Avslöja DINA dåliga sidor! Snälla..

Vi passerade Ystadskylten strax efter 3 igårnatt, bar in killarna och sov till 11 imorses.
Jag börjar känna mig sjuk på riktigt, och killarna är skitjobbiga! Härjar, bråkar, säger emot, ifrågasätter och tjafsar om ALLT.
Förpubbe och trots!
Jag vill bara grina, och är så förbannat trött på att skrika, hota och säga ifrån.
Neeeeeej, man ska vara pedagogisk, taaaala lugnt och INTE hotas!
”JAG hotas inte bara” jag verkställer mina hot oxå.. Men när det inte finns något mer att hota eller verkställa, förutom att kapa kroppsdelar, tortyr eller sälja på blocket, vad gör man då?

Jag kan bli lite provocerad av människor som ”aldrig tappar det” är överpedagogiska och kloka.
Eller rättare sagt AVUNDSJUK på dem.
De får mig att må dåligt!
Jag tappar det ofta, blir skitsur, skriker rakt ut och gormar, för att sen får ett mega dåligt samvete.

Filip däremot, han är lugn och sansad, och tappar det aldrig. Han tycker att jag skriker för mycket.
Jag är verkligen en känslomänniska! Alla mina sinnen sitter på utsidan, inget går att dölja.
Hmmmm jag måste verkligen byta taktik, eller komma på ett knep.

Nathalie har följ med oss till Skåne (ifall vi måste åka till BB) hon har tagit killarna till badhuset i ett par timmar.

Jag har tagit Alvedon, c-vitamin och lagt mig på sängen för att ”rodda upp Isak”

Isak skulle ha åkt till sin pappa tidigt imorse, men försov sig och missade planet, så jag måste försöka ordna nattåg och nya biljetter.. Snordyrt! Med tanke på höstlovet..

Min favoritbloggare Pascal har kommit tillbaka förresten! Jag njuter av hans smått elaka, smarta och roliga texter.
Så ingen vart gladare än jag då han börjat blogga igen. Klicka HÄR!
Missa honom inte!

Kan vi inte SNÄLLA göra en annolunda grej i kommentarerna idag.
”Jag skulle verkligen må lite bättre” av att inte ensam vara en rutten och känslomässig katastrof, bland alla perfekta cupcakebakande, snygga, lifestylemänniskor med perfekta ungar, recept, hem, garderober och fina, fina liv.

Snälla!!! AVSLÖJA dina dåliga sidor anonymt!
Få mig att känna mig mindre ensam.
Skriker du? Är du svartsjuk, elak, kastar du saker…
Hetsäter du godis, skvallrar, hatar du att städa.
Ljuger om att du laga hälsosam mat, då du lagar snabbmat?
”spyr och avskyr du den andre föräldern, som pajar rutiner och slarvar bort allt under sina pappa’veckor”?
Nyper du dina ungar i armen på ICA (då de missköter sig) när ingen ser?
Är du mer infantil och hormonig än din tonåring?

 1. herregud maggot….du är ingen robot!! klart man skriker och härjar ibland.
  jag sticker hål i plasten på kött, i affären….hehehe vet inte varför men det måste vara en tvångshandling…

 2. Hahah Magda, nu skrattar jag för jag måste erkänna att jag varkens gillar städa eller laga mat, jag är extremt svartsjuk( förlåt till min kära pojkvän),jag har kontrollbehov, ÄLSKAR att hetsäta godis, skriker var dag ( min familj hatar det ) och det finns mycket mer att säga, med andra ord : YOU ARE NOT ALONE:)

 3. Hej Maggan
  Behöver inte vara anonym, står för vad jag gör. När jag är trött kan jag maraton se film eller serier på DVD och då servera fil och myslie til ungana då maken är på kurs för jag inte orkar laga mat. Brukar ”lura dottern i säng tidigt så jag kan ha ensammys i soffan med en liten cognac.

 4. Maaaaggaaan!!!!

  Jag trodde det va mig du skrev om först 😉 e precis likadan!!! Pedagogisk hahaha! Nääää tyvärr inte jag.

  Just nu har jag 4 ungar hemma som bråkar o busar. Jag har förstoppning och springer på toa efter tagit resulax medans den minsta på 2 år absolut ska va med på toa!!! Samtidigt har jag satt en deg inför bullbak ( hur tänkte jag där?) som barnen tjatat sig till att få göra. Kan redan nu se hur jag kommer skrika o svära när mjölet flyger och vi halkar på smör!!

  För att toppa det hela är jag jeevligt sugen på vinet nu!!!

  Kram tjejjen

 5. Ååå jag skriker, hotar och gestikulerar som en tok för att nå fram till mina små… GrrrrrBOM:) tar undan leksaker, hotar om indragna lördagsgodispåsar för resten av livet.. Utan någon som helst verkan. Ibland känner man sig som en treåring själv:) men man måste inse att även de som verkar överpedagogiska… Kan omöjligt vara det hela tiden!!!!! Det är vad jag intalar mig själv;) ha ett super härligt höstlov!! Själv började jag plugga idag:) nu sitter jag på perongen och väntar på mina små killar som varit hos deras pappa sen i torsdags:) kraaaam

 6. Jag avskyr att laga mat, tappar lätt tålamodet, tokäter godis nästan varje dag, jag ger min bebis burkmat ganska ofta och förvandlas till Cruella Devill om jag inte får sova tillräckligt. Hoppas det känns bättre nu 🙂 Jag och lilleman Agaton hoppas förövrigt att Wolfgang föds här i Ystad!! 🙂 Kram från oss!

 7. Nu är det ju så att jag inga ungar har än! Men! Jag jobbar som pedagog, har flera vänner och många i familjen med barn. Detta evighetstjat om att vara en god pedagog hemma får mig att vilja kräkas! Vi är väl bara människor? Även som pedagog på jobbet är jag människa med känslor. Vilken mardröm att gå från jobbet och behöva vara en god pedagog även hemma – urk! Tror faktiskt inte barn mår bra av det heller. En mamma utan känslor är en mamma som inte går att nå på något sätt. Var precis den du är! Det tjänar både du och dina barn på!

 8. Brukar kika in på din blogg lite då och då, dock ingen som någonsin kommenterar men idag måste jag! Känner igen mig i det du skriver! Har två killar på 6 och 2,5 år, 6 åringen har alltid varit ganska lätt, men nu…..han är odräglig, otacksam, gnällig, sur, aldrig nöjd and a pain the as……har tagit ledigt mån, tis för att de ska få lite höstlov, ångrar mig big time 🙂 Jag skriker, hotar och jävlar mig tillbaka, måste skaffa mig lite pedagogisk kunskap, men jag är precis som du som blir superstressad av de där pedagogiska perfekta föräldrarna!! Va faan vi är bara människor!! Styrkekramar!!

 9. Jag är världens sämsta mamma ibland och skriker som en ilsken treåring på min son (16). Han har alltid uppfört sig mycket mognare än jag när vi grälar.
  Dessutom har jag ett dåligt morgonhumör. Jag är lat. Och ibland pratar jag skit om mina vänner inför andra vänner. Jag är kass på att höra av mig till mina föräldrar och jag snäser åt folk på jobbet när jag är stressad.
  Jag kan ge dig en längre lista, men som sagt: jag är lat.
  Åh, en grej till: ibland lagar jag inte middag och låter min son leva på mackor/ alt, laga något själv.

 10. Jag är som du, har bara en son på 5,5 men han lite bortskämd, envis och såklart testar han gränser hos mamma sin (pappa är nästan alltid lugn och tillåter mer än jag)…jag KAN inte va sansad om man får tjata 15 ggr o inget händer…då blir det ibland timeout på rummet el leksaker som åker i sopsäcken…
  Jag har även fått min son o tro att polisen tar hand om olydiga barn där man bara kan lämna in honom när han bara bråkar…vi har åkt förbi station ett par ggr o han blir livrädd att jag ska lämna in honom o shit vilket dåligt samvete man får efter det sen….men ibland orkar jag inte o vet ju vad som funkar.
  Det är väl därför jag ibl köper saker till han fast jag inte tycker man borde när det inte är nå speciellt…
  Tv-spelandet har jag tagit bort i över 2 månader för han började leva i sin lilla star wars värld o pratade inte om annat än det… VARFÖR köpte man det från första början, vilket jävla skit (förutom när jag är sjuk och själv inte orkar pyssla el leka) 😉

 11. för det första. filip är nog bra för dig.

  som min kärlek är bra för mig. tonar ner mig.
  för visst måste jag jobba varje dag med mina dåliga egenskaper:
  lat, snoozar minst 5 gånger varje morgon, bekväm, lättirriterad(du ska höra mig svära om varenda individ på ica ;-)..
  med mera.

  all kärlek till dig
  ps.
  när jag var liten var mitt drömnamn Magdalena. tyckte det var det vackraste som fanns. så jag till och med ljög om att jag hette det. sedan ljög jag om min ålder också 😉

 12. Hjärtat! Du är inte ensam, jag skriker, hotar och mutar…va fan ska man göra när ingenting hjälper?? Må så gott och ta hand om dig! Kul om du föder en liten skånepåg 😉 jag är ifrån Åkarp men bor i Täby, nu är vi nere och har det gott på höstlovet, fyller på med massa ny positiv energi från familj och barndomsvänner, härligt 🙂

 13. Dåliga sidor har väl alla?

  Jag skriker på mina barn och hotar med att slänga deras saker om de inte städar.

  Jag svär så in i norden. Min 5åring kan fler svärord än sin farmor nu.

  Jag sa ”ungjävel” i går.

 14. När jag har PMS.. Förvandlas jag till en jävel… Provoceras av i stort sätt av allt 🙂 jag morrar, skäller och biter av alla i min närhet…
  Helst av allt vill jag bara låsa in mig i ett rum och äta godis och bli lämnad ifred..
  När ”tillståndet” är över får jag sjukt dåligt samvete.. Då ska det gott göras.. Suck, överdrivet snäll mamma och sambo.. Bakar o fixar i pysslar… (fast jag eg inte tycker det är kul)
  Alla har vi våra dåliga och bra sidor… Jag är super bra på att mysa i soffan med mina tjejer-och dom älskar faktiskt det också,som tur är!

 15. Jag har många dåliga sidor! Bl.a. Njuter jag när jag vinner över barnen i spel (4 & 8 år) och blir sur på riktigt då de vinner. Jag har kort tålamod och höjer ofta rösten. Jag blir på sjukt dåligt humör när jag är trött och har jag PMS går det lika ofta ut över barnen som mannen ;-). Vi har alla våra dåliga sidor 🙂
  Mest av allt älskar jag precis som du mina barn överallt annat på denna jord! Och skulle kunna mörda de som är dumma mot de mina.
  Stort lycka till med bebisen!

 16. Jag är känslomänniska jag också, ibland tålamod och ibland inte. Jag har skrikit mig hes ett antal gånger. Jag hetsäter då jag är ledsen, deppig, trött mm. Får jag för lite sömn blir det kaos i min hjärna och så har det varit de senaste 2 år. Jag lagar god mat men hatar det mest och det talar jag om, hatar stryktvätten och blir förbannad varje gång den ska göras och tvingar mig själv. Jag kan vara väldigt elak men på ett fint utstuderat sätt.
  Idag på affären så kom jag och kassörskan och en annan kund att prata om detta när barnen flyttar hemifrån, jag stod på mig och tyckte att det var så skönt att nu bara ha en hemma och bara laga mat till tre istället som för ett år sedan 10-12, tvätta några maskiner i veckan istället för 25. Dom höll inte med mig och tyckte jag var en utomjording, det var tomt ledsamt, tråkigt osv. utan barn. Men jag får tycka att det är skönt och älska mitt ”nya liv” med egentid för jag har gett mina barn och deras kompisar och extra boende barn all min tid under deras uppväxt och satt mig själv åt sidan.
  Du ger dina barn vad jag förstår massor av dig själv, du får dåligt samvete när du inte är den ”perfekta mamman” och det tyder på att du är en bra mamma för annars skulle du inte tycka att du hade dåliga sidor och tro mig, jag vet då jag träffat massor av föräldrar som skyller barnens beteende på barnen själva (menar grova osociala beteenden). Och du, man får ha en svacka, själv har jag klippkort på bergodalbanan;) Nu är det i två dygn BF här och en ovanlighet och jag ÄLSKAR det;) Stor styrkekram till dig!

 17. Hej Maggan!!
  Måste börja med att säga att jag ser upp till dig, varje dag! Det är alltid extra kul att skriva just din adress uppe i webbläsarfältet!
  Jag är gravid själv med mitt första barn, och jag och min sambo är överlyckliga och omtumlade. Jag har redan prestationsångest över hur jag vill vara som förälder… Men när jag läser hur du är som mamma och speciellt det du skriver idag så släpper allt! Så jävla skönt rent ut sagt. Vi behöver flera som du! Som faktiskt är ärliga och talar om att det är OKEJ att ”tappa det”. Jag tror att det är därför du har så underbart fina barn. Du är precis som en mamma ska vara. Och du är framför allt dig själv. Och det ska jag också vara, varje dag.

  KRAMAR!!

 18. Hej! Första gången jag skriver här men kände att detta var något jag ville kommentera. Vet du vad? Jag tror inte dom där människorna existerar, de där perfekta rosa drömmarna är bara en fasad. De ljuger för sig själva och alla andra också. Ingen är perfekt, inte du och inte jag. Jag borde vara både pedagogisk och rättvis då jag är utbildad barnskötare och har jobbat massor på förskola. Men nej.. mitt humör och tålamod kan också ta slut. Så känn dig inte som en sämre människa för att du brusar upp ibland. Det gör vi alla då och då, vare sig vissa erkänner det eller inte. Barn kan vara otroligt krävande och jäkliga ibland om man får använda det uttrycket. Min lilla 1-åring testar alla gränser just nu och det gör mig tokig ibland haha.

  Massa kramar till dig, ha en underbar vecka med familjen nu. Så får vi hoppas att lilla bebisen tittar ut snart och att allt går bra på förlossningen. Kramar!

 19. Jag är en trött tvåbarnsmamma som jobbar som pedagog och ska försöka hinna med hem, barn, jobb , man och träningen. Någonstans däremellan ska jag vara jag också. Senast igår fick jag frågan av min man varför jag är så jävla gnällig jämt. Va fan!!!! Jag är en småbarnsmamma! Har jag ingen rätt att bara få vara trött på allt ibland. Och ja jag är pedagog till vardags men inte tusan är jag världens mest pedagogiska människa hemma eller med ett pedantiskt hus. Jag har faktiskt två barn och en man där hemma så ingen ide att vara pedant då. Så du är mänsklig vännen! Välkommen till vuxenvärlden!

 20. Jag har inga barn. MEN det innebär inte att jag inte har massa ”dåliga sidor” (vad är det egentligen som avgör om de är dåliga eller inte?).

  Jag visar alltid mina känslor enormt mycket. Så när jag känner något jobbigt, då syns det verkligen på mig. Jag kan bli tokupprörd och högljud och ”eländig”. Däremot så är jag ändå glad att jag är sådan känslomänniska, så att jag verkligen känner ordentligt när jag känner något och det syns på hela mig. För när det är någonting som gör mig glad, så känner jag mig jätteglad väldigt lätt. Och det syns på mig när jag är glad, och jag pratar om det och sprider gärna min glädje. Så då är ju denna egenskap väldigt bra. 🙂

  Svartsjuk är jag också. Känner mig lätt väldigt misslyckad och ful när det dyker upp någon tjej som verkar vara sådär supertrevlig och supersöt. Då mår jag riktigt dåligt. Jag tror ju dock inte att jag kommer att bli övergiven bara för det. Utan det är snarare en sådan där ”känner mig ful och misslyckad”-känsla som dyker upp då.

  Jag kan ju inte spekulera i hurdan jag skulle vara om jag skulle ha barn. Så jag gör inte det heller. Men som sagt så har jag mina ”dåliga sidor”. Och jag har fler sidor som inte alltid är så positiva, men dem tar vi inte nu.

  Kram på dig!

 21. Ha ha ha… You are not alone fröken G!! Jag är lätt irriterad… Gapar o skriker på mina barn & min sambo som är pappa till barn nr 3 ( har 2 barn sedan innan ) tycker att jag som sagt skriker för ofta…;) han e skit lugn..morrrrrr…
  Jag har ett enormt kontroll behov.. Jag e träningsnarkoman … Får jag inte träna ett pass om dagen äter jag upp min omgivning!!
  Jag är mammaledig nu & orkar inte alltid laga stor kok.. Jag shoppar för mkt… Jag svär som en galning.. Åt folk på gymmet för att dom e långsamma..jag skrattar åt folk som ramlar.. Jag ogillar att leka med min 9 åring.. Tycker det är skit tråkigt…
  Sååå hemsk är jag!!!!!

 22. Hej,

  Jag kan avslöja att min sämsta sida är just det där att jag aldrig blir riktigt arg på det sätt folk tror är ilska. Om jag blir riktigt arg så blir jag istället lugnare än vanligt och sedan planerar jag i tysthet hur jag ska hämnas. Så rätt som det är, det kan hända rätt lång tid efter den akuta konflikten, smäller det till och den jag smäller till mot fattar ingenting.

  Ett vidrigt drag tycker säkert många eftersom de uppfattar det som oärligt. Men egentligen är jag ju inte oärlig. Jag är bara jag.

 23. Usch; jag ser fram emot när bonusbarnet ska åka till mamma, och har lite lite ångest inför hans ankomst… Låter ju förjävligt, men så är det… Försöker alltid planera in egna aktiviteter och umgås med vänner de helger han är hos oss och vill INTE ta extra ledigt för att det är lov… Så fin bonusmamma är jag… *Skäms*

 24. Hej söta du, tror inte att det finns många som aldrig skricker mm. Jag gör det iallafall, fast jag blir arg på mig själv att jag inte kan lugna ner mig bättre. Min kära man är precis som Filip, hur lugn som helst. Vi har tre killar, två som är mina sen tidigare och en gemensam. Mannen säjer alltid till mig att det hjälper inte att du tjatar, för då gör iallafall mellankillen INTE som jag säjer utan man måste säj till på ett speciellt sätt, det är inte så j…. lätt då man ALLTID tjatar om allt. Som du ser så är verkligen inte vi perfekta utan vi har nog alla våra skuggor. Ha en skön fortsatt dag, kram kram. Hoppas bebisen kommer snart.

 25. jag har världens bästa man som har väldens största tålamod. jag är som ett rivjärn- provocerar fram gräl bara för att kittla honom lite. jag är alltid lite bättre och behöver alltid höra att jag är bäst. hur schysst fru tror du jag känner mig när jag gjort det och inser hur taskig jag varit……

 26. Sen vill jag även tillägga att jag tror inte på något vis att en person som är lugn av sig i situationer med automatik inte är en känslomänniska. Utan det handlar snarare om att vi kan hantera känslor på olika vis. Och de som inte reagerar så mycket på en sak, kanske reagerar mer på något annat. Fast att det då inte visar sig på det extrema viset. ”Lugna personer” är ofta sådana som vill dra sig lite undan och vara lite för sig själva när det är något som känns jobbigt.

 27. Hej!
  Läser ofta din blogg och idag måste jag bara kommentera, Jag känner sååååå mycket igen mig i det du skriver, mitt humör gör mig själv galen ibland,´Blir arg för ingentig skäller på sambo,barn… Idag är en riktig skitdag, Har PMS + en 11mån bebis som har hög feber, och en 5 åring som inte går på dagis måndagar…. Fyyy vilken dag!!! Barnen sköter sig men inte jag!!!

  Vi hoppas på en bättre dag i morgon och hoppas att er lille wolfgang kommer ut snart!

 28. Maggan, du är underbar. Jag är precis som du mot mina barn. Jag kan oxå skrika mot dom. Jag kan till och med ta till ett litet tjuvnyp på Ica, så där fint så det inte syns för att de skall lyssna.
  Förutom EN gång, då försökte jag vara pedagogisk och inte säga exakt det jag faktiskt ville säga, och brukar säga!. Det hela resulterade i att mitt barn stirrade på mig som ett livs levande frågetecken, och det hela slutade med att vi båda brast ut i gapskratt… Hon påpekade för mig senare att ”mamma, varför var du så konstig när du blev arg?”

  Så jag tror att barnen lär sig att ta sin förälder, även om man inte sköter det på ett pedagogiskt och bra sätt… Alla de människor som påstår sig ha det perfekt, döljer/saknar nog i själva verket något. Vi som erkänner våra fel och svagheter, är bättre människor! SÅ tycker jag… FAN vad trist om allt vore perfekt!

 29. Magdalena, jag skriker varje dag, är det inte på barn så är det på andra saker som går snett. Jag har INGET tålamod, och att vara pedagogisk fungerar sisådär 5 minuter innan man tappar fattningen. Jag bara lääängtar tills kvällen ska komma ibland så det blir läggdags för barnen. Jag kan gorma och svära inför barnen, men de tar det med en nypa salt, för de vet att jag inget menar med det. För att inte tala om när jag blir stressad, då blir jag som hulken x2. Usch. MEN, jag vet de som är mycket mycket värre än mig!
  Jag läste i någon ”mammabok” att mammor som alltid har ett enda sinnesläge är svårare för barn att ta till sig, att till och med i djurens värld växlar mamman mellan ömhet och kyla till sina barn. Ja, hoppas du förstår poängen?
  ha det bra!

 30. du är bra skön du!
  jag brukar skita i att duscha i nästan en vecka ibland och verkligen grotta ner mig.. och vara totalt omogen och mongo..

  har en son på17 mån som kommit i typ ngn form av trotsålder.. vrålar och är arg som fan. jag kör med samma metod som han ibland och ringer till sambon och tjuter och säger att jag rymmer fan snart hemmifrån om han inte kommer hem.. inte så moget men det hjälper lite.
  man måste få vara sur och inte orka då och då.
  det var min bekännelse det:)

  stor styrkekram till dig!!! och lycka till med förlossning och hela baletten! tycker du är en toppenmamma jag. läser din blogg varje dag och är nyfiken och se om bebben kommit ut!!

  kram från ankie

 31. Läser mig själv när jag läser detta.

  Jag brusar upp, jag skriker, jag kastar saker, jag hotar att dra in saker för barnen, jag kan t.o.m gråta.

  Jag hatar städa, laga mat, tvätta osv

  Jag tappar humöret på affären och kör ut barnen därifrån om dom bråkar (oerhört sällan mer att dom busar och tappar öronen)

  Ja, jag sänker mig till deras nivå det erkänner jag.

  Men vi pratar alltid efteråt och ber om ursäkt till varandra.

  Min man är oftast kolugn istället, tvärtemot mig tur det då han med får stå i vägen för gapandet och allt när det blir för mycket.

  Jag städar om det behövs, annars får gubben göra det, jag lagar mat men absolut inte varje dag det där husmorslagandet eller bakandet (har aldrig vart en bull eller lek-på-golvet-mamma).
  Slänger gärna ihop nått snabbt och ja ibland eller ofta halvfabrikat som man försöker följa upp med nått mer nyttigt eller vad man ska säga.

  Så nej du är inte ensammen om det 🙂

 32. Hej Magdalena!
  Känns lite konstigt att kommentera eftersom jag egentligen inte alls känner dig men eftersom jag följer ditt liv via bloggen varje dag men är alldeles för dålig att kommentera (har egen blogg o vet vad tråkigt det är med lite kommentarer när man vet att många läser) så tänkte jag göra det nu.
  Jag är 31 år o har två barn som är 1 o 5 år gamla. Herregud vilken dålig mamma jag är ibland!! Jag är som du, känslomänniska. Jag gråter, skrattar, skriker, är ledsen o glad – hela tiden. Är trött på alla som är glada jämt – dvs en avundsjuk bitterfitta. Jag har dåligt tålamod. När jag för femtioelfte gången sagt till min 5-åring att hjälpa till med dukningen men som vägrar för ”han orkar inte” kan jag aldrig hålla mig utan svarar typ: ”men jag då!? tror du jag har lust att duka varje dag? tror du jag vill ta hand om era smutskläder? laga mat? hur kul tror du det är för mig? jag orkar inte heller. nu skiter jag i det här. jävla gnäll hela tiden”. Pedagogiskt? Nej, inte riktigt va? Får alltid jättedåligt samvete efteråt och längtar hela dagen efter dem o när de kommer hem är det oftast sååå mysigt, tills hungern o tröttheten kommer och vi blir gnälliga allihop och blir osams när det är dags att sova (som ingen av dem verkar förstå är skönt) och så börjar allt om igen med dåliga samvetet… Jag röker 1-2 cigg om dagen. Hur många duktiga mammor gör det? MEN jag VET att mina (och dina) barn vet att sina mammor älskar dem mer än något annat och att jag utan en tvekan skulle dö för dem. Jag tycker du är grym!!!! Hoppas lillen kommer ut snart:) KRAM

 33. Nejj, vad läskigt!
  Jag har en exakt likadan dag. Jag hade kunnat skriva det du nyss skrev. Jag är också en känslomänniska och skäller och gormar. Herregud jag trodde jag var ensam om det eftersom ingen annan medger det eller så är dem cool lugna alltid men inte jag. Skrev nyss ett inlägg på min blogg om barnens tjafs idag.

  Tack för ditt inlägg!! Det gjorde min dag lite bättre. Kram

 34. Jag hotar med elförbud här hemma när barnen är olydiga. dvs ingen dator,mobbe,tv,tvspel etc i x antal timmar eller dagar…mohahaha..Brukar funka…

  klart attt din philip är lun o sansad. Han har ju inte haft bråk o tjafs i 15 år med barn nära i sin vardag. Han har ju kvar sitt tålamod..Ju längre man har haft barn sooom testar gränser o ju mer de bråkar ju kortare stubin får man ju.

 35. Njut av din egentid & Det är helt OK att inte vara på topp alla dagar!
  Jobbar i en affär i Ystad… Gissa vem som precis var här?
  Filip & din hund 🙂 Såååå söt hon är!
  Hoppas Ni får en härlig vecka i Ystad!
  Kram

 36. Man är den man är och man duger så bra. Lyssna på mig jag är både gammal och klok:))))

  Du är en bra mamma och det dåliga samvete botar jag med att tänka att allt jag gjort var med en god tanke bakom och blir det sen fel så trodde jag just då att det var det rätta!

 37. Vart ska man börja? Jag är en grinig (okunnig) besserwisser. Vet aldrig om att jag har PMS utan tycker att alla är dumma i huvudet två veckor före mens. Ibland lite missunnsam (usch, det är nog det värsta) och i bland lite för känslokall. Har svårt för barn, för folk som luktar illa, har svÅrt för besserwissers och PMS kvinnor och gingubbar. Många dagar tycker jag alltså inte om mig själv eftersom mina dåliga sidor är överväldigande!!

 38. Åh vad jag älskar ärligheten i din blogg. Skönt med en blogg som visar det verkliga vardagslivet.

  Mina dåliga sidor är att jag äter massvis med godis och i brist på godis kakor eller glass. Sockerberoendet har jag en hatkärlek till. Jag skriker och gnäller på min sambo om småsaker så som att ställa bort disken, tömma papperskorgen etc. Det värsta är att jag säger till min sambo att han ska vara mer social och prata och umgås mer med vår 3 månaders bebis medan jag själv ofta sätter honom i babysittern framför tv:n (usch och fy vad jag skäms för det men han – bebisen- älskar tv:n). Jag nätshoppar alldeles för mycket istället för att spara pengar till bättre saker.

  Lycka till nu!. KRAM

 39. Ok då kör vi igång.Tur man är anonym.Jag har världens jäkla kontrollbehov,städfreak, skriker o gormar när jag inte får som jag vill precis som en trotsig unge;))skitdålig på och laga mat.Säger att jag tränar fast jag INTE gör det.Oj oj oj listan kan göras hur lång som helst.Du är helt normal Maggan alla har vi nåt.Tror i grund och botten du är en oerhört ÄLSKAD Mamma.Precis som du så har jag en lugn o sansad man.Jäkligt långsint är jag också.Ha en skön Ystadvistelse.Hoppas vi ses.Kram kram.

 40. Du är absolut inte ensam!! Har en 2 årig dotter här hemma och cirka 8 veckor kvar tills hon ska bli storasyster och hon är inne i 2 års trotset och fruktansvärd visa dagar , jag skäller blir arg hotar och får dåligt samvete. Men vi är inte mer än människor! Sen dom här jäkla hormonerna gör det inte lättare precis. Ska bli skönt när man blir sig själv igen. Ha en underbar dag i vårt vakra Skåne land kram

 41. Shit, ditt inlägg kunde inte komma mer passande! Idag önskar jag att jag inte hade gått ur sängen!
  Är hemma med min minsting som är dryga 4månader och min store som är 3 i november. Han har höstlov denna veckan annars går han på s.k lektid på förskolan.
  Jag har inte gjort annat än gormat och hotat sen vi steg upp imorse. Värsta trotsen och testar mig och pappan till max varje dag just nu. Oerhört frustrerande! Har man då sovit dålig under natten och har huvudvärken from hell så gör inte det saken lättare.
  Jag är precis som du, kör aldrig med ”tomma” hot utan verkställer det jag hotar med. Låter hemskt men så är det.
  Och HUR trött blir man inte av att läsa på tex facebook hur perfekt alla andra har det just den dagen!?!?! Sen vet jag att det kan säkert vara tvärtom när jag har en ”perfekt dag” så kanske det sitter en annan bakom skärmen som har en pissig dag.
  Ibland känner jag mig som den dummaste mamman i världen men vi har alla våra dåliga dagar.

  Önskar dig all lycka till med bebisen!
  Kram S

 42. Som sagt du är inte ensam ser jag, inte jag heller. Ibland tror jag nog jag har en bokstavskombination eller två. Min sambo är inte alls som jag tur är väl det. Hur hade de funkat?? Min son har adhd och min dotter är på utredning. Att ta detta på ett pedagogiskt sätt är inte heller lätt och tänka om, jag säger själv oftast vad jag tycker, vilket alltid inte är bra. Folk gillar inte det. Men som jag säger klarar man inte av rakhet behöver de heller inte vara med mig, jag är ingen hålla med människa i allt. Tålamod är inte min grej jag blir irriterad och tjurig, de ska gå undan, godiset vill jag gärna behålla för mig själv, får utbrott då jag ser de börjar bli förjäkligt hemma. Även om jag är långt ifrån en pedantisk person. Sambon tvättar och fixar o lagar mat, jag gör det när jag måste. Fan vad bra man har det 🙂 Men som jag säger ibland är liver mer ups än downs ibland tvärtom. Så du är inte ensamen!! Kramar till dig.

 43. Åh va skönt! Nu ska jag verkligen klaga! Jag är hemsk! Jag skriker, svär o är en grinkärring! Jag är hemsk mot min stackars kille o jag har noll tålamod mot min stackars lilla son som bara är 19 månader. Jag stinker surmjölk (ammar 2månaders) o ser allmänt risig ut. Vet du vad det värsta är? Jag är så jävla fet!! När jag kom hem från bb hade jag gått ner 3 kg! O nu två månader senare har jag gått ner 2 kg till!!!!!! Jag hatar min kropp o jag hatar mitt beteende! Just nu finns de inget som är bra!!!

 44. Jag har dåligt morgonhumör. Är jag hungrig går min irritation ut överpersoner i min närhet, oftast sambon. Är jag trött är jag grinig. Min sambo brukar säga att om jag är trött, hungrig och kissnödig samtidigt, då hade han helst kastat sig framför en buss eller dylikt för att slippa mig… Som pedagog har jag ett bra tålamod och nerverna håller rätt så länge, men när det brister då förvandlas jag till djävulen. Barnen på fritids sitter tysta med stora ögon och undrar vart den snälla och omtänksamma tjejen tog vägen, eftersom en sur kärring som höjer rösten har tagit hennes plats. Senast i förra veckan orkade jag inte med att barnen tjafsade emot när vi hade vår dagliga samling på fritids, då höjde jag rösten hundra decibel och röt till. Ett av kidsen som hade stört mycket gick förbi mig och jag gav honom ”om-du-inte-skärper-dig-nu-då-jävlar-blicken”. Jag hörde honom viska ”det här är lite läskigt…”. Du är inte ensam om att tappa humöret och allt vad sunt förnuft heter ibland 🙂

 45. Jag blir sur som en ättika ibland (speciellt vid mensperioder eller då jag har lågt blodsocker). Då får min sambo stå ut med mycket. Sur för minsta lilla, grinig, ingenting som föreslås passar, mycket av det min sambo gör är bara fel, gnäll… you name it! Han har börjat bli bra på att ta det på rätt sätt nu och det gör mig då ännu mer irriterad! Ja, det är tur för både honom och mig att det inte är så allt för ofta 🙂

 46. Hej Maggan!
  Jag har samma problems som du har med din Filip.
  Han e LUGN i alla lägen med barnen och skriker aldrig. Bara diskuterar och försöker förstå hur barnet tänker typ när de flippar ut. Sen finns jag, som känner igen mej äckligt mycket i dej när du förklarar frustrationen,haha. Min e oxå bonuspappa till en av 2 vi har.
  Linda

 47. Då är vi två finaste Maggan!
  När barnen får utbrott, slåss eller you name it så får jag tokbryt.
  Skriker som en förbytt och sliter in dem på sina rum.
  Hoppas det känns lite bättre, stora kramar Marie

 48. Jag är perfekt i alla kategorier……… ELLER?

  HAHA, eller inte.. Jag har godis sug som tusan, jag är en jobbig sambo som tjatar, gnäller och har ett stort kontrollbehov(inte svart sjuka som tur är) Jag blir lätt avundsjuk när det går bra för andra (jag vill gärna glädjas åt andra, och det göra jag.. Men jag önskar att det vore jag istället) Listan kan göras lång.. Och en sak ska du veta, allt detta och mycket mer blev 100000 gånger värre när jag var gravid, spec i slutet.. Över 40 veckor.. Inte kul..

  Kram och hoppas att skrutten vill ut snart så att dina hormoner kan blir harmoniska igen… ETT TAG 😉

 49. Jag har en älskad dotter på 3,5 år och hon är SUPER-trotsig! Några gånger då hon stått och härjat och skrikit i hallen, då har jag öppnat ytterdörren och ställt ut henne. Då har hon skrikit ännu mer i 1/2 minut och sedan har hon kommit in igen och sagt förlåt. Jag känner mig som en skurk, men min älskade plutt kan verkligen bete sig som den värsta ungen ibland. Tur att det bara ibland.

 50. Jag HATAR när mitt ex är lyckligare än jag, tycker inte han är värd det. Men säger det aldrig till nån såklart, nejdå ”bara han är lycklig så är jag lycklig”……jo tjena!

  Tur jag ha rmånga bra sidor också 🙂

 51. Det låter som jag! Jag skriker och är irriterad jämt (känns det som i alla fall :)). I somras när sonen (8 år) var inne i värsta trotsålder (slängde möbler, drog ner affischer och skulle rymma hemifrån bara för att han inte fick sova över hos farmor som sina sytrar p.g.a. dåligt uppförande) blev jag så arg så jag berättade för honom om socialen, att om han rymde och vi inte hittade honom så skulle de komma och placera honom i en annan familj (vad är man för mamma som hotar om det?!).
  Han lugnade ner sig men efter ett tag (när jag inte gav med mig i ”sova hos farmor” frågan) kom han ut från rummet och skrek ”ring till dom då!” Då kunde jag inte låta bli att skratta. Och det är väl inte så kul när man är så arg på sin mamma som han var, att hon då börjar skratta! Stackars barn!
  Nej, jag skriker allt för mycket, och har ständigt dåligt samvete.

  Och godis, det kan jag äta i mängder! Jag vill ha rent & snyggt runt omkring men hatar att städa 😉 Och när jag inte orkar laga mat blir det mackor till kvällsmat. Men ungarna överlever och ibland har man helt underbara dagar och de uppväger ju allt jobbigt.
  Jag tycker du verkar vara en supermamma! Annars skulle du ju inte haft så fina barn! Ta hand om dig! Kram…

 52. Ibland, när jag är ensam, åker jag mitt i veckan till närköpet och köper snuskigt mycket godis och äter för mig själv. Alla tror att jag är supernyttig hela tiden, men det är jag inte alls, hahah. Är även en soffpotatis av rang.

 53. Jag hotar och mutar barnen, varken något är bra men det funkar faktiskt – deras pappa gör tvärt om och tydligen rätt enligt honom… Jag svär som en borstbindare också och vet att jag måste sluta med små barn men det går bara inte när jag blir arg eller gör mig illa, vilket är ganska ofta… Sedan hoppar jag över både tandborstning, frukost och annat viktigt på barnen ibland när vi har superbrottom eller de bara vägrar att göra det istället för att ta en fight. Uch, det kändes inte bra att skriva dessa saker men jag är inte mer än människa! Kram Vanessa

 54. När jag är ensam med dottern och hon lagt sig kränger jag godis och annat onyttigt för att i samma stund i tel säga till mannen ”jag käkar gurka och morot =)”
  Jag hatar städa så jag får alltid muta mannen att han ska göra det! Finns inget tråkigare, hörde nånstanns att i Frankrike får föräldrar hjälp från staten med städning osv när de fått barn, dock är de inte lika länge hemma med sina barn som vi är men jag tycker det är en utmärkt ide för det är skit tråkigt att städa.

 55. Jag skriker ofta på min dotter och har även några gånger nypt henne i smyg även muttrat svordommar av ilska.. Varje kväll när hon sover lovar jag mig själv att ha mer tålamod men de löftet infinner sig inte dan efter ändå!:/ jag är även gravid och är livrädd för hur framtiden med två barn ska se ut! Har flera gånger nästan ‘ångrat’ att vi ska ha en till för jag vet vilket vrak jag blir med dessutom kass sömn! Du är inte ensam tror att de är vanligare än vad vi ‘arga’ mammor tror.. Du är bra trots humöret för alla tappar de..

 56. Skriker pa barnen, ibland ar det befogat ibland for att jag ar stressad sjalv. Sager alltid forlat nar det galler det sist namnda for det ar verkligen inte deras fel. Sager nej till barnen nar dom vill ata glass, sen star jag sjalv och smygater i koket bakom dorren.

 57. Tack det gjorde min dag…inser att jag är normal efter att läst både inlägg och svar och ser hur många fina mammor det finns som är som jag ibland 🙂 vi är ju människor och mycket känslor kommer ut ibland
  kram

 58. He, He ojoj Maggan, du är INTE ensam!
  Själv har jag 4 tjejer, jag du läste rätt:o)
  I åldrarna 14, 9 och tvillingbrudar på 7 1/2 och jag tycker verkligen det var lättare, eller i allafall lugnare när de var små.
  Visst, det var lite kämpigt att få 3!!! stycken inom loppet av 1 1/2 år, men det funkade, det var iallafall ingen som sa emot, som nu!
  Men jag gör som du, när det hotas, ja då håller jag konsekvent på att införa straffet, som t.e.x ingen dator på en vecka….
  Kämpa på, jag har iallafall inbillat mig att det blir bättre……
  Ps. Min man är också jättelugn och tycker att jag skriker för mycket….. :o) All lycka till dig! Kram

 59. Jag är nog lite mer som din Filip när det gäller humöret. Åtminstone nästan alltid. För när jag hållit mig lugn och sansad över det mesta under en längre tid och sen börjar småirritera mig över saker.. Då brister det på alla sätt. Den som står ivägen då – får ta all skit som jag lungt och metodiskt undvikit tidigare.

  Annat? Jag är manisk om att det ska vara bortplockat hemma. Det ska inte ligga saker hemma spridda över hela huset. (det är ofta dessa saker som gör att det brister för mig ..) Men när det kommer till mina kläder – så trycker jag in dem i garderoben (fint utanför – jättegrisigt inne i garderoben.. – lite som din tvättstuga i huset.. 🙂 Min akilleshäl)

  Jag kan gnälla och ifrågasätta hur de övriga i familjen gjort något.. Typ tappat bort hundens halsband för hundrade gången.. och när jag hittar igen det – så inser jag att den här gången var det nog jag som förlagt det (en på hundra..) Men det berättar jag aldrig..

  Sköt om dig och lycka till med miniGraafen i magen..
  Kram

 60. När jag blir arg på min man så rengör jag min bettskena med hans tandborste. Till saken hör att han nästan-kräks bara han SER min bettskena, så gissa om jag njuter av att rengöra den grundligt med hans tandborste!!
  Jag känner mig njutfullt häxig!

  Om han visste detta skulle han med största sannolikhet avlida.

  Kram!

 61. ÅH herregud jag har så många dåliga sidor så du anar inte. Jag går runt och småsvär tyst för mig själv på folk inne på ICA, jag blir helt tokig när man tjaffsar med sambon och jag känner att jag håller på att förlora (för vi tjejjer har ju alltid rätt, right?) och börjar skrika och vifta med händerna som en påtänd ekorre, jag är lite smått neurotiskt och tror oftast att folk har någonting emot mig – ändå fungerar jag bra i grupper (det är ungefär som att jag glömmer av det så fort jag är ensam och får ångest för detta), jag passar på att hetsäta, gärna mackor, när sambon inte är hemma och spelar på att jag inte har ätit så mycket idag men är inte hungrig, hum vad konstigt…

  Jag kan sitta här hela eftermiddagen och skriva massa saker som jag kan lägga till på listan nu när jag är gravid, hehe 😀 man kommer undan med mycket när man är gravid…MEN som tur är verkar jag ju inte vara helt ensam iaf =) Tack för en superbra blogg Maggan, följer dig varje dag och sitter ofta och storgarvar för mig själv här bakom skärmen på jobbet! Kram

 62. Jag är rastlös, otålig, har lätt till tårar (men också till skratt). Jag blir irriterad (väldigt!) om saker går mig emot, dessutom är jag lite lat, speciellt när det kommer till matlagning. Därför lagar min sambo all mat, jag tror jag överraskat honom med middag en gång, eller är det två…på fyra år!

  Nåja för att kunna ha dåliga sidor så måste man ju ha bra sidor, så tänker jag i alla fall. Annars hade man ju inte haft något att jämföra med det och då hade det ju inte varit typiskt dåliga sidor, jag menar de hade ju inte stuckit ut från mängden. Förstår du vad jag menar…

  Så var glad över dina ”dåliga” sidor, för då vet du att det finns bra sådana i dig också…

 63. Jag har som tur är inga barn Än. När jag blir arg så går det ut över min stackars kille. Jag borde ha smsförbud när jag är arg eftersom jag skickar iväg det ena elaka smset efter det andra till min stackars kille! Annars så gråter jag för det mesta, äter godis i smyg och gnäller över mycket! Vill inte veta hur jag blir den dagen jag blir gravid 🙂 ha det toppen Maggan!!

 64. Jag lovar dig att du inte är ensam!!!
  Är själv full av gravidhormoner, har noll tålamod, kort stubin, tjatar och gnäller på min sambo, kan smälla jätteduktigt i dörrar, liiiite sotis mm mm… Jag skulle kunna skylla på att jag är såhär nu bara under graviditeten men nix, är typ alltid sån här 😀
  Skönt för mig att läsa om dig och hur du är, tack för en härlig och ärlig blogg och stort lycka till med Wolfi!! Kramar ☺

 65. Trots att man innerst inne vet att ingen av oss är mer än människa med fel och brister, så är det ändå fruktansvärt skönt att läsa att man inte är ensam om att go-bananas ibland. Jag är precis som du skriver, känslosam och bär känslorna utanpå kroppen, är jag glad så kan ingen i min närhet undgå det, och är jag arg så är det som en tornado som drar fram. Och så kommer det dåliga samvetet som ett brev på posten. Oavsett hur vansinnig min son kan driva mig så tvivlar jag aldrig på att han VET och KÄNNER att mamma älskar honom över allt annat. Och det är väl det allra viktigaste. I sommar är storken åter beräknad att landa hos vår lilla familj, och inte förväntar jag mig att nästa lilla knyte som ska vara sämre än storebror på busfronten 🙂

 66. Mina ungar var apjobbiga …nu har dom flyttat hemifrån…lugnt och skönt,en ny värld:)Jag har fortfarande svårt för ungar som skriker och bråkar …jag får jobbiga flashbacks:)…nej fy fan va jobbigt det var ibland,längtar inte efter barnbarn…vill ha det lugnt ett par år och återhämta mig…sen så…bring it on:)

 67. Jag brukar äta Daim påväg hem från affären och sedan snabbt in på toaletten så fort jag kommer hem och spola ner plasten så att inte min sambo ska se.

  Jag städar alltid som en tok innan mamma kommer på besök och beklagar mig sen för henne att jag inte hunnit städa.

  Jag hatar tvättstugan och alla kärringar i den. Vi missar typ varje tvättid. ÅNGEST! Vill inte tvätta i tvättmaskinen vi har i lgh pga att jag hatar när det hänger tvätt överallt (vi bor i en 2a).

  Jag tycker att det är jobbigt att duscha och orkar nästan aldrig borsta tänderna på kvällen.

 68. Men gud vad roligt att läsa alla kommentarer. Har skrattat högt flera gånger. Jag ställer mig dock frågan varför vi ska försöka visa oss övermänskliga mot varann.. Märkligt, när vi alla skriker och gormar på våra ungar titt som tätt. Har en ”vän” som tyckte det. ”Men skaffa ungar själv då tänkte jag fräsa åt honom.” Men då kontrar han bara med att jag inte tagit min dagliga ”Fenomenaltablett”.. = Femal Balans.. hahaha.. Varpå han har en bula i huvet av stekpannan.. 😉
  Har en 16 åring som jag fick som 18-åring, han är sjukt lugn nu och vet inte riktigt hur det gick till. När börjar tonårstrotsen? Kan nog vara lugn för att den kommer.
  Men skrik och gorma på du.. det gör vi alla andra och ungarna överlever ju ändå.. 🙂

 69. Är inne i värsta 2,5 års trotsen, (min son alltså, inte jag 🙂 ). Desperat behov att höra att andra tappar humöret liksom jag. Kan inte vara pedagogisk 24 timmar/dygn. Blir arg och skriker, skäms över det men ser mig ändå som mänsklig. Har två pojkar, kanske blir värre med åren, tänkte förut att det kanske blir bättre…ojojo ;).

 70. jag har 3 tonårsopjkar 16.17 18 år. och då kan man ju sakna småbarnstiden ibland. Håller på att bli galen . en med adhd och en med asperger och den tredje vet jag inte vad. Tänker bara på sig själv. Man får plocka disk efter dem och vet aldrig var de är eller när de kommer. Ibland har jug lust att bara ta första bästa flyget och sticka någonstans.

 71. Jag hämtade min bråkige som på fritids en dag o han ville som vanligt INTE följa med hem…. suck. OK sa jag då får du stanna här, vände på klacken o sneddade skolgården på väg mot bilen. Han rusade ut o skrek efter mig MAMMA DU ÄR EN JÄVLA DUMJÄVEL och jag svarade NÄ DET ÄR DU…
  Du är verkligen inte ensam Maggan. Herregud jag är nog en av världens sämsta mammor ibland. Har dessutom en massa värk varje dag och ett obefintligt tålamod, nu är mina barn så stora att dom bara suckar åt mina frispel och konstaterar att ”idag har mamma ont” KRAM till dig! <3

 72. Men gud vad befriande det är att läsa din blogg och alla härliga kommentarer!:) Ni är bara för härliga allihop!!! Så befriande med människor som inte alltid är så präktiga och prfekta!
  KRAM å Lycka till med bebisen!

 73. Är ju bara tvungen att skriva till dig 🙂
  Själv är jag mammaledig med en liten kille. Har även en kille på 7 år (behöver inte förklara vad 7 åriga killar gör och inte gör 😉
  Ibland lyfter vårat hustak 3 våningar. Kan bli så j…la arg. En mamma med rykande näsborrar, högröd i fejjan, hoppar jämfota som en 3 åring, som sliter sitt hår, skriker så saliven sprutar… är inte att leka med.
  När barnen har somnat och sover som änglar, kommer mitt dåliga samvete fram. Den där dagen som var tänkt som den bästa av alla dagar!!!
  Men det här är en del av mig och min starka personlighet.
  Alla är vi olika. Vad är det som säger att jag är en mindre bra mamma för det?
  Talar om för mina barn att jag Älskar dom varje dag!
  Varför skulle det inte vara okej att visa sina mindre bra sidor? Sådan här mamma är jag, och jag är bra ändå!!!
  Det finns inga perfekta mammor. Alla har vi sidor vi möjligtvis kan förbättra…
  Lycka till med den lilla och kram till dig som verkar vara en underbar person och mamma!

 74. Har haft småbarn de senaste 6 åren och är ny hemma med min tredje lillkille. Att ständigt ha barn med sig vart man än ska har resulterat i en hemsk ovana… Jag fiser med gott samvete offentligt i matkön, hissen ja you name it och himlar lite lätt med ögonen om det börjar lukta apa. gör en min och tittar menande ner i barnvagnen. Jag skyller alltså på mina stackars barn. Skitskönt att kunna prutta hejvilt 🙂

 75. Jag har trott att jag fru/mamma Perfekt fram till idag faktiskt. Jag har tvillingar som är 17 år, underbara, önskade och älskade. Dottern har flyttat hemifrån för att studera på annan ort och sonen bor hemma fortfarande. De var riktiga A-barn i skolan och gick ut med MVG i alla ämnen, de siktar högt även på gymnasiet, tur det! För själv har jag aldrig haft något läshuvud. Dottern har nu släppt bomben, att hon hade otrygg och osund uppväxt!????? Vi fattar ingenting, maken tar det ro, som att det är något tonåringar gör. Men jag har utvecklat magkatarr och tänker ständigt på dottern. Vi har sagt att under höstlovet får hon ta hand om sin hund, som bor hos oss, och avlasta oss övriga litet med promenader osv. Hon struntade fullkomligt i detta och åkte igår till den stad där hon studerar( där vi hjälpt henne igenom tre boenden så här långt, med att städa ur, flytta ut och in, skaffa möbler osv). Ringer vi får vi inget svar, sms:ar vi får vi spydiga svar. Maken har annars haft ett hetsigt humör under deras uppväxt och har stort kontrollbehov. Jag är en ”moderlig typ”, som nästan vänt utochin på mig själv för barnens alla önskningar. Jag tappar sällan humöret, jag säger sällan nej och har ordnat upp små och stora problem. Vi har haft god ekonomi genom åren och kunnat ge dem vad de velat ha, de har sällan eller aldrig behövt längta efter något, inte mer än 3 mån i vilket fall. Jag kan förstå att man kan göra fel i sådana här lägen också och tydligen har vi gjort det. Vi har fått åtminstone ett otacksamt barn. Men nu är det slut med det, ett lugn har lagt sig i min kropp, jag kommer inte att ringa min dotter, ej heller skicka sms. Vill hon ha skjuts eller pengar ”så kommer inte jag veta om det finns tillgängligt”, Vi betalar hennes hyra, hon har en månadspeng, men utöver det kommer hon bara att få ett par kassar mat. Hon kommer inte att få plocka på sig dyra schampon och specialsmink. För idag har jag bestämt mig för att ägna mig åt mig själv, kultur och sådant som jag blir glad av. Om mina barn vill ha kontakt med mig varsågoda; hör av er! MEN gödkalvstiden är förbi. Min förhoppning, vad gäller dottern, är att vi hittar tillbaka till varandra när hon haft sin tonårsbrytning. Och att vi kan ha en ny vuxnare relation. Jag tänker ”tack gode gud att hon inte hade min uppväxt”, eller det är kanske det hon hade behövt! Nej, inget barn ska ha stryk!

 76. En av mina dåliga sidor är att jag är väldigt envis. Har väldigt svårt att vika mig i diskussioner. Jag kan ha dåligt tålamod om saker inte går som jag vill. Har ett stort kontrollbehov och blir irriterad om saker inte blir som jag tänkt. Men detta har blivit bättre.

  Vi har alla våra fel och brister. Men det är det som gör oss till de vi är.

 77. Åh gud!
  Mina hemska sidor är, jag har inga barn, är att jag ibland blir så trött på sambon så jag spyr.
  Har han ont i någon kroppsdel ska det gnällas och ältas och aldrig går han till läkaren så jag stänger av öronen.
  Min kusin som jag ofta umgås med sitter alltid och river av skinn på fötterna när jag är där och jag spyr av det , så jag går alltid hem och beklagar mig för min sambo och sen är jag tyst inför henne.

  Jag sover ofta med smink, orka vara duktig jämt..not..även om det är ofräsch..

  Jag stör mig på alla som går runt med sina Hunterstövlar, sina Odd Mollykoftor och är så himla perfa… Urk!

 78. Så fint Du beskrev mig i dina sista rader,,, tack !
  Men alldeles för mkt i barndom/bagage säcken så är jag som vuxen inte helt hundra, Utåt sett är det ok.. jag kan såklart vara ärlig och säga att det är jobbigt att inte ha jobb, men där går gränsen. Jag erkänner såklart inte att jag fullkomligt raaasar över dom snobbjävlarna som bara söker ETT jobb, får det och till påköpet bra arbetstider och hög lön. Jag erkänner heller inte att jag vill skilja mig, men jag gör det inte eftersom jag inte tjänar så mkt pengar. jag biter ihop och fortsätter bråka, häckla, baktala en man som är snällare än gudsänglar. Men det räcker inte, jag nöjer mig inte med någon som är snäll och som står vid min sida i vått och torrt. Nädå.. farlig och gärna lite avhållsam, Då triggas jag igång. Bara för att jag själv har en sån ENORMT dålig självkänsla och bitterhet som puttrar på inne i kroppen. Jag spyr gärna på folk.. ex en kvinnlig bloggare som beskriver allt så vackert och tackar sina vackra vänner för att dom finns. Dom är värdefulla… jag spyr! Men inte öppet!
  Men jag spyr inte på Dig, jag gillar Dig för du är perfekt. Du är som dom flesta andra. Men vi andra är fega och lämnar anonyma kommentarer på bloggen! Jag ska knipa dig i stjärten nästa gång jag ser Dig! Då vet du vem det är ..ok!

 79. Jag känner igen mig i så mycket. Min sambo (ej pappa till mina barn), är som din F världens snällaste gulligaste kärleksfullaste man, han gör allt för mig utan att vara mesig. Han är otroligt manlig. Han älskar verkligen mina barn och ger dem så mycket av sin tid. (han har inga egna barn kanske lättare då). Men jag kan ju vara så elak om det är en ”PMS” vecka, fy för mig då. och ibland känner jag att jag kan ju va hur elak och bitchig som helst, för han är ju så lugn… Och snäll. Men ibland säger han ifrån;). Och visst får mina stackars barn sin del oxå. Blir galen när jag kommer hem efter jobbet, och skor och väskor ligger spridda i hallen, eller kaksmulor i hela köket, eller tandkräm på hela toalettspegeln (torkar dessa typ varje dag) lista kan göras lång. Tur man är perfekt själv;)………eller hi hi.

 80. Ha ha jag tjatar och gnäller påin sambo när han inte städar eller hjälper till!! Har ett enormt kontrollbehov och älskar när det är städat hemma hos oss. Mår inte bra om det är stökigt när jag kommer hem från jobb då blir jag sur och förklarar för min sambo hur det ska vara. Min dotter är bara 1,5 år och har börjat att städa på sitt rum när hon lekt klart. Så söt!
  Jag skulle inte skrika på min dotter! Kanske i tonåren ha ha
  Jag får inte panik om handdukarna hänger fel eller sådana små saker men är där fullt med disk och smuts tvätt på golvet så böjt arg. Speciellt om jan varit ledig och skyller på att han inte hunnit för att han har haft vår dotter. Men jag klara det!!!! Också älskar jag gotte!!!!! Men har inte den turen att ha en sådan kropp som du har och kan äta vad jag vill!!!

 81. Älskade fina Maggan!!
  Måste ge dig kred för att du skriver om det vi andra inte skriver någonstans. Oj oj oj du skulle nog inte tro att det var sant om du såg mig in action, helt galen faktiskt!!! Skriker o gapar hotar o mutar på alla plan. När jag inte orkar mer slår jag i dörren o skriker hej då o gömmer mig bakom bilen… Hm vågar knappt erkänna. Lovar att grannarna i huset bredvid undrat många gånger undrar vad jag håller på med. Pedagogiskt … Hm vad är det…. Mamma brukar säga att jag beter mig dem i ålder… Ja ja tror att man försöker så gott man kan ändå. Man är ju inte mer än människa, eller hur????

  Hoppas att det går kanon för dig nu när det är dags för din lilla skrutt

 82. Att jag är lat helt enkelt hatar städa, tvätta och diska( har diskmaskin ) tack och lov. men gör det för jag måste. sambon förväntar sig att jag ska göra det och gör jag det inte så blir det aldrig gjort. Blir ett monster när jag dammsuger. Skriker och håller på både åt dammsugaren och alla runt omkring.
  men det är härligt. Så jag har nog många dammråttor i hörnen men jag mår inte dåligt av det.

 83. Hej igen!!!

  Blir så irriterad när jag skriver från telefonen då den avslutar meddelandet och skickar iväg det….hm…

  Ja ja som sagt hoppas att det går bra för dig nu när det snart är dags!!!
  Tänk att det var så länge sen vi sågs. Sist var jag gravid i typ andra månaden och ni andra festade och hade det trevligt medans jag bara mådde illa och var trött.
  Nu är min lilla skatt 1 år och 8 månader… vart tar tiden vägen??

  Massor av lyckatill kramar till dig!!!!!!! <3

 84. haha underbart inlägg! Fast jag är bara 15 år så jag har inte nån erfarenhet av barn på det viset.(förutom mina syskon) Önskar att jag blir en lika perfekt mamma som du, som vågar visa dina dåliga sidor & ´struntar i alla andras ”perfekta liv,en dans på rosor” och istället tar vara på dina nära och kära. Like you girl!! 😀 Men eftersom jag är tonåring så vet du & alla andra att jag har tusentals dåliga sidor just nu! haha, men det är väl kanske att jag inte kan kontrollera mina känslor alla gånger. Åh herregud! Varför ska man behöva vara en hormon’monster?! hur som helst så älskar jag din blogg, ditt liv & dina barn! 🙂

 85. Go kväll!!
  Känner igen mej själv i det du skriver, min stubin är inte lång, nu när jag är gravid har jag typ ingen alls. Min elva åriga son brukar säga till mej att jag ska sluta dampa, gissa vilken effekt det får. Jag blir skogstokig. Sen när barnen ligger så söt och sover så får jag dåligt samvete, men dagen efter hinne man inte ens få upp ögonen innan man kan bli galen igen. Mitt nya namn är horomonbubba. Hoppas bebben kommer snart. Kram

 86. Så skönt och befriande att läsa! Själv skriker jag åt mina barn när dom bråkar med varandra och bär in dom på sina rum (alldeles för hårt) Hotar och tycker synd om själv. Sedan när alla sover ångrar jag mig och får dåligt samvete. Lycka till!

 87. Hej Rara !!
  Jag är en ny läsare till din blogg :)) wihoo !..
  Jag brukar läsa en av dina vänners blogg , men tröttnade ….
  Hon pratar gott om dig så jag hoppar hit nu när det börjar bli så spännande !! pfhii hi :o)

  Ang dålig sida !, så kan jag erkänna att jag ,precis när jag vaknat, är den jävligaste i ett par bommulstroser (size one) 😉
  Ska tillägga att jag är 28år
  hej då 🙂

 88. Skriker för mycket, tappar tålamodet för ofta, vill sluta amma trots att bebin ”bara” är fem månader, är svårt beroende av Kesella Vanilj samt är grymt sugen på en krogrunda. Jepp, thats me. Har tiotusen andra mörka hemligheter men orkar inte skriva dem här (ja, är lat dessutom).

 89. Hej!!! Kan bara säga att vara en pedagogisk mamma är inte alltid lätt, väldigt svårt faktiskt. Jag arbetar som förskollärare i barngrupp med 1-4 åringar. Gissa om det trotsas och testas gränser där? Och när man kommer hem är det likadant med sina egna. Suck! Men pedagogik och tydliga gränser på jobbet brukar fungera bra, på något sätt är det lättare att vara pedagogisk med andras barn. Barn är olika, vissa kräver tydlighet och fasta gränser bara och vissa barn klarar av pedagogiska förklaringar direkt. Kämpa på, du är inte ensam. Kram och tack för en superbra blogg!

 90. Uj uj uj, jag har så mycket dåliga vanor att det skulle kunna fylla en hel blogg! Går jag och handlar själv utan sambon köper jag ALLTID lite lagom lösgodis, som jag trycker i mig på vägen hem. Jag viktväktar och maskar ALLTID med vad jag skriver upp och inte skriver upp. Jag tränar alldeles för lite, jag älskar snabbmat och jag blir galen av avund och vill gråta som ett barn varje gång någon kompis (eller någon kändis med för det) berättar att de ska ha barn!
  Så, skönt att få ur mig lite!

 91. Hej igen! Missade mina dåliga sidor i förra kommentaren. Jag har ibland dåligt tålamod, lagar snabbmat i bland, har inget perfekt hem, städar iblan för sällan, hotar med ps3 förbud (och verkställt det ett antal gånger), skriker och gapar om barnen ignorerar eller skiter i det jag ber dem om, kompis förbud om man är snutig och uppnosig är bara några exempel. Hej då!

 92. Jag HATAR HATAR HATAR att betala räkningar.
  Min man och jag kom överens om att det ska vara jag som ska ta hand om vardagsekonomin, han ska ta hand om långsiktiga investeringarna.

  Han gör sin del så bra, med månadsrapporter i Excel-filer som han skickar till mig regelbundet, alla papper är organiserade, allt i alfabetisk ordning, och herregjösses, investeringarna och sparanden bara växer och växer för varje år.

  Och jag?
  Räkningarna betalas när det behövs, ibland t.o.m. försenat, jag har tre meters pappershög i mitt hemmakontor av papper som måste sorteras, betalas, papper överallt! När han behöver ett papper som jag naturligtvis inte hittar bland högen så blir jag förbannad och skriker om hur stressad jag är, alla år med att ta hand om hemmet och barnen och en karriär som har offrats, och mina oändliga begåvningar som aldrig får utvecklas p.g.a. familjens behov. Och så vet man att även om att allt det där var sant, så är det bara bortförklaringar alltihopa.

  Varför.. åh varför… är det så svårt att ta tag i den här pappershögen????

 93. Bästa, finaste (AJ SOM SATAN! *FickvärstakäftsmällenavA.Schulman*) Maggan. Och alla andra här. Tänk så NORMALA vi är. Är själv en ganska sträng mamma(slösar dock generöst med pussar, kramar o pepp) men har ungar som krånglar, trotsar och tjaffsar. Då tänker jag som såhär: De är iaf inte rädda för mig så en TOTAL häxa är jag nog inte :-). Tjatar om sopsortering men när jag är ensam slänger jag allt i en binge. Kollar min mans telefon och facebook ibland (skäääääämsmegamycket). Detta är ju såklart bara det jag kan bekänna här utan att skämmas ihjäl, resten e så mycket värre 😉

 94. Magdalena, jag har INGET tålamod. Jag gormar och svär varje dag, är det inte till barnen så är det över allt annat som går fel. För att inte tala om när jag blir stressad, då blir jag hulken x2. Jag skriker när det inte vill sittas still i vagnen, när det vägra ätas m.m. Men barnen har lärt sig att jag inte menar något med det.
  Jag har läst i en bok att mammor som har ett stabilt sinnesläge hela tiden har barnen svårare för, att man kunde se även i djurens värld att mammorna växlar mellan kyla och värme till sina barn. Ja, du fattar nog poängen.
  Ha det bra!

 95. Haha här har det gapats och skrikits idag (mest från min sida) till slut sa äldsta sonen 5 år till mig att ”vi får ont i öronen när du skriker så” hm verkar som något man säger fastnar hos dem bara synd att de vänder det emot en 😉 Vissa dagar är det bara så, tålamodet tryter när man bett dem plocka undan 5000 gånger

  /Mia

 96. Japp!! PRECIS sån är jag! PLUS att jag bölar som ett barn av ilska, förtvivlan och ånger! Shit va galet!! ;o)
  Vill du bli av med ungarna så har jag en ovanvåning full med dataspel och xboxar och grejer… + en 12-åring och en 15-åring… pojkar båda två… sura och vrånga och luktar illa och alldeles alldeles underbara :o)…. Släng in ungarna till mina här i Lomma… jag lovar de ska få spela dataspel tills de bleknar ;o)…
  Stor stor kram från Lomma

 97. När jag blir arg,blir jag skogstosig!Kastar gärna saker.Ibland kan jag t.o.m säga att jag ska sälja gubben och barnen på Tradera.Japp,sån är jag 🙂
  Kramisar från en argbigga i Bromölla

 98. Jag är nog värst av alla här (de känns verkligen så)
  vad skönt att få klaga llite, för de får man ju aldrig göra annars,

  Jag skriker, jag svär, jag får utbrott, jag gråter. Jag är hemsk mot min kille, tycker så synd om honom. Jag tjatar på honom jämt. Jag är en tjatig bitchkärring. Jag är precis en sån som jag INTE vill va… varför är ja det????
  JOOO för att jag är FET O FUL! Har två barn,19 månader o 2 månader gamla. Jag läcker mjölk, luktar svett o har fett hår. Jag är allt en kille inte vill ha. USCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 99. Mitt humör sitter med på utsidan precis som du beskriver på dej. Jag blir arg och tjatig, skriker och surar skäller och så medan jag grinar. När jag blir arg så blir jag ledsen och tårarna rinner.
  Så du är absolut inte ensam! Långt ifrån skulle jag tro =)

 100. Jag tog bort godiset sonen från sonen som han fått när han knackat ”bus eller godis”, med anledning att det räckte med snaskandet…. sen vaknade jag mitt i natten och var så sötsugen att jag tryckte i mig precis allt under natten..
  Gissa om han var besviken i söndags morse.. och jag kan erkänna att jag skämdes lite… 🙂

 101. AHHH sånna perfekta föräldrar finns bara i fantasin ju…alltså INTE på riktigt!!!För vem tusan tappar inte tålamodet på kids som bara gör tvärtom och snutar tillbaka och inte är det minsta sammarbetsvilliga?? Är själv ”pedagog” till yrket, men ta mig tusan så ska man inte va så med sina barn hela tiden…man har ju helt andra känslor för sina egna barn och det är ju dom som man som förälder har det yttersta ansvaret för!Jag skriker också på mina barn emellanåt(bara för att släppa på min egen frustration OCH för att jag då tycker mig se att barnen stannar upp och lyssna ett par… sekunder… 😉 )Jag brukar också hota med att jag köper mig en 1:a och flyttar dit för att varannan vecka byta med min man :)…så att jag får lugn och ro NÅGONGÅNG…jaja inte för att det biter på barnen eftersom de säger att de ska cykla och hälsa på mig hela tiden då :)Man är bara MÄNSKLIG om man visar ALLA sina känslor inför-jämtemot barnen,dom ska ju inte tro att bara för att man är hemma ska man få bete sig hursomhelst!!! Lycka till med nya bebben och ha det underbart här nere i Skåneland (bor i Trelleborg). Jag ÄLSKAR din härligt ÄRLIGA blogg!
  Puss och Kram

 102. det finns väl ingen som är felfri? de överpedgogiska har nog sina brister de med =)

  mina brister?
  jag fiser i smyg =)
  arg på mina barn? ja för faan,dte kan jag bli?
  nypt de? japp det har jag gjort …
  skickat in de på rummet? jepp ,checked
  dragit in en efterlängtad bio tur med vänner? japp, ipoden var borta, ungen ruskade bara på axlarna som what eeeveeer,då fick mamman ett riskspel och avbokade ALLT..
  utegångsförbud? yes, är man kaxig i munnen, preeee teeen fasoner ,så blir det utegångsförbud..
  gud va elak jag låter känner jag nu =(
  men jag älskar mina barn precis som alla andra härinne

  myskvällar när ungarna lagt sig, då åker den goda osten,kexen fram i smyg =)

 103. Har tyvärr inga barn (ännu) men kämpar för att få ett plus i detta nu. Dock har jag dåliga sidor ändå. Många enligt mig men tur att inte min karl tycker detsamma. =) Har bra med tålamod men när det inte finns mer att ta utav blir jag riktigt sur, blir stum o börjar städa riktigt ordentligt. Kanske inte så konstigt att min karl inte tycker detta är en dålig sida. När jag blir riktigt matt o trött på allt o alla känner jag mig som den där fågeln i Kalle Anka på julafton. Är överallt o ingenstans med musik i öronen o kör mitt race. Inget kan komma i vägen för mig. Har säkert fler dåliga sidor bara jag tänker efter men då hade jag nog fått skriva ett halvt uppslagsverk och det orkar jag inte. =)

  Hoppas jag inte är ensam o det e skönt att folk e så öppna o ärliga. =)

 104. Hej Maggan. DEt skulle vara konstigt om du inte reagerar och har känslor tycker jag OCH det är fullt normalt. Det har alla mammor och speciellt högravida. Ta en skön tupplur och njut av tystnaden, t lite varm choklad med vispgrädda och ett gott choklad och bara mys. lägg en hand på bebisen och njut för snart snart är det dags. Kram och lycka till.

 105. Jag kan heller inte dölja mina känslor, på gott och ont. Mest ont. Jag blir skogstokig (skriker, smäller med saker, ja något tjuvnyp har det blivit med) på min son för småsaker och när jag inte är arg klänger jag som en rabieshund och pussar och kramar honom. Han verkar ju inte må dåligt av det, men hur ska det bli när han blir så stor att min kärlek bara är jobbig?

  Vi kanske borde skaffa oss ett längre tålamod? :’D

  Kram och puss!

 106. Haha jag har sådan lust att säga att jag älskar dig (?!). Alltid så ärlig och fin mot oss läsare, jag mår bra av att titta in hos dig och slippa läsa om ytliga och problemfria ting/människor.
  Hör och häpna, jag är 20 år med lite för mycket känslor i mig, jag är arg och skriker på min pojkvän för att sedan snora ner hela hans famn när jag gråter och skäms, förstår inte hur han står ut. Och allt detta av helt orimliga skäl som inte alls känns orimliga för stunden. Vet inte vad jag ska skylla på, att jag läser psykiatri eller att man som 20-åring FORTFARANDE har problem att hålla hormonerna på plats?
  Tack för härlig läsning och kraam på dig!

 107. Mina ungar är uppfostrade med hot och mutor. Gör du som jag ber dig ska du få……något positivt. Gör du INTE vad jag ber dig ska du få……något negativt.
  Vet nämligen att det inte hjälper att skrika åt ungen, man får bara ont i halsen.
  Mina kids var som änglar =)

 108. Jag är pedagogisk… i mitt yrke som lärare. Men med två trotsiga barn här hemma tryter humöret ofta!! Tomma hot och andra knep, som inte fungerar men som känns rätt just då, används med jämna mellanrum. Jag funderar ofta på hur andra familjer har det och ifall den perfekta fasaden är äkta eller ej. Du vet de där familjerna som verkar ha änglalika barn som aldrig bråkar och som lyder föräldrarnas minsta vink, finns dom? Och isåfall, hur sjutton bär de sig åt!?

  Det känns fantastiskt roligt att ni är här nere i Ystad! Vila nu upp dig ordentligt 🙂

 109. Du är inte ensam om att ha dagar med dåliga sidor!! Är absolut inte en perfekt morsa som bakar och lagar mat med ett leende på läpparna hela tiden…Nope… här blir det snabbmat och ett par utbrott per dag då man har en 16 årig tonåring med hormonerna sprutande ur öronen!! Man är psykolog, städerska o uppasserska så det är inte konstigt att brinner för mig ibland…Och då har jag inte räknat krisveckan varje månad!!

  Kram kram

 110. Jag är så elak ibland! Jag brukar hota min lilla med att trollen ska komma och hämta henne om hon inte slutar bråka med mamsen. Och så kan det nog hända att jag sagt att man får sniglar i munnen när man säger fula ord. En hemsk hemsk mamma, japp det är jag…

 111. Extremt dåligt tålamod när jag har PMS(då blir jag ännu mer pedant) eller är hungrig(känslig och vill bara grina tills jag får mat i magen). Sur-mamma, MEN sen får jag dåligt samvete och pussar på barnen och säger hur mycket jag älskar de! 🙂

 112. Här har ni en as sur jävla kärring på 38 år.usch vad tråkig jag blivit,blää fy fan.som nu..är en tjuvrökare för alla utan min sambo..barnen börjar bli stora 9och 7 så jag kan inte gå ut på altan å dra ner en persien å säga mamma ska bara prata me grannen dom fattar vad jag ska göra..jag bara kokar när jag e röksugen.å skulle dom komma på mej å berätta för min mamma så skulle mitt liv ta slut här å nu. sen är jag oxå argsint för jag hatar min jävla fläskmage…å sen blir jag galen som nu i helgen när jag jobbat å ska ha ledig dag idag,jaa då för jag städa huset efter min helgfirande grisfamilj. jag e så tjatig å tråkig,,fy fan hur kunde jag bli sån här…. en vacker dag säger väl gubben å ungarna bye bye morsan

 113. Fy fan vad skönt att läsa ditt inlägg! Har haft en skitdag rent ut sagt. Har i flera dagar tjatat min 3 och 4åring att städa på deras rum, de kan ju städa på dagis och hos andra. Jag har hotat mängder med gånger att slänga deras leksaker och idag fick det vara nog, tömde hela deras rum på leksaker och la ner allt i källaren. Sen kom det dåliga samvetet… Tack för ditt inlägg, jag behövde det verkligen just idag. Kram

 114. Jag är långt ifrån den perfekta föräldern men jag är ju bra mycket bättre än de föräldrar som är fulla inför sina barn 7 dagar i veckan och som inte ger dem den omvårdnad och kärlek de behöver! Jag berättar för dem att jag älskar dem, jag ber om ursäkt om jag blivit onödigt arg och sagt något dumt och förklarar att man ibland gör så utan att mena det! Jag slår aldrig på mina barn men jag kan bli totalt galen ibland och skrika och då kommer jag att tänka på min gamla kompis mamma som alltid skrek som en tok på henne och alla andra! Jösses jag har blivit en Evy sa jag till min sambo en dag och han förstod ju inte alls vad jag menade med det! En gång tog jag min sons spindelmannen figur och hotade att kasta ut den genom fönstert om han inte uppförde sig. Hot är inte bra alls och inget jag brukar göra i tid och otid! Hur som helst hade ungen uppfört sig så dåligt att jag tappat förståndet! Och vips så råkade jag tappa ut spindelmannen på vårt tak på huset och den fastnade i hängrännan! Sambon fick klättra upp och befria Spindelmannen och jag lärde mig att inte hota med att slänga ut sakerna! Ha! ha!

 115. Jag gapar och smäller i dörrar och är allmänt pist off ganska ofta ( och jag är bara 20) jag kommer bli en bitter gammal tant jag. 🙂 sen kan jag ju va lika trevlig som otrevlig också men alla har ju sina dagar 😉

 116. Jag skriker, förvränger rösten som en barnrumpa antingen mot ett groteskt häxaktig rytande eller som en barnrumpa (då jag härmar vad min då för stunden helt odugliga sambo har sagt) Vi kämpar med att få fullgången graviditet, har försökt i över två år nu och jag är trött på alla missfall och kroppens jojo med graviditetshormoner och inte graviditetshormoner, stor graviditetsmage och ingen graviditetsmage, kilona dansar jojo på vågen. Jag springer av mig det värsta så visst jag förlorar alla graviditetskilon efter varje graviditet men det tar på psyket som fan att få flera missfall under ett kalenderår! Ja det tycker väl sambon inte är så dåligt att jag är ute och motionerar men det är det andra skrikandet. Tyvärr så har vi haft det stressigt på jobbet båda två och på mitt jobb har flera kollegor separerat eller skrikit och gormat hemma hos dem efter jobbet… Va fan gör vi egentligen? Ska det vara så här? Här har vi hög ungdomsarbetslöshet i Sverige medan de som har fast anställning, jobbar ihjäl sig och skriker hemma efter jobbet och snart går in i väggen!
  Ja jag är en otrevlig människa med fast anställning, underbar sambo (som kommer förmodligen att slänga ut mig om han är normal) och graviditetshormoner som jojodansar i min knäppa boll!

 117. Hot är inget fel, hela livet består av hot, sköter du inte skolan får du dåliga betyg och får gå om, sköter du inte jobbet så får du sparken etc.. Bara man inte hotar med stryk, monster etc.. Du verkar jätte go 🙂

 118. Jag har som barn aldrig upplevt att mina föräldrar gapar, skriker
  och hotar! Det är absolut inget att rekommendera! Skaffa inte barn,
  om ni inte orkar med dom!

 119. Rebecka: Ja, jag menar verkligen allvar. Det finns faktiskt gränser
  för vad som är acceptabelt. Om min mamma i ren ilska skulle ha
  kastat maten i golvet eller ut genom fönstret, skulle jag som barn
  ha blivit så chockad att jag aldrig skulle glömma det!! Och vad ger
  det för signaler till barnen?! Jo, att är man arg, så är det helt tillåtet att göra så!!! Det är väl självklart att man tappar humöret ibland, men
  det måste ju finnas gränser för hur man ska agera! Jag tror att många som har skrivit kommentarer här ger sina barn stryk också, men det törs man inte säga!

 120. Erica: Det är väl en jäv*a skillnad på att våga visa sina barn att man blir arg/ledsen/irriterad och att slå sina barn! Nu var ju tanken med att kommentera att man skulle visa sina dåliga sidor, och många mammor har nog ett ständigt dåligt samvete, men det betyder INTE att man är en dålig förälder bara för att man visar känslor, tvärtom visar man barnen att det är ok att även vara arg/besviken m.m.

  Du har säkert inte barn själv, och du heter säkert inte ens Erica (eftersom du har stavat ditt namn på två olika sätt).
  Jag vill ge en stor eloge till Maggan och alla mammor som vågar stå för det man är! Mänskliga!

 121. Helena A.

  Jag har tre barn själv och jag har aldrig behövt svära, skrika och
  hota. Man kan visa på ett annat och lugnare sätt att man blir
  ledsen och upprörd! Jag blir illa berörd när jag läser så många
  kommentarer här, som tycker att det är helt ok att uppfostra sina
  barn som man gör. Man kan visst vara en dålig förälder! Varför inte
  visa känslor på ett bättre sätt?!

 122. Helena: Det Erica menar är nog inte att man inte får bli arg på sina barn ibland, det är fullt mänskligt, och att aldrig ha skrikit på sina barn låter ju en aning suspekt…Men jag tror hon menade precis som jag känner när jag läser vissa inlägg, att en del verkar tycka att det är okej att vara en oberäknelig förälder VARJE dag!Mår man så dåligt, att humöret pendlar varje timme, och att vreden man känner inom sig alltid går ut över sina barn, BÖR man söka hjälp. Det låter som klara tecken på nedstämdhet och utmattning hos vissa. Att härma, vara ironisk, helt okontrollerat gapa på sina barn kan ju inte vara något att eftersträva?? Det händer väl alla att man får utbrott när stressnivån är hög och tröttheten tar över, men sker det VARJE dag så kan det ingalunda gå ens barn obemärkt förbi. Det är ju för tusan psykisk misshandel Att vråla över småsaker tycker jag tillhör pms, och inte en normal vardagsmiljö för ett barn!! Det är befriande att erkänna sina tillkortakommanden, MEN här inne låter det som en merit att bete sig som ett barn, snarare än att reflektera över att det kanske handlar om en livsstil som inte är hälsosam för en själv som individ/ familj. Många barnfamiljer lever i en stressfylld tillvaro, där det inte finns något utrymme för vila och lugn. Då är det självklart att vardagsstressen tar sig i uttryck genom utbrott och ojämna humörsvägningar. Tagga ner är mitt tips då. Jobba mindre om ni kan. Låt barnen vara hemma om ni är lediga. Gör ingenting. Gå i pyjamas till kl 3 på eftermiddagen. Läs böcker. Stäng av TV,radio och alla j-vla dataspel. Låt kalendern vara tom någon helg. Vila. Först kanske det blir kaos hemma, men sen lovar jag att själen mår vääldigt bra.

 123. P.s Helena A: att ständigt vråla på sina barn (som vissa verkar tycka är helt okej) är faktiskt lika illa som att slå sina barn. Det är psykisk misshandel. Varför ska våra barn få ta skit varje dag om vi själva mår dåligt??

 124. Jag blir också väldigt illa berörd när jag läser om hotelser om troll, låtsas försvinna (rena rama barnbeteendet) från sina barn, eller att nypa och hota med att själv flytta?! Jag säger många dumma saker, jag köper alltid färdiga pannkakor som jag värmer i micron, jag stänger in mig en stund i vårt sovrum om jag känner att bägaren håller på att rinna över,jag kan skrika att jag inte orkar mer, MEN jag försöker inte på något sätt glorifiera beteendet. Inte bara säga, ”jaha, så här är jag”. Lite är okej, men inte om hela vardagslivet består av dålig stämning och utbrott hemma. Barn är känsliga mottagare.

 125. Erica: BRA skrivet!! Om vi får kasta saker och vråla okontrollerat så lär sig våra barn att det är så man gör! Och då kan vi INTE säga att de inte får göra detsamma, eller hur? Att visa känslor är en sak, det är sunt, men att bete sig som ett obekräftat barn så fort en känsla kryper sig på kan väl inte var okej för våra barn att behöva växa upp i? Ni vet mycket väl vilket sorts kaos jag menar. Alltså en miljö där barnet aldrig vet hur föräldern ska reagera. Det om något skapar otrygga barn som lär sig att tassa på tå för att vara föräldern till lags.

 126. men hallå alla vackra människor där ute, här skulle vi som i ett bås i kyrkan bekänna våra eländiga brister för att känna åtminstone en kort sekund känna att vi är inte ensamma. När vi då skriver ner och erkänner det VI upplever att vi har brister i så kommer det en jävla tomte in i forumet och skriver att vi misshandlar våra barn och är det inte psykiskt så är det fysiskt. Vi kvinnor överlag är ganska så bra på att kritisera oss själva och sanningsbilden är inte enlig med verkligheten min vän. Om jag nån gång höjer rösten åt min son t.ex. jaa då känner jag att faan va jag vrålar..om det så har varit 2 dagar i rad vid olika händelser ja då kan ja känna mig usel för att då har jag ”vrålat” i ”fleeera” dagar. men i själva verket är det inte så farligt utan helt mänskligt. Så tomten..innan du slänger ditt pekfinger hit och dit..så önskar jag att du vaknar upp ur din trångsynta koma i julklapp och så får du gärna slappna av och skaffa dig lite humor…jag lovar att livet blir lättare då ;). Mvh/ Jessica…

 127. Jag håller också med Erica. Det är upprörande hur vissa behandlar
  sina barn! Ni mår dåligt själva och låter det gå ut över era barn!

 128. Jag håller med Jessica här, om vi istället ska skriva om hur bra vi är som föräldrar så kommer det att komma en massa nya inlägg (som säkert kommer få kommentarerna att vi skämmer bort barnen, inte låter dom tänka själva etc. etc.) men nu blev vi uppmanade att berätta hur vi kan vara en dålig dag.
  Jag tror att många som har skrivit har skrivit ner hur de värsta dagarna är, det betyder väl inte att det är så alla dagar? Jag tycker själv det är skönt att höra att vi är ganska lika många av oss, och gillar inte alls stämningen som blivit av att någon/några tycker vi misshandlar våra barn psykiskt/fysiskt.
  Jag tvivlar inte en sekund på att alla här inne älskar sina barn, det gör man ju även när man är riktigt arg på dom, eller hur!

  Jag har när jag blivit arg och skrikigt på barnen sen även bett om ursäkt och berättat varför jag blev arg, och de lyssnar och jag tror de förstår. Min äldsta sa sist ”jag vet att du alltid älskar mig mamma, fast du är arg. Jag älskar ju dig även när jag är arg på dig” Då smälter man 🙂

  Om det sen finns någon som inte mår bra och skriker åt sina barn varje dag hoppas jag att den personen får den hjälp som behövs, men jag tycker inte man ska hoppa på alla här för den sakens skull.
  Ha en trevlig dag nu alla underbara föräldrar!

 129. Undrar vem som är trångsynta…jag syftade till de personer här inne som skrev hur de alltid hade ”känslorna utanpå” och skrek över småsaker till sina barn varje dag, och inte riktigt reflekterade över det. Det är sannerligen barnmisshandel om man växer upp med en förälder som ständigt är lynnig i humöret, och alla som har läst barnpsykologi vet vilka konsekvenser det kan få. Är det kul att man hotar sina små barn att trollen ska komma? Trollen kan ju kännas som döden för ett barn. Flera skrev här inne att de skriker och skäller och får vulkanutbrott på sin man och sina barn VARJE dag, och det var det jag syftade på. Vad har det med humor att göra? Jag har många brister som förälder, jag tycker synd om mig själv ofta och regredierar, skäller och tjatar; är som mammor är mest. Jag höjer mig inte till skyarna. Jag har ack så många brister. Och jag tycker att det är helt naturligt, men det finns gränser för vad man får göra mot sina barn. Någon skrev att vi blev ”uppmanade”, och det betyder väl inte att vi enbart ska frossa i alla bekännelser utan att reflektera över varför vi gör det, och hur vi kan må bättre? Om du syftade på att jag var ”tomten” så har jag inte hoppat på samtliga. Läs inläggen igen, i så fall. Med en nypa humor och lite distans kanske..:)

 130. Elin. I och med att jag inte skrev några namn och att du sen tar åt dig får stå för dig. Klart man ska reagera men man får tänka på i vilket sammanhang och forum. Tycker det är jätte bra att det finns människor som reagerar men att den skriva att man misshandlar sina barn är en jävligt allvarlig anklagelse. Särskilt när man inte vet hur verkligheten ser ut. Fortsätt vara den du är för ingen annan vill ju vara det. 🙂

 131. Jessica: självfallet var jag en av de du menade ”tomten”och det bjuder jag på. Jag kommer alltid att vara den jag är, och jag kommer aldrig följa gängse normer och ideal, och fortsätta diskutera det som jag tycker är viktigt. Och särskilt de ämnen jag behärskar och har utbildning i. Fortsätt vara den du är du också, och varför tror du ingen skulle vilja vara som du? Eller jag? Det finns det säkert, men är ju helt oväsentligt i sammanhanget.

 132. hej….
  usch här kommer sanningen..
  Jag hatar att pyssla och vara i lekparken, jag skriker och smäller i väggen och dörrar.
  Jag säger elaka saker och får en sådan ångest !!
  Jag älskar dom men man orkar inte med allt hela tiden ..
  Min son säger till mig : mamma du är magisk :-)) så något bra gör jag med dom i allafall 🙂
  Jag tror det är bra att visa alla känslor så att dom ser att man kan vara arg ledssen och glad och kär och larvig ..det är bara bra för dom 😀
  Kram

 133. Min karl säger att jag nog blivit adopterad från ett sydländskt land, är en känslomänniska ut i fingerspetsarna. Är jag arg såklart visar jag det och hotar med saker som jag är lite dålig att hålla efter tränar för fullt just nu har vi dataförbud för en lång tid framåt (2 kraschade datorer fick den här morsan att införskaffa) Jag tycker att det är bra att visa sina känslor till fullo för sina barn, är man arg så visa det , ledsen så är det ok…mina barn vill jag oxå ska visa och uttrycka sina känslor till 100%…så länge man inte gör illa sitt barn är det ok att bli arg på dem…de där pedagogiska funkar inte alltid om det är allvarliga saker ibland måste man säga ifrån AAAAARGH…INGEN förälder är perfekt även om de vill att man ska tro det..nä man ska inte vara så rädd för att visa känslor vi svenskar är så rädda att inte passa in i mallen/framstå som dåliga…mina barn är det bästa som hänt mig och jag uppfostrar dem med kärlek att bli arg emellanåt hör till..ibland har man mer tålamod i andra fall sämre..de kan ju vara riktiga skitungar ibland hehe puss & kram*

 134. Jag bara ÄLSKAR din ärlighet! Då känner jag mig mindre ensam om mina brister! Tack för din humor också. Delar rubbet av de brister du nämnde.

 135. Du har rätt att skämmas för att du åt upp ditt barns godis. Gör om gör rätt…….. Köp godis till ditt barn och säg FÖRLÅT. Barn ska bli liksom vuxna behandlade med respekt.

 136. Jag behöver inte vara anonym för att avslöja mina dåliga sidor. Jag har många dåliga sidor.. 😉

  Älskar kändisskvaller! Köper alltid hem massa skvallerblaskor och gottar mig i nyheterna, trots att jag vet att 90% är bullshit. Men är en hycklare! För står det något om en ”favorit”, som dig t ex, då vägrar jag köpa tidningen. Haha. 😀

  Är en riktig godisråtta! Min dotter får bara lördagsgodis, men när hon somnat om kvällarna så gottar jag och maken oss i diverse sötsaker.

  Är en redig humörmänniska! Precis som för dig, så syns alla mina känslor. Jag är som en öppen bok. Har blivit så arg att jag skrikit rakt ut, som en jäkla dåre. Kan bli fruktansvärt förbannad för att sedan få akut dåligt samvete och må skit. 🙁

  Dessutom har jag efter födseln av vår dotter fått celluliter från helvetet över mina lår.. 😛

 137. Hej alla glada positiva människor…kan Ni som sprider negativ energi här…dra till en annan blogg!
  Ni alla andra glada mysiga… gör så man gärna går in o läser Maggans blogg.

  Sänder en lycka till önskan till dig Maggan…med allt i ditt liv 😉

 138. Mitt värsta, som jag skäms för och undrar om barnen kommer att ha med sig av mig eller förtränga är att när jag brister, står jag stilla ,spänner upp ögonen och nästan börjar skaka av arghet, fy fan vad hemsk jag måste se ut. Sen skriker jag och får en grov hemsk röst och går med snabba hårda steg mot dom, jag skulle aldrig slå mina barn men detta måste va det närmsta man kan komma, det känns som jag förvandlas till hulken. Nu när jag sätter ord på det låter det hemskt, jag måste sluta med det, dom är 9 och 10. kanske hinner dom förtänga det. Obs detta händer bara när jag absolut inte orkar mer. (det hjälper för stunden) Jag skäms nu

 139. Jag var och är fortfarande så in i H-vete trött på min mans sketna sockar och annan smutstvätt som han slänger överallt!!!!!
  Han droppar sina kläder vid duschen & låter de ligga där! Grrr!
  Funderade länge på vad jag skulle göra, tjat, gnäll och dyl funkade inte.
  En dag vaknar jag utan förstånd:) ! Eller kan man säga med;)
  Jag tar hans klädhög trycker ner den i toan, sätter mig på locket så allt verkligen får plats. Sen spolar jag, besinningslöst. Väntar en stund så vattnet fick rinna till..sen fortsatte jag att spola. Jag drog och drog, och njöt. Det var såååå befriande! Vilken lättnad!
  Saken var den att det var ”hans” toa, han använde den mest, av någon äcklig anledning.
  Han har aldrig, aldrig sagt något om det här. Jag skrattar när jag tänker på det. Tänk när han kommer hem och ska sätta sig at filosofera..hahaha. Han tog sina kläder, bajskläder;) tvättade dem.
  Vill nog påstå att han skärpte till sig efter det här. Men nu när jag tänker på det är det kanske dax med en reminder…. Mowhaaaaa! Kramar från Dr Mugg

 140. Jag har ett sjukt dåligt förhållandet till mat/godis/allt man kan stoppa i munnen!
  Är avundsjuk! Är otacksam och önskar att jag hade mer än vad jag har nu. Är inte smal nog, och klagar för mycket!!

 141. Ojojoj vilken skön pepp att läsa,,,,, inte bara jag som vrålar skoningslöst på mina ”stackars” pågar. O sen får fet jävla ångest så man bara brytet i hopa o bölar. Heja alla som vågar erkänna sina svaghetet o brister . Att mitt tålamod inte räcker innebär ju INTE att jag inte älskar mina ungar dem e ju mitt allt. Tror vi har för mycke ångest i bagaget gällande våra barn , överlag alltså. Ibland får man skärpa sig som mamma, men ibland borde minsjäl ungarna oxå göra det . Vet att jag e helt sen me min kommetar men jag har nyss hittat hit . Lycka till me nytillskottet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..