Dagens korv uppgift!

Killarna är i skolan, morgonen var smidig! Inga bråk eller slagsmål ;-)

Glasögonen kommer från Statoil och täcker trötta ögon! Mössan kommer från Stadium och gömmer ett fågelbo….

Frukost!

Mitt nya favorit pålägg…(Jag vill INTE veta vad den innehåller)

Jag älskar mina små klyschor! Mina små löjliga ordspråk som  jag  själv har svårt att leva efter  ibland 😉 Ordets makt! Som Mia Törnblom säger och sa, då vi pratades vid här’om kvällen..

Jag gör mitt bästa! Jag kan! Jag är duktig! Hur mycket man än tvivlar så är det nog viktigt att säga de där små jäkla klyschorna till sin spegelbild varje morgon. Stålsätta, och klappa sig själv på axeln.

Det är läskigt hur illa folk vill varandra, och oftast sitter de bittrast runt de närmsta hörnet. UPP MED FANAN FÖR STARKA KVINNOR! Fy fasiken vad duktiga vi är 😉 och va’härligt att vi stöttar varandra!

Idag ska vi göra ett experiment!! Vi leker med tanken..

Vi är kanske 20 tusen korvar per dag, som är inne här och skummar. Skulle VI alla ge vår nästa, en bamsekram! Bjuda på en komplimang! Klappa någon nära på ryggen och uppmuntra dem. Förstår du hur många vi skulle  glädja!?

Dagens korv’uppgift!! Och du MÅSTE bikta dig här sen. Till vem och var! Du kommer inte undan…

Igår när jag handlade på ICA så var det en jätte stilig dam i 50år åldern som tog i min axel vid kudkorgarna och sa.

-Vad fin och duktig du är!

Jag vara så oerhört glad! Vad mycket det kan betyda och värma, då en vilt främmande människa stannar upp, och klappar en på axeln och går vidare…

Min korvuppgift är att åka till kontoret och bjuda Tjocko och Rickard på lunch!! Vilka vänner de är! De är värda en bamsekram som orkar med mig..

 1. Ända sedan jag var dödssjuk och ”dog” 2 ggr för 9 år sedan har jag varje dag försökt göra nån glad. Jag märke nämligen under min sjukdomstid(då även min lille son dog)hur ensam man blir. Man TROR man har vänner. Tyvärr är de bra värre än vad man vill veta. Jag kände mig så otroligt ensam. Minns hur glad jag blev bara nån pratade med mig. Har fortfarande en bild kvar på en bukett tulpaner jag fick av en bekant. Det behövs så lite ansträngning av en själv för att det ska betyda så mycket för en annan människa. Du kanske bara behöver le för att göra en annan människa glad.
  Vi måste alla börja BRY oss om varandra. Alla kan falla och vi måste alla vara med och hjälpa till att bära…

  KRAM till alla från mig!!
  (http://blogg.aftonbladet.se/fetfulochmotbjudande)

 2. Hej du fina!
  Tänk att det elaka kan väga så tungt. Undra varför det är så. Ibland kan man lägga så mycket energi på dem i ens närhet som är elaka, att man inte hinner lägga tillräkligt mycket på de snälla. Så dumt. Idag ska jag träffa min fina fina vän som jag inte hinner träffa så mycket, för hon kräver inte så mycket av mig…dumt dumt. Jag ska iallafall kämpa för att bli bättre på detta. Ägna min tid och kraft till det goda. Till det som får mig att känna mig bra och då kan jag ge mer till de som förtjänar det…
  Ha en fantastisk dag. Strunta i tidningarna. Vem tror på det? Du vet ju sanningen, håll fast vid den!
  Stor kram och all kärlek
  Pia

 3. Hej,

  Ang. nagelinlägget kan jag tipsa om att förlänga och förstärka med Bio sculpture gelé istället för akryl. Här kan ni läsa mer och se vart närmsta salong finns: http://www.biosculpture.nu/
  Dina egna naglar blir starka av den här gelén och man löser upp dem med remover, ingen slipning! Jag går och gör om förstärkningen en gång i månaden.

  Hälsningar
  Monica

 4. Har läst din blogg länge och den har gett mig många skratt och igenkännande situationer. Jag har aldrig skrivit någon kommentar men jag känner bara att jag måste göra det idag. Solen skiner, här i norr är snart snön helt borta, våren är här. Barnen är på strålande humör, mamma längtar just nu till sommaren och har börjat motionera ……… verkligen på tiden. Det helt galna är ju att det känns som om man nästan känner dig, du skriver verkligen bra och från hjärtat. Vill bara skicka en stor bamsekram till dig från lilla mig – kram

 5. Jag tycker också du är bra, *klapp på axeln*! Blev lite full i skratt när jag läste att ni haft en bra morgon, utan bråk & slagsmål. Tänk att man som förälder kan vara glad åt sånt! Min 8-åring sa i morse: ”idag har det nästan inte varit något bråk alls, bra va mamma?” Det normala borde väl vara att man inte har bråk & slagsmål, men tyvärr är ju inte livet så med barn och mellan kärleksfulla (???) syskon….
  När jag och min man Skypar varann på förmiddagen är alltid första frågan ”Hur gick det i morse? Gick lämningen bra?”
  Tror vi ska tänka om där hemma, vara positiva, lugna men bestämda, och utgår från att allt ska gå bra. Istället för att invänta första bråket. Undrar om det kan smitta av sig på barnen?

  Ha en bra dag Maggot!

 6. Här kommer min bikt: Jag har talat om för en väninna, som jag vet har det svårt, att jag gillar henne för hennes styrka och hennes humor.. Hon fattade först ingenting, men tackade för orden. Jag bad henne läsa din blogg..

  Ha en underbar dag Maggan

 7. Dom där orden ska jag ha med mig i bakhuvudet idag när jag är på jobbet och står i kassan, varför hålla tillbaka på komplimanger!
  Men du Maggan, kalkonen har ju gått ut, hoppas att den inte gör dig sjuk! Kram och trevlig valborg.

 8. Dagens bamsekram och all kärlek ger jag till min älskade gubbe. Vi har förlorat vår efterlängtade bebis och han har stöttat mig och funnit för mig och vår son på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Ett varmt ljus i en annars totalmörk iskall verklighet. Tack för en härlig blogg som får mig le!

 9. Jag vill ge världens största kramar till alla oss som kämpar för att göra livet lättare för alla våra barn Med Funktionshinder. Det kan vara väldigt tungt och mörkt ibland. Men för det mesta är det väldigt fint och bra. Men klapp på axeln och kram till alla oss.

  Och kram till dig Magdalena
  Linda

 10. Hej alla! Jag gillar själv mia törnblom o har haft mkt hjälp av henne då jag haft de jobbigt i långa perioder o har fortf ibland men idag kan jag säga till mig själv att de blir bra en dag de kommer kännas bättre fast man inte tror det jag klarar mer än jag tror! o alla dåliga erfarenheter jag har lärmig nåt nytt o stärker mig så småningom men jag önskar er alla lycka o tro på er själva! Som jag brukar säga t min vän att säg det du brukar säga till mig till dig själv! Konstigt att det är så svårt att peppa sig själv till slikklnad från sina vänner…så det är alltid skönt att få en lite n påminnelse om att jag faktiskt är bra o klarar mig för nåt sätt äre lättare o tro på andra än sig själv…men jobbar på det! Massor med kärlek till er!

 11. Har just skickat iväg ett SMS till tio underbara personer i min omgivning som jag är så otroligt glad för att de finns. Det kändes viktigt att tala om det. Många gånger så tar man sådana saker alldeles för förgivet. Vi behöver verkligen bli bättre på att visa varandra uppskattning. Och så kom jag på när jag skulle skicka messen att JÖSSES vad lyckligt lottad jag är som har hela 10 personer som jag tycker om så mkt kring mig. Vilken tacksamhetsvåg som skjöljde över mig. Man borde kanske göra en återkommende veckorgrej av det här. Lite skicka vidare liksom…kommer du ihåg den filmen med Joel Osment som handlar om att pay it forward…?

  Du är så fin och stark. Kram Mia

 12. Halal-kött är inte djurvänligt…. som någon redan sa …. de skär halsen av djuret och låter den förblöda. Vidrigt!!!

 13. Åh nej Maggan! Ät inte det där köttet!! Djuren slaktas genom att man skär halsen av dem och låter dem blöda till döds!

 14. Kom också ihåg att ”systrar” innefattar ALLA kvinnor…dina väninnor, din mor, din SISTERS

  En ung nybliven brud hälsade på sin mamma och de satt tillsammans på en soffa och drack is-te.
  Som de satt där och samtalade runt vardagen, äktenskapet och vuxenlivets ansvar och plikter, klirrade modern tankfullt med isbitarna mot glaset vände en klar, vaken blick mot sin dotter och sa;

  ”Glöm aldrig dina systrar”, rådde hon, medan hon rörde runt bland tebladen på botten av glaset.
  ”De kommer att betyda mer för dig ju äldre du blir. Det spelar ingen roll hur mycket du än älskar din man eller de barn du eventuellt får, du kommer alltid att behöva systrar.. Kom ihåg att hålla kontakten med dem, umgås med dem och gör roliga saker tillsammans med dem…
  a döttrar och alla andra kvinnor som du har i ditt liv. Du kommer att behöva andra kvinnor. Det behöver kvinnor alltid.”

  ”Vilket lustigt råd!”, tänkte dottern häpet. Hon hade ju precis gift sig!? Hon hade ju precis anslutit sig till ”tvåsamheten”, blivit en stadgad gift kvinna. En vuxen!
  Nog borde väl hennes nyblivna man och den familj som de stod i begrepp att bilda, vara alltnog för henne hädanefter? Hennes mening i livet…

  Men hon lyssnade till sin mammas råd och höll kontakten med sina systrar och för varje år knöt hon fler och fler nya vänskapsband med nya kvinnor. Efterhand som åren flöt förbi kom gradvis till insikt över vad hennes mamma hade menat med sitt råd. Emedan tidens tand och naturens mysterier gör sitt med en kvinna, är det hennes systrar som står stadigt kvar och hjälper henne minnas vem hon är.
  Så efter mer än 50 års leverne i denna värld hade denna kvinna lärt sig följande och detta säger allt;

  Tiden passerar
  Livet sker
  Distans separerar
  Barn växer upp
  Jobb kommer och går
  Så gör även kärlek
  Män gör inte vad de borde göra
  Hjärtan brister
  Föräldrar dör
  Kollegor glömmer tjänster man gjort
  Karriärer avslutas

  MEN…

  Systrar finns där, oavsett hur lång tid eller hur många mil det finns mellan er
  En väninna är aldrig längre borta än att hon finns där om du behöver henne

  När du vandrar på din ensamma väg och kämpar med livets mödor, kommer kvinnorna i ditt liv att gå där bredvid dig, peppa dig och be för dig, göra dina bördor lättare och vänta på dig vid vägens slut
  Om det blir nödvändigt kommer de att hjälpa dig dra ditt tunga lass och även bära dig sista biten om det behövs
  Väninnor, döttrar, dotterdöttrar, sondöttrar, svärdöttrar, systrar, svägerskor, mödrar, mor och farmödrar, mostrar, fastrar, syster och brorsdöttrar, kusiner och alla annan släkt och familj;

  Världen skulle inte bli densamma utan kvinnor, starka, modiga kvinnor. När vi inledde detta äventyr kallat ”systerskap”, hade vi ingen aning om de vilken ofantlig glädje men även sorg
  som låg framför oss. Ej heller visste vi hur mycket vi skulle behöva varandra…
  Varje ny dag behöver vi fortfarande varandra. Tillsammans är vi starka.

  Fick denna i en e-mail och tycke den passade bra till ditt inlägg….
  Förlåt all plats denna kommentar tog :))

  *Krameluttar*

 15. Den här idén finns redan och vi är många som är med i klubben ”Vara lite snällare”. Ni kan mejla dit och bli medlem, sen får ni varje månad ett uppdrag som vi alla medlemmar gör. Varalitesnallare@hotmail.com

  Mia Törnblom har ju inga egna metoder, allt är snott från andra. Tacksamhetsdagboken som så många skriver nu är nästan 100 år gammal. Den togs upp i ett Oprah program slutet av 80-talet. Mia är bra på att snacka och därför tror folk henne.
  Och nu verkar ju inte jag så snäll som skriver så här om henne men jag tycker inte man ska ta åt sig äran från sådant som andra skapat.

 16. Jag bestämde mej för länge sedan att försöka säga dom saker man många gånger tänker om sina vänner, kollegor eller bekanta. Att dom är fina, starka, modiga eller helt enkelt har en bra ”hårdag”. Ofta får jag misstänksamma blickar innan de drar lite på munnen och säger tack. Men…. jag saknar detsamma tillbaka. Jag skulle också vilja veta när jag är speciellt bra, trevlig, snygg eller vad det månde vara. Vi är snåla mot varandra vi kvinnor, det finns en konkurrens som inte går att komma ifrån. Men jag stretar vidare, what goes around comes around….

 17. kajsa/ Det beror nog på vad man har för syster, själv har jag en som drivs av missunsamhet och vidrig avundsjuka, resonerade som i detta ”brev” fram till i slutet av förra året då jag fick nog, är 40+ år och mina tonåriga barn har fått ta emot spott och spe hela sin uppväxt. Systrar finns inte alltid som de fina orden säger.

  Nu vet jag ju inte om detta skulle vara en vink till maggans och hannahs relation, men gör då som flugan och soppan, lägg dig inte i.

 18. My: Har tyvärr samma erfarenhet som du. Missunsamma systrar. Avundsjuka.. Min ena syster gick till och med så långt att hon anmälde mig till socialtjänsten, då hon inte ansåg att jag tog hand om min son när han var nyfödd, utan lät mannen ta hand om honom. Att jag låg hemma med blodpropp fattade hon inte, utan tyckte ändå det var kvinnans plikt att ta hand om barnet.

  Så nej, jag tror inte alls man behöver sina systrar. Kvinnor kanske, men inte absolut sina systrar.

  Sen har jag idag på Facebook skrivit på min statusrad att: ”det här är en person jag tycker väldigt mycket om och som jag är tacksam över att ha i mitt liv”. Sen är det en länk, och klickar man på den, kommer man till sin egen FBsida.. 🙂

  kramis igen.. 🙂

 19. Jag har varit i kyrkan idag tänt ljus och skrivit några rader i boken ifrån mitt hjärta till en älskade fin boende jag arbetat med. En person som aldrig sagt ett ont ord om ngn. De är verkligen ngt att beundra och lära sig av. Har aldrig mött ngn person som varit så full av glädje och liv som hon. Styrke Kramar till Er alla från mig!

 20. DU har helt rätt om att ge lite ”måbra puffar” till omgivningen. För mig är det ingen ansträngning då jag är så som person. Men idag har jag tänkt på det extra efter ditt inlägg 🙂 En kollega hade en fin kavaj, en annan kollega höll ett bra föredrag också ringde jag en kompis och sa att hon är så bra ! Allt kommer från hjärtat , annars hade jag inte sag nåt. Falska komplinger smakar inte bra i mun. Jag har tänkt på det ett par gånger, när man hör sig själv säga nåt ,fast man inte menar det. Jag har bestämt att jag ska göra det när jag verkligen menar det! Stor kram fina du!

 21. Kramade min väninna och sa GRATTIS till storvinsten ” färgfemman”på Bingolotto :). Hon vann rubbet, även en fin Volvo men dock inte miljonen.

 22. Tycker att det var ett bra uppdrag som du gav 🙂 Själv skickade jag ett sms till min man där jag tackade för att han alltid ställer upp för mig och stöttar mig! Han blev nog positivt överraskad av mina plötsliga ord men verkade väldigt glad!

  Hoppas du får en bra dag med dina vänner!

 23. Skickade sms till alla nyblivna mammor i min föräldra-grupp och skrev att de var superbra, fina och go’a mammor.

  Jag vet ju själv att man behöver höra det när man har en liten skrutt som håller en vaken på nätterna 😉

  DU Magdalena är också en superbra, fin och go mamma! 🙂 KRAM.

 24. Hej finaste Magdalena

  Jag skickar i dag alla mina tankar till dig och hoppas du blir full med energi och lyckas strunta i allt vad kommentarer heter. Det är tyvärr bloggens baksida att folk vill vrida och vända på allt. Då spelar det ingen roll vad du skriver för dom har redan bestämt sig för att vända det till sin egen fördel. Jag har en liten blogg i jämnförelse till dig med ca 10 000 unika besökare per vecka när jag var en flitig bloggare, herregud det var ständigt ”någon” alltid samma gäng från samma stad som envisades med att på något sätt göra mig förbannad och sedan när jag väl blir det då blir det gråt i sina bloggar för ”någon” är ju sååå elak. Barnsliheter bland sk vuxna människor är så löjligt i mina ögon så det är bara att strunta i dem, ignonera dom så har dom inte nått att komma med.

  Har också varit på en föreläsning hos Mia T vilken energi hon ger jag var glad flera dagar efter och varje gång jag öppna boken hon skrev i så vet jag att det är lika bra att välja lycka….

  Njut dagen och lägg all energi på saker som får dig att må bra.
  kramar

 25. jaa man blir såå glad.. ska glädja nån idag.inte hunnit än.

  men i november var jag ute och handlade(kan inte gå ut så ofta)och jag måste alltid ha mjuka kläder.helst inte hårda jeans sömmar t.e.x mm.
  så man gör ju så gott man kan för att vara ”snygg” när vi ”shoppat” nästan färdigt..på H&M

  så kom det en gammal dam i 70 års åldern fram till mig och sa.. -”förlåt..jag vet inte om du tar illa upp(tankarna snurrade..hjälp! har jag kjolen i trosorna!!??) men jag måste bara få säga..jag har varit ute med mitt barn barn och handlat idag.och en del ser allt för hemska ut. men så såg jag dig. och du var så fräsch.så klatschig och såg oerhört genomtänkt ut. och blev så glad. tänk att det finns ungdomar(jag är 36 haha) som ser ut som du.”

  jag blev sååå glad!! det värmde hela min dag..
  så kör på, korvar!! gör någons dag..

  och du, Magdalena är så go:) du är en dunder mamma!
  ha en bra dag!!
  kram

 26. Har precis talat om för några av mina anställda hur duktiga dom är.
  Hur mycket jag värdesätter dom och det jobb dom gör!
  Av någon lustig anledning så är det enklare att tala om när någon gör fel. Än att tala om när någon gör något bra.
  Positiv feedback är något jag själv varit väldigt dålig på. Men jobbar på för att bli bättre. Och även försöker få mina medarbetare att bli bättre på!

  Ha en fin dag.

 27. ni borde läsa på om halalslakt.
  Vad är det för skillnad med att skära halsen av ett djur (som då omedelbart blir medvetslös och bedövad) och sedan tappas på blod och dör, än att tex gå ut och skjuta en älg som kasnke inte dör på en gång och lider???
  Jag är själv emot all slakt. Men kallar man halal för djurplågeri bör man kalla all slakt djurplågeri.

  Ha en bra dag

 28. Idag har jag varit tålmodig och vänlig mot min mor. Vi har haft en väldigt ansträngd och konfliktfylld relation så länge jag kan minnas. Det har varit hårda ord, avvisande, inga kramar o.s.v.
  Jag har med åren insett att jag inte vill leva om jag inte förlåter och lever mitt liv i kärlek.
  Jag tjänar själv på att ändå vara vänlig mot den som kanske är kort och ovänlig mot mig. Än så länge iaf.
  Så mitt pay-it-forward (kanske inte så storslaget i jämförelse) är att försöka tänka på hur jag vill bli behandlad och sedan tänka på att vara sådan själv fastän jag inte blir vänligt bemött ibland.
  Blir dock lite tveksam nu när jag skriver.. Kan man leva livet ut o vända andra kinden till och känna att det väger över?! Vi får se, vi får se… Ha en underbar kväll//

 29. Jäklar vad bra du passar i blått…………..Men allt passar en snygging som du =)………Ge ett leende och oftast får man ett tillbaka, det förgyller hela dagen och tänk att så lite ger så mycket!! Ha det så gott….

 30. Hej Magdalena,

  Bra uppmuntring!
  För mig har det alltid varit naturligt och en del av livet att ge komplimanger när jag tyckt något om någon.
  Att visa kärlek och uppskattning.
  En extra Kram, vackra ord till de som står mig nära och som betyder så oerhört mycket.

  Men även en komplimang till den någon man ej känner, men stöter på i vardagen. Kanske någon är jättesnygg i håret..har en fin tröja..

  JAG BERÄTTAR OFTA FÖR MIN SON HUR MYCKET JAG ÄLSKAR HONOM OCH ATT HAN ÄR BÄST!!

  Sedan får man inte glömma bort att klappa sig själv på ryggen lite. Oavsett vem man är. Gammal som ung.
  Vara Snälla Mot Varandra!!

  Visa Varandra Empati,Kärlek och Förståelse och hoppas att man själv och de i sin närhet blir bemött och behandlad på samma sätt.

  När jag ser och hör min fina son, blir jag varm i hjärtat av den snällhet,ödmjukhet och vishet som han är och besitter. = ) = ).

  Tänkte på vad Du tidigare skrev Maggan om hur,(jag tror det var Isak i fallet som Du skrev om),en av Dina pojkar sade att Jag Älskar Dig!.
  Detta brukar min pojk också säga till mig och det värmer oerhört i hjärtat och gör mig stolt.

  Stå på Er alla Ni därute och härinne på blogget = ) och sov så gott. Ni är Värdefulla .

  Sköt om Dig Maggan och hälsa Dina pojkar.

  Kramarna till Er alla.

  P.s Oophs…blev ett långt inlägg. = ). Hoppas ok. D.s.

 31. Hej! Detta har jag missat då jag var en riktig flitig pluggare igår. Jag var på föreläsning och när jag skulle åka hem, kom ingen buss vilket gjorde att jag missa tåget och fick vänta i två timmar på nästa. Arg var jag till en början, men när jag väl satt på stationen en timme innan avgång, passade jag på att plugga och fick massor gjort, sedan pluggade jag resten av kvällen. *mycket duktigt!!*

  Däremot ringde min dotter mig och sa att hon ville bara tala om att hon tycker sig ha haft en bra barndom och att hon älskade mig, och det gjorde mig väldigt glad!!! En ros ska hon få!!

  Kram Ingela

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..