Lek, bus och kinamat…

Kan jag fått min först craving, eller är det för tidigt? Kan det vara så att jag bara är ett girigt, glupskt och hungrigt svulstsvin?
Kinamat! Men det värsta är att jag är sugen på ”engelsk eller fransk” kinamat!
I de länderna är de sötsura friterade räkorna att dö för!!
De är bara rullade i ett tunt lager frityr (syns knappt) och den sötsura såsen är tjock och krämig….

Här i Sverige kommer räkan i en liten stenhård frityrsäck.. Stenhård, flottig och smaklös! Den sötsura såsen är som utspädd nyponsoppa med en nypa ströocker i..

Det vart Lucky house i Märsta
Iallafall.. Småkusinerna ville så gärna följa med och leka, så de fick hänga på.

Flisan, Killarma och en halvdöd karp i bakrunden..

Bus och kul i infracity!
Busigt och kul för barn, men ett sinnessjukt’ljud’helvete för oss vuxna 🙂


Kvällen blir lugn! För imorgon bilar jag, småkillarna, dagmamma Helene och hennes barn till Kolmården för öppningspremiär..
 1. Hej! Jag blev så nöjd när du dissade den vidriga sk såsen,det är ju inget annat än nyponsoppa,usch usch…tror inte en endaste kines gör denna variant !.
  Så här har jag lärt från kinesisk kokbok: fräs en hackad vitlök i olja 1msk ung,
  häll i 4msk röd vinäger,4msk strösocker 2 1/2 dl hönsbuljong ,1-2 msk soya ,koka ihop. Häll i under vispning majsenaredning koka snabbt upp tills såsen är tjock o simmig.(med grönsaker t.ex strimlad purjolök ,paprika lägg i tillsammans med vitlök) .Man kan ha kyckling,strimlat fläskkött ,nötter m.m. Ha en fin helg! 🙂

 2. Hej Magdalena!
  Jag hinner inte läsa din blogg så ofta som jag önskar nuförtiden när jag jobbar, hämtar på dagis och skola osv…men läste aftonbladet igår och blev så glad så jag skrek till min man. Hon ska ha barn!!!! Han trodde jag blivit galen. Vem? Vem menar du? Magdalena Graaf!!! Åh vad roligt sa han också och menade det verkligen! Vi är jätteglada för er skull! Bamsekramar från Skåne

 3. STORT GRATTIS!!!!! vad kul 🙂 Fascinerad, 4 barnsmorsa 🙂 Jag har bara en lite och tycker det räcker so far…;) Vilken v är du i??? Det syns ju inte alls på dig. Lina

 4. Jag fick cravings redan i vecka 10 med min dotter så nog fan kan du ha fått det nu! :] Jag åt gröna vindruvor, läkerol och Granny Smith-äpplen till förbannelse. Min stackars man fick ofta rusa ner till Ica strax innan stängningsdags för att jag skulle få min dagliga fix, haha.

  Nere i Malmö finns det en kinarestaurant som heter kort och gott China som gjorde världens godaste friterade räkor med sötsur sås. Jag har inte vågat beställa det här i Eskilstuna för jag är rädd att jag kommer bli besviken. :/

 5. I bland möter man människor som är på ”riktigt”. Oftast är det människor med många erfarenheter. Dom berör, man känner deras kärlek, oro, energi osv. Det är så fantastiskt för man får för sig att du är en sådan filur när man läser din blogg och så ser man dig på tv ……. och du är fantastiska du hela tiden.
  Skulle vilja ge tillbaks lite av de du ger oss. Så massor av ljus, energi och tokerier till dig : ) <3

 6. Jo nog kan det vara en craving, de kan ju komma när som helst. Med första barnet var det apelsiner, med andra cheeseburgare från McD. Vilken tur att jag har drygt 20 mil till närmsta McD. 🙂

 7. Jag brukar jämföra den sötsura såsen med nyponsoppa. Omgivningen brukar då betrakta mig som konstig. Så tack för att du bekräftar mina tics. Och nej…jag är inte på något sätt gravid.

  Avskyr förövrigt friterad mt med den där äckliga degen runtom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..