Sol och bok


Och snart kommer thai-maten mamma beställt.
Varför åka iväg? När man kan vara hemma hos mamsen och steka fläsket..
Hur ser din sommar ut? Jag ska åka ner till Ystad med alla barnen, mamma och Gunnar nästa vecka. Vi ska bila på Österlen, morfar och mormor har aldrig varit där. Har du några tips?

Kram x
 1. Hej!

  Kul att du ska till Osterlen! Min morfar kom darifran och jag alskar denna plats pa jorden!! Simrishamn ar ju fint och Kivik. Ett absolut maste och min favoritplats, ”hands down”, ar : Skillinge.

 2. Hej!
  Jag har tips om resemål till Österlen, kul att du ska besöka Skåne som är ett vackert landskap.
  Ni kan bl.a. besöka Ale Stenar som ligger i Kåsberga, finns en hamnområde också där dom serverar jättegod mat och sen är där även Smygehuk som ligger en bit utanför Ystad.
  Kram

 3. Hej Magdalena!
  Tack för att du delar med dig av dina tankar och ditt liv i din blogg! Läser den varje dag. Fortsätt vara precis den du är!

 4. Hej igen!
  Kom precis på att du/ni även kan besöka Stenshuvud och Brösarps backar, där är också väldigt fint.
  Vill ni ta ett avbräck från turistattraktioner och vill besöka någon butik så kan jag rekommendera Bo Ohlsson som ligger i Tomelilla, det är ungefär som ett ”mini” Ullared.
  Ha en trevlig resa, vem vet jag kanske springer på dig, det hade varit kul.
  Kram

 5. haha, hur orkar folk säger jag med?
  Jag gillar din blogg just för att du är som oss, ingen är väl perfekt heller… !! Jag såg bilden men tänkte inte ens på det där, skit i dem elaka kommentarer och just do your thing!

  Hoppas du får en kanon sommar!

 6. Hej! Har precis upptäckt din blogg och den är hur bra som helst! Ska du ner till Ystad och köra ut på Österlen så får du inte missa Olof Viktors i Glemminge där man kan fika och äta gott. Man kan även köpa deras egna produkter t.ex musli, knäcke bröd osv. Missa inte detta. Simrishamn är mysigt. På Fritidsbaren i Ystad (precis vid stranden i sandskogen) serveras smarriga wienerbröd. Helt klart värt ett besök. Man kan se på teater ute i Marsvinsholm där de även har en skulpturpark där man kan studera lite annorlunda konstverk. Lite tips, hoppas du och din familj får en underbar semester.

 7. Maggan, va precis som du är, det är det som vi gillar med dig!
  Kronovalls vinslott vid Tomelilla kan vara värt ett besök.

 8. Oj här finns mycket. Haväng, Kivik, Brösarps backar, Simrishamn, Stenshuvud. Tosselilla sommarland är populärt för barnen. Hoppas att ni får det bra !

 9. Hej, kul att ni skall till Ystad:) Då får man hoppas att man får en skymt av dig:). Kåseberga är ju ett härligt ställe att besöka. Likaså vår fina småbåtshamn som är ombyggd. Olof Viktors cafe är ett mysigt ställe om ni vill ta en fika. Ha en underbar vistelse i Ystad

 10. Haväng!! Där ängen möter havet. Lång strand, stora vågor, ofta ganska folktomt. Ligger en liten bit från stens huvud. Har alltid sagt, OM jag ska gifta mig- så är det där!

 11. Jag älskar Österlen!

  Jag har ett tips på en fantastisk restaurang som ni verkligen inte får missa: Stora Härrestads Gästgifvaregård

  Den ligger mitt emellan Tomelilla och Ystad och stället heter Stora Herrestad (väg 19). Stället drivs av mitt ex som inte bara är en grym kock (jobbat på flera stjärnkrogar som t.ex. F12). Han har även känslan för det där lilla extra. Han odlar sina egna örter och grönsaker som han sedan använder i maten. De han inte odlar själv köper han från bönderna runt om. Man kan sitta ute på gården, blicka ut över rapsfälten och njuta av maten som självklart är närproducerad. Dessutom tycker de bara att det är härligt att få besök av barmfamiljer och hittar dina inget på menyn som passar kan han säkerligen laga ihop något som kan smaka även ett kräset barn (han vande sig med min son *s*).

  Här kan du läsa mer! http://www.storaherrestad.com

 12. Har ni vägarna förbi Kristianstad finns här ju det underbara Vattenriket med nybyggda Naturum. Och jag kör gärna igång en kanna kaffe om ni är sugna 😉

 13. Hej Magdalena! Ville skicka en liten hälsning till dig såhär i sommarvärmen! De senaste dagarna har jag legat ute och gottat mig i en solstol och läst din fantastiska bok! Jag tycker boken är superbra och jag började därför söka för att se om du möjligtvis hade en blogg – och titta! Jag har tidigare inte lagt märke till dig utan tagit dig för en vanlig kändis. Men när jag nu sitter och bläddrar i din roliga blogg och tittar på dina videos som får mig att skratta högt, inser jag att du är mycket mer än så. Du är ju störtskön för tusan! Du har fötterna på jorden det värmer så att se dig så!! Jag är så berörd av dig och din bok! Du har blivit som en förebild för mig!

  Ha det jättebra vackra du!!

  Kramar från Agnes

 14. Härliga Skåne….hör av dig då du ska ner så kommer jag o bjuder på en fika/glass någonstans*L* Har bara några mil mot Ystad så..eller kommer du/ni till Kristianstads trakten
  Träffade dig ju i Kristianstad då postkodlotteriet var där*L*
  Du härliga Maggan som bjuder på dig själv o du, fortsätt vara så.Strunta i alla som tycker annat. Bara för dom som har problem att låta bli att kolla bilder o läsa.
  Du är bara så fin. Massa kram

 15. Hejsan!
  Har ni vägarna förbi Kivik.Måste ni stanna till vid Bure`s fiskresturang.Som ligger vid hammnen i Kivik. Ett tips prova deras rökta räkor.

 16. KIVIK är ett måste. Ät uuunderbar lunch på bures i hamnen och shoppa sen inredning/barnsaker/märkeskläder på Stärkan (ligger längst vägen som leder in i Kivik) :))) have fun!!!

 17. Hellå Maggan.
  Härligt med en semester på Österlen =)
  Besök gärna
  – Café Annorlunda (goa hemmbakade kakor/bullar=kakbuffé)
  – Buhres Fisk (ligger i Kiviks Hamn)
  – Fritidsbaren Ystad (Wienerbröd!!!)
  – Glimmingehus
  – Vitemölle
  – Kiviks Musteri
  Oj, kan göra listan hur lång som helst =)

  Tror säkert Ni hittar massor att besöka!!!
  Kram…..

 18. Hej finaste Maggan!
  Jag håller med kommentaren ovan om att ni MÅSTE besöka stranden Knäbäckshusen!!! Den är helt sagolikt vacker!!!!!! Men var där på förmiddagen för fram på eftermiddag börjar det bli skugga på stranden av träden som växer ända ner till stranden tar vid.
  En mysig restaurang en fin sommarkväll är Vendels i Kåseberga. Att sitta på deras uteserveringen en fin sommarkväll är magisk – både utsikten och maten! 🙂
  Hoppas ni får underbara dagar här nere på Österlen!
  Kram Jenny
  PS. Tack för en fantastiskt härlig blogg och allt vad du delar med dig av till oss som läser!

 19. Men snälla folk hur kan ni vara så känsliga?? Har ni inte sätt bröst innan?? och hon hade ju T shirt på sig!!! Är det bara för att ni är avensjuka att ni inte har lika snygg kropp eller bröst som siter på plats?? att era hänger ner till era knäväck efter att fött 3 barn och väntar det 4 eller vad är det som får er att låta som ett gäng gamtanter från 1800talet??

 20. Men snälla nån, så farligt var det väl inte! Och förresten, vem bryr sig? Hade det inte blivit sånt ståhej så hade jag inte ens märkt det, jag tycker du är himla rolig och härlig och älskar sättet du skriver på! Har en kompis som rekommenderat http://friden.nu/Valkommen.html pizzeria med vedeldade pizzor i Kivik. Hon säger att åker man till Kivik så är det ett brott att inte åka till Friden. Jag har tyvärr inte kommit dit än, men det står på att göra listan för sommaren. Önskar dig en underbar semester, fina du! Kram Anna

 21. Hej!
  Ville bara skriva att ja tycker både och Hannah verkar vara två fantastiska människor och mammor! Läser båda era bloggar och kan sällan hålla mig för gapskratt. Ni bjuder verkligen på er själva! Har haft förutfattade meningar om båda er om ja ska va ärlig men efter att läst din bok och nu era bloggar har ja helt ändrat uppfattning! Tack för det Maggan! Och lycka till med graviditeten! kram

 22. Oh, vad lyckliga ni kan var som ska ner till Ystad. Har varit där
  flera somrar i rad. Ett mysigt ställe är KÅSEBERGA som ligger
  mot Simrishamn. Det är en gammal fiskehamn där man kan äta
  och handla rökt fisk, räkor mm mm. Finns även en ”prylbutik”
  där man kan handla allt som man inte behöver. Sen är ju Simrishamn en liten mysig stad där man kan fika och äta gott.
  Ett måste är BÄCKAHÄSTEN som ligger mitt i Ystads centrum.
  Jättegott fikabröd.
  Ha det gött.

 23. Heeej fina du!!Måste bara få säga att jag undrara hur folk orkar gnälla o. klaga på allt..! Att ditt stackars bröst skymtar fram..herregud vi ser väl alla ung.likadana ut!!O. sånt där tänker man ju inte alltid på närman tar kort,elr. hur? O.för övrigt tycker jag personligen att en gravidkropp överhuvudtaget är bland det vackraste man kan se!!Naket elr.påklätt!! Ha det bäst vackra du!! Kram, Lollo i Småland.

 24. Hej, hej!!

  Måste bara säga att du bara är så bra!! Fortsätt att vara den du är!! Känner igen mig i dig och det handlar nog lite om att vara tankspridd och kanske inte riktigt leva i nuet!! Men, men!! det brukar ju funka ändå!!

  You rocks!!
  Kram Lina..

 25. Visserligen lite norr om självaste Österlen, men varför inte göra ett besök i den underbara byn Åhus. Bada längs den underbara stranden, en promenad i hamnen och kanske avslut på Åmunds, som ligger i hamnen, där dom serverar ribs som är världberömda i hela Åhus och Kristianstad 🙂

 26. Lunch på Buhres fisk i Kivik, en promenad vid stens huvud o fika på café Annorlunda! besök även musteriet i Kivik. Ha det gott!

 27. Skåne.. Österlen.. har jag ägnat många semesterveckor av mitt liv i. Underbart. Mina pärlor:

  Cafe Annorlunda.. fantastisk hemlagad kak- och bullbuffé i urmysig och udda miljö.
  Stadsturen i Ystad (om den rullar än).. man sitter på sidorna av en brandbil som är duktigt gammal.. och guiden är fantastisk. Speciellt kul för barnen.
  Smygehuk.. den sydligaste udden, med vita ”mjuka” stenar att plocka med hem. Ljuvligt ställe. Se ut över havet och andas in energin den ger dig.

  Lycka till och ha det underbart..!

  Kram Annukka

 28. Tänk vad folk kan se om man vill.
  Mot förra inlägget
  Det där med bok och en pöl precis i blickfånget ser heeeelt ok ut.
  Själv sitter jag på Landet i Norrtälje.
  Ingen pöl tyvärr, men helt ok ändå.
  Kram och ha en underbar morgodag

 29. På söndag skall ni köra till Brösarp o åka ångtåget som går där det är helt underbart för dom kör med gamla ånglok. I Åhus så måste ni köra ner i hamnen o prova Glassbåten som ligger i hamnen man får jätte stora glassar där o det hade säkert både killarna o Filip älskat…Sen förstås den underbara staden Kristianstad med många bra butiker.. Välkommen till skåne igen Magdalena.

 30. Hej! Ett måste är att besöka ”Allé”, en fantastisk restaurang som ligger på landet utanför Kivik.
  Sedan finns det kustvägen från Ystad mot Trelleborg som är så vacker och precis innan Abbekås finns en härlig kaffestuga som heter ”Mossby kaffestuga”, som för övrigt är mitt barndomshem…Åh, där finns många härliga minnen.
  Ha det så jättebra där och njut.
  Kram, Annalee

 31. Hej fina Magdalena! Vad kul att ni ska bila kring Österlen, det som är så fint om sommaren! Ett tips är att besöka Buhres i Kivik för att inhandla fisk/skaldjur, eller varför inte äta lunc eller bara kika? Musteriet i kivik är ett måste för känslans skull och köpa lite juicer, krämer och annat gott! Sen är jag en sån där person som bara älskar att strosa runt på små, mysiga gator och kolla in gamla hus och det finns de ju gott om i både Kivik, Ystad och Simrishamn.

  För övrigt får jag tacka för en helt underbar blogg, du ska ha all cred du bara kan få för att du är den härliga personen du är! En ärligare och skönare människa får man nog leta efter. Go Maggan! Trevlig sommar på dig. Kram Julia

 32. Håller helt med Mellanie! Fan va en del kan vara löjliga och överdriva. Att ni orkar hålla på… Bröst. Som sagt hon hade ju t-shirt på sig. Hur reagerar ni på kvinnor som ammar offentligt och blottar brösten? Är det okej eller attackerar ni då också?
  Hoppar ni på folk på stranden om någon skulle valt att sola topless?
  Tror som sagt inte Maggan hade för avsikt att blotta sig på det ”hemskt vulgära” sättet vissa upplevde det!
  Men hon får göra vad hon vill, det är hennes blogg!

  Puss på dig Maggan, du är grym!

 33. Jag tycker att det är underbart att du är dig själv och visar upp alla sidor av dig. Det är ju därför man älskar din blogg!
  Ha en underbar semester!!!

 34. Hej svejs
  Med risk för upprepning kanske så vill jag tipsa om Buhres i Kivik, ett trevligt ställe som man kan äta väldigt god nyfångad lokal fisk på (tänk på vad du ”får lov” att äta som gravid, men något gott har de nog som passar för oss tjockisar!).

  Gillar ni kakor och fika så är ett besök på Café Annorlunda väl värt pengarna, man betalar och så får man äta hur mycket fika och kakor man vill. Det ligger inte så långt ifrån Stenshuvud så efter fikandet får man ta och promenera upp för det lilla pytteberget så man jobbar av lite kalorier och får lite magnifik utsikt över Hanöbukten på köpet!

  Jag gillar även Haväng, men annars så är Åhus lite längre norrut favoriten – med glassbåten som mål!!!!!!
  Hoppas ni får en jättebra vecka här i Skåneland och jag hoppas på fint väder för er! Välkomna!
  Stor kram till dig ”flash-Maggan”!!! ;o) Hi hi!! (att folk orkar…?!)
  Victoria (33+5)

 35. Du är underbar. Din blogg är helt klart den bästa. Ändra aldrig på något. Du är så rar, rolig och enkel. Kram. ♥

 36. Hej Maggan:) såklart är du alltid välkommen hem till mig . Men nästa vecka om du gillar hästar, liv och rörelse så ska ni åka till skanör/falsterbo och se hästshow som är känd över hela världen. plus att det är bra ös på kvällarna. Glöm inte att bada och sola på våra helt fantastiska vita stränder.Kram Åsa Ha en underbar skånsk vecka.

 37. va bara dig själv magdalena och skit i alla dåliga kommentarer.. håller med tjejen som säger att du inte ska ändra ett dugg på dig och din blogg är rolig och humoristisk att läsa!!

 38. Maggan tänder till på någon enskild kommentar här och vips så haglar försvarstalen in.., detta är ju faktiskt komiskt. Ser ingen som varit elak mot någon här egentligen, några få åsikter i mängden bara och lever man i en demokrati så hör åsikter till 🙂

 39. Hej Magdalena!

  Kommenterar nästan aldrig så först vill jag börja med att säga stort GRATTIS till bebisen i magen 🙂 – underbart, lycka till!

  Sedan var det tips i Skåne. Bor själv i Danmark, men brukar vara i Skåne en del. Kanske inte är Österlen, men Smygehuk är väl värt ett besök, som Sveriges sydligaste udde. Man kan köpa fantastiska rätter på fiskrökeriet och besöka min väns fina butik ”Södrast” (Butiken längst söderut) där hon säljer bland annat fina smycken, inredningsgrejer och kläder, se länk: http://www.sodrast.se/.

  Ha en skön semester i Skåne! Om ni åker till Köpenhamn kanske jag stöter på er :).

 40. Vad kul med semester på Österlen!! Då måste ni bara besöka underbara östangård i skillinge 🙂 min svägerska driver stället och har supergod mat o fika, en mysig butik o ljuvliga rum om man vill övernatta. Vi åker ner från Gbg på lördag o stannar en månad! Kolla gärna in ostangard.nu Ha en toppen semester 😉

 41. Hej!

  Österlen är ju en riktig Pärla, men det vet du ju vid detta laget.
  Vi har själva ett mysigt torp där:-)
  Själv älskar jag alla mysiga inredningsbutiker, får inte nog.
  Men till småkidsen är en dag på Tosselilla super, sen stranden vid Sandhammaren, och alla mysiga fik. Du hittar en tidning om Österlen som kommer ut 1 gång i veckan och där står ALLT som händer och vad man kan hitta på. Önskar dig en trevlig semester.

  Kram J

 42. Här kommer några tips gällande Österlen 🙂
  Brösarpsbackar, Alestenar, Kivik, Vitemölle, Simrishamn (måste äta deras mjukglass i hamnen), Glimmingehus, Bo Ohlsson i Tomelilla och något barnen kommer älska är Tosselilla som också finns i Tomelilla (eller strax utanför) underbart badland, karuseller och djur 🙂
  Ska själv åka ned nästa vecka och hälsa på släkten, jag längtar 🙂
  Ha en skön semester i skåne nu 🙂
  Kram

 43. Vad härligt att ni ska ner till oss i Skåne. Österlen är så underbart vackert. Min pappa är från Österlen så jag känner mig nästan som österlenare fastän jag själv bor i västra Skåne. Men Österlen, det besöks flera gånger varje år.

  Du har fått tipset om Buhres fisk i Kivik av flera stycken. Det är så underbart att sitta där och äta deras stekta sill, mums. Vi brukar ta vår fika i Andrarum, vid alunbruket. Helt underbar liten oas med världens godaste chokladkaka. Det är mitt bästa tips!
  Kram på dig!

 44. Åh vad härligt med en pool värmande Sol och bok! Jag ska ha en liknande semester med småturer och sedan mest vara hemma, fast utan pool då! Får köpa en plastpool och lägga fötterna i medan jag kan plocka med blommorna på altanen, hahaha!!
  Tidigare inlägget var kul, pyjamas på macken, det har jag inte råkat ut för men jag försov mig i morse för andra gången i år. Dags för semester månntro! Sista arbetsveckan nu sen ska jag soooova och läsa böcker och bara vara!!!
  Ha det gott Maggan och alla andra bloggläsare, ni gör denna sida så trevlig allesammans!! Kram på alla i cyberrymden!!

 45. Vi ska också till österlen och överst på min måste se lista står Österlen Alpacka gård. De har uppfödning av alpackor och man får gå in och träffa dessa coola djur enligt en vän som varit där. Man måste dock ringa innan man kommer dit. Roligt att tilllägga att en av alpackorna som har vunnit Supreme Champion heter SIR LANCELOT! gå in på http://www.alpacka.se och tiita efter!

 46. Heej Fina Maggan!

  Är en trogen läsare sedan du började bloggade. Alltid lika kul och läsa vad du haft för dig om dagarna,. Ser att du redan fått många tips på olika nöje. Men ett som du inte fått är om ni skulle kunna tänkas vara sugna på spela golf är ni hjärtligt välkomna till mitt jobb på Tomelilla GK. Ligger nära till Tosselilla Sommarland som jag varmt kan rekomendera till er alla.
  Hoppas ni får en trevlig tripp…
  Många Kramar

 47. Jag gör som du Maggan! Istället för att åka iväg så åker jag hem till mor och far och steker mig i solen med en bok som sällskap. Bättre och billigare än hotell! 😉 Har inte råd eller tid med en resa, då jag gifter mig i augusti.

  Tips på Österlen: Om ni stannar till i Simrishamn (vilket ni borde) så hittar ni där världens godaste och fräschaste lunchbuffé: Börje Olssons Skafferi. De tillagar allt själv och har MASSOR av goda och fräscha sallader, pajer, ostar, bröd, frukt. Finns något för alla smaker. Jag och min sambo var där förra sommaren och vi kommer säkert tillbaka.

  Välkommen ner till Skåne! Kram

 48. Stenshuvud utan tvekan, magsikt vackert.
  Där finns även ett café där du får äta så mycket kakor du vill för en billig peng.
  Blentarps byakrog är verkligen värt ett besök, maten är gudomlig.

 49. Tips på Österlen….Det finns en JÄTTETREVLIG pizzeria som heter Friden: http://friden.nu/Valkommen.html som ni måste besöka. Den ligger utanför Kivik, eller i trakterna. Man måste ringa i förväg och boka bord. Det är ett par från Stockholm som driver stället. Pizzabagaren, ägaren Peter, ser ut som Pippis pappa.
  ÅK DIT!!!!!
  Maria

 50. Har ni tid att lämna Österlen så finns ju Skånes Djurpark och nästa vecka är det Hörby Marknad.. tror de är 6-7/7.. Har ni hund med er så är Ystad Djurpark ett bra ställe.. Tosselilla med barnen skulle nog många rekomendera, är själv inte så förtjust i det stället, men barnen älskar det!

 51. Så många fina tips du fått:) denna blogg är nog ensam i sitt slag! Underbart att titta in här. Snälla goa kommentarer, men så bjuder ju M oxå på sig själv. När kommer bebisen ?

 52. Hej!!
  Brukar aldrig kommentera men eftersom jag bor i Skåne och har semestrat mycket på underbara Österlen så måste jag tipsa om Glimmingehus!! Det är Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Gå den guidade turen, hur intressant som helst! Det kommer garanterat dina killer oxå gilla! En tur på Brösarps backar måste ni oxå göra….vem sa att Skåne var platt??!! 😉
  Hoppas ni får det jättebra!

 53. Österlen-tips!
  Ales Stenar
  Stenshuvud
  Fika på Olof Viktors
  Ät världens godaste mat på Karlaby Kro – tömmer plånboken, men oj vad det är värt det!
  Gör ett besök på Sjöbo eller Kiviks marknad. Knallar, bönder och stadsbor om vartannat.
  Njut av Skåne!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..