt på sitt sätt men ibland blir det lite förmycket..

Det där med genus och att det inte är någon skillnad på tjejer och killar kan dra något gammalt över sig. Tror INTE på det ett ögonblick!

Målarpennor blir spjut och hopprep blir strypsnaror

Vad gör ni på höstlovet?

 1. Suck. Kan bara instämma och tacka för att du säger sanningen. Hörselkåporna är våra bästa vänner! Och flykten till affären…..4 söner är mycket, och loven är krävande. Kram och kämpa på, du ger dina barn fina minnen med era härliga utflykter!!

 2. Ooh vad jag känner igen det där….brottningsmatcherna avlöser varandra och slutar alltid i tårar. Har 7 tjejer och 5 killar och killarna håller igång som durasellkaniner 😀 Imorgon snor jag makens hörselkåpor, att jag aldrig kommit på den idén 😀
  Kram kram

 3. Åh vad jag saknar mitt älskade Ystad! 🙁 Satt du på bänkarna utanför Saluhallen? Mitt favvisställenär jag ville vara ensam i nåra minuter..

  1. Läste din kommentar,jag älskar också Ystad,försöker alltid klämma in beröm över staden vid semester tider,fast vi reser till andra platser också.pizzerian mitt emot saluhallen,deras vitlöks”bröd”,to die for!

   1. Jag älskar Ystad! Den stan ger mig ett lugn som jag inte upplevt någon annanstans.. Bodde dår i tre år och hoppas verkligen att jag får komma tillbaka dit en vacker dag

 4. Skämtar du?? Så tragiskt att en vuxen kvinna och mamma har så dålig koll och är så obildad..
  Läs på!
  ”Genus” även ”kön” – Kön är den biologiska skillnaden mellan kvinnor och män. Genus är den sociala skillnaden mellan kvinnor och män. Detta innebär att utifrån det ‘kön’ som individen föds med behandlas hon/han olika av samhället. I den moderna feministiska diskursen används begreppet genus i stället för kön för att beteckna ”socialt” kön, det vill säga det som samhället enligt dess förespråkare konstruerar som kvinnlighet och manlighet. Att se något ur ett genusperspektiv är att ha denna konstruktionskaraktär i åtanke.

 5. Med risk för att bli censurerad och inget illa ment men tror du inte att det vore skönt för barnen att bara få vara när de har lov och inte sitta så många mil i en bil hit och dit, det är ju faktiskt inte så konstigt om de blir rastlösa och slår halvt ihjäl varandra 😉 kram från en annan pojkmamma.

 6. Du är alltid så brun och fräsch! Använder du BUS? Vilken isåfall??
  Ser ut som ett vandrande lik just nu, så svara snarast pls…

 7. Tjejer, killar… Same, same. De behöver uppfostras helt enkelt. Har två av varje och de har alla kunnat uppföra sig och behandla varandra och andra med respekt, alltid. Så, nope det är inte varken könets eller barnets ‘fel’, en ren uppfostringsfråga.

 8. What? Har precis varit i LONDON med mina två tonårstjejer och de slogs! Ville slänga passen efter dem! Såå skönt att jobba igen….;)

 9. Välkommen till Skåne!!

  Ni verkar haft det toppen i Älvdalen, härligt att få njuta och bara vara!
  Ha nu mysiga dagar i Ystad, njut och må bra med familjen !
  Och du , tack för en superblogg ❤
  Och förresten tack för en super pod ❤
  Kram och sköt om dig , och vad säger man ,ta tre djupa andetag så känns det bättre :-))

 10. Genus och Hen kan slänga sig i väggen. 🙂 Killar är killa och tjejer är tjejer. Så enkelt är det.
  Det kan vara ganska skönt att åka och handla ibland, i lugn och ro. Höstlov, Dixie är ju dagistjej så vi har inget höstlov. Hoppas ni får det bra i Skåne! kram towe.

 11. På höstlovet tar vi bara igen oss. Är hemma och tar dagen som den kommer, så är vi utvilade tills det är dags med jobb, skola och dagis igen. Ungarna kan vara med sina kompisar, vara uppe länge på kvällarna. Ta sovmorgon och bara njuta av ledigheten. Så ser lovet ut för oss så här i höstmörkret.

 12. Kan bara hålla med! Har haft tre killar och två tjejer här idag. Tjejerna har suttit hela em och målat, killarna har lekt krig, brottas och levt rövare! Gud så skönt att höra att man inte är ensam med sina känslor!

 13. Dejligt I har muligheden for at køre til Ystad og slappe af – ha det skønt. Det er hele køreturen værd at komme væk fra hverdagens trummerum.
  By the way – alle søskende hakker, skælder og smælder på hinanden. Ikke noget mærkeligt i det. Jeg vil vove påstanden, at det er mærkeligere, hvis de ikke gør 😉 Jeg ”flygter” også ind imellem.

  Nyd jeres ferie 😀
  Kram

 14. ZHärligt med höstlov och få komma hemifrån lite för hela familjen tillsammans! Och idén med kåporna var smart. 🙂
  Tror att både killar och tjejer kan vara hopplösa och bråkiga fast kanske på lite olika sätt.
  Ps. Sofie: är det något som är obildat och även ganska fånigt så är det dina kommentarer…

 15. Snälla, okunskap kallas det! Dina pojkar har DU ju uppfostrat till just pojkar, inte barn! Jag klarar inte av denna okunskap, kan du inte läsa på lite innan du avfärdar det.

 16. …fast nu är inte genus lika med att det inte är några skillnader mellan pojkar och flickor…kunskap finnes..googla =) Allt gott…

   1. Men kan det inte ibland vara bra att uttala sig om saker man inte vet något om? För oftast pratar man om saker man tror sig veta är rätt, och då kan ju folk rätta en och lära den personen något nytt, eller få ett nytt perspektiv på det hela. Än att folk hela tiden ska hålla käft om man inte är 110% säker på sin sak eller sitt tyckande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..