Köpt mina barn för pengar

Idag har jag köpt mig lugn för pengar.
Direkt efter att killarna badat, och min Alvedon kickat in åkte vi till Elgiganten. Tristan fyller år på lördag (så min inläggsöverskrift är faktiskt en överdrift, MEN det KUNDE ha varit så)
Tristan fick välja PS3’spel i födelsedagspresenförskott, så NU är det äntligen lugnt och tyst i huset.

Efter det åkte vi till Olssons basar.
Fantastisk affär!
Helt i min smak, de hade ALLT från hundmat till leksaker, krams till fynd, skor till julpynt och maskerad.


Lite presenter till Filip! Som alltid tappar bort hundkopplen 39 kr st, en bra investering för att klara livhanken..

Kinamat till middag.
Jag borde ha spelat in samtalet när jag ringde och beställde maten av en skåne’kines. HELT omöjligt att förstå vad han sa hihi! Friterade räkor var friterad lökar mm
Vi hade svårt att förstå varandra MILT sagt, så tillslut fick Filip ta över luren som talade samma språk och komma överens om beställningen.. 😉

Går hissen hela vägen upp?
Bor det tomtar på loftet?
Är alla hästar hemma?
Saknas årorna i kanoten?
Har pojken på bilden ärvt sin sjuka mammas hjärna?

Jag vill ha det osagt om min mellanson!
Men så här ville Lancelot se ut när han knacka trick’or’treat under kväll.
(OCH jag lät honom hållas, jag orkade faktiskt inte vara en mogen och förmanande mamma)
Så jag skickde ut honom på stan, och låtsades att han var Nathalies barn istället..

En hel påse godis kom de hem med..
-Tanterna bara äääääälskade mig mamma!!!!

 1. Helt underbart!! Ibland måste man låta barnen få bestämma hur dom vill se ut 😉 Åh vi vuxna måste lära oss att ta livet mindre allvarligt ibland..

  Själv firade jag hallowen i lördags med mina vänner och vi är alla 30 +.. En grön Häxa , en röd Djävul och en Blå smurf med 2 sjuksköterskor 😉 Underbart att för en dag få spexa totalt 😉 Trist bara för mina vänner att färgen inte helt gått bort 😉 ha ha ha ha

  Hoppas du får en fortsatt mysig kväll med din fina familj 😉

 2. PUSS PÅRE!! DU E UNDERBAR!!! DU BORDE VÄNTA BARN OFTARE!!!=)))

  Men du e ju underbar annars oxå alltså, men det fattade du nog=)

  KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

 3. Du är rolig Magda.:)
  Jag tror barn känner av att man alldeles innan förlossningen inte har 100% fokus och kontroll som man brukar. Man tänker givetvis på annat och barn är inte dumma utan utnyttjar såklart situationen:) Det gjorde i alla fall mina en vecka innan förlossning:) Sedan tog Bossen tillbaka rodret igen. Ibland blir det bara så helt enkelt. Vad kul att det snart är dax..

 4. Hahaha, en lite annorlunda Halloween outfit är inte helt fel det heller, tror att han kanske brås lite grann på sin mamma 😉 Jag hade vikt mig dubbelt av skratt om en kille i den kostymen hade sagt bus eller godis utanför min dörr.
  Förstår att det blev lite kommunikationsproblem med en skånekines. Men, hur funkar de grötiga ”r:en” för en kines egentligen? Måste låta ganska kul 🙂

  Ha en fin kväll!

  Förresten, klockren present till Filip!!

 5. Du e så bäst att man känner sig som en grå liten skit! Jösses, tack för att du finns o bjuder oss på allt detta goda! Skratta så jag fick magknip här! Puss på dig och föd ut din lille prins nurå! Vill ju se honom…

 6. jag är 28 år och ditt mellanbarn är??? men han är min idol just nu….mohahaha, vad roligt. alltid retar de ngn och DE är kul. dessutom var de en klockren dräkt. hade aldrig vågat när jag va liten, cooling!

 7. Vilken underbar son du har…..fick mig ett gott skratt här hemma så jag höll på att väcka mina små som sover.

  Du säger och skriver det vi andra inte vågar tänka högt, det vi skäms över och det vi vill förtränga….men som vi ALLA, mer eller mindre, känner och går igenom som kvinna, gravid, fru, mamma osv. Lite naivt önskar jag att vi kvinnor kunde vara mer accepterande mot varandra, vara mer systerliga och lyfta varandra istället för att trycka ner och döma. Tack för att du delar med dig av dina innersta tankar och känslor.

 8. Diggar också Olssons Basar men kan ju inte annat än älska Lancelot! Vad jag dock är lite nyfiken på är vem som skapad/införskaffade kostymen? Skulle inte direkt förvåna mig om det visade sig vara du. 🙂

 9. Nu fick jag mig ett riktigt gott skratt!! Det behövde jag verkligen efter den senaste veckans oturstörnar.. Helt UNDERBART att han ville gå ut så där! Riktigt modigt och coolt! =) Kramar

 10. Ja men den där dräkten gick ju inte av för hackor…fasiken vilken festlig en!
  Olssons Basar har jag bara hört talas om. Tydligen en utbrytare från familjen ”Bo Olsson i Tomelilla Hej….”
  Mannen min kränger utemöbler till dem vet jag iallafall..

  Kineser fattar an sig inte på vare sig om de är i Kina eller ystad et skriver jag under på direkt.

  Kram Mrs G

 11. Gött att köpa barnen ibland, de får man göra;)! Vem gör inte det liksom?;)
  Ha ha han är ju skit häftig i sin outfit! Fick du smaka på godiset oxå?;)
  Och ja skåningar är inget lätt folk att förstå;) säger jag som pratar en blandning av småländska o dalmål o låter som en gotlänning;)
  Kram på dej snyggo

 12. Nu ska jag fan ge mig på en kommentar. Man pallar vanligtvis inte skriva någonting för jag tror ändå inte att du kommer se eller bli mer berörd av min kommentar mer än andras. Men nu vill jag bara skriva till dig, för du är min förebild. Du är så himla bra Maggan. Vad mer kan man säga? Jag får en känsla av att jag är, precis som du! fan vad jobbigt det är att ha ALLA känslor på utsidan. Varje gång tänker jag ”nu ska jag fan hålla allt på insidan” men det går inte. Många ggr känner man sig som ett freak som kan börja grina var som helst.
  Gud det finns så mycket att skriva maggan, men jag läser din bligg varje dag och det är underbart att veta att det finns fler som än själv.

  Kram på dig. Förra året sa min chef att du skulle hämta en nyckel på preem bredäng. Oj vad lycklig jag blev, men ingen maggan! haha hoppas man får krama om dig en dag. Kram

 13. hahaha vilken jäkla outfit vad har du fått tag i den??? Kul att han ändå ville använda den, hade han kommit till mig hade jag fåt mig ett gott skratt.

  Kina mat mums, fasen vad hungrig jag blir. Ja du de där med attt lugna barn med spel, vi gjorde likadant, sonen fick cars 2 spelet som han egentligen skulle få i julklapp nu när vi kom hem från gekås, men vad spela de för roll om jag gav de nu eller sen, ett spel skulle han få vilket fall som helst, kanske inte just de nyaste men nu blev de ju så.

 14. HA HA HA HA HA HA
  Jag kissar i brallan, jag spottar saliv och jag döööör av skratt. Lancelot – vilken jävla outfit. Jag kan inte släppa bilden, jag stirrar på den likt en snuskärring och bara skrattar. Tårarna rinner och jag får hysteriska skrattanfall, jag måste kippa efter luft.

  Tack för en underbar morgon :O)

 15. Åh…igår skrev jag två långa inlägg som inte gick att posta! Så då börjar jag om igen…grrrrr.. Skönt att höra att det är fler vuxna som tappar fattningen ibland, det är inte så lätt att vara förälder alla gånger. Det värsta jag gjort beträffande bristande impulskontroll är nog när jag hällde ut köttfärssåsen på golvet, när barnen bokstavligen spottade ut den på tallriken vid middagen! Kan skratta åt det nu ,men det är ju inget att vara stolt över direkt;) Jag bad om ursäkt och samlade mig efter en stund; det vi bör veta att våra barn tar efter vårt beteende, och det sociala arvet sitter hårt. Det är mänskligt att tappa fattningen ibland när man är ur balans, och jag tror att det är bra att visa känslor, MEN om ett barn lever med en förälder som ALLTID är arg, ledsen, ojämn i humöret och inte kan hantera sitt känsloliv, så bör man som förälder söka samtalshjälp! All verdertagen barnpsykologi visar att barn som växer upp med psykiskt instabila föräldrar själva tar på sig skulden för detta och enbart tror att det beror på de själva! Mycket tänkvärt.Ett litet barn kan aldrig förstå varför mamma alltid är arg, eller varför pappa gråter varje dag efter jobbet. Vi får ALDRIG använda våra barn som bollplank för vårt dåliga mående, om det handlar om långa eller återkommande perioder. Detsamma gäller ständigt vardagliga gräl och spänningar mellan föräldrarna; det kan liknas vid psykisk misshandel för ett barn att växa upp i den miljön. BRIS har flest ärenden av den karaktären, när barn ringer och söker hjälp. Ett barn ska heller ALDRIG behöva trösta sin förälder. Det är en för tung börda, som barnet inte ska behöva axla. Vi kan gråta och visa känslor, men aldrig använda våra barn till ”psykologer”. Ett barn ska få vara barn. Det är vi vuxna som ska trösta, inte tvärtom! Och vi ska som flera skrev, alltid säga förlåt och berätta för barnen att det inte är deras fel när vi mår dåligt. Allt för att motverka skuld, skam och dåligt samvete hos våra små. För det sociala arvet sitter hårt; det du har med i bagaget präglar hur du själv uppfostrar dina barn, och det är inte ovanligt att vi omedvetet straffar våra barn om vi själva har haft lynniga föräldrar och en otrygg barndom. Så om du alltid känner dig arg och förtvivlad sök samtalshjälp, istället för att rikta ilskan mot dina barn. Jag har själv dåligt tålamod och kort stubin, men jag tänker aldrig rättfärdiga beteendet med att säga ”så är jag, tralala…” Vi får inte glömma att det är VI som är vuxna, och det innebär att behöva jobba med sig själv för att kunna vara en bra förebild.När jag mår riktigt risigt är jag noga med att säga till barnen att det inte har något med dem att göra, och vi kan prata om det. Jag kan hota med mindre skrämmande hotelser, men det är aldrig ok att hota med monster och troll, låtsas överge barnen eller ruska om dem eller härma, förnedra eller sänka sig på samma nivå som barnet själv. Gör vi det, bör vi åtminstonde ta lärdom av oss själva, och inte upprepa det gång på gång. Får vi skrika och kasta saker, slå i dörrar och leva rövarn, då ska vi veta att våra barn kommer att göra samma sak när de fostrar sina egna barn i framtiden.

 16. Hahaha underbara unge, hade han knackat på här hade jag fått mig ett skratt underbart!!! Om man som jag inte fattar skånska hur ska man då fatta en kines i skåne som har lite skånsk dialekt. hehe tur Filip kom till räddning..kramis*

 17. MAGGAN-varför går vi om varandra på ställena
  med nga dagars marginal 🙂 var där på Ohlssons I tomelilla i sönds..
  Skulle så gärna velat träffa dej..
  sist vi var i ystad så hade du varit där ngn dag efter.. WTF!!!

  En bloggträff eller ngt när lilleman slutat ammat och varit mammig tycker jag e en plan.. GÄRNA I ystad då 😉 blink

  Lycka till inför förlossn.
  Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..