En liten stukning?

En stukning, nix! Två brutna ben….


Och det knepigaste är att hon inte kände/känner något…
Varesig när hon föll eller nu.
 1. Jag tror personligen att bebisarna inte är medvetna om var de är. Deras trygghet är deras familj! Vi har precis varit 3 veckor i Thailand med vår 2 månaders pojke o and 2,5 åriga storebror! Det gick hur bra som helst!!!

 2. Varför e handen lindad när hon brutit två ben ?! 😉 nääää va jag skämtar dumt! 🙂 va tvungen! Krya på dig N och trevlig kväll till er alla! Kram Linda

 3. Lider med Nathalie! Min pappa råkade ut för en bruten handled när vi var i Sälen, han hade blivit pååkt av sitt barnbarn… Inte roligt alls! det kommer nog göra ont inatt, ta väl hand om henne!!

  Kram Malin

 4. Hej Maggan! Min sambo har renoverat en hel del toaletter på fjällgården i våras ;P Vilket rum bor ni? Han kanske har fixat just erat! Det är jätte roligt och läsa din blogg, jag gör det flera gånger om dagen! Hej hopp, Denise

 5. Hej. Jag skriver inte för att vara negativ på något sätt. Mer av omtanke för din baby. Jag är utbildad och har jobbat med babyar i många år. Babyar som upplever stress (ex. för många olika miljöer) kan visa sin stress genom att avskärma sig från verkligheten. De sover helt enkelt mycket och är mindre nyfikna än vanligt. En baby har stort behov av att ta in verkligheten och livet i lagom doser, inte allt på en gång. Kom ihåg att detta är vänligt menat. Nu är ni där ni är, och mitt råd är att stanna mer på rummet och ta lugna promenader. Sen, stanna hemma mer. Kram

 6. Stackars tjej med bruten handled,vet hur de känns. Förra året råkade jag bryta min högra, inte så roligt när man är högerhänt,,de var inte så lätt att klara toabesöken kan jag tala om,,verkar som de är längre från vänster när man skulle torka sej. Och jag tror inte lilla Charlie mår dåligt av att ni rör på er, tycker han ser rätt nöjd ut, och om han inte var de så skulle han nog protestera vilt. Har för mej att ungarna gjorde de när dom var små och dom inte trivdes med tillvaron. Nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR

 7. Läs gärna mitt inlägg om hur mycket pengar som skjuts rakt upp i luften imorgon,Helt idiotiskt när vi kunde använt dem till så mycket mer. Till så mycket bättre saker: ifalldayswereholidays.com

  Kram Mrs G

 8. God morgon! Tusen tack för en mycket underhållande blogg. Jag läser din blogg nästan varje dag och finner den mycket underhållande. Jag älskar din humor!
  Hoppas du får en härlig nyårsafton, var rädd om dig.

 9. Jag förstår inte varför alla hetsar upp sig så över att ”familjen Maggan” reser runt med bebisen, den har sin trygghet i sin vagn där de bekanta dofterna finns och då spelar det ingen roll om den är hemma, på stan eller reser och flänger. Det som jag däremot förundras över är att MAGDALENA ORKAR!
  Vad JAG istället skulle oroa mig över är risken med att Skorpan utsätts för RS-virus när de rör sig bland så mycket folk.

  Ha ett gott slut och ett gott nytt år!

 10. Håller med Carola och de andra som undrar varför somliga hetsar upp sig ang. att Maggan med familj reser med en liten bebis.

  Hallå!?! ÄR det någon hemma, saknar ni översta delen på bröllopstårtan?

  Så länge man ändå har en form av vardag för bebisen, den välkända trygga vagnen, mamma, pappa och syskon runt i kring sig så är det ingenf ara.
  Det är ju inte så att de lämpat över honom till okända människor som behandlar honom illa

  Herreminje.
  Ta nu och kamma er och väx upp innan ni ska hacka på Maggan.

  Gott Nytt År till er andra, och Maggan med familj, som tänker vuxet och moget.

 11. Stackare att behöva skada sig så första dagen….o allt. Synd ju.
  Men NI får göra det bästa för henne och resten av er familj..NU är det NYÅR!! igen kan jag tycka,
  Önskar er Gott Nytt År..och att detta år ska bli det bästa*L*
  Massa Skånekramar från mig

 12. Just ja!
  Stackars Natta som brutit handen.
  🙁
  Troligen känner hon inget..än..för att hennes smärttröskel är hög samt för att ibland när man råkat ut för ”trauman” så tar det ett tag innan kroppen reagerar.

  Idag däremot förmodar jag att hon har ont.
  Mycket ont.
  🙁

 13. Seriöst, tror ni att en 4 barnsmamma inte är påläst eller har någorlunda koll på läget? Ni bryr er av omtanke men det är väääldigt tröttsamt att se alla pekpinnar. Låt var och en få bestämma över sitt liv, så länge ingen kommer till skada, läs bloggen istället och analysera inte sönder er.
  Nåt vi kan klaga på är däremot alla dessa ligister som tvunget ska skjuta raketer dag ut och dag in….som nån skrev ovan.

 14. Men allvarligt. Hur tänker man. Man kan ju inte lägga ut sitt liv och sitt barn så här offentligt och ha ett kommentarsfält och sedan inte vänta sig att få kommentarer av alla möjliga slag. Inget, absolut inget, genererar så mkt känslor och kommentarer och råd och synpunkter som små barn. I synnerhet från kvinnor som har egna barn. Vakna upp!

 15. Klart att en bäbis också kan bli stressad. Både av ständiga resor, miljöombyten OCH sen så måste han ju känna av Maggans stress. Jag blir stressad av att bara läsa hur hon reser och flänger med fyra barn. Hon uttryckte ju själv också oro för Charlies mående, såpass så hon funderade på att uppsöka BVC i Åre…. Så allt är ju uppenbarligen inte ok.

  Jag tycker Maggan ska lyssna på alla erfarna mammor här som ger sina råd (många som säger samma sak). Hennes egen mamma har nog inte rätt alltid.

 16. Tror ingen här skriver för att vara elak. Skriver Maggan att hon vill ha tips.Så sätter det fart på oss mammor. Alla med barn skriver väl då sin erfarenhet. Alla har väl mer eller mindre delade meningar om hur barn skall skötas. Men alla vet väl att små barn inte skall vistas i folksamlingar. RS viruset är ju en anledningen att vidta försiktighet.
  Plötslig spädbarnsdöd en annan där det säg att små barn skall vara i lugn och ro. Tips från många kan väl aldrig vara fel. Alltid kan man snappa upp något som kan vara bra för en själv.
  Ha det bra i fjällen akta benen.

 17. Mitt barn (andra barn) fick RS virus när han bara var ngra veckor gammal. Han är född i november. Han har en storasyster som går på dagis och drar hem baciller. Så trots att jag inte var ute i folksamlingar med honom, som min BM avrådde mig från, åkte han på det jobbiga viruset. Han och jag låg inlagda på Astrid Lindgren i fyra dygn. Han hade svåra andningsproblem. Kunde inte behålla ngn mat. Mina värsta dagar i mitt liv….Nu mår han bra och växer och frodas. En episod ur mitt liv….Kram på er

 18. Svar till Susanne ang min utbildning: Högskoleutbildad, bla socionom och fam,terapeut med fördjupning små barn. Har arbetat med samspel och anknytninsbehandlingar mm.

 19. SUSSANNE, Svar: Jag är högskoleutbildad Socionom och familjeterapeut och har bl a arbetat med samspels och anknytningsbehandling mellan små barn och deras föräldrar. Barn kan visa smärta och stress på två olika sätt. Ett sätt är att skrika, men det mycket lilla barnet visar det oftast genom att tystna, sova och vända sig bort.

 20. Hon fråga väl ändå om hur mycket en bebis bör äta? Inte om hon kunde eller inte kunde åka omkring..
  Hon är väl rätt erfaren då det är fjärde barnet.. Och det är väl upp till var och en hur mycket eller lite man vill resa med sina barn..
  Kanske det är av omtanke men ser mer ut som ni tycker hon är en dålig mamma, och det har hon knappast bett om att få höra!
  Gott nytt år!

 21. Rebecka:

  Hon beskrev att hon hade PROBLEM med hur Charlie åt och sov. Hon skrev också att hon var så orolig att hon skulle ta honom till BVC i Åre pga det. Därför fick hon råd! Nu ska du inte vända på sanningen här…..

 22. Jag känner igen det där… råkade ut för samma sak när jag åkte skidor för något år sedan… Men självklart envisades jag med att inte undersöka armen.. så jag gick med ett brutet ben i två dar innan de andra sa emot och jag fick åka till läkaren…
  Håller med Malin Rebecka:
  Magdalena här skriver att hon är orolig över problemen med Charlies hur mycket han sover och äter, och självklart är hon ingen dålig mamma, det vet nog alla som läser denna blogg !!! 😉

 23. Vänder inte på sanningen, det vet jag med att hon skrev.Fast jag menade bara att hon fråga om hur mycket barn i den åldern ska äta..då vill hon väl ha svar på se och inget annat!

 24. Rebecka:

  I ena meningen skriver du att Maggan är en erfaren mamma som inte behöver några råd. I andra att hon inte vet hur mycket ett barn ska äta?!? Det borde man väl veta när det är fjärde barnet om man är så erfaren….. Ellerhur?

  Hon beskrev att Charlie inte mådde bra (åt sakta och sov mycket) och fick råd därefter. Punkt.

  Har du en skruv lös eller satsar du på att bli 2012 års rikspucko?

 25. Alla barn är olika.. Reagerar olika.. Resa med spädbarn är det lättaste. Man har maten med sig ( eller välling ) dom kan sova överallt & närsomhelst. Dom upplever så mkt ljud & olika röster redan när dom ligger i magen.
  Barn har olika perioder när dom sover & äter mer / mindre.
  Oavsett om dom befinner sig i Sverige eller Afrika.
  Mina 3 killar har rest sen dom var spädisar & är nu mellan 7 mån & 15 år. Dom är varken mer eller mindre stressade, går upp i vikt & har inga problem i skolan.
  Så länge dom får sin mat & kärlek från sina föräldrar & syskon.. Så kan ni vara var ni vill i världen!!
  Det är min erfarenhet med mina killar…:)
  Så njut av snön & omgivningen.. Gå efter din egen magkänsla..
  Gott nytt!!

 26. Malin – Vad charmig du är…….. eller nä.

  För att citera bloggerskan själv.
  ”Är det stressigt för en nyfödd att åka på semester? Jag har själv ställt mig frågan. MIN slutsats är att jag INTE tror det.”

  Hon har besvarat sin egen fråga och verkar inte söka ”råd”. Sen får alla tycka vad man vill 😉

 27. Hejsan! Skorpan mår nog bra av den friska luften. Han får mat och kärlek. Tror inget fattas honom. Däremot barnen som bor i fattiga länder och inte har mat för dagen lider väldigt mycket. Vi kanske ska oroa oss mer för dom istället. Om Magdalena ber om råd så får hon självklart råd av hjälpsamma människor. Alla råd kanske inte är bra men bara man menar väl.
  Susanne sluta klaga på vad andra skriver hela tiden och kom med något eget för en gång skull!!!!!
  God fortsättning alla
  Agneta Blomberg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..