Avocado, tamponger, fixa och sex

Godmorgon! Hoppas du är vid gott mod, sovit gott och haft en lugn och behaglig morgon.
Jag försov mig (men vi kom inte försent till skolan) har handlat och sitter nu i den friska morgonluften och äter frukost med Morran på ett litet cafe.


Jag lyxar till det med vit bröd, inget hårt surdegsbröd eller nyttigt och torrt brunt! En tisdag som denna ska det lyxas till ordentligt med onyttigheter och trevligt sällskap .
Jag tycker iochförsig att brun bröd ÄR gott, men då måste det vara russin i..

Jag läste i DN att svensken är dålig på att använda kondom..
Ja, uppenbarligen är ju JAG det iallafall Ho’ho
Följdtanken är varför svensken är det?! ”Och skulle jag se till mig själv” så är det nog inte användandet som är den hårda nöten, utan inhandlandet.
Jag skulle nog hellre stulit som tonåring än att ha vågat köpa. (lite överdrivet)
Samma sak som vuxen, 3 barn har jag fött! Men jag skulle aldrig våga ställa mig i kön på Statoil, och högt och först i kön be om kondomer.
Varför?! Alla ligger?! Att jag har gjort det är ju ingen hemlighet?
Jag är 35 år men skäms över att köpa toapapper, imodium, tamponger, kondomer eller intimartiklar på Apoteket!
Riktigt fånigt, men sant.;-)

Nästa morgon’konstaterande är att avocado måste vara den mest förrädiska frukten på marknaden. 20 kr för två, och oddset att man kommer hem med ”den perfekt” är mycket låga. Stenhård eller rutten och brun.

Nu ska jag och Murr svida om och åka till Postkodlotteriet för möte.

Önskar dig en

 1. Oj va’ rätt du har; kan inte komma ihåg att jag någon gång under mitt 42-åriga liv har köpt kondomer. Jag dör lilla pinsamhetsdöden bara jag tänker tanken!

  Men om det fortfarande är som det var när jag var tonåring så får man gratis kondomer på Ungdomsmottagningen; det fanns en stor korg där i väntrummet som man bara kunde ta för sig ur…

  Kan dessutom ge dig några knep vad gäller avokado:
  1. Vicka lite på ”stjälken” (eller vad som är kvar av den); om den lossnar lätt så är avokadon mogen.
  2. Kläm inte på den tjocka delen av avokadon; känn försiktigt längst uppe i toppen (nedanför stjälken), om den är ”nästippsmjuk” där så är den mogen.

  Tyvärr räcker ju inte dessa som garantier att man får hem en fräsch avokado eftersom många brutalklämmer dom tvärsöver & därför lämnar svarta fläckar i fruktköttet…

  Köp hellre några som är stenhårda & låt dom mogna i lugn & ro i en plastpåse hemma på köksbänken…

 2. En fråga Maggan, har du kvar ditt gamla hus? För ibland ser det ut på bilderna som ditt gamla hus och andra ggr känner man inte igen din hemmiljö? Bor ni i Stockholm nu? Eller är det Filips lägenhet man ser?

 3. Ja som vanligt har du rätt:) jag är 55 + och har aldrig köpt kondomer och skäms också för att köpa toa papper mm ! jag gillar verkligen din blogg man får sig ofta ett leende på läpparna varje dag!! önskar dig en bra dag !! kramar o lycka till med allt!!

 4. Ja annars kan väl mannen köpa kondomer…är inte det deras jobb?det är väl dom som ska ha dom på sig? Storlek,vilka som känns bäst måste väl ändå dom bestämma…känns jävligt mycket överkurs att kvinnan ska fixa kådis också:) Dom flesta kvinnorna har väl typ ett annat p-medel också..typ p-piller,spiral etc…ska man fixa kådis också?…Glöm…då blir det inget:)))

 5. Jag köper kondomer på kondomeriet, där känns det inte lika pinsamt att köpa sådana saker.
  Men tamponger, toapapper och sådant tycker jag inte är det minsta pinsamt ..varför skulle det vara det? Har inte ens tänkt den tanken tidigare faktiskt. Så det köper både jag och och min pojkvän helt oberört.

  Kram Kram.

 6. Ett tips är ju att beställa efter kondomer…finns på både Halen’s och Ellos tror jag bestämt 🙂 Men jag tror vad de sa var att de tyckte frägan till partnern var det jobbigaste…:)

 7. Haha, jag tycker också det är pinsamt att handla, tamponger, kondomer för att inte tala om hemorojd salva på apoteket, när kön är lång efter en. Nej, bättre att skicka gubben. Han skäms inte som tur är. För egentligen borde det var mer pinsamt för han att handla tamponger och bindor, folk kan ju undra vad han skall med det till.
  Vi tjejer har ju ett legitimt skäl. iaf.

 8. Man kan ju alltid skicka efter alla pinsamma saker hehe..jag har aldrig köpt kondomer, köper jag tamponger så skäms jag fast det är den naturligaste saken i världen, jag är hopplös på pinsamma saker som ska köpas, toapapper fixar jag iaf : )) Egentligen skiter väl jag i vad folk tycker och tänker om mig MEN hjärnan spelar en ett spratt man tycker att folk tittar och dömmer haha…jag heter Lena jag skiter, blöder och har sex the truth is out…puss fina du*

 9. Ooooh nej köper heller aldrig kondomer på affären. Riktigt pinsamt jue!
  Brukar köpa på nätet istället (Kondomkungen). Känner igen det där med toapapper också, men vart köper man det på nätet!? Haha

 10. Har aldrig köpt kondomer för ”eget” bruk, det har lixom aldrig varit aktuellt, däremot har jag handlat till mina söner. Jag vill inte att dom ska slarva med sådant bara för att dom tycker det är pinsamt eller inte har råd. Så kondomförrådet här hemma (i killarnas badrumsskåp) ser jag till att fylla på.

 11. haha jo det är ju så. Men har en helt annan erfarenhet av det där med kondomer..
  Jag har tidigare arbetat som kassörska på Willys och då kom det inte ett par på söndagkvällen och sa att de ville göra en retur,, vi fick inte användning för dessa, och höll fram ett paket kondomer..

  Vad tråkigt, eller vad faen skulle jag säga 😛

 12. Lättnad när jag läste om din ”blyghet”.
  Trodde jag var ensam om att 36 år gammal skämmas för att köpa bindor,tamponger,för att inte tala om kondomer!!

 13. Tyckte det var pinsamt som tusan när jag var yngre att köpa bindor/tamponger och kondomer, men nu vid 29 års ålder så är det inte alls jobbigt. Bindor köper jag jämt nere på lokala ica, tamponger på Åhléns (kör endast med Tampax och det finns som närmast på Åhléns) och kondomer inne på Apoteket. Det känns som om man kan köpa vad som helst på Apoteket. 😀

 14. Hejsan! Jag har fått betalat kondomerna och killen har fått köpa.
  När jag var 17 handlade jag storpack med 100 bindor för vi var tre tjejer hemma,jag,syrran och mamma. Jag var på apoteket och beställde över disk och apotekaren hämtade det stora gröna paketet och just som jag skulle betala sa en tjej i 15 års åldern – Jävlar vad du måste blöda då!! Vad svarar man på det? Bra att ha hemma så man inte blir strandsatt.
  vad trevligt att du hade vägarna förbi på Gärdet för där bor jag.
  Håller med om avokadon som är bruna och trådiga. Bäst att köpa dom hårda fast ibland blir dom aldrig mjuka. Det är nyttigt.Det är gott med örtsalt i eller keso .
  Ha det bäst

 15. Men hörni! Sluta skämmas för det ni handlar – det är väl ingen som behöver bry sig om vad just ni har i era kundkorgar/vagnar. Tittar ni själva snett på dem som handlar bindor/toapapper och kondomer eller? Att bara killar ska handla kondomer är väl en väldigt förlegad tanke – att han har den på sig som någon skrev är ju löjligt, den skyddar ju båda två och främst tjejen som riskerar att bli gravid (ja vet att han också riskerar att bli pappa naturligvis men han blir ju inte fysiskt gravid, så det behövs inte påpekas).
  Sträck på er tjejer och handla det ni vill om det så är bindor, avokado eller nå´t annat nödvändigt eller onödigt. 🙂

 16. Var det inte kondomer du skulle in och handla på statoil till en maskerad eller något sådant för länge sen? Då Isak stod utanför och skratta för att du fumlade till det så? Så som Mimi gjort med skål kondomer till barnen vet jag fler familjer som har så det är nog en bra ide så kidsen skyddar sig. Tack för en härlig blogg.

 17. haha, du är så söt. Fast jag har varit lite likadan förr. Idag är bara kondomgrejen jobbig. Jag har alltid beställt kondomer på typ ellos el. ngt.
  Toapapper, tamponger o bindor rör mig inte det minsta längre.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..