Skorpans framsteg

Skorpan är 9 månader på söndag, och han har fått fem tänder


Han har börjat resa sig mot saker.
Krälar som en orm, men kan INTE sätta sig på rumpan själv.


Han älskar ost, gurka, pannkaka, krokar, majs, napp, gröt och mat.
Skorpan äter lätt upp en stor burk barnmat och en stor burk efterrätt.
Skorpan kan vara i en främlings famn, utan att bli rädd och mammig. Han skrattar alltid! Och jag har bara hört honom gråta 1 gång den här veckan (och då slog han i huvudet mot stengolvet)
Ett Skorpan-minus är att han vaknar ett par gånger och äter välling på natten. Jag har inte haft hjärta att avvänja honom ännu.
Han gurgelskrattar, gör bilbrumljud, vinkar och älskar att bada och skaka på huvudet.
När jag stryker honom i pannan somnar han, hon när jag pruttar honom bakom öronen kiknar han av skratt.


MINA framsteg är en liten fin utbuktande vinochgodmat-mage plus en mycket läderliknande hud! Åhhhh vad jag fullständigt skiter i hur jag ser ut, jag har inte sprungit eller tränat på två månader och njuter av att bara vara..

Jag använder solskyddsfaktor 30, men ändå blir jag en ”Gula Blend tant”
Det beror säkert på lapp-blodet som flyter i mina ådror. För du visste väl att min mamma är hälften same? (man får inte säga lapp) Det finns 1000 regler, och en miljon sätt man kan kränka människor på. Men med tanke på att jag själv ÄR en fjärdedels lapp, så skiter jag i det. Vi heter Niia? Heter du det oxå, då är vi till hundra procent långttillbaka släkt?

 1. Hmm,…kul å höra om ditt DNA =)) tänkte väl att det fanns ngt som orsakade din envishet,kvicktänkthet, humor,skönhet och värme (med risk för att låta rasistisk hehe)

  Man får visst säga lapp i min värld bara man inte tillägger -djävel efteråt!

  Ha det gott med din fina familj!

  PS din obefintliga ”utbuktning” kan va´bra å ha på fjälle´i vinter!

 2. Men hej och hå alla ungar får tänder!! Men inte vår lilla Liten inte. 😉 10 månader och 7 dagar och tandlös. Men det verkar gå att tugga mat för det. 😉
  Han ser för go ut er lilla skorpan och det är så kul att följa eftersom min Millie bara ligger snäppet före, samt att mina andra tre tjejer har samma åldrar som dina grabbar…trots olika kön, VÄLDIGT lika till sättet. Minus slagsmål men massor av DRAAAMAQUEEN fasoner, suck.
  Det är meningen att vi ska dega på oss lite nu under semestern så att vi ska kunna ha något att göra till hösten sen!
  Kram på dig

 3. Hihi vad sööt skorpan är och vad SNYGG du är!! =D
  Jag bara längtar efter min lilla skrutt som ska komma ut och se världen snart, att få uppleva alla dem där fina stunderna med en liten hemma <3
  Tack för en toppenblogg bästa maggan =)

 4. Härligt att bara vara och att bli sommarbrun 🙂
  Idag ska det bli 37 ° här i Marbella så det får bli skuggan och poolen för min del idag.
  Ha en fin dag!

  Kram Mrs G

 5. Själv same på min mors sida och jag tycker varken du är frän eller cool som skiter i att du kränker majoriteten av den samiska befolkningen.
  Sen råkar jag faktiskt skita i att du har några % samiskt blod i dina ådror som skulle ge dig rätten till din benämning.
  Är det inte du som talar om respekt i kommentatorsfältet.
  Föregå då med gott exempel!

 6. Vad söt han är, hur gammal är Skorpan?

  Min dotter är snart sju månader och kan krypa, sitta själv ställa sig upp och har två tänder i nederkäken!

  Det är såå kul att se alla framsteg som ens lilla hjärta gör 🙂

 7. Underbara unge<3 han är så söt att jag inte finner ord!Tjejerna kommer jaga honom:)
  Du är så vacker!Skit i magen,vad fan huvudsaken är att man mår bra!

  Älskar din blogg!

  All kärlek till er<3

 8. Knäppis!! ; ) Älskar dina självutlämnande bilder och kommentarer om kropp och knopp! 9 månader, härllig ålder, härlig bebis : )

 9. Hej Maggan!!!
  Attans vad söta barn du har, härligt att skorpan har likadan Tore skogman glugg som min lille på 10 månader…

  Kram J

 10. Du är rolig du, underbar:)
  Jag brukar skoja när jag skriver och pratar om mig själv då jag har en hörselskada och hör väldigt dåligt, jag brukar kalla mig dövöra, second hand- öra, vaxproppen mm. Jag tycker det är okej då jag benämner mig själv vid något som inte anses ”rumsrent” och anser inte att jag kränker alla hörselskadade då jag bara benämner mig själv.
  En Gula Blend- tant är en kvinna som antingen solar solarium som en tok eller bara pressar sig i solen i en solsäng och är vansinnigt brun. När det blir äldre ser man vita streck mellan rynkorna då hon vänder sig i solsängen. Jag är själv lite av en Gula Blend tant då jag hinner sola, i mina rynkor så syns det vit hud, tyvärr blir jag mer orange då jag solar så kanske jag är en Röd Marlboro- tant;)

  Kram på er alla kvinnor!

 11. Vad sör han är! Vilken underbar ålder, saknar när man hade en sån liten härlig plutt. Alltid ny framsteg och alltid någon som får en att får en att le och skratta, dom är underbara dom där små.
  Du är rolig, följer din blogg dagligen, då få man också sig ett gått skratt.

 12. Åh, jag vill också vara brun som en lapp…känner mig tyvärr mest som en papperlapp, vit och torr. 🙂 Jobb hela sommaren plus en massa regn gör inte direkt underverk för solbrännan. 😉

 13. Hej … Prova att ge han lite vatten i flaska på natten istället för välling , åtminstonde 1 gång av dom två . Perfekt att ha en flaska vatten breve sängen . Oftast vaknar dom å är törstiga ! Så har ja gjort med min tös å det funka bra ! Hon sover hela natten annars bara en slurk vatten så e hon nöjd !! Kram

 14. Tycker att det är sa skönt att du struntar i hur din kropp ser ut och bara njuter! Jag gör samma sak. Fick barn för sju manader sen och jag har absolut ingen lust att lägga ned en massa tid och energi pa att tänka pa om magen är platt eller inte. Personligen tycker jag att livet handlar om sa mycket annat, om viktigare saker.

 15. Oj jäklar vad brun du är! När det gäller ansiktet skulle jag nog satsa på ännu högre solskydd eller minimera mängden sol timmar. Själv kör jag med brun utan sol och solbrun tabletter och försöker sola så lite som möjligt 🙂

 16. Jag är livrädd för att få cancer så jag använder spf 50. Hur brun man blir ligger nog i generna…. men du var minsann brun 🙂

 17. En sak så fantastisk kul o härlig människa du är Magdalena
  Underbart att läsa din blogg
  kram
  Barbro 70 år i Luleå

 18. Äsch, det ger sig.
  Snart slutar han med nattamålet.
  Våran trea var likadan, visste inte vad vi gjorde galet, men man vill ju bara sova, och han somnade efter vällingen så det var enkelt o bara ge då.

  Han är ju för söt Charlie!

  Har oxå fått en finfin utbuktning på magen (min 6åring frågade tom om det skulle komma bebis) men det är höstens jobb det.

  Må så gott!

 19. Hej!
  Vad kul att han äter 🙂 Min tös som är en vecka yngre än din buse äter knappt något!! Hon vägrar välling och vill bara ha liiiite gröt.Annars är det bara jag som gäller. Nätterna äter hon ca 2-3 gånger..Gaaaaa!! Någon som har tips om hur man får tösen att dricka välling?? Kram alla

 20. Sötis skorpan:)
  inte fasen spelar det nån roll om du säger ”lapp”.. Jag är själv same och har renar, å nog brukar jag säga att jag e lapp sådär på skoj.. så kör hårt:) Du har nog en hel del släkt i Kiruna för där bor det några samer som heter Niia..
  Kram på dig!

 21. Jag skulle ge MYCKET för lite av ditt pigment för att inte tala om dina BEN! Jag springer och springer men mina ben vil icke anta rätt form 🙂

 22. Hej söta du! Självklart får du och har rätt att kalla dig lapp, du får till och med registrera dig som lapp/same till sametingsvalet och rösta i sametinget. Vi lappar eller samer räknar inte hur mycket same man är i %, har man samiskt påbrå då ÄR man same eller lapp, och är stolt över det. Finns väl ingen som säger att jag är halv fransk eller 1/4 fransk, tysk, spansk, turk eller vad sjutton som helst. Ha det gott önskar en lapptjej med renar och som har barn och lever med en lappkille som är renskötare.

 23. Hej. Kul att läsa om Skorpans framsteg! Har undrat hur det går för honom/er med maten då jag själv har problem med det. Min dotter Ronja är 1 dag äldre än skorpan bara, blir 9 månader på lördag. Men hon äter nästan inget. Vilken burkmat jag än ger hon så ratar hon den efter en tugga. Maten jag gör själv likaså. Det enda hon äter är gröt och fruktpure, och ja smörgåsrån. Inte ens majskrokar vill hon ha 🙁
  Förra veckan började hon äta välling i alla fall så nattätandet har minskat till 1 gång vid 23-24 och 1 gång vid 4-5… I samband med det började hon dock vägra gröten så nu äter hon bara flytande föda igen.. Behöver tips på hur jag ska göra… Berätta gärna mer om Skorpans matrutiner, känns som jag gör något fel…

 24. Det där med nattätande är svårt .. Jättesvårt.
  Jag hade aldrig hjärta att vänja av min. Hon åt två ggr per natt tills hon var 2½ år gammal.
  Hennes mamma gick då på knäna kan jag säga.. för skoj var det inte..
  Men dock hade jag verkligen inte hjärta att låta henne ”gå hungrig” heller .. Hua. Nej, det fick ta sin tid helt enkelt.. Och jag menar.. det kommer.. I sinom tid 😉 Det gör det alltid!

  Übersöt är han i alla fall din lilla skorpa!! 🙂
  Ha en fin helg och tack för en underhållande blogg!
  //Det där Hondjuret

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..