Så befriande!!!!

Jag älskar er!!
Ligger i sängen och fäller tårar av lycka! Tack för era bekännelser…
Jag skrattar och känner igen mig i nästan alla!!!
Ni har gjort min dag! Och får mig verkligen att känna mig mindre ensam…(måste uppdatera och kika om det kommit in fler hehe)

 1. Åh fy jag skriker alldeles för mycket på mina barn när de gör något fel. Jag är inte alls pedagogisk eller har tålamod.
  Får ofta dåligt samvete att jag kanske skrikit för högt eller blivit för arg.
  Ibland skriker jag bara rakt ut av ilska istället för att skrika på dom.
  Hotar gör jag oxå och mutar.
  Ibland när dom är förjävliga går jag ut på altanen och låtsas att jag går (ingen fara barnen är 5 och 9) men då blir de oftast snälla när jag kommer tillbaka efter typ några minuter.

 2. Med en preteendotter och en pubbeson, så är man inte så jäkla pedagogisk alla gånger. Och detta trots att dom har diagnoser och behöver pedagogik mer än andra, så skiter sig det iallafall i typ 8 av 10 gånger. Skrik, gap, slå i dörrar, slå på varandra (barnen alltså) sparka sönder glaset på dörren till vardagsrummet.

  Vet inte hur många gånger jag skickat ut ungen eller ungarna i trapphuset för att jag inte orkat.. 🙁

 3. Mitt lågvattenmärke är nog när jag lägger mig på samma nivå som min treåring. Den argumentationen är inte att leka med 🙂
  Sen ska jag helst gå direkt till skåpet och leta efter choklad för att höja blodsockret med. Min dotter är alldeles för verbal och intelligent när jag är trött och hungrig och jag förvandlas på nåt konstigt sätt till en monstermamma… Det är nog bara att inse att det är mänskligt!

 4. Fast jag vågade inte berätta det värsta jag gjort vid en lunch en gång, hade stått och stekt pannkakor till alla barnen, hatar ju laga mat, dom bråkade, jag städade, tvättade mm samtidigt och var stressad, tillslut flög fan i mig och jag ledsnade över bråket vid bordet så jag tog alla pannkakor och kastade de på golvet, hällde ur all sylt över pannkakorna och kickade hysteriskt på grädde på skiten och skrek som en galning: Är ni nöjda nu! Är det någon som vill äta nu! Stampade sedan och hängde tvätt och då sköljde de dåliga samvetet över mig som en stor våg, så stor att det vart vattenskada i badrummet;) Jag gick sedan och bad om ursäkt men tyckte sedan att det var befriande att få ur ilskan;) Kram

 5. Jag blir galen när barnen bråkar i bilen. När de slåss och spottas och skriker på varandra och gråter så det tjuter i öronen på mig. Då kan jag köra in på en gata och stanna bilen och be dem att nr 1 hålla käften eller nr 2 hoppa ut ur bilen. Jag kan inte koncentrera mig på att köra säkert när adrenalinret pumpar av ilska inom mig. Då brukar barnen lugna ned sig och så kan vi köra vidare.

  Att det är så svårt att lyssna innan det går så långt. Jag ber de trevligt sluta bråka titta inte på varandra utan titta ut i varsitt fönster och håll era armar och ben och huvuden på eran plats.

  Ja det gör vi mamma säger de o sekunden efter så gråter någon för att den ena drog i den andras hår! pust! Måste man köpa tvångströjer för att man skall åka bil ihop nu för tiden eller??

 6. Hahahaha. Okej, Bettan vinner stort!!
  Vilken qwinna!
  Hemskt vulgärt gjort men man fattar precis hur hon kände.
  Hon tappade greppet totalt, vilket man kan göra.
  Linda

 7. Har en kompis som inte heller visste att Krokodiltårar betyder FALSKA tårar…hon trodde att det betydde stora tårar..vilket jag försrår att du också tror…:))))

 8. Hej Magdalena!
  Det finns ingen förälder som är helt perfekt, även dom som är pedagogiska, stränga, har koll på allt är inte heller perfekta utan alla har sina brister!
  Man får lov o bli helt galen, förbannad, skrika o ha sig, tycka o tänka om saker o ting för innerst inne vet ens barn att man älskar dom o man vet själv att dom är de bästa o finaste man har o man älskar dom så innerligt mycke att de inte finns ord till de!
  Såå de e helt OK o normalt att bli arg! 😉

  Angående Ystad BB är dom super duper bra o där e såå mysigt. Har två barn o båda är födda där. Har även en tredje bulle i ugnen som gräddas fint till maj månad då vi siktar in oss på Ystad BB även då 🙂 haha!

  Du är en helt underbar fantastisk människa o du är så jordnära! Älskar o läsa din blogg får många goa skratt åt dina otroliga kommentarer, finns ingen som slår dom! Haha 😀

  Lycka till med allt o att prinsen snart ploppar ut 😉
  Många pussar o kramar till dig från mig <3

 9. Oh fina fina Maggan! Jag dig på Elgiganten här i Ystad för en stund sedan. Så fin och vacker du är! Stor och fin mage har du också. Tycker lillen får komma ut snart så vi får en liten ny bloggbebis att följa=)

  Stor kram!

 10. Det värsta jag gjort när ungarna gnällde om maten var nog att jag slängde hela fläsk pannkakan ut genom fönstret. Till fåglarna. Pinsamt värre när jag var tvungen att gå ner o städa upp skiten. Visste inte att Isak brukar träffa sin pappa, gör han det ofta?

 11. När barnen klagar o gnäller på middagsmaten jag lagar i en timma från grunden varje dag för att vara en god husmor som ger barnen ”riktig” och näringsrikmat så tappar jag humöret och skriker jag länge jag inte serverar bajs, spyor och snor så får ni smaka på maten!!!! Moget av mig? nä…Men jag blir jätte ledsen över att det klagas på maten. Jag lägger tid och pengar på maten och jag lagar ingen konstig mat utan helt vanlig mat.

  Funderar på att köpa flera kg blodpudding och servera till frukost, lunch och middag och kvällsmat i några veckor så kanske de kommer uppskatta maten jag lagar…

 12. Hej på dig på gatan bredvid =)

  Jag kan säga att du att kan nog höra mig vissa dagar….jag är i min vardag ganska pedagogisk, då jag är lärare i yrket. Har ett stort tålamod med min högstadieungdomar. Värre blir det nu när hela fam samlas för lov…..

  …..detta lov som man målat upp med mys mornar och mysiga promenader & mkt mer. Det funkar aldrig med två tonårsbarn i huset och en sladdis på 4år och som testar de mesta gränser.

  I lördags var det långlördag här i Ystad. Mycket folk ute och staden hade allt man kan önska sig, utom en trevlig 4åring. Efter bråk och tjat och en irriterad mamma och en mer lugn och pedagogisk pappa. Fick vi ta våran 4 åring på axeln hem hela gågatan…BAJS MAMMA, BAJSPAPPA, NI ÄR SÅ ELAKA MOT MIG!!!! ekade bland de trånga gränderna.

  Mina steg blev längre och längre….röken började komma ur öronen och man är färdig att explodera. Den ilska man vill ta ut över barnen går då tyvärr ut över mannen man älskar sååå mycket. Tur han står ut med mig 😉 Som tur är lägger sig lugnet såsmåningom, men det är sååå jobbigt med dessa urladdningar!

  Jag tror inte den perfekta familjen finns i dessa lägen. Men vi får kämpa på, slita vårt hår, gråta floder & torka vår svett. För att i nästa stund bli dränkta av kärleksförklaringar, blöta pussar, varma kramar!!!! Dessa älskade (mardrömsungar) !!!!

  Ha en mysig kväll! Hoppas vi ses, ser du nån som står o slår huvudet i husväggen på granngatan , så kan det vara jag 😉 som ska ha ut aggressioner…inget konstigt alltså… hehe…..

 13. Hej.. jag såg förut att du frågade efter bloggar att läsa. Här är en blogg som handlar om min återresa jag och min son gjorde tillbaks till Ecuador där jag är född. Vad vi fick se och vara med om och om mina känslor och tankar kring att komma tillbaks igen. Ha det bäst!

 14. Hej!
  Du är sååå bra!!!
  Och ni alla med dom ärliga härliga kommentarerna:)
  Jaaa vad ska jag säga………
  Har tre barn.
  En kille på 7år som jag bara tycker att jag tillrättavisar och skäller på nu.-Suck
  En tjej på 13 snart 14 som är kaxig o tror hon vet bäst som jag tar ner på jorden–ibland för långt ner…..
  En kille på 11 som faktiskt sköter sig bra nu,utom när han retar dom andra två så dom blir gana o jag skäller på dom.
  En del dagar tycker jag att jag bara skäller o tillrättavisar-suck

  Känner mig som en jävla grin kärring.
  Inte kul:(
  Men man får hoppas att allt är för deras skull,för att dom ska bli fina duktiga,ansvarstagande ordentliga människor;)
  Älskar dom och dom är sååå fina!

 15. Hahaha bettan, jag vet hur det är med psykbryten man får, men vad jag skratta när jag läste ditt med pannkakorna mm, hahaha. Sorry jag vet ju att de är inte kul i stunden hetta men sen kan man skratta åt det.

  Magdalena som sagt du är inte ensamen om att få psykbryt, ibland säger säger jag att jag e redo att åka in på psyket för de kanske är lugnare där än hemma hahaa.

 16. Den här morgonen var ju ett utmärkt exempel på en dålig sida – när man tar ut sin frustration på någon annan. Var riktigt, riktigt trött & kämpade med att få på mig något jag kände mig bekväm i efter en helgs överkonsumption av alldeles för god mat. Samtidigt som jag kände frustrationen komma krypande under frukosten så satt min kille & tittade på mig som om jag var världens finaste. & det hjälpte inte alls, jag blev bara irriterad. Vilket han läste av, men på det sättet att han trodde att ständiga kramar skulle hjälpa. Tillslut var jag så trött på honom & mig själv att jag bara fräste ifrån ”Don’t smother me!”… oj så usel jag kände mig när jag såg att han blev ledsen.

  Ingen är perfekt, alla felar, men det viktiga är att man överlag tycker om sig själv. Gör man det tror jag att man per automatik behandlar sina medmänniskor bättre!

 17. Alltså, det är därför (inte bara så klart, men du fattar..) man läster din blogg, för att du är så jä–kla NORMAL. jag är varken gravid eller har barn, men tappar det emellanåt i alla fall !!
  Just nu; Hiskiligt trött på människor, försäljare som ringer och ska sälja nåt, (säger att jag är på väg i konkus 🙂 = ringar aldrig igen) ”fick” aldrig nån semester ( delvis själv- valt) börjar ta ut sin rätt… känner mig ensam, trots massa människor omkring ?!? å ber om att få känna lite bubbel gjädje i magen… ska inte fortsätta nu, hahaha för det är en sån dag.. Men tack för att du finns Magdalena och tack för att du vågar visa dig normal!
  Kram

 18. Vad skönt de är att alla verkar vara av samma skrot och korn. Vi är alla så jävla bra bara på att dölja dem. Jag förklaras oftast som den för snälla och glada tjejen. Men innerst inne är jag rätt mörk och gillar att vara mycket ensam.

  Jag hatar när ngn blir för närgången eller ska ”klänga sig fast” vid mig och bara ska umgås 24/7.

  Jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna. Jag blir ruskigt riktigt illa förbannad (när de nått en viss gräns) och då svartnar de för ögonen. Jag slog min pojkvän på axeln riktigt hårt under ett gräl flera ggr när han kallat mig dumma saker och hotade sedan med att hoppa ur bilen flera ggr i farten. Skäms som en gnu nu men då vart de bara svart efter alla hårda ord och minuter och gap och skrik från bådas håll.

  Jag har kastat saker slagit i väggen och vrålat elaka dumma kommentarer.

  Blir jag ledsen så gråter jag en hel dag och vill bara ligga i sängen och knappt äta eller så vräker jag i mig onyttigt. Inget mitt emellan alltså.

  Jag hatar de sidorna hos mig själv men de kommer ibland efter att de triggats igång och då går de inte att stoppa känns de som.

 19. Hej Maggan!!
  Ja, du såg väl vad jag skrev om päls. Då ser jag rött och då blir det inga trevliga inlägg.
  När jag blir arg så kommer mina svordomar fram. Jag svär för mycket när jag blir arg. Det är såååå skönt att svära.
  När folk beskriver mig så säger dom ofta: trevlig, snäll, hög moral,ställer upp och lååååångsint!! Jag måste ju erkänna att när någon är elak så minns jag det år efter år. Många vill att jag ska glömma så fort som möjligt men inte jag inte. En elefant glömmer aldrig.
  Jag äter godis som en alkoholist dricker alkohol. Jag mår dåligt måste ha lite godis. Jag mår bra….måste fira med lite godis.
  Måste piffa upp vardagen lite med lite saltlakrits.
  Godis har fått mig att stå ut med jobbiga saker i livet. Man ska aldrig underskatta godis !! Godis är gott. Äter man för ofta och för mycket får man dåligt samvete för det. Godiset är min bästa vän i lust och nöd.
  Jag snarkar. Jag ligger på rygg och snarkar. Tur att jag är singel då!! Jag sover som en stock.
  Jag älskar att rapa högt.tycker det låter så ballt!! Är 47 år snart men jag blir aldrig vuxen! Tycker det verkar vara rätt trist att vara vuxen. Är bra på att leka med barn för jag älskar att vara barnslig. Ha mig som barnvakt och du vill aldrig ha någon annan!!
  En sak har jag lärt mig att ingen är perfekt! Hur mycket någon än försöker så är det omöjligt. Jag säger som Motoboy: det är de operfekta som är det vackra. Det är ju därför som du är så vacker Magdalena!!! Du skriver om dina svagheter och människor känner igen sig. Vi är människor. Att vara perfekt är omänskligt!!!
  Det är väl därför som att din blogg är så populär. Du är mänsklig och du försöker inte verka bättre än du är.
  Super Duper varma och kärleksfulla kramar till dig och till dina läsare!!
  Agneta Blomberg

 20. Jag pillar i näsan i smyg…trots att jag är känd som värsta hygienfreaket och jag börjar gråta när jag är övertrött. Jag är en väldigt ärlig person…mot alla utom min lillasyster…som jag aldrig vågar vara helt ärlig inför…då hon är så långsint.

 21. Bettan, du är ju bara bäst!!! Jösses så befriande det där med pannkakorna!! Jag skrattar gott här må du tro!! =))

  Jag gör en massa fel.. Jag blev mamma redan som 16-åring och har alltså inte gjort allt ”by the book”.. Jag vägrade stå o sälja korv på fotbollsmatcher, jag lät inte sonen träna fotboll när han blev äldre eftersom jag vägrade acceptera att han (läs: jag) var tvungen att sälja minst 6 bingolotter i veckan (OJ vad jag ångrar det idag!!).

  Sonen har sett mig snorfull (ångest bara jag tänker på det)..

  Jag har svårt att stå ut med tröga jobbkompisar (gillar inte att reta på folk men kan inte låta bli).

  Jag är avundsjuk på dom som sluppit bristningar och taxöron efter graviditet och amning..

  Jag åt 11 dumlekakor vid ett och samma tillfälle en gång utan att ens må illa.. Men dom tog slut så jag kunde inte äta fler.. 😉

  Tror jag får sluta nu.. =)

  Kram på er!! Riktigt rolig grej detta!! 😉

 22. Hej!
  Brukar titta in och läsa din blogg för att du skriver så roligt och bjuder på dig själv!
  Kan du inte berätta lite om när du upptäckte din graviditet? Fast det kanske du skrivit om tidigare? Tycker sånt är så roligt att läsa om 🙂
  Ha det riktigt bra och stort lycka till med förlossning och bebis!

 23. Maggan! Kära nån då!!! 🙂

  Jag är mitt i en svacka där jag lever med ständig ångest över allt jag gjort fel! Min dotter är 17 och det går inte en dag jag önskar att jag gjort annorlunda vid många tillfällen, men visst är det konstigt att man överlever? Man är ju inte mer än en människa! Jag är lite grann av en perfektionist och jag hade svårt för att baka och laga mat tillsammans med henne då jag tyckte hon sölade så och dessutom skulle jag behöva städa efter henne också … Ack så löjligt, var noga med att leksakerna skulle på plats efter lek, så onödig stress för småsaker!!
  Man får helt enkelt tro att allt ändå samverkar till det bästa för dem som tror på det bästa! Och särskilt vi mammor, tror på våra barn, trots allt och genom allt!

  Kramisar till en helskön bloggare 😉

 24. Hjälp! finns det verkligen så här många dåliga morsor i vårat land!!?? tänker på allt ni beskriver att ni är arga kapiga skrikiga hotande staffande m.m. m.m. Inte att undra på att det växer upp en massa bråkstakar till ungar… Och min fråga är om man exempelvis vet att det är jobbigt med småbarn,trotsiga barn,tonårsbarn osv… Varför skaffar man flera barn då??? är man 35 när man får en bebis så är man 50 när den är 15 år,hur ska man orka det då, en tonåring när man är 50!!??(ibörjan på tonåren 15,sen är dom ju tonåringar några år till och då är man nästan 60 när barnet är vuxet)SLUTA SKAFFA BARN HIT OCH DIT!!! om ni inte orkar med dom!!!

 25. jaha och så kom fru duktig in. ALLA som skaffar barn blir väl för fan arg på dem någon gång. förstår att du CARINA inte har några barn. troligtvis ingen karl heller så då är det ju svårt att få barn gjorda.

 26. Jag kan bli helt rabiat utan förvarning. Kidsen är dock vana vid det (som att det skulle göra saken bättre?). Jag hotar med att slänga deras leksaker om de inte uppför sej och vid ett par tillfällen har jag också gjort det. När de gnäller om att vara trötta, uttråkade eller liknande brukar jag säja: ”I really don’t care”. Bra morsa, eller hur?

 27. STINZAN! jag har två barn 35&26 år.. Om det nu har med saken att göra!? Och sluta svär du STINZAN! och jo jag har en man oxå om nu det har med saken att göra!(och jag är inte 70 år utan 52 och kan tänka mej hur jobbigt det skulle vara med en tonåring nu vid 52! nej tack!)Så STINZAN ta inte i så du spricker!!!

 28. Usch vad ledsen jag blir när man ska hugga mot dem som är av en annan åsikt, sjukt lågt att skriva så, va vet du om hennes privatliv?????

  Blir så ledsen

 29. Vissa av er verkar ju inte alls ha ngn spärr. Gapar skriker, slänger mat på golvet ut gm fönstret;( mm absolut olämpligt.
  Stackars barn, vilken respekt dom ska få.
  Markera är ok, men det finns ju gränser även för en arg trött mamma!!!

 30. Om! ni kvinnor slutade att skaffa barn hit och dit! varför ska man ha en massa barn om man tycker det är jobbigt!? och som vissa av er beskriver hur ni beter er är ju katastrof!!! skärp er förfan!!! det är ju ni som valt att skaffa barn eller är det någon som tvingat er att ”lägga upp er” och bli på smällen!!!???

 31. Carina måste vara en väldigt bitter människa som dömer andra människor på detta sätt?! Oavsett om man har barn med en man eller fler så tror jag ändå att ens barn prövar ens tålamod ibland!? och då är det nog arvet mer än miljön dom styr hur man reagerar. Man är väl bara människa?! Det enda som kollar upp i mitt huvud när jag läser ”Carinas” inlägg är ”Den som är utan synd må kasta första stenen”….och då är jag ändå inte ett smack religiös…känns bittert och surt rakt igenom.

 32. Carina jag håller med dig!
  En hel hop olämpliga mammor:(
  Gap o skrik, verkar vara det ända dom duger till:( förutom skaffa barn! Kastar mat hit o dit, inte undra på att barn mår dåligt!!
  Eller så försöker ni bara impa på varandra *s•
  Usch o fy fan!!!!

 33. Susanne! nix jag är inte bitter och ej heller ev avundsjuk!!! Jag fattar bara inte varför man skaffar barn om man inte orkar med dom!? små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer! Och jag är inte utan ”synd” jag har två barn med olika pappor!!! så där fick du Susanne!

 34. Carina,
  jag tror Maggan tycker dom är naiva innerst inne.
  Bäst jag säger att jag har 3 barn, som jag aldrig skriker åt!
  Det behövs inte, om man behandlar dom rätt fr början,

 35. Skulle Maggan säga att hon slog sina barn så skulle sektmedlemmarna säga/göra detsamma. Allt för att behaga sin ledare gäller här. Skrämmande. Väx upp och uppskatta era barn och lägg av med att gapa, skrika och bete er!

 36. Jennie precis vad jag oxå tänkt”skulle maggan fråga om hennes bloggläsare ”om dom ibalnd slår sina barn” då skulle dom svara ”att jaaa det gör vi” pinsamt!!!! Vet ej vad Maggan gjort för att få sånna här hanhängare i bloggen,kan det vara Maggans Bloggträffar för länge sedan tro??

 37. Ja det känns hemskt att läsa alla dessa kommentarer om hur man
  behandlar sina barn!! Ni är så omogna, så skaffa inte barn, när ni
  ständigt får såna utbrott!

 38. Har ett arbete med mycket kontakter utåt och jobbar med mycket olika människor, alla beskriver mig som glad, öppen, social, spontan, hjälpsam, lite tokig och små rolig. Själv tycker jag att jag är fruktansvärt osocial då jag inte vill se en människa när jag är ledig, är fruktansvärt dålig på att vara spontan även om det ser ut som jag är det eftersom jag alltid BERÄKNAR allting, som att åka på din bloggträff tex jag höll på skita på mig och då kan jag ofta lägga till en otrevlig och en ‘prata inte med mig attityd’ lite kaxig så där, medan hela min bekantskapskrets antagligen skulle säga att det är ‘typiskt dig att göra såna spontana saker’…. Jag skäller dessutom på min mamma alldeles för mycket, mina syskon hanterar henne på ett sätt som jag avgudar medan jag inte kan lägga band på mig… Kram PS! Lycka till med din förlossning! Låt Filip ha pungkulorna

 39. En liten observation jag gjort under mina barns skolgång. Bakom (nästan) varje gapigt och elakt barn i skolan står en tyst och försynt förälder som behandlar sina barn som porslinsdockor hemma med pedagogisk uppfostran som grund. De lever efter mottot; aldrig skrika åt sina barn, inte höja rösten, prata lugnt och sansat heeeeela tiden. Ja, eller hur? Det är just era barn jag ser på skolgården, gapandes och skrikandes, fult ordspråk mm. Sen kommer vi till barnen som anses väluppfostrade i skolan vilka står bakom dessa barn då. Jo det är föräldrar som för mig uppfostrar barnen på ett helt korrekt sätt med tillrättavisningar, straff (ej slag förstås), gap, skrik, tårar, skratt….ja man visar hela sitt känslosamma register och detta ÄR okej tycker jag. Om jag vågar gapa och skrika på mina barn så törs de göra detsamma till mig, hellre att de gör det hemma än beter sig som svin i skolan.

 40. Låt Filip ha sina pungkulor kvar efter förlossningen skulle jag skriva när de åkte iväg av sig själv… Så du inte vrider dem ur led under förlossningen menar jag 😉

 41. Alla har vi väl dåliga sidor, vissa fler än andra, men det är väl det som gör oss mänskliga..

  Jag har världens bästa tålamod på jobbet, jag kan hantera det mesta utan att gå i taket.. Men sen kommer vi till min underbara dotter som fyllt 15 som skulle kunna få mig att spricka av ilska ibland.. Jag kanske ska förtydliga från början att jag älskar henne och hennes bror mer än allt här på jorden, men trots det kan jag bli så trött att hela jag exploderar..
  Jag är ensamstående med 2 barn och inte så många längre som hjälper till, så att jobba heltid och ha en trotsig dotter som gör precis allt för att reta upp mig är inte lätt. Hon kan få mig att slita av mig håret, hon åker in på sitt rum, får utskällningar, utegångsförbud och liknande.. Att jag blir arg på henne och ibland beter mig likadant som henne betyder inte att jag inte ska ha barn, utan bara att ibland blir situationerna alldeles för stora..

  Önskar att jag hade ett tålamod av guld och att jag aldrig tog åt mig.. Men samtidigt så tror jag att vi lär sig ngt varje gång vi har ett bråk..

  Tråkigt att folk måste säga att man är en dålig förälder för att man tappar humöret ibland.. Är en jäkla skillnad på att kasta maten på golvet och att klappa till ett barn..

  Jag har faktiskt kastat en hel middag i soporna för att dom sa att maten var äcklig utan att smaka på den.. Numera smakar dom iaf och uppskattar att jag faktiskt ställer mig och försöker göra både god och nyttig mat..

  Som sagt älskar mina barn men ibland funderar jag på hur många år jag har kvar innan jag kommer bli flintskallig 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..