Myskväll med mams..

Ikväll blir det en helkväll med mamma.
Jag samtalade med en god vän igårkväll, han tyckte att jag var lite för grov imunnen ibland..
Jag vet! Jag är som en karl, skämtar som en karl, äter som en hel karl.
Det hoppar grodor ur munnen på mig jämnt;-)
Jag skulle lätt kunna hålla låda under en killkväll, hiva imig öl snabbare än en raggare, rapa och dra en fräckis.
Usch jag skäms över mina manliga sidor.
Pratade lite med min mamma om det imorse, och klok som hon är, så svarade hon mig…
-Raggar-Maggan!! Det är dax för dig att raka av dig mustaschen nu, ansa skägget och växa upp till en kvinna…
Mamma tyckte att vi skulle börja lite försiktigt och starta med händerna.
-Naglar är kvinnligt!!
-Sen Maggan så måste den där solkiga flanellskjortan av!
Nu sitter vi i skrivandets stund i Stinsen och får manikyr.
Mamma har sett en fin blus i ett skyltfönster som vi ska köpa innan vi går och äter en ”pytteliten sallad”, och ser en romantisk komedi på bio..
Jag håller sakta på att omformateras till en kvinna.
När jag kommer hem ikväll så måste jag bara komma ihåg att tvätta ur munnen med tvål.
Fniss!

 1. Det är sååå fint med en snygg manikyr, speciellt fransk!! Jag saknar mina fina!! Jag kan inte ha det längre, eftersom att jag jobbar som frisör, så blir de missfärgade hela tiden 🙁

 2. Flanellskjorta is the shit!
  Just look at me (eller gör inte det förresten, då får din mor vatten på sin kvarn).

  Ey, ditt ovårdade språk är ju jättetrevligt!

 3. Men det är ju du Magdalena…lite grov i munnen och sjukt roliga skämt…fortsätt…det är därför jag älskar dig…:-)) Skrattar så jag gråter ibland…fan vad rolig du är…Stor kram från Nilla

 4. O va mysigt med en mor och dotter dag.De har jag haft med min älskade mamma idag. Vihar alltid så roligt ihop. Skrattar så vi tjuter och sen pratar vi om livet så att vi gråter. Underbart att ha en sån fin mamma som du och jag har.

  Många kramar till Raggar Maggan.

 5. Heja raggar Maggan hon är bäst 🙂 Vill inte ha nån annan Magga, älskar ditt grova språk 🙂 Ha det så mysigt med mamma. Kram på er

 6. Men Maggan vi tycker så mycket om dig precis som du är!!!! Du fejkar inte och är helt underbar!

  Ramlar in på en del bloggar och det handlar så ofta om ytliga saker att ha den rätta looken omgås med de rätta människorna osv…Du är bara människa ( en trevlig sådan) Vi människor glömmer så lätt bort oss i denna djungel men du står där stadigt på jorden fortsätt med det!!

  Man kan ha fina naglar fast man äter som en häst 🙂

  KRAM

 7. Den fejangruppen som ska startas till ära av ”vi som gillar raggarmaggan…..”men den kommer jag gå me i direkt!!Du får gärna va lite kvinnlig ibland så men du e ju sjukt rolig & bra som du e;)
  Ha en mys kväll med lilla mamman <3

 8. Hej Magdalena

  Är nyss hemkommen från semester där jag passat på att läsa din bok och jag är grymt imponerad!
  Rörande historia och jag lider med alla ni kvinnor som har behövt gå igenom något sådant och sen inte få något stöd från samhället.
  Du har i alla fall skrivit en bra bok och genom ditt kändisskap kunnat inspirera och skapat mod i fler utsatta kvinnor i detta land.

  Kramar

 9. INGA ÄNDRINGAR HÄR INTE!!!!!
  Det är ju det som är det sköna i kråksången. Det finns fler som jag. Jag behöver få det bekräftat ibland och då är din blogg pricken över i:et!
  Du kan ju vara über kvinnlig också så ändra inte på något.

 10. NEJ!!!!
  Ändra inte på dig,du är fantastisk precis som du är!!!
  Dina grova ord och humor är precis på min nivå:)
  Börjar alltid min morgon med att läsa din blogg,bättre start på dagen kan man inte få.
  Så vad du än gör,ändra inte attityd,du är bra PRECIS som du är!

 11. Va bara dig själv, jag tycker du är stencool. Dessutom verkar du vara en sån mamma som jag eftersträvar att bli..avslappnad men med fokus på de viktiga sakerna i livet. Rolig och galen är du doxå. Punkt jäkla slut. 🙂

 12. Såg att ni var på Queen Nails. Jag gjorde mina naglar där igår. Det är så lämpligt eftersom man aldrig behöver beställa tid och dom är ganska billiga.Det är lite olika kvalitét på resultatet beroende på vem som gör dom, men oftast är det helt ok. Hoppas att ni blev precis så tjusigt kvinnliga som ni ville bli. Sen det där med att vara grov i munnen…Det är härligt med människor som inte jämt är så förbaskat korrekta varken i språk eller gärning. Så länge man inte sårar någon med mening är det bara att köra racet fullt ut, tycker jag. Om nån inte gillar det får dom helt enkelt blunda och sluta lyssna. Var den du är. Vi är många som gillar dig.

 13. Hej Maggan! Jag tycker vi har ett underbart ord i svenskan Lagom! Lagom kvinnlig är jag och det är skönt! Flanell ibland och röda naglar ibland 😉 Kram, Mimmi

 14. Hejsan, du ska aldrig ändra på dig, du är ju helt underbar som person 🙂
  Lite grovt språk får dom allt tåla, keep up the good work 😉
  Kram Malin!

 15. Vill bara säga att jag personligen tycker att du duger alldeles utmärkt bra precis som du är! Så snälla, fortsätt med att vara dej själv! Skönt med kvinnor som dej, vem har sagt att en kvinna bör va på något annat sätt? Kram du goa<3

 16. Shit, jag är precis likadan.
  Gillar sjuka dåliga skämt somkan provocera och shocka 🙂
  KOm på mig själv med att fjärta konstant efter krogen då jag tog sällskap hem med två killar jag knappt kände. Men dom verkade uppskatta min ”naturlighet”

  Långa naglar tar inte bort det Magdalen 😉 It is in you 😉 Live with it. Vi gillar dig sån
  Kram

 17. Tjena ragga Maggan hihi…jag anser mig vara lagom kvinnlig, jag är så grov i käften att killarna rodnar, måste juh påstå att jag blir värre med nått alkoholhaltigt i kroppen…jag tycker inte att du ska ändra dig, du har juh samma sköna humor som mig det är därför jag älskar att komma hit & läsa…vi vill ha vår nätvän kvar precis som hon är ..härligt med lite Mamma mys, hoppas ni får en fin kväll…syns imorgon finaste M..kram kram★

 18. Hej Magdalena. Jag läser din bok just nu, har snart läst ut hela och måste bara säga att fyfan vad bra den är(obs menar inte att det är bra som händer i den) men hur du skriver. Jag har fastnat! Jag fattar verkligen inte vart du får din styrka ifrån? Nu har jag kommit dit där du har träffat Jorma……och då tänkte jag va? hur kan hon träffa honom? allt han har gjort mot dig? Hemsk men bra bok. Skulle jättegärna vilja veta mer om ditt liv idag, hur ser det ut? Ni behöver väl inte gömma er som ni fick göra innan? Jag hade nog dött om jag hade fått stå ut med allt du fick. Att inte ha några vänner, att ingen visste var man var, att hela tiden leva i ensamhet, så hemskt…Såg precis på din blogg att du har fler barn men du har skrivit att du är singel, hm? Har inte sett något om vem du har fått barn med innan. Så mycket jag undrar jag vet hehe, men jag är chockad. Kram! Hoppas du svarar

 19. Du e stöööört skööööön brud som du är,de e därför jag diggat dig! Dock har jag aldrig hört dig lägga av en ”rökare” 😉 Må så gott & ge barnen en kram

 20. Har ju totalt glömt bort att säga att du var fantastisk i sista postkodlotteriet. Du såg säker, lung och visste precis vad du gjorde. Du ägde din uppgift.

  *Godnattkrameluttar*

 21. Jag är en 18 är gammal tjej, och vill ha starka fina förebilder, som tror på sig själva och kvinnans värde, men det är bara ett sak som jag tycker känns fel, och det är att du vikt ut dig, det är väldigt synd, tyvärr. Trots att ni ska vara s.k. kristna!

 22. Vad är det för karlar du har i din omgivning?? Känner inte riktigt igen karlakarl beskrivningen som du efterföljer. Den karln dog ut på 1860 talet.

 23. Hej Magdalena, fyllde nyss 28 och tillbringade den helgen på psykakuten efter att ha skadat mig själv riktigt rejält, Jag köpte din bok så fort den släpptes och jag grips så mkt av hur jag känner igen mig fast i ett barns perspektiv, jag var 13 när min halvlillasysters pappa visade sig vara en schizofren psykopat som skulle döda både mig, min bror och min nyfödda lillasyster,jag vet allt om hur det är att slussas omkring på alla kvinnors hus,mardrömmarna panikångesten, min mamma bröt såklart ihop så jag fick växa upp och bli ”mamma” åt både henne och min nyfödda lillasyster och alla resurser las på henne,ingen såg nånsin mig eller min bror,jag var ju den duktiga storasystern som klarade allt och var så stark,jag kämpade på så gott jag kunde men hamnade i ett destruktivt förhållande med en mkt äldre kille som var kriminiell,slog mig och bröt ner mig till ingenting, jag lyckades resa mig upp igen och jag lyckades leva ett ”perfekt” liv på ytan tills jag var runt 20 och allt bara brakade ihop… de sista åren har bara blivit värre för min mamma visar inga tecken på att nånsin bli bättre och min lillasyster går i än värre destruktiva fotspår..Jag är ett maskrosbarn och jag brukar alltid resa på mig men jag orkar inte ha allas sorg på mina axlar jämt,speciellt inte som mitt liv kunde varit så fint,jag är förlovad med en underbar kille, varit tillsammans och förlovade i snart sex år har katter och trots sjukdomar,smärta och sorg har han vart min klippa i stormen.Min mamma fick sin första hjärnblödning och flera strokes redan innan hon fyllt 35, ändå lyckades hon kämpa sig igenom en sjuksköterskeutbildning och jag är stolt över henne för det. Din bok var fruktansvärt bra och det är nästan skönt att höra att man inte är ensam även om såna män borde utrotas helt och hållet :´(
  Jag vet inte varför jag öppnar mig såhär men jag har hittat in till din blogg genom Katrins och suttit hela natten och läst igenom den, har alltid gillat dig och du verkar vara en så underbar tjej att ha som vän,så pojkaktig men ändå glamourös och otroligt vacker. Jag känner igen mig i ditt sarkastiska,ironiska och galghumorn,det måste man ha för att hantera allt,jag önskar bara att jag kunde vara så glad och positiv som du,du är en förebild och din blogg gör en på glatt humör med din sjuka humor och ditt öppna sätt.(Skulle inte förvåna mig om ditt stjärntecken är Fisk eller Kräfta så snäll du verkar vara :O)Själv är jag den värsta av dem alla,skorpion. Jag önskar dig och dina vackra barn all lycka och vet att du kommer att hitta den stora kärleken,en sån toppentjej kan inte vara singel i all evighet…Massvis med Kramar från en annan olyckssyster…

 24. Ha,ha, du är ju för rolig och go!! 🙂 Nej, ändra dig INTE, var som DU är , du är ju fantastisk. Själv är jag uppväxt med 2 brorsor med allt vad det innebär. Jag kan också vara grov i munnen ! De flesta killar tycker ju att det är roligt och om de inte gör det… är det inget att ha, så det så!! Vilken mysdag du och mamsen fick! Stor kram <3

 25. Hannah är jätteduktig på naglar, brukade inte hon göra dom på dig förut?

  Fina flickor kommer långt, är man rapp i käften så kommer man längre 😉

 26. Go morron!
  Här sitter jag då med en kaffemugg i näven och ett svullet morgonfejs.
  när jag sover länge(8tim) så blir det värre än någonsin. Till och med näsan blir svullen.
  Men jag bara konstaterar… jaha det är så här jag ska se ut i dag!

  Maggan lycka till med förvandlingen till ditt yber kvinnliga du!
  Jag svär, skrattar högt och kan utan att skämmas berätta att jag trots att jag är kvinna faktiskt bajsar. Häpp!
  Men det är ju sån jag är… Sen kan jag ju alltid tona ner det. Men det där skrattet kommer nog aldrig bli ett litet lågt kuttrande sensuellt skratt.

  till LadyAngel Jag hoppas av hela mitt hjärta att du fortsätter att kämpa på. Du är tyvärr inte ensam om din uppväxt. Vi är många som kommer från dysfunktionella familjeförhållanden.
  Viktigaste av allt, tror jag. Är att vi försöker att faktiskt tycka om oss själva som vi faktiskt är.

  Kärlek till er alla

 27. Jag tycker om min flanell skjorta ju 😉
  Vill bara säga att du är som en styrka för mig. Jag läser om dig och ser hur bra du mår. Det förtjänar du och jag önskar jag kommer dit någon dag. Sitter själv fast i ett osunt förhållande med både det ena och andra hårda ordet eller handen. Inte mycket hjälp man får från utvärlden måste jag få säga. Jo, kommentarerna är väl det enda. Jag försöker själv komma ifrån det men det är lättare sagt än gjort. Men men, jag hoppas på det bästa och önskar dig all lycka i framtiden. Mvh

 28. Tusen tack Pernilla,ditt inlägg rörde mig till tårar, tänk om bara fler tjejer var så… att stötta och uppmuntra istället för att bara kritiska eller svartsjuka för att de själv mår dåligt.. och till ZM,jag hoppas verkligen du lyckas bryta dig loss,ALLA är värda äkta kärlek och inte en karlusling som gör livet till ett helvete.. det enda jag kan komma på rent praktiskt är att försöka prata ut med någon bra tjejkompis du litar på och kanske kan få bo hos ett tag eller så tills du orkar stå själv (om han inte redan isolerat dig från alla dina vänner och satt dig i beroendeställning, det var så min plågoande lyckades knäcka mig) Kämpa på…vi är många tjejer här ute som finns till för att lyssna eller bara förstå…Massvis med kramar och Kärlek

 29. ÄNDRA ALDRIG PÅ DIG – du är mer än fantastisk precis som du är!!!!
  Utan dina sarkastiska självironiska skämt, dina kärleksfulla humoristiska släng i käften kommentarer är underbara. Ingen vill ha dig på något annat sätt…
  Take it or…
  Kärlek till dig Raggar-Maggan!!
  Storkram Malinapralina

 30. Bli inte för kvinnlig nu – för den stilen är ju det som är DU!

  Förresten, jag gjorde mina naglar på samma salong – i söndags. Är kanonnöjd!

  Ha en bra dag!

 31. Hej ”Maggan”,

  Många spekulerar i varför du och din syster inte umgås…Inte svårt att förstå varför – måste bero på hennes ”man”! Du som bryr dig om dina systersöner måste ju oxå reagera hur han skriver om dom, lämnar ut dom och speciellt då lilla Mio – hur fruktansvärt nedlåtande han är mot både killarna, sin fru och alla andra medmänniskor! Och så fruktansvärt bitter, tycker synd om Hannah som fastnat för en sådan osympatisk människa…Och full förståelse att du inte står ut i hans sällskap! Kram Mia

 32. Tilla Mia( utan M), har aldrig sett honom skriva nedlåtande om dessa pojkar, tror nog han ställer upp och gör 10 ggr mer som plastpappa föt dessa pojkar än vad många andra gör. Om du VET eller har BEVIS för något annat så är det väl en sak men helt klart ute på hal is om du bara antar detta och sprider detta antagande vidare i en chatt. Är övertygad om att Hannah är en tillräckligt smart kvinna och god mor för att inte tolerera det du säger..om… det var sant. Han skriver med ironi, värme och humor men antar att vissa inte kan förstå vad detta är.

 33. ps..och dessutom varför ska systrar inte kunna umgås även om man inte är störtförtjust i varandras val av kärlek i livet?, låter absurt. Hade själv en svåger som jag definitivt inte gillade något vidare men har man någorlunda social kompetens så håller man en artighet när man träffas och skulle ALDRIG låta syskonrelationen bli lidande pga av detta.

 34. Instämmer helt med Mia M….:) Om man inte står ut med hans humor kan man ju låta bli o läsa så har man ett problem mindre i världen.

  LadyAngel: Jag skickar dig styrkekramar för att kämpa vidare och känna dig stolt över dig själv. Efter regn kommer sol, ibland kan det ta väldigt lång tid inna man ser solsken men de kommer…
  (Måste bara fråga hur det är med din mamma nu?)
  Stor kram….

  Hej Maggot:) va mysigt med mamma dag..skall oxå ha det med mina barn när jag får bran:)
  Kram

 35. Shafa…. det går tyvärr neråt för mamma, flertal hjärtoperationer,knäna och nu senast höften sen har hon varit mer eller mindre inlagd på sjukhuset sen snart två tillbaka,hon är inte ens 50 år (fick mig när hon var 18) mkt beror nog på stressen, jag själv har haft massvis med problem med kroppen,bla kronisk ryggvärk sen 20-årsåldern men det är så sant som det är sagt att har man ont i själen så får kroppen ta stryk.Mestadels beror väl hennes stress och ångest nu på att min lillasyster som numer är 15 är helt omöjlig att ha att göra med. Jag var alltid duktiga storasyster som hjälpte till och vände allt inåt o skadade mig själv,lillasyster däremot är utåtagerande och är en liten värsting,sambon och jag övervägde att ta över vårdnaden men efter en sommar med henne var jag tvungen att inse att det är helt omöjligt. Hon behöver proffsig hjälp och en bra manlig förebild och samhället gör inte direkt mycket för att hjälpa de som ligger ner.. Man ska vara stark för att orka vara sjuk idag om du förstår hur jag menar…:(

  Tack så jättemycket för alla styrkekramar,det är de små sakerna som gör att man orkar fortsätta kämpa men det är klart att det är svårt när man inte ser nåt ljus på långt håll….

  Det värmer mitt hjärta att det finns så många underbara medsystrar därute. <3

 36. Hej Ladyangel…
  Tack för ditt svar. Jag håller vekligem med om att man tyvärr måste vara frisk för att man ska palla med sjukvården..tyvärr..
  Jag är själv stora syster som växte upp ganska tidigt o blev mamma till min egen mamma med små syskon osv…känner igen mig i det du skriver, men jag har efter 28 år insett att hur mkt jag än försöker så kan man inte påverka allt o alla, men om man mår bra i sig själv orkar man sprida postivi energi, att satsa på sig själv är viktigt för att man ska orka…en sak som min sambo bruka säga till min som är svår att ta till sig ibland med ganska sant är ”påverka det du kan o låt de andra vara, lägg din energi på sånt som du kan påverka och lämna över resten till Högre makter,ligg inte o oroadig över något kl 02.00 om du inte kan påverka det just då”…hmmm kloka ord, oavsett hur mkt som tynger en så finns det ändå en slags ro känsla i hjärtat vilket ger styrka…när man kan lägga ifrån sig ryggäcken och tritta på det små värdefulla sakerna i livet
  Tänker på dig i min bön.
  Kram

 37. Tänk så många maskrosbarn vi är i detta lilla land… 🙁
  Jag mår så dåligt när jag tänker på alla dessa barn som är tvungna att växa upp i den värld som vi vuxna också var tvungna att göra. Vara tvungna att som ett litet barn växa upp i en värld full av svek, besvikelser, mörker, psykisk och/eller fysisk misshandel, mardrömmar, helt utan framtidstro eller människotro. För vilka ska man lita på om man inte kan lita på sina föräldrar?
  Och att aldrig bli sedd. Inte få den förståelse utåt som ens sjuka föräldrar alltid fick. De verkade ha en anledningen, varför såg ingen att en annan behövde hjälp också? Att man led i det tysta?

  Jag har valt att slicka mina sår i all min ensamhet och det har gjort mig till en sluten och hård, men i andras ögon inte lika sårbar människa som andra. Jag klassas som ”stark”. Det är på gott och ont ska erkännas.
  Ärren kommer alltid att sitta kvar, hur jag än vänder och vrider på mig. Ibland är jag glad att jag har dem, för de har gjort mig till den jag är idag. Men ibland känner jag också avundsjuka. Varför jag?

  Lady Angel, du är dig själv. Du är inte din mamma och du är inte din syster. Försök hitta tryggheten och lugnet i ditt liv. Du verkar ha en underbar kille som finns för dig! Finn den ro som du behöver för att orka.
  Jag tänker på dig!(och alla andra maskrosbarn där ute)

 38. Hej
  Tycker att din blogg är jätte bra. Undrar bara vart du har fixat dina naglar och vad det kostar.
  Hoppas att du har en super bra dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..