Barn är som blomkrukor

Min mamma sa en gång att barn är som en blomma i en kruka.
Ger man dem vatten, kärlek och omvårdnad så spelar det ingen roll om man flyttar på den, och ställer den på olika fönsterbräden.
Barn är trygga med sina föräldrar. Är mamma glad så är bäbis glad! Jag personligen låter hellre mina barn få uppleva världen med mig, än att lämna bort dem till barnvaksfrämlingar.
Är det stressigt för en nyfödd att åka på semester? Jag har själv ställt mig frågan.
MIN slutsats är att jag INTE tror det. Det är mer upp till hur mamman mår och orkar. Jag tror att det är BÄTTTE att röra på sig nu, än när bäbisen är 8mån-1,5 år. Nu sover de, bajsar och äter. När de är äldre så är det viktigare att hålla rutiner med sömn och mat.

Utsikten från vårt fönster,

Filip är tillbaka, Natta har stukat handen, och Tristan klämt sina fingrar i hotelldörren. Det är bara Lance som är kvar och vägrar lämna backen.

Lite lunch till alla…

Ps. Jag tror att Charlie trivs lite FÖR bra! Inte ens afterski’skränet kan väcka honom till liv i vagnen.
Det tog en timma att få i korven flaskan, han rapade och somnade om. Snacka om behagliga problem egentligen.
Tristan hade kolik, så med ett sånt här lugnt barn skulle jag lätt kunna skaffa två till..hihi

Jag har gjort ett större hål i nappen, så nu rinner det ner bätte.
Charlie mår för övrigt toppen! Tack för er omtanke. Han är frisk och INTE förkyld, åt just 140 ml, går upp i vikt och har fin färg..
(Vad jag menade med att han äter sämre, är att det tar LÄNGRE TID att få i honom en flaska..)

Min mössa är köpt på Öbergs i Ystad och den är av märket GANT

Stora kramen x

Location:Fjällgårdsvägen,Åre,Sverige

 1. Va mysigt ni verkar ha 🙂 jag förstår att vissa tycker ni far o flänger men känner du att du orkar de så är det ingen annan som har med de att göra!! Ha de så bra och passa på o njut! Älskar dig och din blogg.. GOTT NYTT ÅR

 2. Hur man än gör så finns det dom som måste tycka till och kommentera. Jag är övertygad om att du har tillräckligt med förnuft att känna vad som fungerar för er familj. Ha ett riktigt gott nytt år!

 3. Jag håller defenetivt med dig det är bättre att barnen flänger och far med mamma och pappa än att vara ifrån dem…
  En förälders närhet och mående är det viktigaste för barnen!
  Det spelar ingen roll hur man än gör så är det ALLTID folk som ska ha åsikter om uppfostran m.m.

  Ha ett gott nytt år! =)
  KRAM

 4. Håller med, det är ju upp till dig och din familj och bestäma vad som fungerarar, min dotter 5 veckor när vi var i danmark och 5 månder i bulgarien, dete gick gick jätte bra, hon njöt som bara den av myset och all uppmärksamhet. Jag tror det är bra att börja vänja barn vid att resa tidigt för då får dom resvana och blir lättare att resa med när dom blir äldre. Jag tror att dte är helt upp till föräldrarna hur trygga barnen är. Lyckliga harmoniska föräldrar blir lyckliga harmoniska barn. Jag tror att det är männsikor som har dålig erfarnhet av att resa med barn, rädda själva eller helt enkelt avundsjuka på att andra familjer är lyckliga och har det bra. Stunta i dom som lägger sig i, Dom har ett eget liv som dom kan ta hand om, dom behöver inte ta hand om alla andras, Tänka att andra människor har ochkså kompetens att kunna ta hand om sig själva och sitt utan ständig ” hjälp”

 5. Så länge NI trivs så gör ju Skorpan det också 🙂
  Min son åkte med mig runt hela Sverige första åren . Vi pendlade Östersund-Åre nästan varje dag.
  Vi hade ett av våra största jobb då på Vår firma så det var bara jobb OCH njuta av bebis.
  Bara föräldrarna mår bra klarar man ALLT.
  Har nog inte sett en kändis som är så jordnära som du är .
  och familjär framförallt.
  Njut av Åre .
  Gott nytt år till er alla

 6. Så mysigt det ser ut där hos er =) Av egen erfarenhet så tror jag som du att en bäbis inte bryr sig så mycket om vart den är geografiskt så länge den är i mamma eller pappas famn =) Sen när de blir lite äldre kan de nog reagera mer på omgivningen o sova bäst i sin egen säng där man är van. Men inte tror jag någon mår dåligt av att resa omkring bara man har en fast punkt som är hemma vilket de flesta svenska barn har i dag. Gott slut o Gott nytt 2012 till er alla!

 7. Har kommit på en likhet mellan Katrins och Maggans bloggar, finns allt för många spydiga läsare som hackar och misstolkar varandra bland bådas kommentarer. Människor kommer med välmenande råd från hjärtat och genast blir de påhoppade av vasstandade överlägsna hyenor och blir beskyllda för både det ena och det andra. Väldigt trist måste jag säga sen kan man ju bara spekulera i vad det beror på…..

 8. Jag har kört ett liknande liv med mina kids. De har passerat 20 nu och de säger ofta att de älskat sin uppväxt och att de längtat efter att få bli vuxna för att det verkat så kul.
  Jag blir grön av ilska när föräldrar matar sina barn med suckar och stön över hur jobbigt det är att vara vuxen. Hur många måsten och krav man har. Sen blir de förvånade över att deras barn aldrig skaffar jobb eller står på egna ben.
  Du är en underbar förebild som visar dina barn att det är kul att leva. Du ger dem en enorm social träning iom att de får möta andra människor i olika miljöer. Fortsätt som du gör, följ ditt hjärta och ös kärlek över dina barn. Låt dem skratta och njuta av livet och känna längtan till en framtid.

 9. Att ni orkar! Magdalena får väl umgås med de hon vill utan att några av er ska hålla på att agera moraltanter. Jag blir nästan rädd när jag läser en del inlägg. I min värld får var och en ta hand om sin familj som den finner bäst, ha de vänner de känner för och tycka och tänka som de vill så länge inget brott begås. Är ni så himla perfekta själva förresten? Magdalena! Snälla, sluta inte blogga pga vissa trista personers ännu tristare inlägg. KRAM!

 10. Åh, va det låter härligt me minisemester och me snö! Här nere i Småland regnade allt bort 2dagar innan Julafton…
  Man känner ju sina barn bäst. Mamma och pappa vet (förhoppningsvis) bäst!
  Imon är det Nyårsafton och då ska vi lämna bort våra flickor, 3 och 5år gamla – för det tycker VI känns bäst! De ska vara hos sin älskade mormor och morfar. Inte för att vi ska på nån ”suparfest” men det är alltid någon som skrattar ovanligt mkt eller bli högljudd…. Sen så är det skönast, när man är barn, att få krypa ner i en säng som man känner till…. Min sambo och jag ska bara njuta av god mat, dryck och trevlig sällskap!
  Gott Nytt År fina Magdalena! Det är så roligt att läsa om dig och din familj varje dag. Stor kram Linda

 11. Mitt nyårslöfte får tyvärr bli att lämna denna blogg, inte på frund av den trevliga bloggaren ´Magdalena utan pga av de dagliga galenskaperna som pågår bland kommentarerna och för att behålla sinnesfriden så håller jag mig hellre härifrån. Vet nog ingen annan blogg (då förrutom möjligtvis Katrins, men där ”ingår det i paketet” utifrån hennes bloggimage) där läsare så öppet och direkt elakt snedvrider varandras kommentarer för att ställa in sig hos bloggare, är helt sjukt i mina ögon.
  Önskar dig och din familj allt gott Maggan och framför allt ett riktigt gott nytt år, önskar även er vettiga läsare detsamma..resten av er är ju redan så perfekta så er lär jag knappast behöva önska någonting.

 12. Vi har tyvärr inte haft någon barnvakt nån gång under barnens uppväxt(8,7 å 2 år) så dom har varit tvungna att vara me oss vart vi en rest..jag tror inte dom farit illa av det…

 13. Det bästa är att bebisen får vara med mamma och pappa, det håller jag också med om. Men jag tror inte det är bra att flänga och stressa runt heller. Du skrev ju själv häromdagen att du höll på att bryta ihop av allt du skulle hinna med inför Åreresan….. Klart Skorpan känner av din stress. Du motsäger dig själv mycket i ovanstående inlägg.

 14. Jag håller med Lilla My, bloggen är tyvärr inte rolig att läsa
  längre, just p.g.a. att alla hackar och är elaka mot dom som
  vågar ha åsikter i all välmening.

 15. Jag är medveten om att många hackar på varandra kommentatorsfältet, men jag vet inte om jag håller med Lilla My och Eva om att det är att man är elak om att man vågar ha åsikter i all välmening, jag upplever snarare att det e elakheter för att man inte tycker som dem och att man inte anser att Maggan har fel. Dvs. man ”ställer in sig”, ”fjäskar” osv. Bara för att man tycker det Maggan skriver är rätt m.m. Jag kan tolka Evas och Lilla Mys kommentarer här fel och att det är det de menar, men eftersom att de inte har utvecklat mer vad de menar så ber jag om ursäkt på förhand om jag tolkat fel, men varför måste man sluta läsa en blogg bara för kommentarernas skull? Man MÅSTE INTE läsa kommentarer.

  Kul att höra att Charlie mår bra!

 16. Hej Maggan!

  Jag tror som du 🙂 Är mamman/pappan harmoniska så blir även barnet det.
  När min yngsta var två månader ( 8 månader idag ) så åkte vi till vårat landställe. Första dagen där var han lite oroligare än vanligt och åt lite sämre. Men från dag två var han sitt vanliga jag igen. Samma sak när vi en månad senare skulle hem. Lite orolig och åt lite sämre första dagen men sen som vanligt. Tror att ny miljö och doft spelade in lite för våran lille plutt men han anpassade sig fort och vi stressade inte upp oss heller.

  Eran lilla skorpa kommer att trivas som fisken 🙂

  All kärlek till er <3

 17. jag uppfattar denna blogg som snäll..me kommentarer. har jag missat nåt?? elaka kommentarer?? alla kan ju inte tycka lika eller hur?

 18. Det är väl ingen direkt som hackar här eller har jag missat något. Man kan ju ha åsikter om saker och ting, Maggan säger ju att skorpan äter dåligt är trött och sover mycket. Här kommer folk med tips i all
  välmening och en och annan moralpredikan men det är ju i välmening och inget annat. Små barn ska inte vistas i offentliga miljöer speciellt inte vid denna årstiden pga av exempelvis RS- viruset !!!! Det har jag fått lära mig. Men tror att de flesta vill hjälpa till här och inget annat. Bra att du inte åkte pulka med skorpan idag i alla fall som en annan bloggare skrev att hon gjorde med en 10 dagars bebis.

 19. Värsta typen av människor/kommentatorer är de som skäller och kallar andra kärringjävlar för att de ger Maggan ett välmenat råd. De är DE som sabbar bloggen.

 20. Ha ha!! Är så van att du kallar Charlie för Skorpan, så när du skrev Charlie tänkte jag först Vem sjutton är det!? 🙂 Sorry!! 😉
  Hoppas ni får ett trevligt nyår!! 🙂

 21. Jag tror som du, om mamma är lugn o glad så blir bäbisen likadan, iaf när de är så där små. Vi fick barn i juni och har varit runt hela världen (känns det som) och vår son har inte visat på några problem alls förrän vi bodde hos mina svärföräldrar i en vecka och jag höll på att bli galen, först då hade han svårt att sova. Nu är han 6 månader och vi kommer befinna oss på samma ställe i ett halvår iaf, han har sina rutiner o de funkar vart vi än befunnit oss, men vi är inte direkt super strikta, om han lägger sig en halvtimme/timme senare än normalt så funkar det också. Gott Nytt År!

 22. andledningen till att jag skriver är inte att provosera, men risken när man är känd och hänger ut sitt liv, barn rutiner är att folk blir hängivna, till det yttersta, förföljer och i värsta fall gör värre saker. inte bara i kommentarsfältet.¨
  DET ÄR DET JAG ÄR IMOT.
  häng ut er själva. frisyrer pattar, pms.
  häng inte ut barnen. tänk på tragiken i arboba……..

 23. Klart det bästa är att bebisen får vara med mamma och pappa, det håller jag helt med om, även om jag inte tror att det är så bra att fara och flänga runt som ni gör. Det är väl just stressen som jag läser att du har som Charlie kan känna av. Men är du glad, mår bra och orkar, så ska det väl inte vara några problem, men det läste jag inte i de tidigare inläggen.
  Men nu ska ni väl ha det lugnt och skönt i en vecka i allafall.
  Gott Nytt År! Du ser ju pigg och glad ut på fotot så ni har det säkert bra hela familjen 🙂 Man oroar sig väl i onödan 😉

 24. Om det nu blivit så otrevligt i kommentarsfältet så behöver man väl ändå inte sitta och läsa kommentarerna. Jag läser bara det Maggan skriver men just idag gick jag in o läste kommenatrerna och en del verkar ju helt störda 🙂

 25. Så fint sagt av din mamma och så sant du och Filip gör helt rätt tycker jag. Ni ser verkligen ut att ha det jättemysigt men stackars Tristan aj aj så ont det gör, krya på dig hälsningar till honom och Natta så de kommer ut i backen snart igen.
  Ha en mysig kväll däruppe hela gänget.

 26. Vad underbart ni har goa familj. Skorpan ser inte speciellt stressad ut 🙂 Jag tycker Du har en otroligt sund inställning på dina barn och familj. Jag skulle gärna ta emot lite tips och ideer från dig Maggan om hur man löser, ”står ut” med syskon tjafs, bråk.
  Jag har följt din blogg läänge, älskar den, härlig blandning. Men jag måste ha missat, vem Natta är 🙂

  Kram och Gott nytt!!

 27. Jag läser sällan kommentarerna på bloggarna jag följer, ni som tänker lämna bloggen pga kommentarerna kanske borde göra som jag..

  Låter helt befängt att sluta läsa något ni gillar pga att det finns elaka kommentarer som man lätt kan låta bli att öht klicka sig in till 🙂

 28. Åh det ser verkligen mysigt ut! Skulle så gärna vilja åka till Åre också! Ni gör helt rätt i att åka på lite semester!
  Vad det gäller Skorpan och maten så har jag en snart 3 månaders bebis som också bara vill sova och det tar verkligen tid att ge henne mat för hon bara somnar… Även om hon inte går upp så mycket i vikt så går hon ändå upp, och det är huvudsaken. De senaste dagarna har det varit svårt att få i henne mat. BVC säger att man inte behöver oro sig, så länge hon är nöjd och kissar så får hon förmodligen i sig det hon behöver.
  Undrar också vart Filip har köpt din superfina Sand cardigan eller om du vet vad modellen heter… Skulle såå gärna vilja ha en sån.

  Kram på er!

 29. Eva och Lilla My: Ni tycker bloggen är bra men tänker sluta läsa den pga de tråkiga kommentarerna…vore det inte bättre att fortsätta läsa bloggen och istället sluta läsa kommentarerna?

 30. Hej !
  Kunde innte sagt det bättre ! Glad att du tar det på rätt sätt 🙂 Alla komentarer 🙂 Så är det , mår mamma bra mår mår baby bra! Jag hoppas våra vägar möts någon gång….. kram till dej och familjen.

 31. Njut nu av Åre och strunta i allas knäppa åsikter och pekpinnar om än det ena och än det andra.
  Om folk kunde lära sig att sköta sitt eget innan de ska mästra andra.

  Kram Mrs G

 32. Åh vad jag längtar upp till fjällen!!! Älskar att vara där uppe =)
  Vi ska inte upp förrän v 8, känns som en evighet kvar….

  Klart barnen kan resa, glada föräldrar = glada barn och glada barn = glada föräldrar! Fjälluften gör underverk tycker jag!

  Vi gör också våra barn resvana direkt, lika bra, blir jobbigt att köra Ystad – Duved annars ;-))

  Ha ett gott nytt år Maggan med din familj!
  /Mia

 33. Än en gång får vi tacka för att du delar ditt liv med oss så öppet och ja just nu var jag är i livet så skulle jag inte orka ditt farande och flängande precis som vissa andra här. Men som vissa andra här så skulle de orka det och det är ju så vi alla är -OLIKA!

  Inget är rätt och inget är fel så länge man ger barnen trygghet, kärlek och regler. Vi vet oftast alla bäst själva vad som passar oss och våra familjesituationer bäst och sen vad alla andra tycker runt omkring spelar verkligen ingen roll!

  Tycker det verkar som du och lilleman tog det riktigt härligt lugnt och njöt varandra idag medans de andra även de hade det toppen förutom skadan då…

  Gott nytt år!

 34. Har någon gnällt nu igen jaja man kan inte pleasa alla men ibland önskar man att en del kan hålla inne med sitt tjat…och ni som gillar Maggans blogg men tänker sluta läsa den pga av de elaka kommentarerna varför är det inte bättre att sluta läsa kommentarerna, det har jag titta rbara ibland men ser jag nått skit hoppar jag det orkar inte med småsinta stackare som bara bråkar min energi får de INTE….Maggan hoppas ni har det toppen tillsammans, hoppas ert nya år blir toppen ett Gott Nytt År lite i förskott till er puss & kram *

 35. Magdalena!

  Jag håller med dig om att ”barn är som blommor”
  Jag åkte med mina föräldrar utomlands för första gången när jag var 3 dagar gammal. OK Danmark är inte långt från Skåneland…Och mina syskon skulle jäntas hem igen efter tur hos far o morföräldrarna!
  Inte har jag fått men, för regelbundet som 0 åring åka hit och dit.
  Förrutom för en blodad tand för allt med resande gäller! 🙂
  Love it!!!

  Ha en skönt slut på 2011 samt Ett Riktugt Gott Nytt År!

 36. Nej det e inte för stressigt, han är för liten för att förstå vad som händer runt omkring men inte längre så liten att han behöver hemmets lugn.
  Ha det så gott.

 37. Men hur får du till det om att arboga morden har något med blogg att göra? Det va en sjuk tjej som va svartsjuk som dödade hennes barn pg av svartsjuka. Hur tänker du? vad är lika? Visst kan hålla med om att det inte är helt ok allal gånger o visa bilder osv ang barn då de alltid finns på nätet sen osv.. Men att skriva något om arboga?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..