Trötthet och stukad tumme

Jag är så brutalt trött idag att ögonen knappt går att öppna. Tänk om alla kunde ha ett sånt härligt liv som gymnasieskolas elever!? Ligga och dra sig som drönare fram till halv två om dagarna varannan vecka.
Nedskärningar? Men att ha en 3-4 timmars dagar med helt sjuka tider hjälper väl ingen? Tänk när dessa tonåringar kommer ut i verkliga arbetslivet. Vilken käftsmäll!


Fick hem en unge från Riga med stukad, vrickad, spricka i båtbenet I tummen, så när Filip kommer hem åker jag upp till Astrid och röntgar för säkerhetsskull.
Det är säkert sinnessjuka köer, så jag är nog inte hemma förrens sent ikväll.
 1. Men vad fina ni är och vad han växer det lilla pyret:)❤
  Hoppas det går på på sjukhuset, lika bra att kolla upp att allt är ok, för man vet ju aldrig.
  Själv sitter jag med hårfärg i håret, och har färgat fransarna..härligt.. en liten bonus till mig känner jag denna fina dag. Och jag har gått ner i vikt, har ju börjat med LCHF förra måndagen och gör lite framsteg…tjohoooo

  Stor kram på dig finaste
  /Viveka

 2. Tips: om du inte vill sitta på Astrid KS. Så var jag och röntgade min sons hand på Odenplanshuset. Dock efteren remiss från husläkren. Men allt som allt tog det 2 tim. Resultatet var en bruten tumme:-(.
  Lycka till!!
  Frida

 3. Stackars liten, vilken otur! Hoppas det går bra sedan.

  Jag har fuskat som faaaan med lchf o mår bajs, men idag har jag börjat IGEN!!! Vill bara sluta amma så jag kan käka pulver ett par veckor, det är den bästa starten för mig! Sen kör jag lchf. Annars har jag så lätt att trilla tillbaks.. men min son är 5 månader nu så han äter mer o mer vanlig mat. Trött på att amma nu!

  Ha en fin dag. Kram!

 4. Håller fullständigt med dig vad det gäller ungdomarna av idag. Kom igår till min son med familj, så klart jag frågade efter tonåringaran var de var. Klockan var 14.00 ung. och då masade de sig upp. De är gymnasie elever och har det så bra så jag vet inte vad det ska bli av dem. Börjat prata om eget boende har de gjort vad skönt det skulle vara. JO jag tackar jag hur det skulle fungera med den servicen de har hemifrån. Förstå mig rätt men jag både älskar o bannar dem.

 5. Ja, i det ”verkliga” livet kan man inte ligga och snarka på kudden till eftermiddagen. Förhoppningsvis är det bara en trött tonårsperiod som man måste gå igenom innan man blir riktigt vuxen 🙂 Stackars lilla tummen, hoppas att den blir bra snart och att han inte har alltför ont! Och att ni inte behöver vänta på röntgen i evigheter.

  Ha en fin dag!

 6. Hoppas att det blir bra med tummen och inte är för allvarligt.
  Jag vet att en del ungdomar går så i skolan, den som vi har kvar i gymnasiet går från 9.00- 17.00 och har massor av läxor.
  Det jag har reagerat på när alla fyra gått i gymnasiet är att det, lite beroende vad det gått för linje, ofta ställs lektioner in pga av att lärare är på kurs, sjuka, möten etc. Döttrarna hade det ofta och jag brukade kolla upp det så att det inte var något det bara sa men det stämde.

 7. På mina söners gymnasium går de 8.10 – 16.15 varje dag utan fredag då det har ”lyxen” att sluta kl 15. Tanken är just att man ska se det som en arbetsdag och hinna med det mesta på skoltid. Bra träning inför arbetslivet. 🙂

 8. Har Lance en spricka i båtbenet är det viktigt att han får handen röntgad o gispad för båtbenet är inget o leka med. Min son skade själv sitt båtben o fick gisp o sen är det togs av frågade läkaren om det ömmade o han sa nej tre timmar senare hade han lika ont igen. Så jag ringde till sjukhuset o eftersom vi hade varit på mottagningen kunde dom inte kolla journalen. Så vi gick till en privatläkare som skickade oss till akuten o som tur var fick vi samma läkare som första gången så det var gips direkt o återbesök även till honom…Har man barn får man ta sig den tiden det tar att vara på sjukhuset med dom…Var själv ensamstående mamma till två barn som både var öronbarn o min dotter fick reumatism o hamnade i rullstol o jag var egenföretagare o inte gnällde jag för det..Mina barn är mitt allt…

 9. Kolla upp danderyds barnakut, där är det aldrig köer. Men jag är inte säker på om de röntgar, men det står på hemsidan.

 10. Om jag inte minns fel så går Isak på en friskola? I så fall handlar det inte om nedskärningar utan om att riskkapitalbolaget som äger skolan vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Och det gör man ju enklast genom att låta bli att undervisa eleverna. Att de inte kan något när de tar studenten är ju inte skolans problem… No offense, jag gillar både dig och din blogg, men det är så här det funkar.

 11. Får man bara åka och röntga för att man vill?? (skulle göra precis det samma om det gick) där jag bor(medelstor stad) skulle det aldrig komma på fråga att förälderna själv hade röntgen på förslag..nää AVAKTA

 12. Min dotter går på en gymnasieskola med mycket höga studiekrav, 3 dagar i veckan, går de från 08.10 -17.30, de övriga 2 dagarna slutar 16.00 och 16.15. Hon bor inackorderad vilket innebär att hon fixar frukost och kvällsmat själv samt städar. De har sjukt mycket läxor och prov. På fredagarna när hon slutar kl 17.30 hinner hon inte med bussen som går hem till oss 17.35, utan får sitta och vänta på 18.35-bussen, två byten senare så är hon hemma 20.50. Vi tvättar hennes kläder, någon hjälp tycker jag att hon är värd. Sedan tillbaka till skolan på söndagen igen, men då går sista bussen på söndagseftermiddagen. Så hennes enda vilodag är lördagen, då låter jag henne sova. Med det här upplägget blir det ju inte att vi umgås så mycket fast hon är hemma. Sonen har en kompis som går på en gymnasiefriskola, han har sovmorgon jämt och/eller så många håltimmar att det inte finns plats för en lektion.

 13. Om jag inte helt missminner mej så går Isak på Jensen Gymnasium och där börjar man tidigt (8-12) ena veckan och sent kommande vecka. Man läser ämnen i ”block” och fokuserar på en hel kurs,det bygger på mycket eget ansvar och att man pluggar efter/innan ordinarie skoltid Min son har gått gymnasiet på jensen västra sam sam,han var nöjd med upplägget men tyckte att tempot kunde ha varit något högre. Bra att det finns valfrihet då ett sätt inte passar alla!

 14. Vet hur du känner idag! Jag skulle bara vilja ligga i sängen men det går ju inte när man har en 20 månaders dotter. Mår inte bra häller 🙁 suck och hon är så trotsig just nu.
  Vi får hoppas på en bättre dag imorgon!

 15. Det är säkert så att din son har en hel drös med skolarbeten som han har att göra och ska ta eget ansvar över att göra på dessa ”lediga” timmar. Så var det i varje fall då jag gick i gymnasiet för inte många år sedan

 16. Hej ! Härliga bilder…..Men Maggan kan du inte lägga ut mer recept på LCHF har precis börjat idag….behöver peppning….hjääälp….. Krama alla dina killar!
  Har själv 2 goa som jag varit med själv senaste 10 åren men det har blivit män av dom oxå!!
  Kram Cecilia

 17. Jag håller med Anna om att han säkert har på det viset med skolarbeten som han ska göra på ”lediga timmar” men jag förstår också Maggans inställning. Det är faktiskt många ungdomar som tror att arbete är som i skolan, de kan komma och gå som de vill. Det blir ofta en chock.

 18. Butta// Långt ifrån alla friskolor är slappa och ostrukturerade, våra barns friskola anses som bästa skolan i stan och har högst intagningsmedelbetyg år efter år. Spelar ingen roll vilka som är huvudmän så länge de är seriösa och har elevernas kunskap och lärande i fokus. Bra skola värdera både elevernas studietid och deras fritid för bästa studieresultat. ”Sjukt mycket läxor” tyder snarare på ineffektiva lärarledda skoldagar. Läxor, ja visst men självklart ska det mesta arbete ske på schemalagdaskoltiden, det speglar bäst det kommande arbetslivet.

 19. Jo, fast My: bara för att den skolan år efter år har högsta medelbetygen så säger ju det egentligen ingenting om att den är bäst, med tanke på att på ganska många friskolor så får ju lärarna ”lön efter betyg”..
  Alltså ju bättre betyg eleverna har, desto högre lön till läraren… känns lite tveksamt då om betygen verkligen är baserade på kunskap… :-/
  Säger inte att det är så på just er skola, men man bör veta att det är ett vanligt förekommande system på friskolorna..

 20. Visst skulle man hellre ligga & lata sig hehe men tyvärr 🙁 Men jag har ett så bra jobb där jag sätter eget schema och kan klumpa ihop en massa och ha långledigt, och älskar mina lediga dagar mitt i veckan direkt jag skickat iväg ungarna till skolan lägger jag mig & sover ett tag till ..tonårsfasoner haha 🙂
  Va stor Charlie ser ut på bilden han växer så det knakar sötnöten..
  Hoppas Lance var ok och att han slapp gips…kram*

 21. Ullis// Med tanke på goda vitsorden från tidigare elever och den höga procent som antingen får arbete eller kommer in på högskoleutbildningar efter studietidenså finns det fler parametrar än betygen som visar om skolan håller måttet eller inte. Denna friskola är stans första friskola, har funnits i många år så referenserna är många 🙂

  ps. Glädjebetyg ges lika ofta på kommunala skolor idag så inget som är specifikt för friskolor, så självklart får man syna med lupp när det är dags för gymnasievalet.

 22. Ursäkta men det beror väl på era barns ambitioner? Jag går i en klass med 32 själar som kommer till skolan 8:10 trots sovmorgnar för att utveckla sina studier. Vår tidigaste dag är 16:00 och därefter väntar minst två timmar av plugg som ska balanseras med träningar 5 dagar och fester osv. Detta är livet på naturvetenskap. Nä skärpning och ta tag i era barn istället för att dra oss alla över en kam. Vi som faktiskt kämpar.

 23. Verkar vara sån skillnad på olika gymnasium. Fattar inte det. Där min son går börjar dom kl.8.20 varje dag, slutar 15.30 alla dagar utom fredagar. Då slutar dom kl.12. Men jag har hört av andra där deras barn har som du beskriver. Så det verkar vara otrolig skillnad. Varför kan man ju undra. Det är ju våra ungdomar det drabbar. Precis som du säger. Hur ska dom orka när dom ska ut sen i arbetslivet.
  Kramis

 24. Hej alla…

  (skrivet av ”vuxen gymnasie-elev”)…
  Jag går på komvux halv tid, för jag ej först fick jobb,samt ej hade fullständig högskolekompetens, har nu fått fast halv-tid natt, men jag håller faktiskt med Maggan, det är lugnt att plugga, om man jämför med att jobba, då du måste leverera för någon annans pengar, jag nästan ångrar att jag inte pluggar heltid!
  Jag vet inte studietakten Komvux gymnasium, gentemot ungdomarnas? Samma? Man skall ej förminska något, men skolan är as-soft gentemot arbetet…Men ungdomarna har ju annat i huvudet än skola, de kan ske inte tycker det är jättekul…

 25. Jag går på samma skola som Isak och ja, Jensen är EN av många friskolor som finns i Sverige. Och då undrar jag utan att veta mycket hur ni kan nervärdera en skola och oss ungdommar så mycket? Som ”17 år och målmedveten” skrev, dra oss alla över samma kam…det är ingen skillnad att gå en hel dag eller en halv skoldag, visst det gör ju att vi själva måste planera våra dagar och skolarbeten men ändå vi lär oss exakt samma sak som de elever sim går i kommunal skola och går 9-17. Våra lärare följer lika studieplan och kurser som kommunala lärare så vad är skillnaden menar ni? Skulle det vara så att vi blir sämre vuxna för att vi går på att friskola? Tror inte det…vi lär oss inför verkligen att ta eget ansvar för våra studier och vår egen framtid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..