Bert Karlsson

Tjocko funderar. Han har tröttnat på att vara snäll, och bli trampad på tårna…
Han tänker bli mer som Bert Karlsson!
Hmmm fråga mig inte vad han menar med det ;-)

 1. ni borde läsa på om halalslakt.
  Vad är det för skillnad med att skära halsen av ett djur (som då omedelbart blir medvetslös och bedövad) och sedan tappas på blod och dör, än att tex gå ut och skjuta en älg som kasnke inte dör på en gång och lider???
  Jag är själv emot all slakt. Men kallar man halal för djurplågeri bör man kalla all slakt djurplågeri.

  Ha en bra dag

 2. Hej
  Du har ännu inte besökt oss i vår nya hundaffär i Märsta Centrum, HUNDENS FAVORIT, ligger mellan synoptik och urmakaren, du är såååå välkommen!!
  Kram

 3. God kväller. Tycker att bilden på Tjocko var väldigt fin faktiskt. Den bästa jag sett hittills.

  Här har jag gått omkring idag och försökt fokusera på att vara extra vänlig mot de ikring mig.
  På ngt underligt vis verkade dock godheten ha tagit slut ungefär samtidigt som jag fick hem två trötta och trotsiga barn.
  Usch sicken dålig mamma jag varit ikväll. Fy!! Hoppas på en betydligt bättre dag imorgon.
  Som min make sa igår, Det är tur att det alltid kommer fler dagar för med varje ny dag får du en ny chans att göra saker och ting bättre. Min man, den sanna filosofen 🙂

  Du vet var jag är om livet känns jobbigt. Du kan aldrig tynga mig, aldrig kräva för mkt eller säga fel saker. Jag finns här.
  Kram Mia

 4. Gick inte att lämna kommentar till förra inlägget, men jag lämnar här: JAG TÄNKER PÅ DIG!!! Hoppas du känner dig starkare snart!

  Bamsekram!
  Anna

 5. Excuse me…
  men jag måste bara påpeka att halalslakt innebär att man skär av halspulsådern, så att djuret omedelbart avlifer och sedan tappar man det på blod, med andra ord, när man tappar, är djuret redan dött!!!
  Det är inte mer djurplågeri än slaktmask som används i Sverige!!!
  Meningen men halalslakt var att djuret ska dö så fort som möjligt (på den tiden på man slaktade för ”hand) och det inte skulle plågas.

  Så fortsätt att äta halal slaktat och västerländskt slaktat, med samma samvete!!!!

  Läs gärna mer om båda för att bilda din egen uppfattning!

 6. Bra Maggan att du säger nej till djurplågeri och skippar Halalslaktat kött. Vidrigt djurplågeri som dåraktiga religiösa fanatiker ägnar sig åt. Att som någon skrev, djuren omedelbart blir medvetslösa när man helt utan bedövning skär halsen av dem är bara skitsnack. De plågas ett bra tag innan de blir medvetslösa och slutligen dör av blodförlusten.

 7. Maggan jag tycker du ska läsa lite om hur halal går till och varför man gör på det viset och bilda dig en egen uppfattning . Det är ju inte för att djuret ska lida utan tvärtom .
  Jag vet att du är klok:) du är bäst
  Jag lydde ditt råd och smsa en kompis , sa att hon helt enkelt är den bästa som finns:)
  kram på dig

 8. Anna/Herregud du verkar i desperat behov av att försvara halalslakten, om du inte visste så sätter vi inte religion före lidande i detta land. Skulle vilja veta den människa som skulle välja att avsluta sitt liv genom att förblöda efter att någon skurit halsen av en, INTE jag i alla fall!!

 9. Finaste Maggan!
  Brukar se dig strosa omkring i Stinsen, du är så söt & fin när du springer omkring där. Nästa gång SKA jag våga gå fram och ”störa”. Är alltid så rädd att man inkräktar på Er privata tid!?
  Men nu till nåt annat: Hur går det med Bloggträffarna?? Vill ju sååå gärna åka på en 3:dje med dig & Rickard & Tjocko & Sofie.
  Vi har ju haft det så grymt kul varje gång! Hejja dig vackra kvinna!

  Kram Jessica

 10. okej med risk för att bli tjatig om halal:)
  Men jag vill inte försvara det, undrar bara varför all annan slakt verkar så okej .? Tycker inte om någon slakt alls. För mig är det viktigast att djuren lider så lite som möjligt och jag har fått uppfattning att detta sätt skulle vara smärtfritt om det nu utförs på rätt sätt.
  Sen bryr jag mig inte om religion ett dugg.

 11. Anna/ är väl ingen här som sagt att annan slakt är ok?, bara att halal är FEL och sättet djuren dör på är inte ok, som sagt att förblöda är heller ingen njutningsfull död och varför ska en religion få bestämma hur djur ska avlivas??? 2 fel gör inget av dom rätt….

 12. …..dessutom så struntar de fullständigt i att de står i varandras blod när slakten sker (och hör varandra skrika på vägen fram), inte så vacker syn precis.. Har sett program om detta.. usch!

  Halal djurvänligt?, knappast !

 13. Hej! Din kompis Katrin Z är väldigt bra på att inte ta skit. Hon ser så stolt ut när hon säger det i intervjuer och så. Ibland tycker jag att hon är helt av banan…men i kvinnoperspektiv är hon jättecool. Jag skulle ta ett djupt snack med henne om jag var du och Tjocko….!
  Ha det bäst! Du är en fantastisk kvinna!
  Stor kram
  Pia

 14. Till My. Saken är den att även i Sverige för hundra år sen, så slaktade man djur på detta sätt. Blodet togs om hand för att göra ytterligare mat av…

  Dessutom så är det förbjudet att i Sverige slakta ett djur utan att det är bedövat först. Så djuret känner ingenting, eller ingenting är väl fel att säga, för det vet jag inte, men djuret är som sagt bedövat innan det slaktas, oavsett metod..

 15. ….ja nu kommer ju mycket av halalköttet från utlandet då det är för dyrt och ”omständigt” att utföra det här enligt de som sysslar med detta, så om man nu nödvändigtvis måste äta detta halalkött så kan jag hålla med om att man åtminstone ska välja svenskt och framförallt kontrollerat slakteri, tyvärr så är det en väldigt väldigt liten del som säljs som kommer från sverige och detta är då naturligtvis svindyrt.
  Överlag när det gäller kött så ska man ju välja ekologiskt och helst från gårdar där slakten sker på plats så de slipper dessa vidriga transporter och masslakter inför ögonen på varandra, halal eller inte…

 16. My: Absolut. Där har du rätt, men jag ville bara poängtera att inom iallafall Europa, så utförs inga slakter så länge djuret inte är bedövat.. Och att även i Sverige för hundra år sen så slaktade man djuren på just det sättet, fast då utan bedövning.

  Jag vet iallafall att i England så utförs det heller inga masslakter, utan där är djuren två och två och dom fattar inte vad som händer..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..