Ungsgratinerad fläskfilé

Ikväll lagades det en gammal favorit i repris..

UNGSBAKAD FLÄSKFILE

En korv fläskfile (skär en skåra och blanda i följande gegga)

Getost
Salt och vitpeppar
Pyttesmå bitar chorizo
Pyttesmå bitar Soltorkade tomater
Timjan (på toppen)

Ställ in i ugnen i en sockerkaksform och låt stå i 220 grader i drygt 20-30 min tills köttet är genomstekt.


Oskar och Gustav sover över inatt. Barnen tyckte det var ”ok”
medans jag och Filip älskade det.

Förresten får man äta fårost? Har helt glömt bort alla no’no’s

Nu ska jag natta min minsta älskling..

Sov gott min underbara vän! X

 1. Fårost får du äta!:) Gå in på livsmedelsverkets hemsida och kolla vad som är ok och inte. Står så mycket skit på nätet så det är bättre att bara ha en sida att förhålla sig till.

 2. Låter mycket gott, liten vuxensmaker! Upphettad ost går finemang att äta annars ska man väl vara försiktig med opastöriserade varianter.

 3. Hej Maggan, jag är ett stort fan av dig så grattis till nya tillskottet o att du är som du är:) såg att ni skulle till kolmården har ni tid är ni varmt välkomna till mitt jobb, wreta gästgifveri som ligger strax innan kolmården. Ni åker av vid stavsjö och tar sedan höger och sedan vänster följer vägen ca 5km sen står det en skylt upp till vänster om ni är sugna på fika el nåt… Kram

 4. God morgon finaste Maggan.Grattis än en gång till tillökningen.Vilken vecka är du i ? Ska ni ta reda på könet? Bara lite frågor som poppade upp.Du behöver inte svara om du inte vill förstår att något måste få lov att vara privat.Ha en skön Valborgsmäss.Kram från Skåne.

 5. Hej Maggan!
  Det finns jättebra appar på¨iPhone för gravida.. vilken mat, osv osv… gå in på app store o ladda hem 😉
  Lyckos dig som är gravid o har så många barn.. jag har precis fått mitt snaste missfall…har en son på 5år..men önskar ett syskon med min nya karl… det är så tungt.. suck =(
  Har du nå gravid-tips så kan du inte skriva om dom…
  Kramar ninni

 6. Många av livsmedelverkets rekommendationer är väääldigt överdrivna. Du har väl läst David Eberhards bok Maggan 😉
  Maten ser ju kanongod ut..mums!

  Kram//Linda

 7. Hej Magdalena! Måste få gratulera till din graviditet!! Jättegrattis och lycka till! Hoppas du mår bra och att allt ska gå bra. Så spännande att få veta vad det blir….vet du? Vad exalterade dina killlar ska vara, eller? Ett litet syskon att pyssla med.
  Grattis än en gång! Kram!

 8. Hej Maggan och stort GRATTIS till det lille pyret i magen! Själv går jag också i väntans tider… vår lille bebbe skulle ha kommit förra helgen men behagar sig inte riktigt titta ut än. Antagligen tycker han/hon fortfarande att det är lite fööör härligt att ligga och guppa där inne. Jag hoppas dock att vi snart får möta denna lilla människa som kommer förändra våra liv för alltid.
  Lycka till med allt! Ska bli jätteroligt att följa graviditeten på din underbara blogg. Kram Maria

 9. Hej goa Maggan!Har följt din blogg sedan start,men ej vågat
  kommentera.Denna gamla korven(50år)har dyslexi o stavar som en kråka.Men nu tänker jag skita i de,för jag vill skriva!!Jag ÄLSKAR din
  blogg,den berör mig ALLTID på något vis.Ni har en fin sammanhållning här inne,typ peppar varandra med positiv energi.Det
  gillar jag!Såg dig på TV här om dan,de gjorde du bra.Du var lika ödmjuk,vacker,glad o tokig som alltid!!Alla fick en 10a,du är bara för go du…Stor kram från mig till dig/E.Annika
  P.s Sanna ag,hoppas allt är väl med dig!Styrkekram

 10. Hej rara Maggan!!

  Vilket kanonrecept!!! Jättegott, verkligen! Men jag ändrade om det lite och geggade ihop getost, svarta oliver, soltorkade tomater och vitlök. Blev übergott!!! 🙂 Testa det!

  Kramis
  Maja

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..