Min tvättmaskin

När jag tvättar mörkare tvätt i den ”nya” maskinen, blir det vita ränder kvar på kläderna av tvättmedlet.


Har det hänt dig, löste du det, och hur?
 1. Det hände mig med när jag flyttade till en ny lägenhet med en mycket modernare tvättmaskin. Efter samtal med Electrolux så fick jag reda på att den var energisnål och att jag hade i alldeles för mycket tvättmedel.

 2. Flytande tvättmedel för svarta kläder. VIA Black velvet…bevarar färgen och lämnar inga tvättmedelsrester….eller de syns i alla fall inte 😉 Lycka till!! Å du glömt inte att du är fantastisk 🙂

 3. Vi har en exakt likadan maskin och jag får också vita ränder på kläderna ibland. Har fått höra att jag inte ska överdosera tvättmedlet, vilket är väldigt svårt 😉

 4. Håller med ovanstående talare. Byt till flytande!
  Men gör för bövelen inte som nån här uppe skrev, att ha mindre tvätt i maskinen. Snacka om att göra både sig själv och naturen en otjänst!

 5. Händer mig ALLTID. Jag tror det är i kombination med att man lastar i kanske för mycket, att maskinerna är snålare med vatten och inte sköljer ur det lika bra samt att doseringsanvisningarna inte är anpassade till de nya maskinerna. I områden med ”hårt” vatten kan det ju behövas över en deciliter om man tittar på anvisningarna – hur gör dom?

  Jag använder numera enbart flytande tvättmedel. Det är dessutom mycket skonsammare för huden och man slipper allt vad fläckar heter. Ariel, grumme, via, skona – alla är de väl detsamma men fungerar kanon. Finns ju för både vit och kulör. Byt tvättmedel – kort och gott 🙂 Tack för en trevlig blogg. Kramar från Umeå.

 6. Händer mig då jag lastar maskinen för full med tvätt. Tänkte själv byta till flytande men kom på att då finns det ju också tvättmedel kvar fast jag inte ser det. Mitt råd är att lasta in mindre i maskinen.

 7. Husqvarna?? Du skulle ju naturligtvis ha valt en Miele, eller möjligen Bosch eller Siemens.Själv har jag haft Mele i 15 år – perfekt! Vid senaste bytet blev jag dock snål och valde en Siemens (på inrådan av experter). Helt perfekt vad gäller ljud, renhet och centrifug (som jag bedömer som viktigt).

 8. Stockholm har mjukt vatten & då behövs inte så mycket tvättmedel. Kolla på tvättmedelsförpackningen hur mycket du ska dosera, brukar inte vara mer än 0,5 dl beroende på maskinstorlek. Jag fick vita fläckar på min tvätt, men efter att ha minskat tvättmedelsmängden försvann fläckarna.
  Ha en toppenfredag och en fin helg sen!

 9. Händer mig också ibland! Mycket irriterande! Men jag tycker inte det spelar någon roll hur mycket/lite tvätt jag har i maskinen…
  KRAM Carro

 10. Hände mig oxå innan. Så irriterande att behöva tvätta om all tvätt!! Tvättar ofta mörk tvätt nu med flytande tvättmedel och har inte råkat ut för problemet sen dess 🙂

 11. Flytade tvättmedel är nog lösningen på detta problem. Sedan jag började använda flytande tvättmedel har jag inte råkat ut för detta.

 12. använd alltid flytande tvätt medel så slipper du detta bekymmer.För att prata om dosering av tvättmedel var det en kille från MIELE som lärde mig att:
  Pulvertvättmedel bör man som mest ta 1-2 matskedar för tvätten blir ren i alla fall. Detta med tanke på att tvättmedlet är koncentrerat.

  ,

 13. Du överdoserar tvättmedlet. Detta kan även krympa dina kläder. Den vanligaste orsaken till att kläderna har krympt i tvätten är att man har överdoserat tvättmedlet. Har du sen även för mycket tvätt så blir det inte rent och du får tvätta om och det är inte heller bra för miljön. Mindre tvätt i maskinen behöver inte betyda en halvfull maskin.
  Må gott

 14. Pulvertvättmedel inte bra för tvättmaskinen. Flytande tvättmedel så slipper du problemet och är rädd om maskinen. Kör även maskinen tom ibland på 95°. Det mår den bra av. Lycka till!

 15. Minsta mängden tvättmedel om ni har mjukt vatten!

  Jag kör alltid extra sköljning, för att slippa tvättmedelsrester kvar, som kan irritera huden.

 16. Och fegtvätta inte! Bomull ska köras i 60 grader för att svettbakterier ska dö. Det går åt mindre tvättmedel då också. Skonsammare för naturen än feg-40-tvätt!

 17. Byt till flytande tvättmedel och använd tex tvättmedel som är anpassad till färgen på kläderna och dosera mindre.
  Jag har en maskin som tar 8 kg tvätt och använder flytande tvättmedel och då knappt en halv dl räcker 🙂

 18. Köpte nyligen en ny tvättmaskin och fick en Tvättkurs på köpet. Vilket trams tänkte jag men lyssnade ändå och fick reda på hur mycket nyttigt som helst. Nu tvättar jag alltid full maskin och max 1 msk pulver, underkläder i 60 grader oavsett material då bakterierna inte dör först vid en temp på 50+. En rekommendation för att maskinen ska hålla längre var att inte köra ”tvättrace” utan tvätta hellre några gånger i veckan än att köra maskin efter maskin då den behöver vila minst 2h mellan tvättarna samt kör gärna igenom den med avkalkning ett par ggr per år.

 19. Japp, håller med ovanstående; du använder för mycket tvättmedel. Jag har gjort som så att jag tagit en spritpenna & dragit en rand i doseringsskopan så jag enkelt ser hur mycket som behövs.
  Jag kan komma hem till dig med min tvätt så kan du få öva? 😉

 20. Kolla hårdheten på vattnet (kommunen vet) och så doserar du efter det sen brukar det stå rekomendationer i bruksanvisningen. Är du säker på att det är tvättmedel så det inte är sköljmedlet som bitit sig kvar….

 21. Håller med ovanstående, i pulvertvättmedel finns ett ämne som heter zeoliter (tror det stavas så) det löses inte upp ordentligt vid låga tvätttemperaturer, byt till flytande tvättmedel och kör maskinen i 95 gr. ett par ggr i månaden. Tack för en superblogg!

 22. Hej Underbara Fina Maggan!

  För mycket tvätt eller för mycket tvättmedel brukar vara problemet! Underbart fin lägenhet ni har skaffat er. Fortsätt vara du!
  Hoppas ni får en trevlig helg.
  Kram

 23. Hade nästan en exakt likadan maskin, det var mycket problem med den. Servicetekniker var här flera gånger men hittade inget fel. Fick ofta ränder på kläderna, även min kompis som hade en likadan. Tröttnade till slut och köpte en ny maskin, då blev allt bra. Hälsningar Anna

  1. Your welcome, I forgot to mention that quote came from the same book as the others (Philosophy of Freedom) which is available free using the link above. I like the downloadable version better than what is being sold these days at Amazon. I took the .pdf to Staples and had a copy printed and bound for under $20. Worked out great since I read with a book in one hand and a highlighter in the other… I’m certain this topic will show up again somewhere as we all seem to be grasping for a biblically founded definition of “self”… Thanks for the comment!

  2. Oct26 Hola Javier, he estado viendo tu blog y poco tengo que decirte porque está claro que tu pretención es rentabilizarlo al máximo económicamente, lo único que te puedo decir es que tengas cuidado porque si metes demasiada publicidad el efecto puede ser negativo para tus intereses.Tus usuarios llegan a ti para consultar y si de paso ven algo interesante pincharán en tu publicidad, si llega un momento en el que tengas más publicidad que contenidos, o bien estos contenidos son exclusivos y buenísimos o echarás al traste todos tus esfuerzos anteriores.Mucha suerte !!

  3. Lindt är min favorit choklad nr 1.Därför är denna tävlig det bästa jag sett.Alla smakar lika toppen.Jag njuter i hela kroppen.En kopp kaffe och en lindt choklad.Kan jag få en bättre dag?Men om jag får välja min favoritSå tar jag Lindt Excellence Madagascar 70% och mumsar på en bit!Hälsningar Suz

 24. Det kan vara tvättmedlet som är gammalt prova att rulla en boll av medlet mellan tummen och pekfingret om det inte blir en boll gå tillbaka med det till butiken. Fick detta råd av en maskinreparatör

 25. People buy life insurance, usually in trust so it doesn’t also get included in the estate, in order to pay estate taxes. That’s about 97% of what you need to know. Outside of that you just need to look around for the specific information you’re looking for. Was this answer helpful?

 26. Simply want to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 27. Bueno, despues del baño y ponerse desodorante, mis axilas estan frescas, suaves y sequitas, pero con el transcurso del dia esto cambia, ya no se siente la misma frescura y cualquier esfuerzo extra que hagas te hace transpirar de mas. Lo unico que me gustaria lograr al final del dia mis axilas esten con las mismas caracteristicas que cuando recien me puse mi desodorante y por supuesto que el perfume perdure hasta llegada la noche!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..