Tvångstankar och galna kineser.

Tvångstankar har jag massor av! Knäppa, sjuka, morbida, roliga, hemska.
Jag kan ha ett ”tvångstanke’inlägg” ikväll kanske, där jag radar upp alla jag känner till/och har (för det tar för lång tid att göra nu)
Men en liten rackare (tvångtanke) är att jag MÅSTE stanna och äta på Dragon Gate. (längst E4 på väg mot Gävle) OM jag inte stannar och äter deras vidriga kina’buffe kommer något fasansfullt att hända mig eller barnen.
Dragon Gate är en gigantisk spöklik Kina’stad. En helt otroligt vacker byggnad, omringad av en enorm kopia av kinesiska muren. Vad den byggdes för/till? Ingen aning! Men det måste ha varit en stenrik kines med storhetsvansinne.
Allt är öde och tomt, utom en liten belägrad och uppvärmd del fylld av blinkande tavlor, hårspännen, blommor, krafs, halsdukar, gummistövlar och Kinamat.

Det känns som att stiga in i en kinesisk skräckfilm, eller vara vaken i en mardröm!
Någonstans älskar jag idén, det skulle kunna ha varit ett otroligt coolt ställe om det inte var så felplacerat och öde..
När jag sluter mina ögon kan jag se mig själv springa över E4ans Himmelska fridens torg jagad av en galen liten våldtäktskines med yxa. Benen viker sig! Kinesen kommer närmare! Jag vill skrika efter hjälp, fast jag får inte fram ett ljud!!
Eller lyssnar jag riktigt, riktigt, riktigt noga så kan jag nästan höra desperata barnskrik från små söta kidnappade barnarbetarkineser. Slår vad om att de sitter inspärrade bakom gallerfönster utan mat i de höga tomma, skrämmande och mörka Dragongate’tornen och får slavarbeta i plottershopen eller leta ”roadkills” (till buffén) längst motorvägen, utan lön.
VARJE gång jag varit här blir jag magsjuk! Men ändå vågar jag inte ”passera Dragon Gate utan att stanna”
Varje gång ber jag om ett mirakel, ett under! Jag håller tummarna och hoppas på att kinamaten ska vara fräsch, och att jag inte skitit och spytt ner bilsätena innan Sigtuna avfarten.
Eller att det helt enkelt är igenbommat, kånkat, stängt!?
Men icke! Nu sitter jag här, ännu en gång.. Med sega räkor, köttbullar, och en blinkande katt.

Grrr
Den bisarra ingången, och den lilla välsorterade Kines’shoppen i restaurangen.

Åhhh vilken fin tavla!!! Den ska jag nog köpa till Hannah och Peter i julklapp!

Varför fräschar man inte till stället och öppnar upp lite ”riktiga” butiker?
Nu stannar ju alltid jag till här:-) Men skulle man göra en uppryckning så skulle nog fler fullt friska och normala människor stanna oxå.
JÄKLAR!!!!
Magen har redan börjat göra frivolter! Jag kommer behöva stanna på närmsta Statoil och köpa blöjor!

 1. ajaj det låter inte bra det där…hoppas du klarar dig eller….

  Själv dras jag med den tanken att jag aldrig kommer stanna där – varje gång jag kör förbi 😉

 2. Ha ha ha Maggan du är så otroligt skönt småsjuk i huvudet… Jag lider faktiskt av en liknande tvångstanke på en RASTA restaurang här i Skåne. Sjukt äcklig och blek mat men på det ska man ändå.
  Hoppas dina tarmar håller sig stilla tills du kommer hem… Icke bra när det blir panik i bilen. Lycka till med hemfärden.
  Kramar från Malmö…

 3. Ha ha ha guuu vad jag älskar din ”störda” humor!
  Har ALLTID undrat om någon faktiskt vågar gå in där… och nu vet jag! Tack ha ha.

  Vad jag dock skulle vilja veta är VILKEN stackars kines som LURATS att bygga där och varför…:))

 4. Innan ombyggnationen så kallades Dragongate för giraffstallet. (i folkmun) Hette egentligen Hotell älvkarlen, Utplacerat mitt ute i ingenstans.

 5. Den där tavlan som det står ”Bath on the move” på skulle vi haft förra lördagen. Då firade vi nämligen en kompis som fyllt 40 och vi var 7 stycken som hade skramlat ihop pengar till just ett badkar. Det enda hon saknade sedan de flyttade till hus.
  Och vi bar in badkaret tillsammans när vi ringde på. Ja, tavlan skulle ha suttit på badkarskanten helt enkelt!
  ps. Vill passa på att tipsa om min absoluta favoritjulcd; ”Light a candle” med Smokie. Den har allt en julskiva ska ha!

 6. Haha pappa var där med jobbet för ett tag sedan. De fick för sig att de måste äta påväg hem från Stockholm och ville prova något nytt istället för de vanliga vägkrogarna. Han sa att det var jättekallt och lite ruggit där och då är han ändå inte kräsen. Hoppas du inte blir magsjuk, det har jag nämligen varit idag och jag hatar att må så här illa:(. Men nu är jag lite piggare:). Ska krypa ner i sängen och sova bort skiten tror ja..

 7. Hahahah, så jäkla skön humor!!!
  Inte 17 ska du be F säga ifrån för att du ska bli ”lite mer normal och lagom” för då kommer en annan inte få skratta så här gott åt dina inlägg och dessutom så tycker jag att det känns mycket bättre att veta att vi är fler som är aningen ”sjuka i huvudet” 😉

 8. Haha….sjukt härlig du är…
  Visst är stället helt bisarrt…!!! Vi var där i höstas och kikade då jag o kärleken tog en mys helg i Gävle. Vi tog hissen upp till behandlingen som finns högst upp i huset.. Wow… jag fundrar vad som händer där igentligen…hmf… Vi vågade oss på att stanna på olika plan i huset…Helt dött och öde och så sjukt läskigt. Är verkligen som i en skräck film där.
  Men härligt att det finns, för det är så FEL ..haha.
  Ha det bäst nu och hoppas visiten i Dalarna gjort dig gott.

  Jag är ff så glad att fått sett dig igen och kramat dig. Du är en enastående härlig varelse du Maggan.
  Kram från Viveka

 9. Crazy Mama hehe…du är bara bäst tokdiggar din sköna humor..hoppas du köpte tavlan till syster yster ; )…hoppas det inte dröjer länge till nästa Maggan kram, myyyys på dig underbaring & kärlek i vintermörkret*

 10. Hahahaha jag dööör va roligt!! Jag blir också magsjuk varje gång jag äter där. Panik i magen och första macken innan man kommer till Gävle är en fröjd att hälsa på. Det e nog mer än en gång jag trängt mig före in på toaletten i ren och skär panik när jag ropat förlåt till barnfamiljen utanför som sett halvchockade ut av mitt panikslagna ansiktsuttryck. Och jag förstår inte varför ja måste äta där när Hackegården ligger 4 mil bort med helt underbar mat….
  Hoppas de gick vägen denna gång 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..