Ett blir två och dåliga sidor

En blev två under ikväll…

Ett av mina små mönsterbarn kom hem från Skåne under kvällen. Straffet blir att få hänga med en sjuk och jäkligt tråkig morsa under höstlovet istället.

Ibland är det bättre att dela på skocken, för att göra det mer harmoniskt för alla..


Barnen är inne i en riktig ret och bråkperiod, så lite kvalitetstid med dem på separata håll kommer göra susen.

Jag känner mig ”lite” bättre, så busfröt kommer får hänga med mig på trista möten under veckan istället.


Sophie fick gulaschsoppa när hon kom hem från jobbet.

Imorgon är det slut på lyx, för då flyttar sjuklingen med son hem till Vasastan igen..

Nu när jag rotar i gamla inlägg inser jag att historien upprepar sig hehe
Det här skrev jag IDAG för exakt 1 år sedan Avslöja dina dåliga sidor LÄNK!

Läs och avslöja gärna DINA dålig sidor (IGEN) i kommentarerna, för då kommer jag känna mig mindre ensam och mycket bättre inombords hihi

Vad är din största perfektlögn?

Jag tycker att jag för det mesta brukar vara rätt ärlig mot dig här på bloggen? Hmmmm

Att jag är ”hälsosam” och ger sken av att fortfarande träna och äta nyttigt.
Jag har fått ett mat/slö/soffliggar/fetto/
ohälsosamtlevendeåterfall!
Jag har tappat löpargnistan helt, börjat hetsäta och får råångest och mår skit.

Det är dagens sanning!
Meeeeeen nästa vecka? Då ska jag ta tag i mig själv, skippa bröd och pasta och ställa mig på bandet igen.

Shoot! Nu är det din tur…

 1. Hej!
  För det första kan jag berätta att jag är där du var innan du träffade F, ensam m två barn varannan vecka i tycker att livet i allmänhet är skit. Då tänker jag på dig o hur du mådde o att du i vissa avseende är lycklig idag. Det hjälper mig iaf 🙂
  Så jag ska hjälpa dig.. Herrejäv…. Vad jag kan bli arg på de två blonda. Jag skriker o gapar o i värsta fall skrattar de åt mig el ser helt frågande ut t varför jag totalt tappar all fattning. De bråkar, slåss, retas o är stöddiga. Naturligtvis inte alltid, m precis som dina lite för ofta för deras eget bästa o mitt 🙂
  Vi är mänskliga 🙂 Brukar tänka el rättare sagt trösta mig själv m att lina barn ska vara glada över att de har en mamma som visar sina känslor. Alla känslor, ibland på en o samma gång 🙂
  Du är en fantastisk mamma o dina barns bästa mamma!

 2. Läser ditt gamla inlägg med ett leende 😉 Känner igen mig i allt det där, ibland ganska ofta brister det och man får ett psykbryt. Skriker, gormar, hotar samtidigt som någon viskar i örat på en att sådär skulle du inte göra.
  Har två busfrön i ålder 8 och 3. Syskon kärleken är underbar men bråken där emellan är inte att leka med;) Försöker ändå intala mig att barn mår bra av att se alla känslor även hos mamma. Alla är vi glada, ledsna, arga om vartannat. Ibland brister det och man faller till barnens nivå men då är det ok att be om ursäkt och då samtidigt förhoppningsvis gör barnen detsamma. Heja dig Magdalena, du är super!!

 3. Känner igen dig hur du mår just nu, vet precis hur du känenr! Alla har sina ups and downs, inte för att det hjälper en när man känner som du gör nu, men du är långt ifrån ensam! Hoppas att du snart känner/mår bättre! Kramar

 4. Nu är jag iofs ett knubbo som inte har nåt otalt med mina valkar. Jag är tom kompis med dem! 🙂 Jag tycker om mig som jag är! Jag älskar att laga mat, och att äta det jag lagat. Tycker mindre om att träna. Kan ta en långpromenad och njuta av naturen i all sin prakt och lyssna på fåglarna.
  Kan också äta sallad till maten just för att det är gott.
  Jag tycker gott att du kan få ”sunka ihop” under denna, vad jag har förstått, turbolenta period. Vad snäll mot dig!! Skäm bort dig!
  Ha en riktigt fin dag! <3
  (http://whoopsiedaisie.blogg.se)

 5. Jag är inne i en mumsarperiod, jag äter en hel del crap men jag tränar iaf både jogg o gym, så skadan blir inte riktigt lika stor he he….

  Kramar till allra bästaste du!

 6. Ibland måste man må lite bajs för att njuta när man mår bra, ellerhur?! Själv är det segt just nu. Träningen. Åkte på influensa i helgen och den var inte snäll. Dålig fortfarande så träningen lider och jag lider… Hur sjutton ska jag se bra ut på beachen i Miami till jul. Stress stress stress. Happy Onsdag! kram towe.

 7. Haha, så roligt att läsa dina inlägg. Så skönt att du är så ”vanlig”. Är oxå inne i en period med sötsug, soffhäng i mysoverall, förbereder hjärnan och kroppen på att i MORGON!!!! ska jag träna och blir stressad när jag hör hur duktiga andra är som tränar, suck. Muffinsmidjan växer, f.n. Är smal annars, men orkar inte just nu. Man behöver nog lite extra när det blir kallt, säger vi. Tar itu med det en annan dag, haha.

  Kramis

 8. Maggan, kan du ta en av mina tre oxå? Dom går inte ihop, det är bara internt tjafs dom emellan och jag blir galen. Hur kan barn med så stor åldersskillnad hålla på och tjafsa?

 9. Å herre jeflar Maggan- var ska vi börja?! 

  Hasplar gärna ur mig smarta citat om att ”det är inte hur du har det utan hur du tar det..” men tar nog det mesta jefligt dåligt! Är lättstött, svartsjuk, bitter självömkande och missunsam (sexigt va!!!). Med ett leende kommer jag gratta dig till dina framgångar i livet medans mitt svarta inre förbannat undrar vad jag gjort för att förtjäna just mitt öde.

  Jag kan rationellt säga att jag har en grym man-  men är ändå 
  konstant förbannad och trött på karln för att han i mina ögon gjort ngt fel. Säger det till honom också- med eftertryck! Älskar honom till döds för att han står ut faktiskt. 

  Raljerar om mat och kost och balans i livet… Äter som en tv-spelsberoende tonåring och tränar som en elitidrottare… En hälsoundersökning hade fått ta till nya måttenheter om jag gick dit…

  Ja the story goes on men stannar nog här…
  Så här har du- ett praktarsle. Bara å maila om du vill ta en kaffe 😉

 10. En dålig sida jag har att jag är väldigt envis och har svårt för att backa i diskussioner. Har lätt för att skjuta saker framför mig.

 11. Hmmm, är också inne i en sådan period…..vill träna men har ingen ork/lust och så äter jag och då får jag dåligt samvete….sen vill man ju känna sig lite mysig på kvällkvisten men då är det ”släck lampan” så kramas vi under täcket…..Måste ta tag i träning och få lite liv & lust igen!
  Ha en go helg!

 12. Idag är SJÄTTE dagen jag är ensam med mina små och igår gick jag över gränsen. Tur pappan kommer hem imorgon kväll/natt. Mina små gullegryn är 2 resp 6 år och retas och tjafsar och håller på men största delen av tiden leker och stojar de högljutt och hör inte ett ord jag säger. Det går in genom ena örat och ut genom andra. Jag tjatar och tjatar och tjatar. Det ska vara springtävling i köket, köras bilar nerför trappen, hoppas i soffan… ”Snälla sluta nu, kan ni sluta nu, nu får ni ge er, kan ni inte ta det lite lugnt…” Så rolig morsa är jag. Igår blev jag så arg att jag skrek (tyvärr inte ovanligt men igår sa jag inga pedagogiska saker utan typ: hur ska vi lösa detta? Jag har ont i halsen och öronen efter en dag med er! Ska vi flytta till olika hus? Då brast det för 6-åringen som somnade gråtandes… Väääärldens sämsta mamma!!
  Gick även med i viktväktarna för 6 veckor sedan, gått ner tre och sen upp två. Duktigt va!?

  Kram på dig och hoppas ingen hoppar på mig för att jag skrev ärligt om hur illa jag betett mig mot mina barn…

 13. Jo, det där med barn som retar varandra vet jag precis hur det är. Just nu har vi det lugnt och skönt, då vi har en hemma och en hos en kompis :). Annars är det ofta ett himla liv här hemma.

 14. Tror faktiskt att han kanske VILL ha lite tråkigt med dig ensam, lite ”mammatanka” så där. Det är alldeles för många som tror man ska ha ett späckat program på höstlovet för barnen för att de ska vara glada och må bra.
  Nä, jag tror på att bara ”hänga” med mamma är högvinsten! Kanske baka en sockerkaka som ni kan ”goffa” i er tillsammans? Spela ett äkta ”lådspel”, Yatzy eller annat.
  Åka till mormor och bara vara.

 15. Trodde jag led av dåligt samvete innan, men nu som ”varannan veckamamma” känns de som att man MÅSTE vara glad o mysig HELA tiden när man vissa veckor känner sig som häxansurtant 🙁 Känner igen det att ha alla känslor utanför kroppen. Snacka inte om att vissa ord o tonlägen kan vara liiiiite känsliga vissa dagar.

 16. Hmmmm kan inte låta bli att undra VAD dom bråkar om…
  Kanske behöver de mer tid ifrån varandra och att de vuxna håller samma gränser oavsett det är ma/pa vecka. Kanske är det dags att sära på dem ett tag även under veckorna och ha växelvis boende en i taget…. Nu spånar jag bara men det är ju många nya saker de ska till sig, förstå och förhålla sig till; lgh istället för villa med tomt och kompisar ”på gatan”, ny skola och klasskompisar, nytt syskon, styvfar och en äldre bror som de säkert både längtar efter och ser upp till, mer eller mindre offentliga föräldrar…. ja börja parata med dom om hur de skulle vilja att deras dagar såg ut, hur de vill bo osv…. och så kolla med skolan så ingen mobbing förekommer för det kan också påverka på detta sättet, barn säger oftast inget hemma utan mer typ huvudvärk, magont. Kom bara ihåg att allt löser sig men det tar olika lång tid
  Kram

 17. Här hetsäter jag allt, även det jag vanligtvis inte tycker om.
  Min hjärna tänker vara på onyttigheter och mat HELA tiden.
  Ska på solsemester om två veckor och ”älskar” mig själv just nu och att jag ska visa mig i bikini. Funderar allvarligt på durka eller vad det heter.
  Har försökt bryta detta i flera veckor nu, men jag bara fortsätter att äta allt och får sedan dåligt samvete.
  Kram

 18. Hej Magdalena! Måste bara fråga dig ang dina Please jeans. Vilken stl har du o vet du i vilken butik dom finns i inne i stan? Ja har nämligen letat ihjäl mig! Vill ej köpa via nätet, vill testa dom innan. Mvh Magdalena 🙂

 19. Magdalena: Dom finna bland annat i en butik som heter Mixit och ligger i Sundbyberg! Dom hade både svarta, denim och gråa! Själv köpte jag svarta och har ungefär en storlek mindre än vanligt. Dom töjer sig rätt mycket också. /Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..